Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (53)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

si eu ma duc nani...fara sotz ca se joaca la un simulator de avioane..dar ma doare rau spatele si o turtesc pe Marai cand stau pe scaun si nu prea ii convine
SUN si Maria mea tot in stanga si-a ashezat capul!!
deci cine se anuntza pt BABY EXPO si cand va planificati sa va ducetzi?

Ana-Maria29+
am oMARIA!!!AMR 11sapt-numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/video/x4a86k_grigoras-ana-maria_fun" target="_blank">filmuletze bebe new!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Mada hai ca am vazut c-ai aparut si am ramas sa scriu reteta, ca apoi uita baba. So:
Ingrediente:
7-8 oua,2 cani zahar,2 cani faina,1 plic zahar vanilat, esente (optional)1 plic praf de copt,12 linguri apa minerala,12 linguri ulei, coaja de lamaie (1 buc), cacao + unt pt uns tava.

Mod de preparare:

Separi ouale. Bati albusurile spuma, pui cele 2 cani de zahar treptat + plicul de zahar vanilat (eu pun si putina esenta de rom sau migdale). Te intorci la galbenusuri..le bati si pe ele impreuna cu: coaja de la lamaie ce ai dat-o pe razatoare, apoi plicul de praf de copt, apa minerala, uleiul... amesteci bine. Apoi unesti compozitiile si mai adaugi cele 2 cani de faina, mai amesteci bine-bine.Ungi tava foarte bine cu unt (sau margarina daca preferi) si torni compozitia dar nu toata.. mai lasi cam o ceasca de compozitie, pe care o amesteci cu putina cacao. Apoi o pui in tava peste restul de compozitie, plimbandu-te prin toata tava ca o ploaie asha.Iei o furculita si faci niste onduleuri in tava.. peste compozitie. Si apoi o bagi la cuptor..eu prefer sa-l coc la 160-170 grade circa 30 min. Incerc cu o scobitoare si daca mai trebuie, mai las. La final il pudrez bine-bine cu zahar vanilat (uneori si nuca de cocos) si gata! Sper sa-ti iasa si sa va placa!

Ana abia astept sa-ti vad burtica! Oricum esti o dulcica, acum ca te-am vazut nu ma mai duci cu presuletul, indiferent de orice! Si fii-ta e alien...astea doua s-au vorbit, zau!

Mie acum in vacanta mi s-a intamplat ceva foarte hazliu. Eram in lobby-ul hotelului cu unul dintre manageri (cunostinte mai vechi) si la un moment dat il vad ca se schimba la fatza si exclama aproape ingrozit "Laura, your tummy is moooooving"! Si pe mine si pe tati de Galu ne-a pufnit un ras....ei, o face el omu si copii si o sa vada cum e!:)

Gata, chiar fug, ca-mi curg balele pe tastatura cu gandul la pepene!

Pupinshtain!

SUN 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Salutaare,
Sunt si eu pe aici, nu ma dati disparuta .
Sun, bine ai revenit .
Imi pare rau ca tot aud vesti de-astea despre Mona, sper sa ii fie bine.
In weekend nu am facut cine stie ce, curatenie si stat cu prietenii...
Acu ma duc sa ma culc; va

Didi 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

sun gata la apel! noi ne-am rasfatat in weekend, plimbat un pic, shopinguit la greu (o caruta de jucarii pt fii-mea, ceva haine sa ma incapa, un tv de dormitor ca-l vroiam mai mare ), papat la greu si gata ce e frumos se termina repede si incepe iarasi munca

mada superba rochia si mie mi-a placut! nici mie nu-mi place ideea cu stersul fetelor de pe lista, eu ma simt cu musca pe caciula de ex caci la odiseea trecuta scriam din an in paste dar imi facea f multa placere sa-mi vad numele acolo si pe al Annei, nu mi-ar fi picat bine sa dispara. dar o listuta separata cu membrii inactivi de pilda ar fi ok pt toata lumea sper.

fetelor eu nu am dezinfectat niciodata cada pt bb, zau ca nu e nevoie... spalat bine cu apa si un pic de detergent de bb, atit. de spirt si altele nu prea e nevoie, pai ce apa e sterila??? si chiar nu ii facem bblui nici o favoare sa fie crescut sub clopot, ei vin in contact oricum cu germenii casei si asa e normal ca sa-si formeze sistemul imunitar.

despre piele uscata la bb, sa va spun o chestie, stiu ca unele mamici folosesc o mie de sampoane, dar chiar si cele de bb usuca f tare, deci nu e nevoie de ele in fiecare zi, noi i-am facut baita zilnic dar puneam in cadita o picatura de samponel-balsam de bb, si doar de vreo 2 ori pe sapt o sapuneam mai bine, si nu a avut probleme cu pielea; sapunul practic le inlatura toate grasimile naturale ale pielii si o usuca. nici cremele nu se prea recomanda in fiecare zi, ei au pielea asa de fina, mie nu mi s-a parut necesar sa o tot dau cu creme, oricum tot chimie pura si alea oricit scrie pe ele ca sunt naturale.

boti rufele bb la inceput primele luni le-am spalat cu detergent special de bb, hipoalergenic, fara parfum fara clor etc, dupa care pe la 6 luni am trecut pe cel obisnuit si a fost ok, nu a avut nici o problema. aici nu se recomanda balsam, cel putin nu cit sunt mici din aceleasi motive, un chimical in minus pe piele de bb.

Lori desi cu intirziere tin sa-ti spun si eu La Multi Ani!!! sa fii fericita si iubita si sa dea DD sa aveti un bb sanatos si mincacios!

Sunule bine te-ai intors ca mi-a fost dor de tine! deci poze ceva? apropo de chec cine are o reteta buna de chec cu albus?

Gabi nu cred ca exista vreo interdictie legata de plaja, atita vreme cit nu stai prea mult in soare sa nu ti se faca rau.

Ella tu chiar meriti bataie, unde te vezi fetita grasa?? arati ff bine si ai o burtica superba!

Dana si tu esti o frumoasa si imi plac postarile tale din ultimul timp, te simt altfel, parca mai optimista si relaxata, am dreptate?

Turtu pink? mda deci nu am talent de mama omida, eu am zis blue...

tiberica ce mai face alinuta?

narcisa mai lasa mami plaja aia si da binete pe aici...

va pupicesc pe toate fetele, atit ma duce neuronul la ora asta, scuze daca am uitat ceva...

28+

Mami de Anna (5.02.2007) cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Hai neata,

Didi, Nevi

Nevi zau, tu esti mentorul meu:). Cand citeam ce scrii ma gandeam ca uite, nu-s singura "nebuna". Ca nici eu nu vreau sa dezinfectez cadita, lucrusoarele i le voi calca acum prima data, dupa care doar spalate si clatite foarte bine, nu vreau sa-i alterez nicicum pielicica. Bine, io v-am zis ca-s foarte pragmatica si nici nu o sa ma schimb prea curand.:) Ah, da' uite, eu am un pitic maaare...d'aia si vreau carutz cu landou, ca s-o si scot din spital tot in landou (ca tot vorbeati la un moment dat)....vreau sa stea perfect la orizontala si mie landoul imi linisteste piticul din creier. Stiu atat de bine ce inseamna sa ai coloana bushita incat cu asta chiar sunt exagerata.

Bey, ii spune cineva fie-mii ca nu-i frumos sa dea la ficat? Mi-o si imaginez cu o fatzuca de "alinutza sadicutza" si dandu-mi suturi si facand pate-ul cel mai fin din ficatul meu. Da' poa' sa faca orice....de fapt stie si ea...o iubesc pe zi ce trece mai mult...tare ciudat sentimentul asta.

Ma duc sa-mi termin treburile ca apoi vin baietii la montat un sistem si nu mai am vreme. Sper totusi sa apuc sa fac poze la lucrusoare (pe care nici nu le-am scos din geamantane:) ).

Va pup si va urez o zi frumoasa si o saptamana plina de vesti bune!

SUN 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Buna dimineata
Nu am avut timp sa intru sa va citesc in week-end,dar acum de dimineata am recuperat tot.
Ce vreme nasoala este la buc,ploua de rupe,abia am ajuns la birou la cum se circula.Nu am chef de nimic oricum,de munca in nici un caz si nu se anunta nici un liber de curand.
Astept sa vina Pastele ca atunci voi mai avea cateva zile libere,dar mai e mult pana atunci.
Nu am dormit bine nici azinoapte,m-am tot perpelit desi nu ma deranja nimic.
Si eu vreau sa merg la baby expo dar nu stiu cand exact, depinde de sot ca saptamana asta o sa ajunga mai tarziu acasa ,sa vedem daca mergem in cursul saptamanii sau sambata.
O zi mai frumoasa ca vremea de afara va doresc si va pup.

26+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralirali spune:

Neata fetelor,

Eu sunt una dintre mamicile de pe "lista de asteptare"...am scris de vreo cateva ori la inceput, dar pe urma am citit doar din umbra. sa stiti ca eu nu imi pot lua angajamentul ca voi scrie foarte des, dar ce pot sa va promit este ca nu scap nici un cuvintel din ce scrieti. Am o strumfa terorista care cum ma vede la calculator cum vrea si ea, as ca fur cat pot si citesc. In plus, mai am si interidictia de a sta prea mult pe scaun, eu ma lupt cu uratele de contractii dureroase de la inceputul sarcinii si sunt in risc maternal...deh cam asa a fost si prima sarcina si nu se putea altfel.
Noi vom avea baietel, care cel mai probabil se va numi Cezar George (ai mei fac deja misto si il sstriga Fram, numele de familie fiind Petrescu, dar mie imi place enorm numele Cezar si nu renunt la el).
Daca tot am intrat, sa va raspund la topicurile deschise in ultima vreme:
- Nasterea: la mine si la prima sarcina a fost cezariana datorita faptului ca am avut sarcina dupa tratament de sterilitate si m-am luptat mult sa o pastrez, uterul meu e tare sensibilos. Vreau sa va spun ca ziua nuntii si ziua in care avenit Anastasia pe lume au fost cele mai frumoase zile din viata mea. Am avut rahi, si am tinut neaparat sa vad si sa aud primul tipat al copilului....ei bine de auzit am auzit din plin, dar de vazut mai putin...Cand sa imi dau ocehlarii jos inainte de anestezie, imi spune tanti anestezista "lasa ochelarii sa vezi mai bine"...bboooonnn... trage doctorasu' ce trage prin burtica si doedata aud minunatul plans si zice "e perfecta"...eu da-i pe hohote de plans(de fericire) incat mi se lipeau ochelarii de ochi si nu mai vedeam nimic, ba mai mult cand a trecut bebe peste capul meu sa ajunga la asistenta mi-a tras si un pipi in ochi incat cu lacrimi si cu pipi chiar nu am mai putut vedea nimic. De hohote de plans nu puteam sa le spun sa imi dea ochelarii jos...si acum rad cand imi amintesc. Dar ce vreau sa va spun e ca nu am simtit aboslut nici o durere, un pic de disconfort la montarea anesteziei. La 13.10 am nascut si la 7 seara m-am ridicat si am mers in salon pe picioarele mele, insistand sa imi scoata sonda sa pot merge la bebe. Dorinta de a-mi vedea copilul mult asteptat si dorit m-a intarit enorm si cred ca la fel se intampla cu orice mamica.
- Cadita nu am dezinfecat-o niciodata...consider ca nu ii putem tine in glob de sticla.
- Detergent...eu recomand cu cea mai mare caldura detergentul de la Amway..au si pentru bebe, dar eu il cumpar pe cel normal si el pt rufe colorate. Strumfa mea se lupta cu o dermatita rebela, recent am revenit la Amway si in cateva zile nu mai are nimic. Am avut si Dermalin, dar nu mi-a placut deloc cum spala, mai ales acolo unde apa este mai dura nu il recomand deloc.
Trebuie sa fug la datorie, se trezeste mandra, v-am pupat cu drag...sper sa reusesc sa mai intru.

PS: Va inteleg perfect decizia de a ne sterge de pe lista sau de a face lista separata..eu nu ma supar orice ar fi, de citit tot va citesc.

Ralu si Strumfita Anastasia(01.01.2006),Bebestrumf2
Poze si filmulete Anastasia www.dropshots.com/anastasia6 " target="_blank"> Noutati

www.flickr.com/photos/14405706@N03/sets//" target="_blank">Poze cu familionul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna dimineataa!
Azi m-am trezit asa de voioasaaa
Am chef de facut curat,strans,aranjat...mai rara patesc in ultima vreme...
Dana in legatura cu contractiile mele,eu nu am luat deloc no-spa...doar ma opresc din orice activitate as avea si astept sa treaca...am zile in care am doar 2-3,si zile cand depasesc 20...atunci imi fac un pic griji.Miercuri am programare la dr,si am sa intreb ce sa fac.La ultimul control inca nu aveam deloc,desi m-a intrebat daca mi se intareste burtica.
Bebele prietenei mele inca traieste,a scazut la 700 grame,dar respira singurel,da din labute si deja au inceput sa-i administreze laptic de la mama.E botezat deja,si speram speram speram.Acu trebuie sa asteptam sa treaca 10 zile de la nastere,care au zis ca sunt mai critice.Va multumesc ca va ganditi si voi la ei.
Cu hainitele bebitei,asa stiem si eu,ca in primul an e bine sa fie spalate separat de ale noastre,cu ceva detergent special,care sa nu irite pielea sensibila a bebelusului.
Fug sa ma uit la pozici,citesc din urma si revin am vreme ca sunt liberaaaaa
Va pup dulce!

28+Erika
Bebele familiei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

'neata gagici,

sunt la servici...cah......vreau acasa!!!...
Piciorul este ca si sambata, nu s-a schimbat nimic...stau la birou in botosei....si cum botoseii mei sunt lila, mi-am asortat rochita cu ros zi mov...
Ieri am facut profiterol....foarte bun....dar nu am apucat decat o cupa...cum suntem multi la soacra....nu m-am putut bucura de o portie mai mare asa cum as fi vrut...dar cred ca o sa mai fac zilele astea...

Pupici,

Cami 25s+, cu Timeea Cristina

pustai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Buna fetelor.
Am revenit si eu aseara din Delta, de la Sulina.
I-am dat bebitei specialitati de peste dimineata, la pranz si seara.
A fost foarte frumos, am facut excursii cu barca pe canale. In schimb, vremea nu a fost tocmai buna. Nu a plouat dar a fost destul de rece.
Aseara am reusit sa recuperez, am citit tot ce ati scris.
SUN, bine ai revenit de prin strainatati.
A propos de intalnire, ma inscriu si eu, abia astept sa va cunosc.
Acum va las, ca am mult de lucru la servici, dupa minivacanta.

Gini

Mergi la inceput