la casa sau la bloc...in sud vest nord sau est
sunt intr-o mare dilema: de doua luni pe langa fetita Dumnezeu ne-a daruit si un flacau...evident a aparut problema spatiului (desi avem 3 camere) mai ales din cauza diferentei mari dintre copii. Ma ingrozeste ideea mutatului dar in conditiile in care lucrand in invatamant am nevoie de birou 4 camere ar fi minimul in care am locui rezonabil. Si acum apare semnul de intrebare: vindem si luam apartament in aceeasi zona - CityMall - Tineretului (diferenta ar fi de 30-40mii euro plus macar 10mii euro renovat) sau cu o diferenta de 55mii euro luam o casa la cheie in sud (IMGB) cu teren bunisor (450m2) sau facem un credit mai mare si cautam o casuta in oras sau... ce alternative as avea?
Cat de mult merita traiul la casa asa incat sa schimbi o zona buna, centrala cu periferia sau cu localitati limitrofe Bucurestiului?
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
Raspunsuri
Guguluff spune:
Gratiela, daca ai de gand sa lucrezi in continuare, dupa concediul de crestere a baietelului(si vad ca ai planuri in acest sens) trebuie sa va ganditi cum ajungeti la munca din zona IMGB. Daca va ia 2 ore dus si 2 ore intors pana la servici, eu zic ca nu merita. In ziua de azi cam trebuie sa ai casa cat mai aproape de job, ca altfel...iti pierzi viata in masina. Spre exemplu noi stam la 2 camare in zona de nord a capitalei si nici nu ne-am gandi sa plecam de aici desi avem nevoie de spatiu mai mare si am avea posibilitatea sa stam in Ilfov la vila.
Si sfatul de a sta in Bucuresti si cat mai spre zona in care ai rudele si servciul sau gradinita/scoala copiilor, vine de la o persoana care iubeste viata la casa, la curte si calatoriile...Deci, gandeste-te bine inainte. Pe langa problema materiala ar mai fi altele. Plus ca la ce probleme sunt cu creditele ipotecare sau de orice natura, in Romania... vrei sa platesti cat mai putin si cat mai repede.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
GeorgetaR spune:
Ideea de casa in zona IMGB nu e rea pt. ca e singura zona cu case nou construite in Bucuresti cu acces direct la metrou. Daca metroul te ajuta sa ajungi la job asta ar fi o varianta super buna. Ai imbina avantajele vietii la curte cu accesul rapid in centru.Daca nu te ajuta metroul si vrei totusi o casa la curte, incearca macar sa fie cat mai aproape de serviciu, de rude, de prieteni. Are dreptate Guguluff, conteaza tare mult cat faci pe drum ca sa ajungi unde ai treaba.Si nu uita sa iei in calcul scoala/ gradinita copiilor.
grati.ela spune:
Georgeta, amandoi avem masini cu care iesim din camp...se merge pana la metrou pe un drum de pamant...cand ploua e glod de-a dreptul...nu-mi imaginez copiii mergand de la metrou pana la casa...in plus este putin luminat...noaptea mi se cam zbarleste parul in masinuca dara pe jos...As indrazni sa sper ca se va asfalta dar sunt muuulte strazi din mijlocul orasului care inca nu-s facute, nici macar pietruite...in plus e multa poluare in zona dar asa cum spuneai doar aici se mai construieste sub 300mii de euro (ma refer la case in Bucuresti)...
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
eld spune:
Eu sunt pentru casa, chiar daca e la marginea orasului. Noi ne-am construit pe sos Giurgiului, avem strada pietruita, plina de gropi. Inca nu e gata casa, asa ca nu ne-am mutat. Fetei mele ii place la nebunie in curte, alearga dupa fluturi, se joaca in nisip. Bineinteles ca sunt avantaje si dezavantaje, sunt oameni care nu pot sta la bloc si altii care nu pot sta la curte. La bloc e mult mai comod, daca se sparge o teava dai fuga la administrator si ii faci scandal, pe cand la curte ...
Concluzia mea e ca fiecare trebuie sa puna in balanta avantajele si dezavantajele si sa aleaga.
Sigur, solutia optima ar fi casa in oras, in plina civilizatie, dar preturile ne forteaza sa ne refugiem spre periferie
In legatura cu zona IMGB - stiu ca sunt probleme cu bransamentul la Electrica, in toamna erau cateva strazi cu case noi, fara curent electric. Sa verifici inainte.
Eld, mami de printesa si (35s)
GeorgetaR spune:
E clar chestiune de optiune personala. Eu locuiesc intr-o casa in zona IMGB de vreo 2 ani si sunt multumita, nu-mi pare rau ca am renuntat la apartamentul din Tineretului. Pe de alta parte, vecinul meu, care s-a mutat cam in acelasi timp, spune ca regreta viata de la bloc. E adevarat ca e noroi cand ploua, dar pe camp, drumul e pietruit, nu e asfalt, dar se circula.Si nu fac mai mult de 7 min. pana la metrou, asta pe jos. Cu poluarea ne luptam de ceva vreme, probabil ai vazut pe la stiri, oricum poluare e si in oras.Nu exista iluminat public, e adevarat si, intr-adevar, ai grija la faza cu electricitatea, multe case nu au inca. Se pot face bransamente dar e o cheltiuala destul de mare de luat in calcul.Oricum, gandeste-te bine si incearca sa iei in calcul toate aspectele.
otilica74 spune:
LA CASAAAAA!!!Parerea mea!
Drumul se face, curent se baga, mai greu da se baga.
Copiilor le faci programul dupa al vostru sau invers, eu una nu as mai opta ptr bloc sub nicio forma, dar cum au mai scris si fetele depinde de preferintele fiecaruia si de comoditate, viata la curte e un pic mai grea si costisitoare decat la bloc, dar merita!
Daca ai prieteni care stau deja la casa mergi si vb cu ei, poate te vor ajuta sa te hotarasti.
Repet "-Parerea mea!"
Qamar spune:
la casa
pentru noi mutatul la casa a fost o schimbare majora, din toate punctele de vedere; nu m-as mai muta niciodata la bloc
iar pentru Bia- e paradisul pe pamant, e alt copil de cand ne-am mutat aici
(noi stam in Buc N, in camp)
irinabobe spune:
Eu m-am mutat din sectorul 1- Piata Lahovari, in comuna Pantelimon. Iti dai seama ce schimbare. insa nu regret. adica ma bucur ca am o bucatica de pamant pe care pun flori si pomisori, ma bucur ca nu ma mai cert cu vecinii si nu se mai uita non stop administratorul si grupa mica de pensionarti cine intra cine iese si cat sta. asa ca sunt pro casa. este adevarat ca acum fac cu masina o ora dus una intors de la munca, ca nu mai am magazinul sau cinematograful peste drum, dar asa cum spunea cineva depinde de fiecare ce apreciaza mai mult.
BraveGirl spune:
Sunt 100% pro casa. E cu totul alta viata.
Vai Noe Camp? Ce camp scumpa? Eu cand ies in curte nu vad decat muntii, padurea....si tu vrei sa-mi zici ca e de fapt un camp? Vrei sa zici ca lacurile superbe pe care le-am vazut azi sunt balti?
==========
Corina 6+
My baby
Albumul meu
irinabobe spune:
BraveGirl stai linistita ca si eu am deschidere la Dunare. si daca o mai tin mult ploile astea... pot spune deja ca am casa pe litoral