Gradinite GERMANE (lista si opinii)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Kid2003, pare ok gradinita asta, nu? Multumim pt. informatii. Oricum gradinita perfecta nu o sa gasim, asta e clar.
Intr-adevar, mare pacat de curtea lor, mie asta imi placuse la nebunie pe site.
Dar eu nu accept mancarea de tip catering, de exemplu. Stiu de la serviciu cam cum e cu firmele astea, prmele luni e ok, apoi... dezastru. Eu zic totusi ca in timp se vede asta si pe copil, poate avea deficiente de concentrare, anemie etc.

Eu am fost la Hermann Oberth in Pipera si cred ca o voi inscrie acolo din toamna.
Directoarea gradinitei este o persoana care chiar stie ce face, am ramas realmente impresionata de CV-ul dumneaei. A absolvit liceul pedagocic, apoi Universitatea (in lb. germana), sotul dumneaei la fel, a trecut prin toate gradele din invatamant, a lucrat o buna perioada in Ministerul Invatam. ca inspector etc. etc.
Educatoarele sunt aduse din toata tara (cele mai bune, intrucat le-au recrutat de pe bancile scolii), copii vorbeau toti germana cand am fost acolo, erau si copii nemti si austrieci.
Este o gradinita germana acreditata. Au si scoala acreditata (clasele 1-4), urmeaza sa fie acreditat si ciclul gimnazial.
Au o bucatareasa (am vazut-o "la lucru") care face o mancare foarte buuna si sanatoasa, copilul directoarei este si el in grupa mica.
Au o curte cu gazon de 400 mp, vila in care isi desfasoara activitatea este noua, luminoasa, spatioasa, fara pericole, gen scari abrupte etc. Inauntru e foarte frumos, mi-a placut mult, au patuturi, totul e nou, curat, jucarii din Germania din lemn, de calitate.
Nu stiu ce sa mai zic, foarte frumos! Ceea ce nu am vazut la nici o alta gradinita si m-a impresionat, a fost nr. fff mare de carti in germana pentru copii, cred ca sute de carti colorate, haioase in lb. germana, toate aduse de acolo, caci se stie ca pe segmentul educational, la noi nu gasesti nimic in lb. germana.
Mi-a placut iar ff mult faptul ca la fiecare 2 saptamani parintele primeste un fel de programa cu vocabularul minimal in lb. germana, astfel incat sa poata exersa si cu copilul putin acasa, de Craciun, Pasti, ei primesc tot felul de cadouri (gen carti, Cd-uri) in lb. germana aduse chiar din Gernmania.
Pe perioada verii au un program mult mai relaxat, in sensul ca sunt mai mult in plimbari, prin parcuri, gradina botanica, inot etc. Cei mari se pregateau sa plece chiar in tabara in zona Sibiului (acolo organizeaza ei mereu tabere - tot pt. exersarea lb. germane).
Toata gradinita era absolut ticsita de planse si tot felul de obiecte lucrate de copii (ceva nemaipomenit), din lut, cu scoici, cu margele etc., iarasi mi-a placut la nebunie ce faceau ei acolo.
Optionalele sunt incluse in pret, au arte plastice, balet, mai multe.
Iarasi mi-a plcut ca am vazut pe o masuta ca aveau vreo 10 flacoane de crema de plaja, de ex. Sara mea se insoleaza si daca o tin in curte 15 minute.
In fine, dezavantaje:
1. Zona Pipera - ar fi cel mai mare dezavantaj. Eu de acasa fac 10 minute, dar pe acelasi traseu poti face si 3 ore (fara nici o gluma)
2.- curtea este chiar la strada, deci ar inhala copiii direct de la sursa gazele de esapament, caci zona e f intens circulata.
3.- taxele de scolarizare cam (foarte) mari, ca sa zic asa... dar daca se confirma si in practica ceea ce am vazut la aceasta gradinita, atunci eu zic ca ar fi ok.
Au si transport, chiar 2 microbuze, insa inteleg ca unul deserveste zona Pipera, altul zona centrala Dorobanti, cu putin noroc, poate va deservi si zona Doamna Ghica, adica sa fca un ocol pt. mine, asta ramane de discutat.
Au si ei o taxa de inscriere nereturnabila, am sunat sa ii anunt ca o platesc, pt. a-mi inscrie fata, insa mi s-a spus ca ei nu iau nici un ban parintilor, intrucat mai intai trebuie sa treaca de o perioada de proba, adica: cateva zile la rand, parintele vine cu copilul la gradinita pt. o cunoastere reciproca. Daca parintele e multumit de activitatea (concreta) care se desfasoara acolo), iar copilul se integreaza, atunci abia poti plati taxa si sa faci in continuare demersurile pt. inscriere. mi s-a parut fantastic! Desi pe moment mi-a cam dat emotii, ma gandeam ca nu vom fi admisi din cine stie ce motive nebanuite de mine acum.
V-am zis, eu i-am dat o bila alba acestei gradinite si imi voi inscrie fata aici. Am sa mai scriu si alte detalii, asta e ce mi-a venit in cap acum, pe fuga..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Martie si nu poti sa ne zici si noua tarifele?

m & m - (1-aug-2006)

Mergi la inceput

Da, pot, intrasem pe fuga.. de fapt nu sunt asa de mari in comparatie cu alte gradinite, ma uitasem pe alt tabel si-mi facusem niste calcule gresite. (ca am primit un dosar cu informatii complete despre gradinita, nu un simplu pliant sau o carte de vizita ca la alte gradinite)

Uite:

program scurt 8 - 13: 1050 lei

Scurt cu pranz: 8 - 13.30 - 1300 lei

Lung: adica pana la 17 (17,30) - 1500 lei. (cu gustare la 16)

Chestia e ca mai trebuie sa platesti 5 mil. taxa de inscriere nereturnabila si nu se scad vacantele, pauzele intersemestriale, zilele libere, nici atat absentele copiilor. Deci in fiecare luna platesti la fel.

Uitasem sa spun ca ei se vor muta peste un an intr-un sediu mult mai mare, tot prin zona aceea, deci vom scapa si de curtea poluata, desi nu cred ca e mai poluata decat orice alta curte din Bucuresti (in general), chiar sa ceri aer de munte in Bucuresti e cam mult.
Momentan, aici, in sediul pe care l-am descris eu e grupa mica, grupa mare e in alt sediu tot in Pipera (langa biserica), dar acolo nu am mai fost sa vizitez, pt. ca pe sara o voi aduce aici, la grupa mica.
Daca imi mai aduc aminte ceva, va mai spun. Sau mai intrebati-ma, ca am stat de vorba cu directoarea 2 ore, pe moment nu-mi aduc aminte toate detaliile, in orice caz, mi-a placut foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Transportul se plateste separat sau este inclus in 1500 lei?Optionalele se platesc separat?Cadouri/inchirieri sali serbare/excursii/tabere/teatru/circ?
Daca toate acestea sunt incluse in tarif si are asemenea conditii eu cred ca e foarte interesanta.Daca insa la 1500 se mai adauga minim 200 lei transportul ,inca 100 optionale e un pic cam mult.

Mergi la inceput

Da, transportul mai mult ca sigur se plateste separat, ca am vazut un formular de solicitare a acestei optiuni, dar nu am intrat in detalii pt. ca eu oricum nu fac parte din zonele deservite de ei (Pipera sau Dorobanti) si e foarte putin probabil sa faca un ocol atat de mare doar pt. Sara.

Optionalele (5 am impresia) sunt intr-adevar incluse in pret, deci nu se percepe altceva.

Cadouri (Craciun, Paste), serbari, excursii, cam tot ce ai intrebat tu, da, se platesc separat.

Cam asta, nu stiu ce sa zic, eu automat ma cam sperii de tarifele astea, pentru ca am 2 copii si cam tot ce iau in considerare pt. unul, normal ca iau in considerare si pt. celalalt. Deci se cam inmulteste totul cu 2 si atunci e tragic, altfel.. ar mai fi cum ar mai fi.
Ideea e ca aplica reduceri substantiale pt. inscrierea a doi copii (frati adica), insa nu stiu ce inseamna asta, deocamdata nu iau in calcul varianta, ca cea mica .. e prea mica.

Mi-a placut ca acum, desi aveau un program relaxat, de vacanta, cu tot felul de activitati haioase, erau cu ei educatoarele si vorbeau germana.
Mi s-a parut straniu la Hansel si Gretel faptul ca educatoarele erau in vacanta si copii la gradinita. Si cu cine ramaneau, cu ingrijitoarle? Nu stiu, unele chestii ma naucesc (!@#%?). Nici macar cu "bona" vorbitoare de germana ca la Die Biene Maja. E totusi vorba despre educatia copiilor, pt. care toti facem eforturi foarte mari, iar gradinitele astea sunt un fel de mici afaceri... asa .. dupa ureche.
Aici au vacante ca la ciclul primar, doar ca vara au 2 saptamani vacanta in august, deci nu incep la 15 sept., ci la 1 sept.
Am impresia ca mai au o saptamana de vacanta cam pe-acum, in rest, cele obisnuite (nu prea lungi), am si asta in pliant, daca va intereseaza o sa le caut si le scriu aici.

Voiam sa mai zic o chestie tare legata de Kreative Erziehung. Mi-au dat si ei un pliant cu tarifele (de unde am copiat aici pe net) si inca un pliant, separat de primul, intitulat "Provocarile de ordin psihologic ale elevului prescolar". Initial, de nervi, nici nu am mai citit, ulterior, cand m-am mai calmat... am citit. sunt aproape 4 pagini, in care se face apologia "copilului obraznic". Eu am ramas masca atunci cand am citit, realmente iti explica pe 4 pagini cum e cu copilul obraznic, care "pentru a atrage atentia", "la momentul la care ajunge la gradinita el detine deja o serie de instrumente si tehnici prin intermediul carora descopera scurtatura catre recunoastere si obtinerea acelui status negativ care atrage atentia".
"Copilul raspunde inapoi obraznic sau sacaie autoritatea", "provoaca autoritatea", "in acest proces educatorul este doar urmatoarea victima", "daca copilul abia catadicseste sa se imbrace singur, atunci educatorul poate fi aproape sigur ca acela este chiar telul copilului - de a-l face pe educator sa se simta agitat si iritat", "copilul asteapta acea infuriere si, daca ea se produce, atunci copilul a castigat, ceea ce crede el ca are de castigat inseamna atentie, chiar daca transpusa in furia educatorului).
Am selectat cateva idei, dar va spun ca asta scrie pe cele 4 pagini, e uluitor, sunt incredibili, imi pare bine ca nu am aruncat pliantul. Oricum, cam tot ce scrie, se inscrie in linia mentinuta in discutii si de proprietarul gradinitei. Neavand copii, e explicabil... dar de ce si-a deschis gradinita.
Of, muciosi obraznici, le da el educatie! El, autoritatea.
Scuze, iar m-am enervat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Martie, intr-adevar am auzit si eu de bine de aceasta gradinita. Parintii mei locuiesc intr-un ansamblu rezidential in Pipera si sunt vecini cu o familie mixta romanca (mama) si neamt (tatal). Fetita lor de 4 ani merge de un an la Hermann Oberth si chiar m-am conversat cu mamica. E foarte multumita ca la gradi vorbeste in germana si e multumita de mancare, de tot.
Din pacate pentru noi e f departe...

Curtea de la Hansel und Gretel nu a suferit major, dupa parerea mea. Piscina are maxim 6 metri pe 4 metri, deci nu pot sa zic ca a luat f mult din spatiul verde...E inca foarte mare pentru o gradinita.
Scuze ca nu am scris exact programul, eu am scris din amintiri, pe noi ne intereseaza programul lung si acolo am fost f atenta. Mi s-a spus ca e posibil sa existe o crestere usoara de tarif pentru anul 2008-2009, anuntata in august cel mai probabil. Apoi nu se mareste in timpul anului. La fel, nu se scade din taxa decat daca copilul lipseste jumatate de luna, pentru zile si absente medicale nu se scade nimic (la fosta gradinita scadeau tariful cand lipsea 5 zile consecutiv).

O sa revin cu informatii in septembrie despre planul de educatie si tot. Noi ne-am hotarat sa mergem la Hansel und Gretel, daca educatoarea nu o sa imi faca o impresie super-urata (sper sa nu) in august, nu am motive sa ma razgandesc.

bb2

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui kid2003

Martie, intr-adevar am auzit si eu de bine de aceasta gradinita. Parintii mei locuiesc intr-un ansamblu rezidential in Pipera si sunt vecini cu o familie mixta romanca (mama) si neamt (tatal). Fetita lor de 4 ani merge de un an la Hermann Oberth si chiar m-am conversat cu mamica. E foarte multumita ca la gradi vorbeste in germana si e multumita de mancare, de tot.
Din pacate pentru noi e f departe...

Oau, super, deci mai sunt pareri bune.

Pt. Hansel si Gretel, voiam sa te intreb: nu te deranjeaza cateringul?

Si eu voi reveni cu informatii, pt. ca la inceputul lunii august vom fi la gradinita pt. cateva zile, acelea de acomodare, cunoastere reciproca. Sa speram ca va fi admisa si fata mea.

Inaioana, sa pui o bila alba pt. Hermann Oberth, te rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Kid 2003, tu esti lamurita unde e sala de mese la Hansel si Gretel? Sau, daca e?
Si mie mi-au facut o buna impresie...sper sa igienizeze bine piscina si apa din ea, sa nu se balaceasca cei mici in apa murdara si in piscina cu mazga pe pereti, indiferent daca voi alege sau nu aceasta gradinita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Buna seara ,

Si eu merg maine la Hansel si Gretel dar in urma celor scrise de Martie as vrea sa vad si Hermann Oberth
Eu locuiesc undeva in zona Casa Scanteii- in primul rand ma intereseaza daca va veni busul , daca nu iese din discutie

Un numar de telefon ceva , se poate ?

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Buna, igeea,
Telefoanele de la Herman Oberth: 021 269 12 13 si 0724 098 723. Dupa net sunt luate, ieri au raspuns la unul dintre numere (nu mai stiu care).
As vrea sa te rog sa imi spui cum ramane cu sala de mese, de la Hansel si Gretel, eu nu sunt prea lamurita.

Mergi la inceput