Mamici de mai-iunie 2008 (52)
Raspunsuri - Pagina 16
leeloo2004 spune:
Laura - nu stiu cum este cu kg si nasterea naturala, dar la cezariana este pb cu grasimea acumulata pe burta - taietura se vindeca mai greu si exista si pericol de infectie...si cu toate astea am pus deja 19 kg pe mine si grasime pe bruta am cit cuprinde...dar asta e, sper sa nu se intimple nimic si promit sa ma preocup de ele dupa ce voi naste...
Eu azi aveam programare la dr si tocmai m-au sunat sa-mi spuna ca are o nastere si nu mai vine azi...ramine pe lunea viitoare...
Gabriela
33+ cu
AMR 7 sapt...
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Reallaura spune:
quote:
Originally posted by leeloo2004
Laura - nu stiu cum este cu kg si nasterea naturala, dar la cezariana este pb cu grasimea acumulata pe burta - taietura se vindeca mai greu si exista si pericol de infectie...si cu toate astea am pus deja 19 kg pe mine si grasime pe bruta am cit cuprinde...dar asta e, sper sa nu se intimple nimic si promit sa ma preocup de ele dupa ce voi naste...
Eu azi aveam programare la dr si tocmai m-au sunat sa-mi spuna ca are o nastere si nu mai vine azi...ramine pe lunea viitoare...
Gabriela33+ cu
AMR 7 sapt...
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Leeloo, acum asa o fi, au si doctorii dreptate, dar ce sa faci daca sunt modificari hormonale si organismul reactioneaza in felul asta. Mie mi-ar fi si frica sa ma abtin de la ceva in timpul sarcinii.
Imi pare rau pentru ca te-au intors din drum cu pogramarea la doctor. stiu cat poate fi de frustrant, am patit-o si eu.

Laurita
35,
, MirceaAMR: 6 sapt
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura
www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?ownerId=102276809&artistType=&photoFuid=G%3A460066913" target="_blank">HI5
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Reallaura
Lilly, medicii astia au un fix si anume cu kg luate in sarcina.
sa fie cat mai putine. Cica se naste mai usor. Si cezariana se vindeca mai repede.
Eu am pus 7 kg pana la 7 luni. - am 1,68, am plecat de la 57.
Asa. Si doctorita de la Medicover -doctorul meu nu mi-a reprosat niciodata nimic in sensul asta- mi-a spus ca e prea mult si ca pana la sf sarcinii pot sa mai iau inca pe-atat.
Acum, asa o fi, si? ce sa facem, sa tinem regim in sarcina?
Am si intrebat-o de ce i se pare mult si a dat inapoi, a spus ca e bine, pana la urma.
Imi pare rau, dar nici eu nu ma abtin de la nimic si ma simt foarte bine asa.
Acum sunt in sapt 35 si am pus 11 kg-11,5. asta dimineata, pe nemancate, asa masor.
Sis,pentru kg provocate de Matei. Sa fie sanatos!!
Laurita35,
, Mircea
AMR: 6 sapt
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura
www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?ownerId=102276809&artistType=&photoFuid=G%3A460066913" target="_blank">HI5
pe mine ma intrebase la un moment dat...nu am luat prea putin in greutate? Ca in primele 5 luni am luat...fix 5 kile. Apoi a fo boom-ul de luna 6-7 si de sarbatori.
Din ce m-am uitat pe site-urile americane, alea de iti calculeaza la inaltime, greutate de start, si un minim/maxim admis pe sapt. - din pacate nu mai gasesc site-ul. Ei, oricum, erau nishte grafice destul de diferite, adica o tipa f. slaba poa lua si 15-17 kile, o alta pers. care deja are probleme cu greutatea si deja are un surplus + rezerve.. nu e bine sa ia mai multe.
Asha ca...fiecare medic interpreteaza cum vrea.
Dr mea de familie, are alta vorba: 10 kg sa te ingrasi: ca la carte; ea asha a facut, la ambele sarcini a luat 20 kile. Si daca ati vedea ce slaba e acum
Asha stiu si io, o operatie pe grasime se prinde mai greu decat pe pers. slabe. Pe de alta parte, si la nasterea naturala, e mai greu efortul pt pers. prea grase.
In plus, mai sunt multe riscuri pt mama obeza in timpul sarcinii, datorita suprasolicitarii unui organism deja ingreunat. Cred ca asta e un motiv pt care medicii fac atata tam tam cu ingrasatul.
Pe de alta parte...depinde si de la organism la organism.
A, am o amica, care a luat in timpul sarcinii...30kile. Inca nu le-a dat jos..nici pe jumatate, si e f. deprimata. Mi-e si frica sa o mai intreb...cand stim ca inainte de sarcina eram la fel de slabe, si acu..io cu burticul mare, is mai slaba decat ea cu bb de 9 luni acasa.
Mi-e mila de ea, si cred ca dr-ii au mai vazut mutle cazuri de depresii asemanatoarea, de aceea incearca sa fie mai precauti.
36+
soarele din viatsa noastra si o burticutsa AMR 4 sapt
leeloo2004 spune:
Asa e Laura, ai dreptate, nici eu nu vad cum mi-as fi putut pune restrictii... Bine, prietena mea care e dr. mi-a spus la inceput sa-mi fac un fel de regim care sa acopere tot necesarul caloric si de vitamine - ideea era sa cam evit dulciurile, pastele, piine - ceea ce banuiesc ca nu ar fi fost rau, mai ales vorbind de dulciuri - dar uite ca nu m-am putut tine de asta...
Cleo - asa este - eu uneori si acum sunt depresata cind ma vad in oglinda - dar sper eu ca dupa ce nasc sa am puterea si ambitia sa ma tin de un program astfel incit sa-mi revin cu kg...
Si apropos de kg - mi-am adus aminte ca mai e o problema cu mama obeza - dezvoltarea diabetului de sarcina...
Gabriela
33+ cu
AMR 7 sapt...
John D. Rockefeller, Jr.
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by leeloo2004
Gabriela33+ cu
AMR 7 sapt...
John D. Rockefeller, Jr.
cat despre dr-ii care anuleaza programarile... pana acu 1 luna, am fo la 2 medici in paralel. Unul f. ocupat... imi programam cu 2 luni inainte toate intalnirile, si cand sa merg...ma sunau de la medsana: are o nastere!
. Ei, si nu 1 data...ci de 4 ori am patit-o!!! Plus ca fetele de la Medsana ma reprogramau...peste alte 2 luni, la un moment dat am izbucnit: "pai super, ma programati dupa ce nasc!!!". Asta e, se mai intampla. Mai naste lumea!! Dar nu o sa nashti si tu??
Cu dr-ul cu care voi nashte, dr Hamid, cand mi s-a intmplat asha- au aranjat repede o reprogramare. Dupa programul lui...si asta e ceva, sa stea dr in plus, desi i s-a terminat programul.
Pe de alta parte, poti sa mergi si tu la spital direct. Nu stiu la ce spital nasti, dar te duci jos, la camera de garda, zici ca esti pacienta lui X, si ca te-au luat 2 dureri crunte (bla bla, Pinochio e doar o poveste). Si daca poate sa te vada dr-ul. De proba!! ca poate asha va fi si cand vei nashte tu
Ce , termenul de travaliu fals e de mult timp inventat!!!
36+
DanaH spune:
fetele, tot vroiam sa va intreb:
credeti ca mai este posibil sa se intoarca bebe cu capul in sus la 36 saptamani?
acum o saptamana era clar cu capul in jos, am vazut-o la eco. acum simt ceva tare si rotund in partea de sus a burtii, chair sub capul pieptului. eu zic ca ar fi capul, dar parca stiam ca nu se mai intorc bebelusii acum, ca sunt destul de mari si nu prea mai ai loc. e drept ca acum cateva zile am simtit iar dureri in ficat, ca atunci cand era pe orizonatala si impingea cat putea ea.
abia astept joi sa vad ce si cum.
simonacip, pune fata pozele. primul pas a fost facut, le-am facut. mai ramane sa le descarc si sa le pun pe net. sper sa fac asta maine.
daaaaa, MissParker, este asa de bine acasa.... sa lenevesti (iertare fetelor care inca mai lucreaza si multi pupici). abia m-am clintit pana la supermarket sa imi iau niste smantana. aveam pofta de mamaliga cu branza si smantana. acum am mancat si am facut o burtica..... si trebuie sa ma duc sa il iau pe alex de la scoala. i-am promis ca ne ducem in vizita la fosta grdinita. daca fac asta, ma declar multumita cu cata miscare (a se citi "treaba") am facut pe ziua de azi. maine o sa fie mai bine, promit.
eu pana acum am pus 15 kg. clar o sa mai pun. la alex am avut 17 in plus, si le-am dat jos cam pe toate, au mai ramas vreo 4. acum, ce sa zic, nici nu mai am varsta aceea, am si doi copii, poate nu o sa le mai dau jos asa de usor, dar eu tot o sa incerc. in mod cert nu ma stresez, mai ales ca doctorul nu mi-a spus nimic cum ca m-as fi ingrasat prea mult. o sa il mai intreb si joi, cand ma duc.
apropo, clar trebuie sa imi fac o lista de intrebari. la cate am in cap, sunt sigura ca o sa uit o mare parte din ele.
problema este ca acum nu prea mai am pofta de mancare. as manca fructe toata ziua (ceea ce am si facut sambata) si cam atat. rar ma pot zice ca imi este foame si pofta de mancare ca lumea. in schimb, nu stiu daca v-am zis, am avut pofta de bere. am baut vreo 2 beri (evident fara alcool), si tare bune au mai fost. ajuta la hidratare, nu?
dana
36+
cleo78 spune:
leloo, io mi-am facut un regim de frica. La inceputul sarcinii mi-era rau, nu varsam dar aveam tot timpul senzatia de retur. Si pt ca inainte eram mai ierbivora, si pt ca si dr Hamid mi-a atras atentia ca pt bb e nevoie si de carne, am inceput sa imi impun sa mananc si aia, si aia, si aia. Iar intre mese...multe fructe, cam 1 kg. Astea imi acopereau senzaytia de "mi-e pofta de dulce". Ei, de sarbatori am luat-o razna cu greutatea, pt ca am prajiturit la greu!! Si erau asha de bune...
iar deprimant e pt toate fetele : cand te vezi in oglinda...muuult mai mare, si cand vezi ca nu te mai incap hainele, si nici kilotii... si mergi mai greu, si ca nu mai poti face orice mishcare...
Eu mai am si oglinda mare cat tot peretele in baie. NU AM CUM SA O IGNOR!!
De aceea le inteleg pe vedete cand cer cezariana: inca 2-3 sapt de ingrasat + inca pe atata la slabit... inseamna o perioada mare in care sunt scoase de pe 'piatza'!!!
36+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 4 sapt
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by DanaH
fetele, tot vroiam sa va intreb:
credeti ca mai este posibil sa se intoarca bebe cu capul in sus la 36 saptamani?
acum o saptamana era clar cu capul in jos, am vazut-o la eco. acum simt ceva tare si rotund in partea de sus a burtii, chair sub capul pieptului. eu zic ca ar fi capul, dar parca stiam ca nu se mai intorc bebelusii acum, ca sunt destul de mari si nu prea mai ai loc. e drept ca acum cateva zile am simtit iar dureri in ficat, ca atunci cand era pe orizonatala si impingea cat putea ea.
abia astept joi sa vad ce si cum.
simonacip, pune fata pozele. primul pas a fost facut, le-am facut. mai ramane sa le descarc si sa le pun pe net. sper sa fac asta maine.
daaaaa, MissParker, este asa de bine acasa.... sa lenevesti (iertare fetelor care inca mai lucreaza si multi pupici). abia m-am clintit pana la supermarket sa imi iau niste smantana. aveam pofta de mamaliga cu branza si smantana. acum am mancat si am facut o burtica..... si trebuie sa ma duc sa il iau pe alex de la scoala. i-am promis ca ne ducem in vizita la fosta grdinita. daca fac asta, ma declar multumita cu cata miscare (a se citi "treaba") am facut pe ziua de azi. maine o sa fie mai bine, promit.
eu pana acum am pus 15 kg. clar o sa mai pun. la alex am avut 17 in plus, si le-am dat jos cam pe toate, au mai ramas vreo 4. acum, ce sa zic, nici nu mai am varsta aceea, am si doi copii, poate nu o sa le mai dau jos asa de usor, dar eu tot o sa incerc. in mod cert nu ma stresez, mai ales ca doctorul nu mi-a spus nimic cum ca m-as fi ingrasat prea mult. o sa il mai intreb si joi, cand ma duc.
apropo, clar trebuie sa imi fac o lista de intrebari. la cate am in cap, sunt sigura ca o sa uit o mare parte din ele.
problema este ca acum nu prea mai am pofta de mancare. as manca fructe toata ziua (ceea ce am si facut sambata) si cam atat. rar ma pot zice ca imi este foame si pofta de mancare ca lumea. in schimb, nu stiu daca v-am zis, am avut pofta de bere. am baut vreo 2 beri (evident fara alcool), si tare bune au mai fost. ajuta la hidratare, nu?
dana36+
nu cred. Shanse mici....relaxeaza te!!
Bere fara alcool. Yamy.... cica ajuta si rinichii....ia sa ma imbrac (cu ce?) si sa ma incalts (cu cececece????) dupa o berica.
36+
Andree27 spune:
Sunt super crizata si super plansa!!!

SA vedeti ce am patit!Si va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ca sunt super disperata!Deci am primit oficial mail ca s-a vandut magazinul si cica se preia cu tot cu angajati din data de 15.04.08!Si eu trebe in data de 15 sa-mi semnez de aici demisia!DAr cumparatorul nu a luat cu tot cu angajati!Si normal daca o firma vinde cu tot cu angajati se da preaviz de 15 zile in cazul in care nu iti convine,si in plus se face transferul de pe o firma pe alta nu te pune sa-ti dai demisia!Eu in 16 implinsec un an fara intrerupere si astia vor sa ma ccoco pt o zi!De intrat in concediu nu pot intra pt ca nu stiu ce se intampla cu mine!Cand i-am spus sefei mele mi-a ras in fata si mi-a zis ca daca nu iti convine da-ne in judecata!Parca numaii la tribunal am vreme eu acuma,dar asa sunt unii oameni,fara frica de Dumnezeu!Atata am facut ca am trimis mail de la cine am primit si eu oficial mail ca se semnam,ca eu nu semnez nimic ca pe mine vor sa ma coco acuma pt o zi!!VA rog sa ma sfatuiti cesa fac???

Poze
Andreea
31+in asteptare de un ingeras:
Eric
AMR: 9 saptamani!!!
DanaH spune:
quote:
Originally posted by Andree27
Sunt super crizata si super plansa!!!
Andree27, imi pare rau ca nu pot sa iti dau nici un sfat. dar te rog frumos sa incerci sa te linisteti, nu ii face bine lui bebe. si pana la urma, mai presus de serviciu, bani si altele, este sanatatea noastra si a copiilor.
sper ca celelalte fete sa poata sa iti dea un sfat mai concret.
multa noroc si ai grija de tine si de bebe.
Dana
36+