Mamici de Martie-Aprilie 2008! (146)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_papatot spune:

kya, parvu ce mai face? mi-e asa jena de nu-ti pot spune...pentru ca nu i-am spus ca nu voi mai naste cu el...si-mi pare rau pt ca tu stii bine ce m-a facut sa plec de la el...offffffffff....

bubule, nu zic nu, buna e, dar e putina mai frate...

elara, mimonix, pupici mamicilor !

ursuleato, pupici si tie!

Doar 5 zile pana cand o vom strange in bratzuca pe
fetitza noastra iubita, Honey Ioana !

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
mami_papatot +39 Honey Bunny
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
BEBE-N BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

hello randunici

Mami merci mult pentru pontul cu cartea bebelusului.

Natyeste impropriu spus cartea bebelusului....ea este de fapt un album/jurnal in care se scrie de cand se naste bebe pana la varsta de un an....gen cat a cantarit la nastere, greutate, etc......arborele geanealogic al familiei......prima baita......cu cine seamana.......etc.

Fetele la dusul de dimineata raportez si eu urme de dop...adica asa banuiesc ca sunt dupa cele relatate de voi....era ca un albus cu parti transparente si parti albicioase......fara culoare roz sau maroniu.......cred ca asta este inceputul eliminarii lui.Si seara mai ales ma doare destul de rau mijlocul si burta cam ca la ciclu.

Oricum maine sunt programata la control...tot maine este si ziua mamei mele.
Nu v-am mai spus ca sambata m-am dus de urgenta la spital ca nu o mai simteam pe buburuza miscand.Si pana la urma a fost bine, i-a monitorizat bataile inimii.La inceput nu o gasea, dupa aceea erau foarte mari(am agitta-o eu ca m-am speriat rau) dupa care si-a revenit la normal activitatea cardiaca...adica in jur de 140 si ceva de batai pe minut.
Ma duc sa stau putin intinsa ca ma doare spatele, revin mai tarziu.

IRINA
+38
sufletel

http://www.flickr.com/photos/21646834@N06/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Cu decalotarea...multi sunt pro, multi sunt contra...
Eu ii fac si acum lui Vlad la baia zilnica, nu se decaloteaza complet, cam un sfert, dar daca nu sunt alte probleme(gen infectii sau secretii sau altceva) nu trebuie musai mers la medic sa-l decaloteze. Doar nu se duce maine la femei si n-are cu ce!
La unii baietei se decaloteaza mai usor, la unii mai greu...
Cand avea Vlad 6 luni, am fost la control, iar pediatra s-a uitat si l-a putzica si i-a tras ea pielicica mai tare pana jos, i-a crapat putin acolo si l-a usturat tare. Imi venea s-o bat! si ne-a zis sa-i facem si noi la fel. Pai cine putea sa-i traga in halul ala?? si apoi s-a lipit la loc.
Daca are pe unde sa faca pipi si nu se umfla, nu-l doare etc, nu fortati! E fiziologica si se poate decalota de la sine sau apoi isi face singurel cand e mai mare.
Vlad deja stie cum s-o desfaca si sa se spele si il las pe el sa se traga cat suporta el. Incet, incet se va decalota. Daca nu si nu si vor fi altfel de probleme vom apela si la un chirurg.
E adevarat ca daca e mic uita repede si nu mai stie asa cum e acum, mai mare, dar daca nu e cazul, de ce sa-l chinui??

Oana 37+ cu bb Stefan
si Vladutz (2 ianuarie 2005)
AMR pana la
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Bubu la 8:30 a trebuit sa fiu la spital. Am plecat de acasa pe la 7:30 - 7:45 si am ajuns destul de repede. De la mine am luat-o pe Stefan cel Mare, Victoriei, Titulescu, Banu Manta, 1 Mai, si pe urma dreapta pe Maresal Averescu pana la Elias. Poate ca e mai ocolita un pic ruta asta, dar este mult mai liber traficul si ajung mai repede decat pe la Arcul de Triumf.

mami dr e ca deobicei. Cu cealalta problema stiu si te inteleg foarte bine. Asta e! Nu depinde de tine, ai fost mai mult fortata de imprejurari. Poate pana la surioara sau fratiorul lui Honney se mai schimba lucrurile.

Irina daca ai pierdut din dop, te aproprii!

Kya 39+ cu Sanziana
Pana la AMR... pana cand trebuie

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

m-am intors si eu din parc, acum bag in mine o salata mare din rosii, acstraveti, ceapa verde si ridichi, cu muuult ulei de masline si branza feta:) e un deliciu!!!
au venit si baietii cu mobila de la ikea, asa ca ....TEO HAI LA MAMI!!! mai e de asamblat si aranjat mobila, hainutele, facut ordine, spalat geamuri si multe alte rahatzisuri d-astea, adr eu m-am saturat si vreau pe bb mic,mancacios, kkacios si plangacios!!!

vecina mea a nascut azi noapte, un grasanut de 3.750 kg, la echo era estimat la 3.300:))) grasanul oare cat o avea???eu il simt mare si tare!!! dr. mi-a zis de data trecuta ca e cam inghesuit si ca e cam pe uscat...
maine ma duc la bb ctrl si voi vedea eu ce si cum, eu sincer, sper sa ma opreasca acolo si sa nasc repedeeeeeee!

kya, cuminte sanziana:)) ti-am zis eu???
naty, am zis si eu ce am citit:)) oricum mi-a luat o gramada sa retin toti termenii aia:) parca tin minte ca si in filmul "in pantec" la sfarsit era teoria asta...o sa ma uit sa vad, poate am inteles eu aiurea sau poate e exagerare din partea lor:) sau cine stie? ca eu sunt satula de hormoni!!!

alexutza 5 ani si Teodor Mihai

AMR:5 zile???
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Salut, stolu'!
Am venit de la pediatru, Mufa are 4,050 kg si 54 cm, a luat 400 si ceva grame si 2,5 cm in 2 saptamani, deci e bine!!
Azi noapte s-a dormit bine, ne-am trezit sa papam de 2 ori si back to nani!:))
moamaa, ce ati ciripit azi noape!!!
Delphin, zen?!..go zen atunci!
sovi, plauzibil cu campul electromagnetic, avand in vedere job-ul meu, ar fi trebuit sa ma gandesc la asta.. pe ei si pe mama lor cu summitul..tu pana la urma nasti in apa la Eva?? Botezul si noi tot pe 25 mai, si tot max 40 persoane..nu iau DJ, pt ca la restaurantul respectiv lucreaza varul lui Liviu si vom aduce cred un calculator..a, si eu as vrea inot cu bebe..daca afli detalii, pls www si sms si pe mine!
ariel, si tu cu inotul? si eu am fost si la 23 si la Dinamo!la 23 m-am indragostit se sarituri, am facut putin, dar nu prea mai stiu nimic, doar sa sar in cap...
kya, felicitari pt tresa sotului!...ce de militari p-aici!!si tu cu apa vad,super!!

mai am de citit din cap asta, revin mai tarziu!

HAI MIHA, HAI KYA, HAI GECKO, HAI ARIEL, ADUCTI BEBEII AIA O DATA PE CRACA!!!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

Kya asa zic si eu...dar sa vedem , ca unele fete au zis ca de la pierdea dopului poate s adureze intre o zi si doua saptamni.Doua saptamani nu cred ca apuc...dar deocamdata sunt la inceputul fazei de pieridere de dop....vedem maine la control.

Iti tin pumnii sa stea bebelina pana vine sotul tau!!!!!Desi simt ca sigur asa va fi.

IRINA
+38
sufletel

http://www.flickr.com/photos/21646834@N06/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dox spune:

fetelor...

Celine Dion - Miracle...

am ascultat melodia asta si cand eram inca insarcinata, dar n-a avut efectul asta asupra mea.
acum eram cu puiul in brate si ascultam muzica si a urmat melodia asta in playlist...mama-mama, ce bocet am putut trage... de emotie si fericire bineinteles.
cat poate schimba un puiut perceptia asupra unei melodii..
stateam si ma uitam la el si boceam de sarea camasa de pe mine.

cat de bine le zice celine in melodia asta...
acultati mamici versurile sa vedeti ca reflecta f bine ceea ce sigur simtiti gandindu-va si privindu-va puiutii dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Factorii care declanseaza nasterea
Īntregul proces al nasterii este influentat si stimulat direct de catre hormonii care sīnt produsi de o portiune a creierului numita hipotalamus. Acest proces este comun si pentru celelalte mamifere. Ca si īn cazul mamiferelor, pentru ca hormonii "nasterii" sa fie produsi sīnt necesare cīteva conditii: un mediu īn care femeia care naste sa se simta protejata si īn siguranta. Hormonii produsi īn timpul nasterii sīnt aproape aceeasi pe care organismul nostru īi produce cīnd facem dragoste. Iata de ce ei sīnt numiti si "HORMONII DRAGOSTEI".
Hormonii joaca un rol foarte important la toate etapele nasterii.
Oxitocina
Atunci cīnd īn īncapere este semiīntuneric sau draperiile sīnt trase si este liniste organismul produce īn cantitati mari un hormon numit oxitocina. Oxitocina face ca uterul sa se contracte. Ca rezultat uterul se deschide. Acest hormon, de asemenea, provoaca contractii puternice care duc la nasterea copilului si expulzarea placentei mai tīrziu.
Cunoscut si sub denumirea de hormon "altruist", oxitocina mai īndeplineste si un alt rol decīt cel de a stimula contractiile īn timpul nasterii. El, de asemenea, contribuie la aparitia unor sentimente intense de dragoste si afectiune care se stabilesc īntre mama si copil imediat dupa nastere.
Endorfina
Un alt hormon produs de organism īn timpul travaliului este endorfina. Nivelul de endorfina se mareste concomitent cu cresterea īn intensitate a contractiilor. Spre sfīrsitul travaliului nivelul de endorfina este foarte īnalt.
Acest tip de hormon este produs ca raspuns la senzatia de durere, adica el este un "ucigas" natural al durerii. Cīnd nivelul de endorfina este īnalt nu vei avea nevoie de medicamente care sa inhibe durerea. Īnsa, daca vei avea nevoie de aceste medicamente ele permanent vor fi disponibile īn timpul nasterii.
La fel ca si oxitocina, endorfina influenteaza starile emotive si ajuta la aparitia "instinctului matern". Adica, el influenteaza īn bine relatia de afectiune īntre mama si copil.
Pe parcursul travaliului endorfina te ajuta sa uiti de tot ce se īntīmpla īn jurul tau, sa interiorizezi procesul si sa te concentrezi asupra contractiilor.
Atīt timp cīt se mentine nivelul necesar de hormoni īn organismul femeii care naste travaliul progreseaza si nasterea va fi normala.
Cum poate fi creat un mediu care sa stimuleze activitatea hormonilor īn timpul nasterii?
Atunci cīnd ne gīndim la un mediu confortabil pentru travaliu, īn primul rīnd trebuie sa īntelegem ca este necesar sa evitam stimularea emisferei creierului care raspunde de gīndire – parte a creierului numita neocortex.
Cīnd te simti frustrata īn timpul travaliului sau actioneaza prea multi stimulenti externi organismul produce hormoni similari adrenalinei numiti catecolamini.
Acesti hormoni inhiba producerea de oxitocina si endorfina. Un nivel īnalt al catecolaminilor īn timpul travaliului, de obicei, se asociaza cu contractii slabe, constientizarea senzatiei puternice de durere si progres mic īn nastere.
Ceea ce stimuleaza neocortexul īn timpul travaliului sīnt discutiile inutile; nerespectarea dreptului femeii la intimitate; prezenta multor persoane īn sala de nastere; fotografierea sau efectuarea unor examinari care nu sīnt necesare.
Astazi, moasele si medicii īncep sa īnteleaga cīt este de important sa fie respectata intimitatea femeii īn timpul travaliului, īnsa nu īntotdeauna si pretutindeni acest principiu este respectat.
Nu este dificil
Crearea unui mediu care ar stimula producerea de hormoni īn timpul nasterii nu este un lucru dificil de realizat. Important este ca femeia īn timpul travaliului sa fie atenta numai la ceea ce se īntīmpla īn interiorul ei.
Cel mai bine īti reuseste acest lucru daca te vei aseza īn genunchi cu capul aplecat sau te vei īntoarce spre perete cu capul spijinit pe mīini. Aceasta pozitie asigura intimitatea femeii (ea se simte "ascunsa" de ochii straini) si īi permite sa nu constientizeze ce se īntīmpla īn jurul ei.
Pentru a crea o atmosfera necesara pentru stimularea producerii de hormoni e bine sa ne gīndim la momentele cīnd facem dragoste si cum ne place s-o facem. Pentru ca hormonii care actioneaza īn timpul nasterii sīnt aceeasi hormoni produsi īn timpul actului sexual.
O atmosfera prietenoasa include prezenta unei saltele nu prea īnalte si comoda, lumina slaba, temperatura adecvata īn īncapere, o perna mare sau o minge mare pentru sprijin.
Pot fi folosite uleiuri aromate, de exemplu lavanda (daca femeia doreste acest lucru). Foarte des, lamīile proaspete te pot ajuta sa te concentrezi mai bine. Femeia va avea o senzatie de confort si securitate daca va fi īnconjurata de obiecte care īi sīnt cunoscute sau lucruri pesonale, daca va avea īn preajma ceva produse alimentare si bauturi sau orice altceva femeia va dori īn timpul nasterii.
Partenerii la nastere trebuie sa intervina doar cīnd este necesar si sīnt rugati de femeie. Femeia va fi mai relaxata īn timpul nasterii daca va sti ca oricīnd poate cere ajutorul partenerului (-ilor) la nastere de cīte ori va avea nevoie. Iata de ce credem ca este o idee buna ca alaturi de ea sa fie o persoana īn care are īncredere.
Iata cīteva reguli care trebuie respectate pentru a crea īn spital/maternitate un mediu care ar stimula organismul femeii sa produca hormonii necesari pentru nastere:
1. De multe ori atmosfera din spital/maternitate nu este ideala si nu faciliteaza nasterea. Tu īnsati prin simple schimbari poti contribui la crearea unei atmosfere īn care sa ti se respecte intimitatea pe parcursul nasterii si īn prima ora dupa ce se naste copilul.
2. Vorbeste cu persoanele care te vor īnsoti la nastere si roaga ca īn timpul travaliului sa fie creata o atmosfera de liniste si confort. Explica-le ca acest lucru este foarte important si eforturile lor vor fi apreciate.
De asemenea, vorbeste la acest subiect cu moasa si medicul care te vor asista īn timpul travaliului si nasterii.
3. Roaga ca lumina sa fie slaba, iar īn salon sa fie cald.
4. Cere sa-ti fie respectata intimitatea, iar īn salon sa ramīna numai persoanele de care ai nevoie.
5. Din timp poti sa scrii pe o foaie "Va rog, nu deranjati – aici se afla Femeia care naste" pe care o lipesti pe usa salonului.
6. Partenerul la nastere poate ruga politicos personalul medical sa nu faca zgomot si sa vorbeasca īncet astfel īncīt sa poti sa te concentrezi īn timpul contractiilor si sa te odihnesti īn perioada dintre ele.

am reusit oare???

bitza, eu elimin la dopul ala de mai mult de 2 sapt!!! si mi-a zis dr. ca se poate reface....cand e cu sange atunci e de majorete!

alexutza 5 ani si Teodor Mihai

AMR:5 zile???
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

sa n-o uit pe MAMI.P!!HAI CU MEMBRANA RUPTAAAA, CU CONTRACTIAAAAA DUREROASAAAA, SA SCAPAM DE INDUCERE!!!
rox, bubitele pe pielea beblului sunt normale, apar si dispar in prima luna, poate chiar un p[ic mai mult, si al meu are la fel, pune laptic de la tine sau da pe ele cu Triderm!
mami.p, lasa bre ecografia acum, nu mai conteaza ce greutate are bebe, se face o aproximatie in functie de precedenta..iar daca n-a avut pana acum esarfa sau circulara, nici nu mai are cum sa o faca, pt ca nu mai are loc demult sa se invarta si sa se-nfasoare!:))
mimonix si eu ma gandesc la curatatul penisului si decalotare, mi-e teama sa nu dea in altele mai incolo..dr mi-a spus ca e mic inca, dar de pe la o luna sa-i fac cum ai zis tu in fiecare zi...nu ma prea pricep nici eu si nu prea stiu cum se face, cat declatezi...

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput