Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (54)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Buna fetelor, intru si eu un pic. CAlvarul inca nu s-a terminat , abia pe la sf saptamanii.

Sambata am inceput cursurile prenatale la piscina. A fost super extra, dar cand am iesit de acolo nu ma mai puteam tine pe picioare, asa de obo eram.

Oana, aici se fac cursuri la piscina si toata lumea spune ca inotul este foarte benefic. Mi se pare dubios ce ti-a zis doctorul tau.

Tecky, toxoplasma poate da malformatii, si chiar moartea fatului. DPN-ul se calculeaza in primul trimestru si cu asta ramai, nu in saptampana 27, deci mi-as cam pune niste semne de intrebare. Fiecare bb creste in ritmul lui de aceea unii au la nastere 2.9 altii 4.5 ..... la acelasi nr de saptamani!

Pusi la toate fetele.

Vicky 28+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

turturel: ce mare ai burtikul!! si ai inceput s-o simti pe bebelina, sa vezi ce frumos o sa tot fie de aici incolo Ma bucur ca poti face efort, ca ai o viata activa, te invidiez mai ales pt aquagym desi nu stiu cum poti rezista 10 ore pe scaun la birou fiindca eu dupa 30 min sunt varza, trebuie sa ma intind neaparat, dar am si ditamai burtoiul Si eu eram foarte activa, faceam si gimnastica prenatala, mergeam mult pe jos, caram si tot felul de lucruri, laptop dupa mine prin oras, conduceam ore intregi prin traficul din bucuresti pana cand am ajuns la dr si mi-a spus ca nu e de bine, mi se scurtase colul cu 1cm!!! si gata, m-a consemnat la pat si fara efort
Noi am fost in vacanta la o cabana in Franta, dragutel iar numele lui bebe e stabilit de ceva timp. Il va chema Luca. Voi v-ati gandit la nume?

ankalaura: mai las-o mama incolo de munca ca o sa ai parte de ea toata viata, nu inteleg ce atata strofocare dar si cu sefa aia a ta...hmmm... mare rabdare trebuie sa ai

mada: aha, m-am lamurit cu sapt, esti maricica, o sa fii printre primele care vor da startul la nasteri

biribu: sar'mana de sfaturi dar de ce nu e necesara listeria? ca io am cam bagat in bine branzeturi moi, sushi, etc

boti: ma bucur ca ai rezolvat cu constipatia, sper sa nu mai ai probleme pe viitor

bubuleana
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Buna fetelor.
Ma bucur sa aud de bebeloi grasunei, sanatosi si saltareti. La mai mare!

Biri multa sanatate Anei. E tiza fiica-mi si parca se potrivesc la simptome si raceli. Noi din fericire am scapat toata iarna asta fara raceli, doar 2-3 zile cu ceva muci, dupa ce in toamna am fost cu ea la Praid. nici nu mi-am inchipuit ca poate fi o schimbare asa radicala dupa ce toata primavara trecuta am dus-o cu cate doua ture de antibiotic pe luna.
In alta ordine de idei daca esti uimita de atitudinea medicului lui Vio sa stii ca si eu am fost socata de atitudinea medicilor din judetul meu. Un medic bun din oras tot asa zice ca e mai bine fara epidurala, mai sanatos, asta si in conditiile in care nu are anestezist care sa faca epidurala. Si pe vorba lui o buna prietena a mea s-a chinuit mult in travaliu dupa ce i s-a rupt apa ca sa constate ca nu e coborat bebele si pana la urma sa ii faca cezariana cu anestezie generala. Asa ca saracuta a trecut prin toate si nu a ramas deloc cu amintiri placute. Eu stiind experienta ei am mers la alt medic in Alba pe care l-am tot tatonat cu epidurala. El nu e impotriva dar mi-a spus clar "nu exista nici un anestezist in judet care sa fie dispus sa stea dupa fundul unei gravide in travaliu" Bineinteles ca am fost dezamagita si am replicat "probabil nu are niciunul sotie care sa fi nascut in ultimul timp" Si stiti ce mi-a spus? "ba da, dar au preferat sa faca cezariana, cu anestezie generala" Am ramas masca si m-am apucat sa caut alte spitale prin zona unde se practica si anestezia epidurala. Nu vreau sa creada fetele care vor sa nasca natural ca nu se poate fara. Bineinteles ca se poate, doar noi suntem dovada, ca mamele noastre sigur nu au avut parte de asa ceva dar stiind ce bine mi-a facut la prima nastere as vrea sa am si optiunea asta la dispozitie. Sa dea DD ca aceasta nastere sa decurga perfect si sa nu am nevoie de ea dar nimeni nu imi poate garanta asta si prefer sa ma stiu acoperita.

Cami23s+ cu si ANA (17.08.2005)

poze Ana
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Tecky Valorile AFI pt sapt 24 sunt intre 9.8 si 22 cm, deci tu stai bine inca, spre zona inferioara dar doc mi-a zis ca indicele AFI atinge maximum in sapt 22-24 (de aia se si fac morfofetalele in fereastra asta pt ca (,) cant mare de lichid permite sondarea tuturor parametrilor). Apoi stagneaza si incepe sa scada din sapt 34-36.

Parerea mea: bea multe lichide si mai lateste-te in pat cand ai vreme, poate mai creste usor. Oricum nu esti la un nivel ingrijorator de mic. Gandeste-te ca io aveam 5! Si in 2 sapt de lichide si (putin) repaus dar fara stres am ajuns la 8.7! Tot sub limita dar e spre bine. Mie doc mi-a zis ca factorul cu cea mai mare influenta asupra lichidului e stressul si apoi anotimpul. Deci nu mai plange, nu te mai milogi de sefa cu banii, roaga-l pe sot sa se ocupe, bea apa si fii happy si o sa iti revii in no time!

Monica 26+ si gargaritza Nancy

bunurile gargaritzei

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetelor.
Dupa cum va povesteam ieri, tata a iesit din spitalul din Bacau cu diagnosticul de pancreatita. Dupa care sotul meu s-a dus cu el direct la Iasi unde a facut o tomografie in urma careia bineinteles ca s-a demonstrat ca nu are asa ceva. Au inceput sa rada doctorii de acolo de diagnosticul din Bacau, nici lor nu le venea sa creada. In fine, problema este ca ceva tot are, ca durerile nu vin din senin, asa ca acum urmeaza sa mearga din nou saptamana viitoare sa faca o colonscopie, ca s-ar parea ca ar fi ceva la colon pana la urma. Iar doctorii au fost destul de rezervati, spunand ca ar putea fi orice, plecand de la o simpla colita pana la cea mai grava situatie, si aici a lasat propozitia in aer. va dati seama ca in momentul ala tata s-a albit, ca el este foarte panicos, si de atunci o tine numai intr-o idee- ca el are cancer, ca stia el!!! Nu mai stim cum sa-l incurajam, ca e tare deprimat. Offf, pana saptamana viitoare parca e o vesnicie! Nu-mi ramane decat sa sper ca nu e nimic grav! Exact de asta aveam eu nevoie acum!!!

Anna 25+ cu Maria
AMR 15
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Salutare la burtici!!! Intru si eu sa fac prezenta ca sa nu ma trezesc in curand pe listuta de asteptare...
Ladymina felicitari ptr fetita , frumos cadou i-ai oferit sotului la aniversare.
Sun ,aceeasi problema o am si eu cu mancarea gatita, bag numa fructe ,lactate, carnita de pui la gratar... si drept urmare la 19 saptamani am luat doar 2 kg .Dar nu-i bai ca eu aveam destule kg dinainte si chiar nu aveam nevoie de prea multe!
Boti la mine la mine leacul pentru constipatie a fost kiwi, mancam 2-3 dimineata pe stomacul gol si problema era rezolvata.
Gata ca atata ma ajuta neuronu deocamdata, revin diseara cu vesti de la eco, am programare la 17.30 si poate de data asta apare si la mine caruciorul! Si tot acum vreau sa vb si cu dr sa vedem poate imi iau medical pina intru in prenatal ca pur si simplu nu mai fac fata la munca.
Va pup si revin cu vesti diseara

Speranta moare intotdeauna ultima!

cea mai fericita19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Boti multumesc mult de incurajari,deja stau cu sticla de apa peste tot dupa mine,la calculator,in pat parca as fii un bebe si imi car singur biberonul. Ma bucur ca ai scapat de constipatie,stiu ca e tare nasol.
Corinuk iti multumesc ca m-ai lamurit cu toxoplasmoza.Sa ai mare grija de tine si de bb tau!
Fetelor mai stiti ceva de Mona?

Tecky 27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Nati am tot uitat sa spun ca patutul de ratan arata super iar dimensiunile sunt super ok avand in vedere ca aveti de gand sa il folositi doar cateva luni. Ar fi mai dificil mai tarziu cand ar ajunge bebe sa se ridice peste margine dar la varsta aia probabil o sa fiti aici si o sa aiba sirena patut cu salteaua mai jos.

Eu sunt foarte incantata de vremea frumoasa care a ajuns si aici si mai pun flori in gradina, mai pun un strat de ceapa.... Nu sunt pasionata de gradinarit dar imi face mare placere sa trebaluiesc pe afara, pe langa pomii infloriti. Nu mai vorbesc de Ana care profita si sta pe afara mai mult, mai coloreaza cu creta prin curte, mai fugareste pisicile cu cate un bulgare de pamant si e tare nemultumita ca mitele nu-l mananca Adevarul e ca atunci cand era mai mica a trebuit sa mut toate ghivecele cu flori la distanta substantiala de raza ei de actiune ca urgent o gaseam plina de pamant pe la gura si mestecand frunzele asa ca probabil se gandeste ca pisicile refuza adevarate delicatese. Pe langa asta e si harnica.... imediat da cu "matula" prin curte si cum prinde momentul fuge in spate la gaini carora le cara grau cu pumnul. Acolo nu o prea las pt ca pe langa scopul asta nobil o mai gasesc si spalata pe cap cu apa din castronul gainilor, deh, e tare curatica fiica-mea . Oricum e innebunita dupa toate animalele, dupa boxerul parintilor mei, dupa vacuta vecinei pe care insa nu vrea sa o priveasca decat cocotata in brate la mami si de la un gard distanta, altfel e prea aproape pt instinctul ei de conservare. Plus ca mai apare cu tot felul de gandacei si furici de prin curte pe care se grabeste sa mi-i arate. E o minune, zau, si nu mai pot de dragul ei.
Gata ca v-am laudat-o destul, mai iau si eu o pauza.

Cami23s+ cu si ANA (17.08.2005)

poze Ana
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jjovana80 spune:

Buna fetelor.
Suntem si noi pe aici. In mare, suntem bine. Tensiunea mi-a scazut, nu mai beau cafea. La birou e din ce in ce mai greu, mi se umfla picioarele groaznic si ma doare mijlocul, tot de la statul prea mult pe scaun. Dar asta e, mai avem putin. Eu o sa mai vin pana pe 15 mai dupa care intru in concediu de odihna si apoi prenatal.
Apropo de constipatie, eu iau de la 24 de sapt fier ( de la care te constipi) si cate o capsula de ulei de in presat la rece ( care este laxativ, 100% natural) si nu mai am probleme cu constipatia. Poate va ajuta la ceva informatia asta.
M-am apucat si eu de crosetat cat am stat acasa, avem deja un set format dintr-o cipilica, botosei si plovaras. Cine n-are de lucru isi face !!!!!
Eu sunt uriasa.... am alta problema...pe mine ma intreaba colegii cand nasc?? .... nu trebuia sa nasc ?...... am burta mare mare. Dar putin imi pasa mie de ce zic ei ( adica ele, ca femeile sunt mai carcotase ).
Cam atat despre noi, va citim in continuare.
Pupici la toate fetele si baietei din burtici

oana silvia si pruncuta Daria.. 27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Neatza si de la noi!

Uff am reusit si eu sa ma asez jos ca fata s-a trezit de la 7 fara ceva azi dim si cum dupa amiaza avem program de plecat de acasa de dim m-am apucat de scos asternuturile am triat hainele si am trei masini de rufe, am strans de prin bucatarie si spalat tot ce trebe si acuma am pus sa fac papa pt diseara.
Fata azi noapte a cam tusit, mi-era frica sa nu vomite si am cam dormit ca un iepure cu o ureche ciulita la interfon. Azi de dim vad ca stranuta, uff tare mi-e sa nu raceasca iar. Nu stiti ce terorizata am fost cu racelile ei pana la 1 an si ceva mereu a racit nu trecea bine o raceala iar racea si tot asa, de aia is asa paranoia si nu ar fi vb numai de nas ca nu poate respira si ceva febra ci vomat de nspe mii de ori de ramaneam fara haine si asternuturi mai ales noaptea si tot asa. Uff numai bolnaviori sa nu fie ca tare greu e.
Biri multa sanatate Annei , stiu cum e si noi am fost asa, abia de pe la vreo 15-16 luni s-a mai linistit, bine acuma e si mai usor ca e mai mare si altfel ma inteleg cu ea.
Legat de carucioare ala de la pegperego il stiu, la noi firma se cheama mamas and papas, la www.mamasandpapas.co.uk/product-188268900/type-i/" target="_blank">asta te referi nu? Si cealalta marca, pp ca www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2925060" target="_blank">asta e modelul, nu este la noi. Oricum la noi de ex la pegperego sunt mai putine modele decat in alte tari, bine ca se si cheama latfel, de ex in italia sunt o mie si una de modele si culori fatza de aici unde au putine modele si scoruri de mori, fatza de alte firme. Singura firma care mai ramane in afara de variantele de mai sus este maclaren dar dublu. Eu prefer astea cu manere decat cele cu bara ca mai pot agata una alta pe spate la carutz, asa am facut cumparaturile si cu asta care l-am avut la fata.
Ca si Flo a meu zice lasa ca o sa ai masina nu ai nevoie si de carutz pai bun si prin magazin sau prin oras cu ce ii duc? In brate??? ca exact cum zici tu pun pariu ca Ari exact in carutz ii trebuie daca o vede pe aia mica si ea inca doarme mai putin ce e drept dar mai doarme in carutz sau cand e plictisita mai sta tolanita acolo.
Dia si eu urmaream grey's anatomy dar din cauza meciurilor la el meu nu am reusit sa tin pasul si am renuntat.
Adriana ms. Asa e binisor sa vad cum va fi zilele astea ca de cand cu zapada si ninsoarea s-a cam racit afara si mi-e ca de asta daca e ceva va raci, ca s-a schimbat asa brusc vremea.
Didi nici la mine nu mai incape mult, nu am ajuns sa dau afara dar am ajuns la senzatia aia ca daca mai iau o gura, ca mie imi mai era foame, dau afara, asa ca ma opresc din timp. Oricum si dupa ce pap simt cum e stomacul suit in gat.
Mai nou is cam pufosica creca am inceput sa retin apa si beau frate cat incape o sa fac broaste in burta si tot degeaba.
Aici legat de piscina da zice ca poti lua diverse ciuperci si etc din cauza ca esti mai sensibila acuma da nu zice ca sa nu mergi la innot sau clase de gravidute ei chiar recomanda, data trecuta nu am mers ca nu era tare aproape piscina si acuma e aproape piscina da is cu fata si chiar nu am cand.
Irda hai ca ai fost simpatica cu mobila si garsoniera. Pupici multi si stai cuminte acolo sa creasca Antonia mare.
Oana cu placere sper sa gasiti ceva sa va placa.
Gabriela ca am vazut ca ai incercat sa pui link-ul la semnatura deci e bine ca ai pus parantezel patrate acuma eu iti zic cum sa completezi restul vezi daca iese: deci tu ai scris acuma paranteza patrata link-ul paranteza patrata, mai adaugi asa dupa prima paranteza scrii url=" apoi vine link-ul ala fara spatii fara nimic dupa ghilimele direct link-ul cand se termina link-ul pui iar ghilimele " adik sa vina link-ul intre ghilimele, apoi vine pranateza patrata. Ok acuma dupa paranteza iar frara spatii scrii poze iar o paranteza patrata [ apoi pui /url si alta paranteza patrata deci tre sa arate asa:
[ url= "link" ]poze[ /url ] , fara spatii. Sper sa iti iasa. Sper ca nu te superi ca ti-am explicat da am vazut link-ul pus intre paranteze si m-am gandit ca ai incercat sa pui sa apara numai un cuvant in loc de tot link-ul.
Kimmy bafta azi la control.
Cristina lasa ca tre sa gasiti voi ceva frumos.
Dara uite da click www.seraphine.com/fashionnews/?showpage=2_wedding" target="_blank">aici sa vezi rochia.
Tecky ma bucur sa aud ca este totul ok.
Corinuk tinem pumnii sa nu fie pb.
Vicky uff sper sa treaca mai repede sapt si sa termini sa te poti odihni fain ca ai fost la piscina. Am mai zis si eu de chestia cu dpn-ul ca se stabileste odata la inceput si gata.
Bubuleana da am destule sapt, sapt alea is calculate dupa dpn-ul de 26 iunie, dar medicul mi-a zis ca imi da pana pe 5 iulie pt ca la mine ciclul este de 36 de sapt si fata si ea a venit o sapt mai tarziu si s-ar putea sa vina si bebe 2 mai tarziu dar om vedea. oricum mia sunt destule fete mai marisoare ca mine.
Truli nasol vad ca in ro cu atitudinea asta fatza de epidurala aici este disponibila si este si ea printre last resorts ca incearca si altele daca tu vrei si daca se poate iar cezariana e rara si numai in cazuri de urgenta, speram sa se schimbe si in ro lucrurile.
Anna uff ce medici domnle. Nasol daca e panicos tatal tau ca si medicii astia cateodata is cam lipsiti de tact. La ce spital a fost la spiridon?
Violeta asteptam vesti de la eco.
Mai ce bine a prins mesajul ala cu listutza, ia uite cum vin fetele si scriu. Asa fetelor bagati si scrieti sa stim si noi ce e cu voi.
Gata am terminat ca de o ora creca scriu la mesajul asta ca mai invart si in mancare mai si cu fata ma mai uit si la rufe. Da vreau sa termin toate sa pot pleca linistita si mai tre sa vina si tesco intre 10-12 ca am dat aseara comanda si nu mai acveau nimic liber intre 9-11. Si mai tre sa apuc sa fac si dush inainte sa plec.

----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput