Mamici de Martie-Aprilie 2008! (147)
Raspunsuri - Pagina 9
natynic spune:
Teo2rina, nu vad ce ar fi rau...mie mi s-a tot zis ca nu conteaza cat mananca copilul daca creste conform graficului. Iar voi sunteti conform graficului, deci bebe e sanatos!
Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea
ccris_ccris spune:
Ali, bafta maine la bebe control.
Naty, , mersic pt. raspuns. La cat timp dupa operatie ai fost din nou pe picioare, in sensul de a nu mai merge tinandu-te de pereti si aplecata, ci normal? Fiindca am inteles ca, mai mult de 3 nopti, nu ma tin astia la Medlife, stau o noapte la terapie si 2 la rezerva si apoi.. acasica.
Clau, pe unde esti? La tine cum a fost?
Bubu, da, asa a zis si anestezista, ca nu are rost generala, e ami bine sa-mi pot vedea puiul imediat.
Simo, insanatosire grabnica lu bebe mic!
Cristina37+Andreea
AMR doar 13 zile!
Asteptand-o pe bebe
POZELE MELE
VALENTINA C spune:
Imi pare foarte rau de bebelusii vostri bolnavi!! Sa speram ca isi vor reveni repejor! Curaj, dragi mamici!!
Eu sunt tot cu ceasul in mana, masor durata dintre contractii: de o ora jumatate am contractii DUREROASE de maxim 8-9 minute ( adica intervalul dintre ele, ca fiecare nu dureaza mai mult de 20 de secunde).
SA MAI PLEC ODATA LA SPITAL?????Sincera sa fiu, nu-mi place gandul ca ar putea sa-mi spuna ca nu nasc, dar sa raman in spital. De-asta n-am ramas nici mai devreme, ca mi-e groaza de spitale, oricare ar fi ele.
Valentina, 40s 5z, cu Matei
ccris_ccris spune:
Valentina, parerea mea e ca, daca se mentin asa la 8-9 minute sau chiar scade intervalul dintre ele la 5 minute, sa mai dai o fuga la spital!
Aaa, am uitat sa va zic, azi, in sfarsit, mi-a venit saltelutza de la BabyComfort. Daca stiam ca dureaza atat si am mai platit si curierul 30 RON ma duceam si-o luam direct de la showroom.
Cristina37+Andreea
AMR doar 13 zile!
Asteptand-o pe bebe
POZELE MELE
Nicoleta spune:
Salut.
Zoze, sanatate, imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva...
Simo, daca nu este peste 37,5 nu este nici macar subfebril, asa stiu eu. POate s-a agitat putin si i-a crescut conjunctural temperatura, sper sa aveti o noapte buna.
Ariel, sper ca deja s-a incheiat cu bine!!
Valentina, nu prea stiu ce as face in locul tau. Stiu doar ca eu cu Stefan m-am dus cu contractii dar nedilatata la spital, am ramas acolo ca la 5.30 dimineata nasteam...
Naty, sper sa rezolvati cu ochisorul, sanatate si tie multa energie!!
O noapte buna, am avut azi 2 contractii usoare... ne pregatim si noi, incetisor...
Nicoleta 38+ (cu Matei, DPN 19.04.2008) si mami de Stefan (27.01.2003)
AMR MAXIM 11 de zile
ccris_ccris spune:
Randunici, v-ati culcat?
Cristina37+Andreea
AMR doar 12 zile!
Asteptand-o pe bebe
POZELE MELE
VioletaH spune:
Citesc pe apucate, raspund pe apucate...bebe m-a cheaunit de cateva zile. Noroc ca doarme noaptea si 7-8 ore legate(!), altfel ma spanzuram. Ziua e terorist rau, cred ca e dependent de tzatza, azi i-am dat si formula, am zis ca poate nu am eu lapte si e mereu flamand, dar nu a mancat decat 30 ml...deci chiar infometat nu e. Atunci de ce vrea tzatza non-stop??? Ca nu mai pot! Apropo de suzeta, nici eu nu prea vroiam sa-i dau, dar pana la urma am incercat-o si pe asta. Nu o vrea decat rar si cateva minute, altfel o scuipa. Tot tzatza vrea! Si suge 5 minute, apoi o molfaie si adoarme. Daca vreau sa i-o scot ma strange cu gigiile "nu nene, las-o acolo!". Dupa ce ii da drumul si vad ca doarme lemn (asa cred io) il pun jos si in 5 minute urla! Si uite asa repetam la nesfarsit. M-a capiat! Numai in brate si cu tzatza in gura vrea. Si eventual sa-i cant. E cel mai fericit.
Vad ca Ariel naste! GO ARIEL, GOOOO!!! Hai TEO, hai! Alexutza te asteapta cu fundita rosie!
Ioana, intrebai care e practica aici cu ingrijirea putzei si decalotatul. Prin carti scrie ca sa-l decalotezi usor si sa-l speli cu apa si sapunel nu foarte dur. Cu pediatrul nu am discutat deoarece noi l-am circumcis pe Sean, a fost una dintre putinele dorinte ale sotului meu cu privire la bebe si i-am facut pe plac. A zis ca vrea ca el si fi-su sa fie la fel. Asa ca eu nu am probleme cu putzica lui. S-a vindecat complet in cateva zile si acum doar il tamponez cu vata si apa calda.
Revenind la bebe si d-ra Suzi, tot prin carti am citit ca e recomandat sa-i stimulezi reflexul suptului intre orele de masa sau la culcare. Este o metoda prin care bebe se linisteste. Intr-adevar, ei nu prea stiu sa faca multe cand sunt asa mici, doar sa doarma sa planga, sa dea haotic din maini si picioare si sa suga. Asa ca degetul, suzi, tzatza sau biberonul sunt placerea lor. Eu nu vroiam sa-i dau suzeta din comoditate ca sa nu stau sa mai dezinfectez si la astea. Altfel... nu e nici o problema.
Eu nu am fiert niciodata apa plata cand i-am dat formula (e adevarat ca i-am dat doar de foarte putine ori). La spital mi-au zis ca nu e nevoie. Si tot la spital hraneau bebeii cu formula la temperatura camerei, fara sa o incalzeasca in plus. Au zis ca incalzitul e optional, pui bibe in apa calda cateva minute si gata, dar numai daca vrei, altfel..bebe papa lapticul la temp camerei foarte bine. De asemenea, mi-au spus ca bibe de sticla nu trebuie sterilizate, ca daca le pui in masina de spalat vase e de ajuns. Si am citit acelasi lucru si in instructiuni si in carti si mi-au confirmat si alte mamici. Prin urmare...sa dai copilului formula e foarte simplu. D-aia aici multe mame nu alapteaza. Pai daca ai Similac (zic de Similac, ca asta am eu, mi-au dat la spital un esantion si pediatrul inca unul si asta am incercat) care se face instant, doar pui apa plata din sticla in bibe, pui laptele, agiti un pic si papa bebe. Si apoi trantesti biberonul in masina de spalat vase. Pai sa nu-ti vina sa renunti la alaptat? Eu am noroc ca stau acasa cu bebe si alta treaba nu am decat sa am grija de el, asa ca fac tot ce pot sa alaptez cat mai mult, macar 1 an, dar daca ar trebui sa merg la job dupa 6 saptamani cum sunt nevoite multe mame de aici...chiar ca as trece la formula.
Am citit de Zoze, imi pare rau sa aud de asa necazuri...SI imi pare rau ca nu a aflat nimeni prtin ce treci ca sa te sustinem macar moral... Sa va dea Dumnezeu sanatate!
Am vazut poze cu Andra de Mihutza, cu Teo de Stela, cu Iannis de Simonette... si multe altele, de fapt eu ma uit la toate si ii admir pe toti bebeii. Sa va traiasca fetelor! Sunt toti niste frumosi!
Nu stiu ce mai vroiam sa zic, ma grabesc sa trimit ca parca vad ca incepe iar "concertul"
Vio, mamic fericit de bebe Sean Adam (16 martie 2008)
BARZO, HAI ODATA CA TI-O IEI AI AVUT NOROC!!!
MIRACOLUL DIN VIATA MEA
CristinaGoji spune:
quote:
Originally posted by ariel_7000
'neatza :) , sunt marcel ... sotul ...
alina este internata la judetean ilfov de ieri dupa amiaza. are contractii dar nu are dilatare. pe seara m-a sunat sa-mi spuna ca au inceput s-o "intzepe" cu nospa deoarece nu sunt locuri pentru bebelusi si nu-si permit riscul unei evolutii normale a sarcinii ... care le-ar putea crea maaaari procese de constiintza; no coment .
voi reveni cu detalii.
noapte buna ... ... sau ce-a mai ramas din ea :)
Din capitolul trecut...No comment!
Mami 39+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
CristinaGoji spune:
Zoze - recuperare usoara!
Gecko - asteptam raportul din emisfera sudica!
si o restanta de ieri - La multe luni pentru Thea!
Mami 39+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
natynic spune:
Neata!
Fetelor, cred ca nu ati vazut mesajul postat din greseala tocmai la capitolul 145 de Marcel, sotul lui Ariel:
'neatza :) , sunt marcel ... sotul ...
alina este internata la judetean ilfov de ieri dupa amiaza. are contractii dar nu are dilatare. pe seara m-a sunat sa-mi spuna ca au inceput s-o "intzepe" cu nospa deoarece nu sunt locuri pentru bebelusi si nu-si permit riscul unei evolutii normale a sarcinii ... care le-ar putea crea maaaari procese de constiintza; no coment .
voi reveni cu detalii.
noapte buna ... ... sau ce-a mai ramas din ea :)
Cum adica n-au locuri pt bebelusi???
Pai la Giulesti cand era aglomeratie mutau sarmalutzele 2 in pat si tot faceau locuri...
Fata mea cea mica a ras la ora 1 noaptea 110 ml dupa care nici pis n-a mai zis pana la 6.30 cand a ras iar 120 ml (si tot mai vroia, dar m-am oprit de teama sa nu-mi verse iar). Si am uitat sa va zic (Stelei mai ales) ca batista bebelusului e intr-adevar ff buna, am impresia ca de cand ii desfund nasul mananca si doarme mai bine.
Cris, ma intrebai cand m-am pus pe picioare dupa ceza...sa stii ca de pereti si aplecata nu m-am tinut deloc . Deci eu am fost operata pe 30 ianuarie seara la 20.00, am stat in reanimare noaptea aceea, toata ziua urmatoare (in care, fara a primi nici un calmant m-am dat jos de 2 ori un pic, ajutata), noaptea urmatoare (asta din cauza complicatiilor mele) iar dimineata pe 1 feb m-a dus la salon si m-am asezat in pat, dus la toaleta si apoi pe scari la copil singura, fara nici un ajutor; nu a avut cine sa ma ajute si m-am mobilizat cu curaj si apoi eram invidiata de restul. O infirmiera mi-a zis in reanimare cat de greu mi-o fi sa STAU DREAPTA, nu aplecata. Indrepti spatele cat mai multi, mergi asa si e mult mai bine.
CONCLUZIE: intai te misti in pat, grija doar la cap daca faci rahi (il poti rasuci, evita sa-l ridici de pe perna cateva ore dupa operatie); apoi te ridici la marginea patului sau in picioare ajutata; apoi incerci sa-ti faci singura o "schema" cum sa te intinzi si sa te ridici din pat; mergi singura stand dreapta, NU aplecata; te apesi usor cu mana peste operatie cand esti la toaleta sau cand razi. Iar cu burtiera...functie de preferintele doctorului, la Giulesti erau majoritatea contra, cel putin imediat dupa operatie.
Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea