ouale de Pasti
Raspunsuri - Pagina 5
Balbina spune:
quote:ooo, eu abia astept sa-mi arati poza!
Originally posted by principe
am facut si eu oauale in suc de sfecla si in coaja de ceapa...mai ecologicdar ma facut si verzi ..mai putin ecologice
natalia,am acut si ouale acelea fistichii cu aspic,porumb rtc...abia astept sa le scot din coaja
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze
april spune:
Ouale le colorez doar cu coji de ceapa rosie si arata superb, de un rosu sangeriu, uniform si fara chimicale.
dani33 spune:
Am vopsit ieri ouale. Cu Carmin nu mi-au placut, in loc de rosu au iesit roz si toate culorile au fost foarte pale. Pana la urma le-am vopsit cu altceva.
Nu mai iau carmin.
D
LoraG76 spune:
Maine o sa vopsesc si eu oua cu zeama de la sfecla rosie. M-am gandit sa fac asa: dau sfecla prin robot, zeama rezultata o pun pe foc cu putin otet si mai dau un clocot oualelor fierte in prealabil. Principe, ce zici, e bine? Tu cum ai facut?
Lora, mami de Iustina
inaioana spune:
Eu am un alt fel de intrebare: cum faceti sa nu se sparga ouale la fiert? Mie de cativa ani incoace, orice ar fi..se sparg/fisureaza multe dintre ele!
Cat despre metoda cu hartie creponata, sa va spun cum facea nasa mea si am facut si eu de multe ori: taiam fasii cam de 1/2-1cm din rulourile de hartie de diverse culori. Toti carliontii rezultati ii amestecam si ii puneam pe patratele (sau cilindrii mici) de ciorap. Puneam oul fiert deja in "cuibuletz", il infasuram bine si il dadeam prin otzet, asa cum s-a mai spus. (Cred ca merge si cu spirt, ca intreba cineva care nu suporta mirosul de otzet!).
Se lasa o vreme, macar vreo 30 min. Ies superbe, fiecare cu o combinatie unica de culori. Merge si hartia cu nuante mai deschise, ies bine si se combina frumos cu celelalte.
Si cu ceapa faceam la fel: taiam cu foarfeca foi de ceapa de diferite culori, tapetam oul nefiert dupa metoda de mai sus si le fierbeam in apa. Iese un efect de mozaic, foarte frumos!
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
LoraG76 spune:
Eu stiu ca se sparg daca le pui la fiert reci, din frigider...poate altcineva stie altceva... Eu sper sa nu se sparga, totusi...o sa le scot din frigider si o sa le spal din seara asta.
Lora, mami de Iustina
inaioana spune:
Lora, le-am scos deja si le-am pus in camara. O sa le fierb si vopsesc maine. Daca mai are cineva vreo idee...astept cu interes.
Apropo: in apa in care le fierbeti (daca nu e cu vopseaua) puneti sare, otet..ceva?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
ingridnen spune:
le scot din frigider de seara, le spal iar in apa de fiert pun sare. si tot se fisureaza.... e coaja subtire, asta este. La ouale de "tara" nu se intampla asa ceva
Ingrid si Cristi 5 ani si 1 luna
Balbina spune:
Ioana, eu am fiert anul asta ouale la steamer, si parca s-au fisurat doar vreo 2-3 (din 20). Cred ca daca le scoteam din timp din frigider, nu se fisurau nici alea.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze
Annie80 spune:
ma mandresc ca anul asta nu s-a spart/fisurat nici unul.
Oualele spalate, tinute la temperatura camerei cateva ore, si leam pus n apa cu putin otet in timp ce clocotea, pt tari se tin 10 min, pt moi 4. a fost prima dat cand am incercat asa. dar prima dat am bagat numai un ou sa vad cum se comporta, apoi au urmat si restul.
oua frumoase si necrapate va doresc
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.