Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (54)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Cristina p, felicitari pt. baietel!!! sa fie sanatos si cuminte!!!
Kimmy, astept sa vii cu vesti de la clinica si de la prietena ta. Sunt curioasa sa-mi spui cum e la Gine 1 pt. ca eu acolo o sa nasc, am auzit ca s-au apucat sa renoveze dar din pacate au inceput de la etajele superioare, acolo unde sunt cazurile mai speciale, operatele, si nu cred ca apuca sa renoveze peste tot pana nastem noi. eu am fost acu' o luna pe-acolo ca sa-mi fac TT, era undeva la demisol dar acolo atmosfera era cam jalnica...
Apropos, am vazut in lista ca au fost trecuti si doctorii cu care nasc fetele, asa ca rog si eu fetele care se ocupa de prima pagina sa adauge la numele meu si dr. cu care o sa nasc, dr.Rotar Daniela, Clinica de Ginecologie 1 din Cluj-Napoca. Multzu!
Oana, eu am vorbit cu dr. mea si a spus ca e chiar indicat pt. gravidutze sa faca aqua gim, dar numai in locurile speciale unde se fac cursuri pt. gravide, pt. ca acolo nu au acces in apa decat gravidutzele. Acolo si apa este tratata altfel, nu este ca in bazinele obisnuite. Probabil ca la voi in SM nu gasesti dar incearca in Ungaria, sau vino la Cluj , aici este, o sa ma inscriu si eu atat la aquagym cat si la gimnastica pt. gravi, insa numai cand ies in prenatal.
Corinuk, si eu m-am uitat aseara la emisiunea "Prima zi", si ca de obicei mi-au dat lacrimile..., sunt o plangacioasa la fazele astea... M-a cam speriat cand am vazut ca o durea cam tare pe ammaica dupa cezariana, saraca se chinuia sa fie toata un zambet in fata camerelor, dar se vedea pe ea ca se chinuie sa umble... Sper din tot sufletul sa nu trebuiasca sa nasc cu cezariana, desi inca nu stiu sigur inca, pana nu-mi da verdictul un dr. oftalmolog... La mine bebele e deja cu capul in jos, scumpul de el..., sper sa nu se mai intoarca inapoi...
Sun, incetutz mama cu mobila aia, ca nu fuge nicaieri...
Caprioara, multa sanatate lui Matei, sa se faca bine cat de repede dragutzul de el!

Adriana 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

am revenit! am incercat sa recuperez

Roxana, Sun, Mada multumesc ptr ajutor si indrumari, am reusit intr-un final

Multumesc tuturor ptr complimente, si eu va admir pe fiecare dintre voi in parte

Anababy multa sanatate tatalui tau.

Bubuleana eu iau fier si acid folic la recomandarea medicului ginecolog iar analize am facut pana acum vreo 3 seturi si cred ca vine si al 4-lea ca mi-au venit alea de la stat. analizele sunt bune dar mi-a spus sa iau in continuare si acidul folic si fierul.

Sun nici mie nu-mi mai place nici o mancare, in schimb am observat ca dimineata ma trezesc cu o fooooame foarte mare. De ex azi la 6 cand a sunat ceasul, dupa ce am trecut pe la baie am sarit direct pe frigider ca ma rodea rau stomacul.

Boti si eu am avut la un moment dat probleme cu scaunul, dupa o indigestie, si am rezolvat cu supozitoare de glicerina. Eu, in mod paradoxal, nu ma confrunt cu astfel de probleme, desi inainte de sarcina stateam rau de tot la capitolul asta.

28
www.flickr.com/photos/25375396@N07/" target="_blank">poze burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Buna,

revin...AnnaBaby stai linistita...tie trebuie sa-ti povestesc ce s-a intamplat acum o saptamana la spital cand am fost operata, imi facusera anestezia locala, au taiat si doctorul zice ''aoleu!!''...eu bineanteles ca m-am panicat (reactie normala a bolnavului) si am intrevat ''ce este??...este grav??''..si dr zice ''da, ai cancer''...si apoi incepe sa rada si-si continua discursul...''nu exista pacient care sa vina la spital in zilele noastre si care sa nu creada ca are cancer''...deci...pt tatal tau este reactia normala a omului care are probleme de sanatate....dar stai linistita ca nu-i asa grav...sigur are ceva, dar nu cancer!!!..
Daca il banuiau de cancer il internau imediat, nu l-ar fi trimis acasa sa revina peste o saptamana...
Multa sanatate tatalui tau, iar tu linisteste-te!!!

Eu am fost si mi-am luat mancare ca sa o pot manca la birou...dar am mancat inainte inghetata...si acum nu-mi mai este foame!!!!..cred ca o sa ma fac cat CHINA!!!...si asta numai de la inghetata!!!

Va pup,

Cami 25s+, cu Timeea Cristina

pustai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Pfiuu am terminat si eu papitza am aspirat bucataria, holul si scarile, am intins prima masina de rufe si am bagat-o rapid si pe a doua. A treia creca ramane pe maine ca nu vreau sa pun hainele pe calorifer si dat fiind ca la prima am spalat o tona de prosoape si asternuturi nu mai incape si a treia masina pe atza. Ca e rece dar e soare si bate si vantul deci o sa miroasa f frumos hainele. In caz ca nu ati observat eu am o obsesie cu rufele, cu spalatul si intinsul pe categorii.
Astia de la tesco nu mai apar, ma dispera ca as fi fugit la dush inainte sa duc fata la nani da asa pana nu vin ei nu pot merge. Parca vad ca duc fata la somn esi exact cand a adormit bat si astia la usa ca nu avem sonerie ci ciocanel din ala si face o galagie.
Camy si eu am boala cu inghetata sarcina asta, incerc sa stau departe de ciocolata bomboane si chipsuri sau alte minunatii, da inghetata macar asa putin tot trebe sa pap.
Gabriela ma bucur ca ai reusit. Si eu dim trebuie neaparat sa pap altfel ma doare stomacul de numa cum ma trezesc spalat pe dinti echipat printesa o aduc jos la jucarii si fug la bucatarie sa pap cereale cu lapte. Si azi am ramas fara si ma bazam ca ajunge tesco pana la 11 sa pap si eu cereale si nu au venit inca.
Caprioara felicitari pt cele 27 de sapt. Si eu azi fac 29. De sapt urm schimb prefixul ultima suta de metri.
Multa sanatate lui Matei vezi sa nu te ia si pe tine e vreo enterocolita sau rotavirus sau cum s-o mai chema ca am auzit la piersicutze ca cica au pb cu bebeii cu chestia asta.
Anna eu sper din tot sufletul sa nu fie nevoie sa apelati la mama, nu doresc nimanui sa aiba nevoie de ajutorul ei.
Cristina_p felicitari pt caruciorul albastru. Asteptam sa scrii mai des.
Cristina nu stiu de la ce asa a fost ea mai sensibila. De mica noi cu ea nu am avut pb cu somnul sau colici sau cu papatul, bine asta pana la divsersificare si mofturi, a fost si este un copil f cuminte si linistit, dar a fost mereu bolnavioara mereu racea, nu i-am dat decat o sg data antibiotic cand a facut o gripa tare urata pe la 6 luni in rest am incercat sa evit ca sa nu se obisnuiasca de mica cu din astea, plus ca era si micutza si nu puteam sa ii dau altceva decat pt febra. Dar asa a fost ea mai sensibila. De la 1 an si ceva incolo nu a mai racit asa des, adik s-a mai intamplat dar mai rar si a durat mult mai putin, numai vreo doua-trei zile mai nasoale, restul mucisori si cam atata. Da inainte o tinea cate o sapt doua si cu febra mare si vomat non stop nu papa si tot asa.

----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Saluti gagici.
Dma fa si tu un test sa vezi daca pierzi lichid (desi nu cred). Pune-ti niste vata pe slip, pt ca pe absorbant nu se vede cat se aduna, si urmareste cantitatea care se aduna cam intr-o ora, culoarea si textura. Daca e o scurgere apoasa, incolora si in cantitate considerabila e posibil s afie lichid. Daca e apoasa dar galbuie, e posibil sa pierzi urina iar daca e cu firisoare gelatinoase este o scurgere normala dar mai abundenta in sarcina. In orice caz pierderea de lichid se asocieaza si cu o agitatie excesiva a bebeului care se zbate pt ca incepe sa se simta in pericol din cauza deficitului de oxigen. Dar asta n-ai mentionat deci cred ca este o scurgere normala.
Boti vezi totusi sa nu-ti faci obicei din a folosi laxativ. Incearca mai degraba supozitoare cu glicerina. La mine functioneaza foarte bine cerealele integrale cu lapte dimineata.
Cu lotiunile de bb, io zic sa nu luati de buna ce se spune ca firma cutare nu e buna dar cealalta e super. Ne-a zis la curs sa urmarim cu ce se impaca bebele nostru si sa nu schimbam apoi marca, sa mergem cu una singura daca lui ii este bine.
Vitamine eu iau, Centrum Materna si de vreo sapt si tardiferon. Medicul meu de fam (care este si pediatru si care mi se pare o pers foarte competenta) mi-a spus ca de obicei medicii gineco nu pun accent pe suplimente, daca mama are analize normale nu prescriu nimic. Dar bb poate sa aiba deficit si te chinui apoi cu el. De asta mi-a zis sa iau fier iar in sapt 30 si 34 cate 10 zile calciu ca sa prevenim anemia fatului. Iar cu analizele si io cred ca trebe facute. Nu ma refer la toate bolile pamantului dar o hemoleucograma completa ca sa vedem cum stam e necesar. Si io zic ca listeria nu e necesara, daca ar fi vorba de existenta bolii ar fi si simptome pe masura.
Bai gagici am dormit ca naiba azi noapte. Pe burta nu pot dormi (evident de ce), pe spate nu pot ca ma rupe de durere iar pe dreapta nu ma lasa Filip. Park e programat, cum ma intorc pe partea dreapta imi arde una de sar din pat. Si instantaneu, nu sa apuc macar sa ma dezmortesc. Asa ca am dormit numa pe stanga si m-am trezit amortita rau, aproape ca am febra musculara. Nush de ce nu vrea pe dreapta. Oricum am observat ca e asezat oblic si cred ca e in continuare cu capul in jos. Iar pe dreapta langa ficat sta cu piciorutzele, numa bun,cu ce are el mai puternic ca sa loveasca cum trebe.
Si io am 10 kile la activ si cu siguranta mai iau cel putin 5. Dar nu ma stresez absolut deloc.
Cami ti-ai incarcat tel sa te sun? Am putea iesi la o inghetata ca s-a mai imbunat vremea. Sau macar o clatita ceva. Deja salivez

bujo 26+ cu Filip
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishuc spune:

salutare fetele!

vad ca vorbiti de inghetata, chipsuri si alte pofte...
eu de la un timp visez si noaptea ca mananc....azi-nopate am visat pizza ca in reclame, cum se intindea cascavalul pe ea... sper sa nu fi facut cuiva pofta (sorry daca am facut).

eu m-am ingrasat 7 kg la 28 de saptamani (care le implinesc maine ) dar eu sunt destul de inalta si oricum eram plinutza cand am ramas insarcinata. am facut tampenia absoluta de a tine o dieta foarte drastica anul trecut prin iunie inainte de nunta si am fost si la impachetari, de stateam pe caldurile alea in patura la 70 de grade, si bineinteles dupa dieta m-am ingrasat la loc imediat si am si luat in greutate. noroc ca trecuse nunta

cand m-am apucatde fitness am ramas si am renuntat. acum imi pare rau ca nu am mai continuat cu gimnastica de gravide.

la Lamaze a fost cineva? pe mine m-ar fi interesat tehnicile de respirat din timpul travaliului.

v-am pupat...ma intorc la procedurile mele.

Mishuc 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Bubuleana am adaugat numele la listutza, Cristina am pus caruciorul si Adriana am pus medicul si spitalul.
Uff astia de la tesco tot nu au aparut si eu ar trebui sa duc fata la somn ca la 14:51 avem trenul deci pe la 14:30 tre sa plecam din casa cel tarziu ca pana ne miscam eu ca rata si cu un carutz cu bebe care impreuna fac 20 de kg , deci ar trebui deja sa o duc la somn sa sper ca doarme macar doua ore si mai tre sa fac si eu dush. Grrrr...
Ok fug sa incerc sa pun fata la somn cat de rapid pot sper sa nu vina exact cand ii schimb pampersul ca asa se intampla de obicei.

----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

am scris un mesaj...
frumos...da frumos...asa...lung...si...in biiip ca l-am pierdut
no...si acu' plec acas..adica la spart de tichete..ca le-am primit azi
pupicei si revin dupa "dezmatz"

Oana
19+ cu
o noua viata

filmuletz bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Ca tot intrebati de Mona, am vb acu cu ea. Zicea ca e acasa si sta in pat ca sotu e in concediu. Nu mai sangereaza, mai apare cate un firisor din cand in cand. Insa o doare in continuare burta. E cam demoralizata ca tot sta cu stres sa nu se intample nimic, are si arsuri si simte ca nu poate respira.. Acu tre sa reziste pana pe la 36-37 sapt ca mai mult n-o lasa dr ca sa nu faca hemoragie. A zis ca va saluta dar n-o sa mai intre pe net, numa in pat sta.
Ia lamuriti-ma si pe mine cu ceva. Am de vreo 2 zile niste crampe surde asa ca la ciclu. Asta in afara de strangerile de burtik. E cazul sa-mi fac griji sau nu?

bujo 26+ cu Filip
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_p spune:

Am citit din urma in sfarsit si am revenit.
Am schimbat si semnatura, intre timp.

Sorry ca nu pot sa va mentionez pe toate ca as avea de scris pana deseara , dar am retinut ideile si o sa incerc sa-mi spun si eu parerea despre ce s-a mai discutat.

mada_mxm mersi pt caruciorul bleu.

Am uitat sa va zic mai inainte ca la ecografie (la 22 sapt+1 zi), bebele nostru avea 495 grame si se misca mai tot timpul. Inoata toata ziua dintr-un capat in altul al burtii.

Inca nu ne-am hotarat ce nume o sa-i punem, acuma ca stim ca e baietel o sa incepem sa procesam...

Eu pana acuma, in saptamana 23, am luat 6 kg (cred ca ma incadrez in medie), si ma straduiesc sa nu iau prea mult, ca eu din start aveam in plus. Nu ma infometez, dar incerc sa fiu atenta ce mananc: dulciuri nema (sau exceptional), grasimi minim, junk food interzis total. Incerc sa mananc mancare sanatoasa, gatita acasa, multe lactate si multe fructe si legume. De baut, doar apa plata si lapte. A, si nelipsita cafeluta de dimineata, indulcita cu miere de albine.

Vitamine mie dr mi-a dat de la inceput, luam acid folic de vreun an (luunga asteptarea ), mi-a zis sa nu mai iau acid folic, ci vitaminele astea, sunt speciale pt sarcina, si aveau si necesarul de acid folic pt primele luni. Si de atunci imi zice la fiecare control lunar sa le iau, sa nu le intrerup, ca cica oricat de echilibrat as manca, tot nu am aportul suficient de fier + altele. Asa ca io ma conformez...

Cadita inca nu i-am cumparat, dar am ochit un model gonflabil, creca aia o iau, www.eveiletjeux.com/Produit-116870/baignoire-grenouille.htm" target="_blank">http://www.eveiletjeux.com/Produit-116870/baignoire-grenouille.htm, ca m-a dat gata. E practica , are si fundul gonflabil si pe fund dop de golit apa, ca sa n-o ridici. Si are 2 pozitii, poti sa o folosesti si cand e mai mare. Noua o sa ne fie tare practica, ca nu ocupa mult loc, mai ales ca dupa ce se naste bebele o sa ne trambalam cu toate dupa noi in Romania.

www.flickr.com/photos/cristina_pop/" target="_blank">Cristina 22+

Don't cry because it's over; smile because it happened!

Mergi la inceput