la 5 luni nu se rostogoleste, e normal?

la 5 luni nu se rostogoleste, e normal? | Autor: logam

Link direct la acest mesaj

este normal ca bebelusul meu de 5 luni sa nu se rostogoleasca de pe o parte pe alta? can trebuie sa faca acest lucru?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Da, este normal. Nici fata mea care maine face 5 luni nu se rasuceste inca. Se impinge in calcaie si intoarce corpul, dar nu reuseste sa-si aduca si celalalt picior dupa ea ... de parca ala n-ar fi al ei, il lasa in urma .

Nu toti copiii sunt la fel ... oricum, prin carti cica pe la 5-6 luni tre' sa se rasuceasca, deci, mai avem de asteptat!!! Unii reusesc, altii nu. E o chestie relativa, ca si dintii ... nu apar la toti la aceeasi varsta.

Petronela si Silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

este foarte normal :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Este normal ca fiecare copil sa se dezvolte in ritmul lui.Ai rabdare caci o v-a face.Asa ziceam si io si pana la urama s-a rostogolit.Acum la aproapte 10 luni merge in picoare.

Ca sa fi un parinte linistit trebuie sa sti ca nu trebuie sa-ti compari niciodata copilul cu altul caci asa vei avea doar griji.Ai rabdare si ai sa vezi ca are ritmul lui de dezvlotare insa le v-a face pe toate!!!!!!

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Si apropo de dinti, baietelul meu are 8 luni si o saptamana si inca nu are nici un dinte. O fi normal?

http://b1.lilypie.com/CAyRp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvias spune:

David are 5 luni fara o saptamana si tot nu se intoarce decat accidental cand se uita la o jucarie. In schimb vrea tot timpul sa-l pun in funduletz. E cam devreme, nu? Cand as putea sa-l pun in funduletz?
Cand il pun sta ff bine, se uita in jur, rade si evident, ragaie.
Cllaudia, stai linistita in privinta dintilor. Nepotica mea a avut orimul dinte la 9 luni si 9 zile. Acum are aproape 4 ani si toti dintii.

Silvia, mami de David grasun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

fetei mele i-a dat primul dinte la 10 luni
tin minte ca s-a rostogolit pe la 8 luni - se deplasa in pat prin rostogolire, a stat in fund nesustinuta la 9 luni, a mers deabusilea la 10
a mers in picioare sustinuta pe la 1 an - parca, insa a mers nesustinuta numai la 1 an si 4 luni, pana atunci mergea impingand un "walker" ca babele sau deabusilea la mare viteza

la 6 luni se rotea de la cap la picioare si invers - atata

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La 8 luni reusea sa se intoarca de pe spate pe burta si ramanea asa, inapoi nu mai putea, asa ca noaptea bagam ture sa rasucesc copilu' ca pe burta nu i-a placut niciodata sa doarma. Dintii..pe la 10 luni. De-a busilea n-a mers niciodata iar la 11 luni a luat-o singur in picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

aceleasi griji mi le faceam si eu pe la 5 luni, se apropiau cele 6 luni si el nu se rostogoleau, dar pe la 6 luni si cateva zile s-a produs evenimentul!! L-am gasit in patut pe burtica!! Bucurie mare, pupaturi, laude!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu79 spune:

parca ma aud pe mine acum cateva luni, cand intrasem in panica ca vezi Doamne toti copiii pe la 6 luni deja se rostogolesc si al meu nici gand.Si noroc ca i-am spus si pediatrei "grija" mea ca asa a putut sa-mi bage mintile in cap si sa nu ma mai astept ca minunea mea sa se dezvolte fix ca la carte.Fiecare copil se dezvolta diferit, asa ca ai rabdare si vei vedea ca le va face pe toate in ritmul lui.
Alexandru are 8 luni jumate acum, primul dinte l-a avut la 6 luni, al doilea si ultimul dupa o saptamana, in fund a stat bine pe la 8 luni aproape iar de rostogolit constant (accidental, dupa jucarii, facea de la vreo 5 luni) a inceput de vreo saptamana dar doar de pe spate pe burta, inapoi nici gand....asteapta sa fie intors:))
mai nou a descoperit si ca se poate roti pe loc, asa ca dimineata nu stiu niciodata in ce pozitie il pot gasi.
inca ceva, s-ar putea sa nu se rostogoleasca niciodata (e cazul fetitei unei prietene), poate intai sa stea in fund, apoi sa mearga de-a busilea sau nu si apoi in picioare...

Crisu si Alex22.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Il poti ajuta daca faci zilnic gimnastica cu el. Eu una ii faceam si dimineata si seara ca vedeam ca ii placea tare mult.

Mergi la inceput