Mamici de mai-iunie 2008 (54)
Raspunsuri - Pagina 11
Alysh spune:
"neata burticoase.....ce bine ca ati deschis discutia asta despre alimentatia post-nastere. Eu am inteles ca e f important sa fie respectata! Daca are cineva o listitza cu alimentele permise/ interzise poate o punem pe prima pagina.
Dordia, condoleante....cuvintele sunt de prisos.
Alina 36+ Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
andreap spune:
Ylari,pai si eu mancam lactate la greu la inceput..numai ca o mamica mai cu experienta m-a sfatuit sa renunt la laptele dulce,smantana etc,sa vedem daca-i e mai bine fetei..si sincer,la mine asa a fost!Picaturile anti-colici au fost apa de ploaie..ceaiul al fel...pana al 3 luni si 1/2 aveam cateva ore de cosmar seara;de pe la 17 pana pe la 19-20..plangea pana se facea visinie la fata,se trezea si din somn urland de durere..mi-era o mila ca as fi renuntat de tot la mancare,ei sa-i fie bine.Stiu ca intr-o zi am rugat-o pe mama sa-mi faca un ghiveci de legume,la cuptor,doar cu cartof,dovlecel,fasole(pastai).morcov..seara deja urla mai tare!am renuntat si la el..asa ca...o sa vedem fiecare in functie de copil
Simona,Ancaurn,facem un club???De obicei Maria e vesela dimineata..azi insa..smiorcaia din orice,nimic nu-i convenea....si recunosc,rabdarea mea se apropie de 0!Imi dau seama ca gresesc uneori....si azi trebuia sa o las in pace...dar.....asta e!Chiar daca sunt matura si mama,mai gresesc si eu uneori...
BURTICA
POZE NOI 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004
gabitzam spune:
Eu am incercat si Bonisan si SabSimplex, si nu prea au functionat pentru colici. Pina mi-a zis o mamica din parc sa incerc Colic Baby, de la Erbavita. Asta a mers foarte bine, uitati www.pcfarm.ro/produs/1837/COLIC-BABY-sirop-anticolici-pentru-sugari" target="_blank">aici despre ce este vorba. In gama aceea mai au si alte produse pentru bebelusi, am mai incercat cel pentru constipatie, dar foarte rar ca n-am avut probleme. Iar cand a crescut i-am dat lui Andrei ImunnoBaby.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Lorich spune:
Buna fetele!
Dordia condoleante pentru bunicuta ta! Dumnezeu s-o odihneasca! Si eu am iubit-o din toata inima pe bunicuta mea care m-a crescut de mica, tare mult am mai suferit cand ne-a parasit.
Elenuca ma bucur ca primii pasi spre impacarea cu mami tau au fost facuti, sigur i pare rau ca te-a suparat.
Lavinia succes la analize, vad ca ai inceput sa cumperi pentru bebic mic.
Mihaser adorabil micutul tau! Super dulce mocutza!
Inais sa vii cu vesti bune de la nenea doctoru!
Despre alimentatie dupa nastere va spun ce ne-au invatat la cursul first bebe: ca sa mancam din toate in principiu, adica sunt unele alimente interzise, cele cunoscute pentru balonare (fasole, mazare, varza), cele excitante (cioco, cafea, ceai negru, verde) si nu mai vorbim de medicamente si alcool.
Ne-a spun ca sa incercam din toate si daca bebe are o anumita reactie, acel aliment va fi "out!" Despre usturoi, ceapa daca ati mancat in timpul sarcinii, bebe stie deja gustul ala, eu de exemplu nu mananc usturoi, deci nici in alaptare n-ar trebui sa-l incerc.
Oricum, ideea e sa mergi pe testarea fiecarui aliment, ca doua persoane nu semana intre ele, asa ca ... nu pot fi multe reguli stricte. Important sa mananci calitativ, pentru ca si lapticul va fi de calitate asa. Gata, am varsat tot ce am invatat acolo, va pup!
Lori 32+ asteptand un bebe Robert
Lorich spune:
Fetelor, v-ati gandit sa luati "Cartea bebelusului?" Sau mamicilor... ati cumparat-o la primul bebe? Mi se pare minunata ideea, dar costa 45,9 lei... si nu e chiar putintel. As vrea sa aud opinii. Uite, un exemplu de carticica www.librarie.net/carte.php?nia=83&id=45481" target="_blank"> aici
Lilly79 spune:
Daca bebe se obisnuieste din timpul sarcinii cu gusturile de usturoi si ceapa, atunci pot sa mananac linistita cand voi alapta, ca am mancat o gramada de ceapa si usturoi (mi s-a facut acuma pofta de cartofi fierti cu ulei si ceapa rosie; cred ca o sa-mi fac maine ).
Lilly 33+
YLARI spune:
quote:
Originally posted by Lorich
Fetelor, v-ati gandit sa luati "Cartea bebelusului?" Sau mamicilor... ati cumparat-o la primul bebe? Mi se pare minunata ideea, dar costa 45,9 lei... si nu e chiar putintel. As vrea sa aud opinii. Uite, un exemplu de carticica www.librarie.net/carte.php?nia=83&id=45481" target="_blank"> aici
Cred ca e misto, eu ma gandesc sa o iau. As vrea sa cumpar ci o chestie dintr-aia cu ajutorul careia se pot lua mulaje ale manutzei, piciorusului... Stiti?
Eu ii astept pe nenii de la baby comfort cu patutzu... abia asteeept!!!!!
YLARI
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
Simonix spune:
Salutare burtici :)
In primul rand, Dordia - condoleante pentru bunicutza ta :( Ai grija de tine si de bebemic din burtica
Fetelor, eu, care ma simt excelent din (aproape) toate punctele de vedere, am o problema Ma mananca pielea ingrozitor ! A inceput cam de 2 saptamani, cu palmele si picioarele. Am zis pe atunci ca e de la circulatia sangelui, ca mai mi se umfla etc. Dar uite ca devine din ce in ce mai rau si in plus e o chestie generala. Nu numai extremitatile si burtica si sanii, care ar fi cat de cat OK, dar ma mananca peste tot, bratele, umerii, pulpele... toata ziua ma scarpin. Ideea e ca nu am nici o eczema sau vreun alt semn exterior. Nu am mancat nimic ciudat si nu am schimbat apa sau mai stiu eu ce produse. Pielea e ca inainte. Degeaba ma dau cu crema. De vreo doua ori am facut crize de scarpinat - o data cu pulpele si o data cu talpile... nu mai pot! Tremur toata cand ma apuca si am impresia ca nimic nu ma ajuta
Buuun si aseara am citit si eu o carte despre sarcina si am aflat ca ar exista o afectiune in sarcina care apare in trimestrul al 3-lea: colestaza gravidica. Este destul de rara dar poate fi de fapt si din cauza ca nu este cunoscuta. Ideea e ca se manifesta prin asemenea mancarimi insuportabile, mai ales noaptea hmmm ... Am hotarat sa nu panichez (este o chestie periculoasa pentru fat), si in primul rand va intreb pe voi daca ati auzit de asa ceva ... Si azi imi sun doctorul si vad ce zice (desi mi-e cam rusine sa ii zic: Buna ziua, ma mananca ).
Cam asta de pe la noi ... ne scarpinam de zor... bebe misca, dar mai putin ca inainte. Va pe toate :)
Simona cu
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
MissParker spune:
Dordia, din suflet condoleante pentru bunicuta ta! O s-o pastrezi in sufletul tau! O imbratisare calda si multa putere ca sa poti sa treci peste aceste momente de suferinta!
Simonix, dupa ce metoda invatati voi respiratiile? Ca sa ma orientez si eu cand moasa noastra va intra in mai multe amanunte. Am sa incerc sa retin chestia cu trambulina La restul ma bazez pe Bogdan, ca el va putea ramane calm si ma va putea ghida mai bine, eu una voi fi capie de efort si nu cred ca am sa ma pot concentra asa bine...
Lavinia, si eu am experimentat de cateva ori arsurile alea ciudate din talpi, desi avusesem toata ziua pantofi fara toc. E de la greutatea suplimentara pe care o ducem cu noi... dar o sa treaca. Stai mai mult pe canapea cu picioarele sus ;-)
alina_anto, apropo de arsurile tale, la tine se pare ca e adevarata vorba aia: cui pe cui se scoate Si eu pe vremuri mancam inghetata cand ma durea gatul si imi trecea...
Ylari, eu mi-am propus sa mananc sanatos in timpul alaptarii, adica fara prajeli, fara ceapa/usturoi, fara alimente care baloneaza (fasole, mazare, varza), fara prea multe fructe cu acizi, in rest eu zic ca tot corpul (respectiv bebe) iti vor arata daca sari calul cu ceva si atunci vei sti ce sa eviti pe viitor. Nu te crampona de meniuri fixe, ca oricum nu vei avea timp, cum bine zice si alra. Eu pana acum nu am avut arsuri, si acum pot manca inca o portie normala, ca si inainte de sarcina, semn ca la mine bebe e plasat foarte in fata si nu ma apasa inca pe stomac. Sa vedem de acum incolo. Ce bine ca mai auzim de la tine si de firme si sefi de calitate! Bravo lor, ca au ramas oameni!
alra, si eu care ma gandeam ca vom fi muuult prea epuizate ca sa tipam dar si moasa ne-a spus ca uneori tipatul ajuta, mai ales in faza de respiratie.
monik16, saracuta de tine, ca nu se mai termina odata balamucul ala la voi in casa, sa te linistesti si tu putin... Insanatosire grabnica si nu te mai enerva, ca asta iti accentueaza starea proasta! Stai in patut, fa-ti o supa de pui (fierbi apa la fierbator si pui niste Vegeta sau Maggi sau Knorr de pui, ce ai si tu prin casa), ia o carte buna si mai uita de belele
simonacip, dar tu ai fost o eroina, mama draga!! Auzi, pana la dilatatie 7 fara sa scoti un sunet! Wow, hai ca mi-ai facut curaj
mi_bebelina, eu nu am avut si nu am greturi, dar am citit ca ele pot aparea la fel de bine si in ultimul trimestru...
Fetele cu al doilea bebe pe drum, e normal ca ai vostri copii sa reactioneze mai "marait" sau mai "rasfatat" acum, pe ultima suta de metri, ei simt ca le vine "concurenta" si vor neaparat sa profite de ocazie ca sa-o aiba mereu pe mami langa ei, sa traga de ea cat se mai poate! Nu fiti prea dure cu ei, ei nu inteleg ce se intampla cu femeile gravide, ei nu inteleg ca acum prioritatea voastra e bebele care e pe drum, ei isi vor inapoi mamicile pe care pana acum le aveau in mod exclusiv!
Noi sambata mai dam o fuga la un talcioc, sa mai luam niste hainute pentru bebe. Poate mai gasim si alte chestii utile, ca ne trebuie atatea (umidificator de aer, blanita de miel, termometre, lenjerie de pat pt. primul patut, geanta din aia de agatat de carut in care sa punem toate ustensilele cand suntem pe drum, galeata ergonomica pt. pampersi etc.).
Revin mai pe seara cu detalii mai multe, ca la ora 4 sunt la doctor, la marele screening de 30 de saptamani. Pupici la toate fetele
Felicia 29+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
cleo78 spune:
simonix, mancarimi mai am si io, dar numai pe alocuri. Am acuzat transpiratia - ca sunt mai grasa. De obicei o baie in cada ma calmeaza: pun si sare de mare... dar dupa ultimile discutii, nu mai recomand fetelor. Mie imi da mana... sau colul. Plus, ca sunt in sapt 37, pana cand o sa astept nasterea?
36+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 4 sapt