Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (11)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Ramo, TT se face dupa 16-18 sapt, pt a constata riscul prezentei sindromului Down si a altor anomalii cromozomiale. Si din cate am inteles eu, se face echo si analiza de sange (AFP=alphafetoproteina) si se coreleaza rezultatele si se interpreteaza statistic....
Prin analiza de sange se masoara nivelul AFP, o subst produsa de fat, masurata in sangele mamei, in mod normal la 15-18 sapt de sarcina. Nivelurile crescute (fata de "normal") de AFP indica ori ca sarcina e mai avansata decat s-a crezut, ori gemeni, ori ca fatul are un defect al tubului neural (spina bifida). Nivelurile mai scazute decat normal, pot indica o sarcina mai mica su prezenta S. Down.
...Sincer, eu ma mai gandesc daca voi face sau nu TT... mi se pare ca m-as supune la un stres in plus....
Oricum, eu mai merg la echo dupa ce implinim 12s de la UM, adica peste vreo doua sapt si in functie de rezultatul acela, ma mai gandesc daca fac TT sau nu.

10+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_fotache spune:

Saru'manutza BraveGirl!

5+

Mergi la inceput

Ramo, am recitit intrebarea ta. Programare la echo (inainte de TT) poti sa-ti faci pt sapt. 6+ sau si mai bine 8+ ca sa vezi embrionul si inimioara, apoi intre 12-14 sapt. pt morfo-fetala de trim.I+translucenta nuchala.

Mergi la inceput

Ramo, cate bilute de utro iti pui? Daca ai doar 2/zi, poti sa le pui pe ambele seara! E normal sa se topeasca si sa curga "excipientii" (doar capsula aia e din gelatina si contine si ulei de arahide), dar stai linistita, progesteronul se absoarbe mult mai bine pe cale vaginala, decat orala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Mav, medicul meu m-a chemat la prima vizita pe 14 aprilie, adica la 5 sapt si o zi.Nu stiu ce o sa faca consult sau eco.Merci mult pt toate informatiile.Nu stiu cum sa fac, ca vreau programare pt morfofetala si la Pop sau Herghelegiu, dar cred ca o s-o fac abia dupa ce merg la medicul meu.Eu am pitici pe creier...vreau 2 pareri la ecografiile importante.

Ramo 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

quote:
Originally posted by mav

Ramo, ce ma bucur ca ai venit la noi! Nu stiu daca-ti mai amintesti, eu si tu si alinuscha am fost pt o scurta perioada "colege" la odiseea de ian-feb2008... De data asta va fi bine, la iarna o sa ne tinem bebeii sanatosi in brate, ai sa vezi!
alinush, pai dr meu de fam... in loc sa aiba mai multa grija de mine, stiind ca anul trecut am pierdut doua sarcini, acum nici nu m-a luat inca in evidenta ca si gravida... a zis ca vorbim dupa 12s! Analize am facut, sunt ok. Vitamine a zis ca nu-mi da decat dupa 4 luni...

10+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Salutare fetelor ! Toriceli este numele de forumist. DN 13.04.1975 , UM 17.01.2008 , DPN 27.10.2008 , poate ma treceti pe lista voastra.
Desi DPN ma plaseaza la mamicile de sept./oct , ca virsta a sarcinii ma simt mai apropiata de voi - 11 saptamini 2 zile.
Mav mi-as schimba doc.-ul daca ar avea o asmenea atitudine sau cel putin as incerca o a doua opinie!
Si eu am pierdut anul trecut in august o sarcina la 7 saptamini dar medicul meu - o ea - a fost extrem de atent la aceasta sarcina cu tratamentul de sustinere. Am luat utrogestan din secunda in care au aparut cele 2 liniute desi indicatia ei era la 7 zile de la ovulatie- monitorizata ecografic.(din fericire la mine diferenta nu a fost mare , ovulatia a avut loc pe 02 iar primele linute au aparut pe 10.02. mai putin vizbil , slaba , amarata a doua , iar pe 12.02 clar fara dubiu.)Pe linga utrogestan am mai luat si Mg. B6 recomandat gravidelor cu uter contractil.
Sunt gravide care tot pentru sustinere alaturi de utrogestan fac pregnyl injectabil - stimuleaza producerea progesteronului.
Acum in nici un caz nu spun sa iei tratament de sustinere dupa ureche , asa doar de dragul de a face ceva sau de frica , dar sincer o a doua opinie as cere . Sau poate medicul tau e absolut sigur pe cauzele care au deterinat pierderea celor doua sarcini iar printre acestea nu se regaseste insuficienta progesteronului.
Stiu , nu stiu ce sa ma spun decit ca utrogestanul se recomanda chiar si mamicilor fara antcedentele noastre , in special celor trecute de 30 ani , ba chiar uneori si sub aceasta varsta.
Alinuscha multa bafta la eco ! Joi ma asteapta si pe mine eco pt. masurarea pliului nucal iar pe 07.05.programare la TT - analiza serologica si soft-ul pe virsta , rasa , fumator /nefumator , anatecendete avort , malfomatii genetice familiale. etc. plus o alta eco pt. masuratori.
Revin cu un alt mail cu link-uri pt. DPN si TT pt. deja am lungit mesajul asta prea mult.
PS. Fetelor va urmaresc "in taina" de mult timp !

Mergi la inceput

Mav, imi pun 4 bilute, 2 dimineata si 2 seara.O sa pun ceasul sa sune dim pe la 5 sa le pun si apoi ma culc la loc pana la 8.

Ramo 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

quote:
Originally posted by Ramo2007

Fetelor, mai pune cineva Utrogestan dimineata?
Eu am pus ieri dimineta pe la 9 si m-am ridicat din pat la 11, apoi aseara la 20:30 si m-am trezit dimineata la 6 si am mai pus, dar acum observ ca a inceput sa curga...ajutoorrr!Ieri a fost ok, adica n-a curs in timpul zilei.Trebuie oare sa-l bag mai adanc, sincer mi-e cam frica sa ma avant prea mult....

Ramo 4+

Poti sa il infigi pana in gat ca tot o sa se scurga dupa ce te ridici in picioare . Poti pune un absorbant foarte subtire ca sa nu se ude chilotii

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alinushca&year=2008&month=10&day=23&babycount=1

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Fetelor, am pus si eu mai devreme o intrebare...scrining fetal e tot una cu eco morfofetala?
Mie mi-a dat trimitere la dr. Mihaela Steriu de la Medlife. Stiti ceva de ea? A mers cineva la dansa?

==========
Corina 5+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Alinushca, merci, oricum pun absorbant de zi cu zi, ca altfel e senzatia naspa.
Voi luati No-Spa preventiv?Eu inca n-am luat.

Ramo 4+

Mergi la inceput