Cati bani de buzunar?

Cati bani de buzunar? | Autor: mstef

Link direct la acest mesaj

Am o fiica de 16 ani si am impresia ca mereu imi cere bani.Voi cati bani de buzunar le dati in fiecare zi la liceu? N-as vrea sa fiu prea scartana,dar nici n-as vrea sa-i dau prea mult...chiar daca mi-as putea permite.Mai ales ca am impresia ca cu cat ii dau mai mult cu atat devine mai pretentioasa.Nemaivorbind ca atunci cand o rog sa duca gunoiul sau sa-si faca curat in camere stramba din nas..
Ai vostri isi iau sandwich-uri de acasa sau isi cumpara de mancare doar de la fast-food (fiica-mea spune ca asa fac toti colegii)?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Am gasit asa (sumele sunt in euro dar schimbi tu in lei):
la 6 ani - 1,25 EUR pe saptamana
la 7 ani - 2 EUR/sapt
la 8 ani - 2,25 EUR/sapt
la 9 ani- 2,50 EUR/luna
la 10 ani- 3 EUR/luna
la 11 ani - 15 EUR/ luna
la 12 ani - 19 EUR/luna
la 13 ani- 22,5 EUR/luna
la 14 ani - 26 EUR/luna
la 16 ani- 38 EUR/luna
si la 17 ani- 45 EUR/luna

Concursul "Clipe de viata 2007" www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Cred ca ar trebui sa stabiliti impreuna o suma care a nu fie prea mare dar nici prea mica.
Noi am discutat cu copiii, cea mare a primit aprox. 35 de euro pina in urma cu trei luni cind a terminat armata (are 20 de ani) insa in ultimii ani si lucra.
Baiatul are tot 16 ani ca si fetita ta si primeste aprox. 26 de euro dar si el lucreza.
Fiica cea mica inca nu primeste dar din toamna cind va avea 7 ani vom incepe cu banii de buzunar.
Nu isi cumpara sandwich la scoala, le pregatesc eu si baiatul pentru ca invata la liceu de arta are mult mai multe ore, de trei ori pe saptamina invata pina la ora 18;00.
Am observat ca in Bucuresti cel putin tinerii apreciaza foarte mult fast-food ...la noi nu chiar...sau poate eu nu i-am obisnuit pe copiii mei.

Deci sfatul meu...discuta cu ea si sigur veti ajunge la o intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Fata 50Ron/sapt(face economiesi uneori refuza alta transa) si baiatul 30Ron/sapt(rar ii raman, e mai cheltuitor). Le dam zilnic sandwich-uri iar apa sau sucul si-l cumpara ei(si asa sunt grele ghiozdanele).

Mihaela,Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
Poze http://comunity.webshots.com/user/mhldvrc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstef spune:

Multummesc pentru raspunsuri, cam la sumele astea ma gandeam si eu ca sunt rezonabile...eu nu-mi permit zilnic sa mananc in oras, nici macar la fast-food...ea de ce ar avea acest "privilegiu"? Mai ales ca nu este o mancare sanatoasa.Intamplator, si fata mea e o "artista" in devenire, la Tonitza, si e foarte cheltuitoare.Toaca atat cat are!
Dar in week end? Iese la "un suc" cu prietenii, cati bani le dati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu primesc pe luna 4 mil. de la ai mei , plus bursa mea de 2 mil. pe care o conserv(sper eu )
Din banii aia imi platesc telefon , abonament la sala,benzina , abonament pt. transport , pilule ,merg in oras si restu' de cheltuiala.
Vreau sa spun ca desi sunt obsedata de imracaminte si incaltaminte si imi cumpar saptamanal , banii ajung.
La spital sunt de multe ori de dimineata pana seara , la ore sau in garzi, si atunci mancarea o cumpar de la spital, in rest , sau a un sandwich , sau mananc un corn sarat, iaurt, etc etc , suc am de acasa.
Intr-o zi normala cheltui ....6 lei pe zi maaaaxim, daca imi fac de cap si cu lichide(si eu am ore de dimineata pana dupa amiaza sau seara ). In garda cheltui mai mult.

Singura problema delicata este clubul Nu stiu care sunt preturile acolo , dar imi imaginez ca o intrare costa vreo 20 de lei , un suc vreo 5 lei....o intrebi cam cat ii trebuie, mai scazi putin din suma si ii dai banii.

Oricum , din cand in cand mai cer si de la bunica-mea bani de cheltuiala in ziua respectiva(doar pt. mancare).

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

mstef, imi dau si cu parerea, de fosta adolescenta ca fetita mea e doar un bebe.
Cred ca gresesti putin, daca-mi permiti. Fata trebuie sa invete ca o parte din banii primiti sunt de cheltuiala si ar trebui sa si economiseasca si sa daruiasca (de principiul spend, share, save ai auzit?). Si daca nu isi face ordine in camera ei macar, tu ce faci? Strangi dupa ea? Eu cred ca orice membru al familiei are si privilegii si responsabilitati. Nu numai ca e necesar sa-si faca curat in camera ei, dar trebuie sa participe si la celelalte treburi, sa aiba propriile sarcini si sa fie stimulata pozitiv sa le faca. Discutati aceste lucruri impreuna, sa aleaga si ea ce-i place si o poti recompensa pe termen lung cu ceva ce-ti doreste.
Eu nu as permite ca zilnic sa manance fast-food. Exceptii da, dar nu e deloc sanatos doar pentru ca toata lumea face asa.
Daca nu va invata acum sa economiseasca sau din banii ei sa ia un cadou pentru cineva sau sa ajute, atunci cand?
Cel putin asta m-au invatat ai mei, chiar daca isi permiteau, primeam putini bani si fiecare avea responsabilitati, nu doar privilegii.
Sper sa nu te superi, e doar o alta opinie.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Nu ma supar deloc, ba chiar sunt de aceeasi parere cu tine.Ea isi face curat singura in camera, duce si gunoiul, intinde si rufele, face si cumparaturi pentru casa, dar toate cu discutii.Pe mine discutiile astea ma supara;nu realizeaza ca este normal ca intr-o casa in care traiesc mai multi oameni, fiecare sa contribuie cu ceva.Eu asa am crescut la parinti si asa mi se pare fair-play.Ea, in schimb are impresia (oricat am incercat eu s-o fac sa inteleaga)ca are numai drepturi, nu si obligatii, ca este nedreptatita daca o pun sa spele vasele cateodata (de exemplu).Si i-am explicat ca cu cat da mai mult, cu atat va primi mai mult (si bani, si intelegere din partea mea etc. Ori, ea e omul care ar vrea doar sa primeasca.Nu simte ca are obligatia sa si dea ceva la schimb.

Mergi la inceput

Xio, tu cati ani ani? Deja lucrezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Pai asta e problema, ca negociati mereu. Stabiliti o singura data, daca e nevoie si in scris cu semnaturi :D, ce face fiecare, care sunt recompensele, care sunt consecintele daca nu-si indeplineste sarcinile- totul de comun acord. Spune-i ca tu nu ii vei mai aminti nimic si nu o vei cicali sa faca cutare sau cutare. Ea decide singura dar daca nu face o zi, doua, trei, vor exista consecinte dinainte stabilite pe care ea le cunoaste. Trebuie sa invete sa se automotiveze si sa nu stai pe capul ei amintindu-i sa puna jucaria pe raft ca la 4 ani.
Daca nu esti hotarata si consecventa, nu vei avea succes.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Teoretic asa e, dar practica ne omoara!Daca o zi-doua merge, isi aduce aminte ca am "semnat"un pact, a treia zi incepe negocierea din nou, incepe sa schimbe datele problemei,cu nimic din ce am stabilit nu pare sa mai fie de acord...e foarte greu...si sa stii ca nu sunt asa de usor impresionabila, ma tin pe pozitie, dar de multe ori prefera sa nu mai primeasca nimic decat sa faca ceva pentru asta.Dupa un timp totul se uita, nu stiu unde se pierde...si se ajunge iar ca ea sa primeasca si eu sa dau.Singura chestie care cat de cat i-a intrat in cap e ca nu primeste bani pe ziua in curs daca nu pleaca la timp la scoala.Dar mai "ciupeste" uneori de la bunici, se "descurca" ea.

Mergi la inceput