"Ce faci?" ce raspunzi?
Raspunsuri - Pagina 2
pisigri spune:
echivalentul lui ce faci in ro este "ca va" in franceza. la care se raspunde "ca va bien, merci, et toi"?...adica io fac bine, multumesc, tu? nu se asteapta nimeni chiar sa spui daca faci bine sau nu sau ce anume faci in secunda aia, sau ce ai mai facut in ultimele doua zile. de asemeni, nu se asteapta nimeni sa spui "ca ne va pas", adica fac naspa. in plus, este o formula de politete practic obligatorie, o schimbi si cu vinzatorii de la super market, fiind primul lucru spus dupa bonjour.
dar este atit: o formula de politete. daca relatiile cu "intrebatorul" sint de asa natura incit sa faci glume sau sa te apuci sa povestesti efectiv ce faci/ce ai mai facut...e alta treaba. dar in general lumea e pur si simplu politicoasa inainte de a-ti da ceva de facut sau a te trage de urechi ca ai facut vreo ambrambureala:)
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
In engleza e mai simplu: How are you? vs. What are you doing?
aici si mai si...
ce faci?
bine - cu voia Domnului
ce vei face?
vom vedea - cu ajutorul Domnului
cum a fost examenul?
bine _ multumesc Domnului
deci chiar am nevoie de forum caci la o adica cu unele persoane nici nu poti detalia caci daca e ceva pozitiv - sa zicem ca X a slabit ...si vreau sa o felicit ...Stop...caci persoanei respective i s-ar putea intoarce norocul pe dos...iar nici de rau sa nu vorbesti...o persoana care nu e de fata...so...vorbim despre ce?!
nu ca n-as vorbi eu - caci cu mine chiar nu merge treaba asta - insa am de a face zi de zi cu persoanje de genul asta ba mai mult - A tacea e o virtute (mai ales pentru femei) deci eu nu sunt virtuoasa dar ce conteaza ?! eu vorbesc - unora le place,altora nu...insa nedusa de val...incerc sa nu uit...NU vorbi de nu esti intreabat sau ...asculta...si vei fi ...mai castigat
Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei m-am transformat din in , si lupt neinfricat PENTRU EGALITATE
nelia spune:
Eu mi-s tare vorbareata si prietenii mei ma tachinau si spuneau despre mine: fata buna, numai sa nu o intrebi ce face... ca nu mai scapi!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Annie80 spune:
in ultimul timp, folosesc: "tai menta care am frecat-o ieri la caini." sau "incerc sa supravietuiesc" sau " ce sa fac, incerc sa fac si eu ceva util" mai mult chestii derizorii
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
diuna spune:
Tu ce raspuns astepti cand intrebi asta?
Si mai gandeste-te ca 99% din cei care te intreaba nu au timp sa faca sondaje pe acest interesant subiect...
LiliaToma spune:
Amelia mea raspunde invariabil, orice ar face in acel moment '' ma joc'' , chiar daca mananca in momentul ala sau merge pe strada si se intalneste cu cineva...
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by diuna
Tu ce raspuns astepti cand intrebi asta?
Si mai gandeste-te ca 99% din cei care te intreaba nu au timp sa faca sondaje pe acest interesant subiect...
care e problema ta?
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
silvana75 spune:
Cand am venit aici acu aproape 1 an de zile, mergeam prin parc si oameni necunoscuti ne zambeau si intrebau "How are you?", ma gandeam ce sufletu meu ii intereseaza pe astia ce fac eu ... dupa un timp am inteles ca este o forma de salut nu ca ii intereseaza pe ei ce fac eu. Acum m-am obisnuit pentru ca atunci cand se intalnesc doua sau mai multe persoane auzi obligatoriu How are you iar raspunsul este I am ok, I am fine, ... good, dupa care bineinteles ca ii adresezi si tu aceeasi intrebare.
Silvana si Paul
Poze cu noi
Daca nu poti trece prin munte, ocoleste-l. Daca nu poti sa-l ocolesti, treci peste el. Daca nu poti trece peste el, intreaba-te daca este chiar atat de important sa ajungi de cealalta parte. Daca este, incepe sa sapi un tunel
kariguld spune:
uneori raspund:"de la excelent spre mizerabil!!" asta in cazul cand vreau sa ironizez pe cineva, sau sunt intrebata prea des de aceeasi persoana, intr-un timp scurt!
in general, dau urmatorul raspuns:"TRAIESC CA O INVINGATOARE!!!!"
si chiar asta incerc sa fac si de multe ori imi reuseste!!
Kari
Antigen spune:
La "Ce faci?" raspund cu "Vorbesc cu tine". La "Ce mai faci?" raspund cu "Meh, si eu pe-aici ." Asta cu prietenii.
Celor pe care ii cunosc mai putin le raspund politicos "Bine, multumesc. Si tu?"