ouale de Pasti
Raspunsuri - Pagina 6
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Annie80
ma mandresc ca anul asta nu s-a spart/fisurat nici unul.
Oualele spalate, tinute la temperatura camerei cateva ore, si leam pus n apa cu putin otet in timp ce clocotea, pt tari se tin 10 min, pt moi 4. a fost prima dat cand am incercat asa. dar prima dat am bagat numai un ou sa vad cum se comporta, apoi au urmat si restul.
oua frumoase si necrapate va doresc
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
In timp ce clocotea???
Sare nu ai pus? Doar otet , da?
O sa incerc si eu asa (cu unul intai, fireste).
Din pacate n-am steamer inca,asa ca nu pot sa incerc varianta ta, Balbina. dar iti multumesc mult, o sa incerc la anul, ca-s croita sa-mi iau.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
andiaroro spune:
Din experientele mele cu oua "cu obrazul fin" citire: pus ceva(prosop de bucatarie, eventual) pe fundul vasului si fiert numai la foc mic spre mediu. Cum clocoteste apa, cum incep ouale sa alerge prin cratita si sa se ciocneasca unele de altele sau de pereti si apar fisurile.
Aceiasi smecherie cu focul mic-mediu si cand le introducem in apa cu vopsea.
Cu metoda asta e mai greu de depistat cand sunt ouale fierte cat trebuie, dar cu siguranta nu veti avea fisuri.
ana si alexandre (17.02.2006)
Noa spune:
Cele mai bune oua pentru vopsit sunt cele de tara.Nu crapa la fiert!Anul trecut am folosit oua de tara si daca mi-au crapat 2-3 din 40.Cand am folosit oua cumparate din magazin, a fost dezastru cu toata sarea pusa la fiert etc
Spor la vopsit!
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Lora, le-am scos deja si le-am pus in camara. O sa le fierb si vopsesc maine. Daca mai are cineva vreo idee...astept cu interes.
Apropo: in apa in care le fierbeti (daca nu e cu vopseaua) puneti sare, otet..ceva?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
Cu sare si la foc mediu. Mie nu mi-a crapat nici macar unul. Si le-am scos direct din frigider.
Sarbatori fericite, Ioana.
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by principe
ma tot gandeam la vopsitul oualor cu hartie creponata si cred ca nu este o solutie sanatoasa...hartia este vopsita cu pigmenti de tipografie .... acestia sunt pe baza de plumb, persulfati si alte molecule toxice ptru organism......metodele cu sfecla si coaja de ceapa mi se par cele mai sanatoase.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
Da-mi voie sa te contrazic...lucrez de vreo 10 ani intr-o tipografie. Nu se mai foloseste cerneala tipografica pe baza de plumb de mult. Cel putin nu in tipografiile care tiparesc materiale publicitare.
De aceea in fiecare an aproape toti angajatii isi iau un pic de magenta, un pic de cyan si un pic de yellow si isi vopsesc ouale. Nu sunt toxice. Eu nu agreez metoda. Cerneala nu se usuca pe ou.
Annie80 spune:
quote:
Originally posted by inaioana
In timp ce clocotea???
Sare nu ai pus? Doar otet , da?
O sa incerc si eu asa (cu unul intai, fireste).
Din pacate n-am steamer inca,asa ca nu pot sa incerc varianta ta, Balbina. dar iti multumesc mult, o sa incerc la anul, ca-s croita sa-mi iau.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
Da numai cu otet si in timp ce apa fierbea. Sa ne spui cum au iesit!
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
Balbina spune:
quote:Superbe oua ti-au iesit!
Originally posted by adi2003
Asa mi-au iesit ouale de Pasti: poze.
Sarbatori fericite!
Album 1 + Album 2
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze
ache spune:
adi2003, ai niste oua absolut superbe
eu am incercat dimineata sa vopsesc cu suc de sfecla, am spalat si fiert cateva (10 min), de incercare, direct in suc+otet si nu s-au colorat, ceva fff pal si aiurea (am pus si albe si maro). Plus ca facea sucul spuma mai rau ca laptele, trebuia sa stau lipita de aragaz. Noroc ca s-a luat complet la spalat, si le-am vopsit apoi cu vopsea din comert, proasta si aia asa ca am dublat cantitatile de vopsea indicate de ei si am reusit. e drept ca fiecare ou are o alta nuanta...oua cu personalitate, nu alta.
Si eu cred ca treaba cu spartul depinde de ou...mie de ex. la ouale rosii nu s-a spart nici unul, iar cele albe, de la alta ferma, aproape toate, multe erau deja ff fin fisurate inainte.
Sarbatori fericite la toti!
anca
35+ bb Adam
Darria spune:
oua vopsite cu suc de sfecla
Anul acesta le-am fiert si lasat in suc pt. o noapte. Am obtinut o culoare mai slaba decat anul trecut cand au fost lasate mai mult timp. Nu am avut timp si nici rabdare sa le las la uscat si de aceea s-a luat culoarea de pe ele unde au fost atinse. Nu este rosul aprins obtinut cu chimicale si nici nu sunt frumoase dar imi plac mai mult asa pt. ca sunt naturale(sigure). Oricum tb. sa mai exersez pana imi reusesc.
Vreau sa incerc cu coji de ceapa rosie sa vad ce obtin.
Referitor la fiertul fara a se crapa coaja: pun oul direct din frigider in apa rece si apoi fiert la foc mic. Tb. sa nu se loveasca intre ele. Folosesc uneori sarea la fiert.