ouale de Pasti

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihakvcs spune:

Eu am vopsit ouale cu foi de ceapa rosie si sincer nu prea am fost multumita de culoare(bordeau spre brun)dar a fost ok caci aici nu gasesc vopsea:(multumesc fetelor care au venit cu ideei Paste fericit tuturor!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by LYLY809

quote:
Originally posted by principe

ma tot gandeam la vopsitul oualor cu hartie creponata si cred ca nu este o solutie sanatoasa...hartia este vopsita cu pigmenti de tipografie .... acestia sunt pe baza de plumb, persulfati si alte molecule toxice ptru organism......metodele cu sfecla si coaja de ceapa mi se par cele mai sanatoase.

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#




Da-mi voie sa te contrazic...lucrez de vreo 10 ani intr-o tipografie. Nu se mai foloseste cerneala tipografica pe baza de plumb de mult. Cel putin nu in tipografiile care tiparesc materiale publicitare.
De aceea in fiecare an aproape toti angajatii isi iau un pic de magenta, un pic de cyan si un pic de yellow si isi vopsesc ouale. Nu sunt toxice. Eu nu agreez metoda. Cerneala nu se usuca pe ou.


Lyly si Alec 30 mai 2006

Votati-l pe Brancusi!!! http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote/





te cred ca pigmentii nu mai contin plumb(ca altadata.).insa exista fraude ,inca se fabrica pigmenti care contin componente interzise sanitar .pigmentii folositi in tipografie nu sunt pigmenti alimentari..deci contin multe alte toxice daunatoare..sa nu uitam ca pigmentii sunt cauzatorii alergiilor,mutatiilor genetice etc
a folosi pigmenti de tipografie in vopsirea oualor poate fi similar cu a folosi pigmenti care se folosesc in fabricarea vopselelor de par,care desi nu-s toxice ptru piele nu se pot folosi in industria alimentara.
coaja de ou este poroasa,iar toxina patrunde,pigmentii sunt amestecuri de molecule f fine din care unele f toxice.
in industria cosmetica si alimentara ,anual se scot o cantitate de pigmenti si alti aditivi care erau declarati inofensivi in principiu ptru sanatate si,.... ulterior s-a descoperit ca nu-s chiar inofensivi.


LORA,

imi pare rau ca nu am citit la timp ca sa te pot ajuta..sigur au iesit bine ousoarele tale si libere de toxine

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Principe, multumesc, e bine si acum...o sa stiu la anul... Din pacate, ouale au iesit bej... Sau din fericire, ca ne-am distrat pe cinste cand le-am vazut. Noroc de bunica, ouale facute de ea cu coji de ceapa au iesit superbe!!! Am citit ulterior o postare pusa de cineva care spunea ca le-a tinut peste noapte in sucul de la sfecla...probabil ca le-am tinut prea putin...eu le-am fiert in suc si le-am mai lasat vreo 30 de minute dupa... Oricum, cu vopsea am preferat sa nu fac.

Lora, mami de Iustina


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Ouale mai mult sau mai putin rosii, le-am ciocnit dar acum ce se mai poate face cu ele?
Anul acesta am vopsit vreo 30 si cred ca mai am pe acasa 10-15!
Cunoasteti vreo reteta de preparare a lor in afara de oua umplute?

Dariela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Dariela, eu pun cite un ou rosu (fiert) in fiecare salata de verdeturi pe care o fac zilnic (salata verde, ridichi, ceapa verde). Mai poti pune oua fierte in drob, placinta, rulade.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:


fetelor eu fac icre si pap ousoarele rosii cu icre..altfel ma innec

Lora ,eu am facut proba si am fiert in suc de sfecla si au iesit mai rosu spre maroniu..deoarece s-a ocsidat la fierbere sucul...apoi am lasat in suc ,le-am bagat fierbinti,in suc am pus si otet si ao iesit f frumoase.

o prietena a mea le-a infasurat in frunze de cepa si le-a fiert in suc de sfecla,au iesit opere de arta,marmorate...
ale mele, cele in frunza de ceapa au iesit cam inchise, cred ca am exagerat cu frunzele...sau cred ca este mai bine sa se foloseasca oua albe cand se folosesc metodele caestea naturale..ca sa nu schimbe nuanta culorii.


Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Iata productia de anul asta .Recunosc c-am cam trisat ,am avut si abtibilduri ,celelalte sunt (unele )cu hartie creponata .Sunt de efect dar trebuie sa recunosc []ca si pe mine ma cam ingrijoreaza toxicitatea (hartia fiind de sorginte chinezeasca,nu toata e buna pt oua ,in sensul ca din unele nu se ia culoarea pe oua )Eu fac si cu frunzulite dar cele mai reusite ies in foi de ceapa ,pe care pt a potenta efectul le scufund si in vopsea albastru cat mai inchis .Ies atat de frumoase ,fiecare unic,chihlimbarii ,incat cu greu iti vine sa le ciocnestiEu pe cele mai reusite(1,2)le pastrez in colectie



The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

adi 2003 ,sunt interesata de modul cum ai facut ouale cu ceara (?),de dispozitivul pt aplicare ,cum procuri ceara si mai ales procesul tehnologic.Cand ai timp ,te rog .



The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by flower-power

adi 2003 ,sunt interesata de modul cum ai facut ouale cu ceara (?),de dispozitivul pt aplicare ,cum procuri ceara si mai ales procesul tehnologic.Cand ai timp ,te rog .




Despre incondeierea oualor de Pasti, am scris si aici

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ah ce dor m-i s-a facut sa incondeiez oua !Cand eram copil mama incondeia oua si imi dadea si mie un ou sa desenez pe el. Si de la iepuras ajungeam la om de zapada si ghiocei sa desenez pe un ou.MAi greu era cu ceara destul de fierbinte care imi cadea cate un strop de fiecare data,pe ciorapei! Chiar daca a trecut acum Pastele am chef de incondeiat oua! Dar nu-i nimic! Vara asta ma duc in Romania si imi aduc chisita si ceara de albine si la anul de PAste o sa incondeiez oua!
Mi-a placut idee de confectionat chisita cu ac de seringa. Daca citeam inainte de Paste sigur facea si eu chisita si oua incondeiate acum de PAste. !


Mergi la inceput