Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-5
Raspunsuri - Pagina 11
Mercedes spune:
anastroe- bafta atunci sa aveti la ce e ok atunci.
Eu nu pot spune ca straluceste la ceva nu ma intelegeti gresit are calificative maxime dar nu e iesit din comun in sensul asta spun. La engleza este de ex. primul pe clasa dar nu stiu cat de tare e clasa.La mate e ok, la romana e lenes nu vrea sa citeasca doar impins de la spate.
Astept sugestii daca ma puteti ajuta in acest sens.
oanagabriela- mult succes antoniei!
alina71- cum iau ore copiii? nu te referi la programul prelungit de la scoala asai? cristi sta pana la ora 16 impreuna cu cativa colegi de clasa pana la ora 16( maxim jumate din clasa) la scoala si isi face temele, lectiile pe a doua zi
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by Mercedes
anastroe- bafta atunci sa aveti la ce e ok atunci.
Eu nu pot spune ca straluceste la ceva nu ma intelegeti gresit are calificative maxime dar nu e iesit din comun in sensul asta spun. La engleza este de ex. primul pe clasa dar nu stiu cat de tare e clasa.La mate e ok, la romana e lenes nu vrea sa citeasca doar impins de la spate.
Astept sugestii daca ma puteti ajuta in acest sens.
oanagabriela- mult succes antoniei!
alina71- cum iau ore copiii? nu te referi la programul prelungit de la scoala asai? cristi sta pana la ora 16 impreuna cu cativa colegi de clasa pana la ora 16( maxim jumate din clasa) la scoala si isi face temele, lectiile pe a doua zi
sunt 3-4 colegi , care pleaca la pranz( inainte erau luati acasa la orele 17-18 ) special pentru a face meditatii .
Si tin sa-ti spun ca sunt (erau) copii foarte buni care nu au nevoie de meditatii . Dar daca asa au hotarat parintii... !!!
Melisa nici ea nu straluceste dar sincera sa fiu in comparatie cu fetita unei cunostinte care are FB pe linie si invata la o scoala de stat , Meli mi se mai buna .
Are pb cu dictarea si va spuneam ca la compuneri este catasrofa :(( mi-a descris Miss cum sa-i dau eu dictare acasa si aseara am testat-o .Dupa grila de punctare a Miss-ei a trebuit sa-i dau S pt ca nu a pus virgula ,semnul exclamarii,ortograma nu-ti, na-ti le-a scris legat. Desigur ca-i este greu inca sa deduca din "auzite" anumite semne de punctuatie .
April multa sanatate ! M-a amuzat comparatia pt vreme

oanagabriela, tinem pumnii. multa bafta. Si aici vremea e aproximativ la fel
amcris, multumim ! mai sarbatorim odata ziua mamei:)) in semn de solidaritate

Alina
a fi om e lucru mare ...
[url="http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi
Mercedes spune:
alina- inteleg acum in schimb nu pricep de ce daca tot vor sa faca in particular de ce sunt asa de multi, dar ma rog fiecare e liber sa faca ce vrea...
Daca ai timp nu ne spui cum ti-a explicat miss sa ii dai dictarea?
Astazi cu ocazia zilei de 9 Mai se organizaeaza ceva cross cu incepere de la ora 16, ramane de vazut cine il va duce pana acolo inca n-am rezolvat aceasta problema... din pacate de la scoala nu se merge organizat.
Am renuntat la dans deoarece nu-i placea ca in aceeasi ora se lucrau in aceeasi sala cu copii de la 4 la 12 ani. Capac a pus la toate martea trecuta cand fetita cu care dansa pana acum nu a venit si a fost pus sa danseze cu o fetita de 4 ani.Total aiurea...
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by Mercedes
alina- inteleg acum in schimb nu pricep de ce daca tot vor sa faca in particular de ce sunt asa de multi, dar ma rog fiecare e liber sa faca ce vrea...
Daca ai timp nu ne spui cum ti-a explicat miss sa ii dai dictarea?
Astazi cu ocazia zilei de 9 Mai se organizaeaza ceva cross cu incepere de la ora 16, ramane de vazut cine il va duce pana acolo inca n-am rezolvat aceasta problema... din pacate de la scoala nu se merge organizat.
Am renuntat la dans deoarece nu-i placea ca in aceeasi ora se lucrau in aceeasi sala cu copii de la 4 la 12 ani. Capac a pus la toate martea trecuta cand fetita cu care dansa pana acum nu a venit si a fost pus sa danseze cu o fetita de 4 ani.Total aiurea...
Pai, invata separat inmultirea/impartirea , iau lectii de engleza (mie mi se par suficiente 5-6 ore /sapt) germana ,teme suplimentare.
Motivele ar fi: nu vorbesc corect/pronunta engleza , nu fac suficiente compuneri la romana etc...
Voi incerca maine sau diseara sa redau exact cum mi-a scris Miss sa scriu datele pt dictare.
Succes la cross !
helbi spune:
Vai ce mult ati scris!!! Dar, ma bucur ca am citit noutati si lucruri interesante!
Alina, mi se pare tarea aiurea ca un copil bun, in clasa a 2-a sa fie dat la mediatii.
Anto, imi pare rau ca Andrada nu s-a simtit bine, dar ma bucur sa aud ca a fost ceva trecator. Si eu am avut cam aceeasi pb cu Bianca acum 1 an jumate si, 3 dr. diferiti au suspectat-o de meningita. Insa, au testat-o fiecare si in plus, ajungind cu ea simbata la urgenta, am ramas o noapte in spital si a fost investigata. A doua zi nu mai avea nimic.
Oana, frumoase cadouri ai pregatit pt Antonia. Si vroiam sa-tzi spun ca delfinii sunt si preferatii Biancai. De altfel, ea asa are si ghiozdanul si tare greu mia fost sa i-l gasesc. Dar nu concepea altceva decat cu delfini. Si mai avem vreo 3 de diverse dimensiuni prin care, de la 1 m la citiva cm:-) Abia astept sa ne povestesti cuma fost al expunere si poate, sa vedem si poze!
Amcris, interesant si la voi cu cintecelul in lb.ro:-) Pe-aici si acum se mai "fredoneaza" Dragostea din tei
Si apropos de asta, cind era in voga is lucram, m-au pus colegii sa-l traduc ![]()
Si aici au facut corpurile geometrice, dar numai 2D. Au mai lucrat cu kg si metru si urmeaza ceasul.
Duminica se sarbatoreste Muttertag, luni sunt Rusaliile si e liber, marti au zi libera de la scoala, caci dimineata merg numai prescolarii la ore:-), iar dupa amiaza e "ziua padurii", o sarbatoare care scoate la aer liber lumea (bere, cirnati si live music
). Asa ca de azi si pina miercuri Bianca are o mini-vacanta. Iar pina la vacanta de vara mai sunt 6 sapt.
Avem soare si 24 grade de vreo sapt. Sa nu ne fie de deochi
ca nu stiu cit ne mai tine![]()
WE placut tuturor!
P&ANA spune:
Alegeti un text de cel mult 10 randuri de carte. Textul ar fi indicat sa contina dialog,deoarece este evidentiata mai bine intonatia(intrebarea ,exclamarea).
Cand se termina o propozitie, se face o pauza in citire (cam 2 secunde)pt. ca elevii sa-si dea seama.
La fel se procedeaza si cand e intalnit un semn de punctuatie in interiorul propozitiei- virgula (cam o secunda de pauza in citire )
1) Cititi textul o data , cu intonatie.
2) Acum elevii vor incepe sa scrie.Cititi propozitia in intregime, rar, accentuand prin intonatie,nu prin precizare, semnele de puncuatie.
3) In timp ce evevii scriu déjà inceputul propozitiei, dvs o mai repetati, dar nu cuvant cu cuvant ci, lasati sa-si puna memoria la contributie.
4) La fel procedati si cu urmatoarele propozitii.
5) Precizati cand este alineat
6) Nu spuneti cand sa puna linia de dialog. Pur si simplu, dupa ce a terminat propozitia de dinaintea dialogului, spuneti ceva de genul:”acum urmeaza cuvintele personajului X”. Daca ati introdus astfel primul personaj, pe al doilea nu-l mai anuntati,lasati-ii pe ei sa-si dea seama cand apare in dialog,recurgand doar la schimbarea tonului vocii.
7) Dupa sfarsirea propozitiilor , se reia citirea(o singura data) pentru ca elevii sa-si poata corecta eventualele greseli.
8) Luati o alta culoare in mana si corectati.
9) Grila de notare:
FB - o greseala mica
-FB – 2 greseli
-B-FB -3 greseli
B – 4 greseli
-B – 5 greseli
S-B -6 greseli
-S- 7 greseli
cge spune:
Multumim mult Alina, ptr detalii.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
oanagabriela spune:
helbi, si aici azi este Ziua mamelor. Am primit azi dimineata o felicitare de la Antonia si o mica brosa, facute de ea la scoala. In felicitare era un mic poem pe care mi l-a recitat.
In plus au facut un lucru tare simpatic: niste "bonuri cadou" pentru mamici, de exemplu "pentru o zii de vis" sau pentru "o zii in care voi fii cuminte si nu voi face nici o trasnaie", etc.
helbi spune:
Oana, si eu am primit o felicitare facuta la scoala cu un "poem" scris de ea:-) si o pereche de cercelusi pe care mi i-a luat ieri din "portofelul ei":-)
La multzi ani, mamici!