Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-5
Raspunsuri - Pagina 10
columbiana spune:
April, ce frumos din partea fetei tale!si ce bine e cind copii mai alearga pe cimp si culeg broaste si furnici...imi amintesc de Eminescu: "unde esti copilarie, cu padurea ta cu tot"! si mi se umple ochii de lacrimi.
weekend placut, copii si mamici!
Ana
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
cge spune:
Buna,
Ce mai faceti ? Sunteti ocupate cu scoala ?
Si noi suntem, pe aici cand e soare, cand ploua, asa ca programul lectii /iesit afara e intr-o continua transformare.
April, ce cadou frumos ai primit de ziua ta.
"La Multi Ani" cu intarziere si de la noi.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
P&ANA spune:
april, La multi ani ,cu intarziere ce-i drept si sa fii o mamica fericita pana la adanci batranete 

Noi ajungem la scoala cu intarziere din cauza traficului din Bucuresti. Simt ca o iau razna;o ruta de 7-9 minute am ajuns sa o fac intr-o ora si ceva. Nu se poate.
Si Meli a avut multe teme de vacanta dar a reusit sa le faca inainte sa plecam la Izmir.
A fost placuta iesirea asta ,doar ca s-au ciondanit ale mele fete pt. locul dintre scaune ,mai ales Deniz. Numai ea voia sa stea .
Le-am cumparat doar hainute (aproape toata colectia de la LCW),dar astea nu le considera cadouri.
cge, si noi avem o vreme asemanatoare , poate doar mai cald , asa ca mai avem de asteptat vara.
Alina
a fi om e lucru mare ...
[url="http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi
helbi spune:
Anto, chiar daca nus neaparat pe gusturile noastre, cadourile copiilor nostri sunt cele mai frumoase, nu? Si asta, mai ales pt ca ei pun mult suflet in ceea ce fac/cumpara. Sa nu uitam ca si noi la virsta lor, cam tot asa eram si cam aceleasi gusturi aveam:-)
Alina ma bucur ca ati avut o mini-vacanta frumoasa!
Noi suntem in testari, caci, intre 02.06-06.06 pleaca toate clasele a 2-a intr-o tabara, in unul din cele mai renumite locuri de tabara din DE, dupa cum scrie pe site:-) Vor avea 32 Ha la dispozitie: terenuri de sport, paduri, locuri de joaca, Workshop-uri, piscine:-) Pare dragut si sper sa se simta bine. Aseara am avut sedinta cu parintii pe tema asta si am primit mai multe info.
Luni au avut un test la germana la nivel de Hessen (regiunea in care stam noi). Un fel de olimpiada ca in RO. Invatatoarea aseara, era f multumita ca doar 3 copii au avut nota 3, restul de 18 au luat notele 1 sau 2 (insa, ne-a zis ca noi nu vom primi rezultatele:-() si ca, toti copii au lucrat in mai putin din jumatatea de timp alocata. Au avut 3 etape a cite 3, 6 si 25 min. fiecare etapa, fara posibilitate de a reveni mai tarziu, daca ti-a mai ramas timp, si a corecta sau revizui rezultaele din prima parte a testului.
De vineri, dupa ore, si pina miercuri au iar 4 zile libere (luni e sarbatoare, marti e zi de scoala pt viitorii bobocei, iar restul nu fac ore) si nu putem decat sa speram ca vremea se va mentine la fel de frumoasa, ca sa putem profita la maxim si poate mai facem o miniexcursie. (WE trecut am fost vineri in Heidelberg, simbata Bianca a fost la o aniversare la Aligator Farm si au "mingiiat" aligarorii si serpi
, iar duminica au fost organizate jocuri (de la stropit cu furtunul la catarat pe zid sau sarit pe saltele pmeumatice) intr-un parc.
Imi spuneti si mie, care e "telul" la matematica, la sf. clasei a 2-a in RO? Aici trebuie sa stie inmultirile si impartirile pina la 100, si apoi operatii usoare, combinari de adunari, scaderi, inmultiri si impartiri pina la 100. La anul trecu la numere pina la 1000 si peste.
La matematica sunt cam gata cu materia si ne spunea ca are in clasa citiva copii care stiu tabla inmultirii mai bine ca ea ![]()
Deci, pe ansamblu, e bine, iar ca rasplata, pleaca in acea tabara:-)
Noi n-am decis inca perioada cind vom veni in tara, dar va anunt, ca poate ne vedem intr-un parc cu copii.
Succes in continuare!
Mercedes spune:
april- la multi ani cu intarziere.
anastroe- am citit ca vrei sa-ti dai copilul la canto, e bine oare? uite te intreb in urma disutiilor cu profa de pian de ieri. Am intrebato daca i-ar face bine lui cristi niste ore de canto de la canto iar ea mi-a raspuns ca, canto se face dupa 16 ani la baieti. In schimb ne-a intrebat de ce nu il transfer la sc. de muzica pe cristi ca ar face fata cu brio. Ieri am vizionat cd-ul cu copiii de la concert si mi a spus ca ia placut totul la el ma refer la tinuta lui felul cum a reactionat la stres si normal cum a participat. Acum sincer noi ca parinti nu vrem sa l orientam spre muzica deci daca va dori va face in continuare doar in particular.
helbi- inmultirea si impartirea eu stiu ca in ro se face in clasa a treia timp alocat pentru invatare doua saptamani. E aiurea..Ce fain ca mergeti in tabara.
P&ANA spune:
Salutare mamici !
Ieri va scrisei un mesaj care nustiu de ce nu a aparut 
Andreia , in programa de mate sunt prevazute adunari si scaderi cu trecere peste ordin pana la 1000 , comparatii si multe probleme cu 2 sau 3 rezolvari.
Am aflat ca unii colegi ai M<elisei iau lectii separat cu invatatoare iesite la pensie si invata si tabla inmultirii si desigur ca auzind si Melisa despre asta, a cerut si ea preparator.
Nu pot sa fiu deacord cu asa ceva ,mi se pare absurd :(( si dealtfel Miss imi spunea ca metoda actuala nu se mai bazeaza pe invatatul pe de rost .
Astazi au plecat la circ si nu fac ore deloc.
Foarte placute activitati aveti voi Andreia . Si felicitari pentru tabara! te asteptam in Ro cu mare drag.
Mercedes, nici eu nu as fi deacord cu o cariera muzicala/artistica dar daca Cristi are talent si ii place ar fi pacat sa nu faca asta.
o zi buna va doresc !
Alina
a fi om e lucru mare ...
[url="http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi
columbiana spune:
Mercedes, eu datorita situatiei speciale a lui Tudor, unde gasesc puncte tari marshez pe ele
, si muzica este unul dintre ele; aici copii incep canto dupa opt ani, asa ca din toamna va avea canto-pian, ora impartita in doua; oricum nu are mare viitor cu muzica pentru ca cum am mai scris, scolile de muzica sunt slab cotate ca nivel de studiu; eu deocamdata sunt multumita ca-l ajuta la concentrare foarte mult; poate din secundara (clasa a saptea), daca voi gasi una mai bunicica il inscriu acolo; intre timp mai vad cum evolueaza (merge bine la matematica, la partea cu stiinte exacte, si mai slabut la franceza pentru ca e cam catastrofa la imaginatie, povestiri, compunere- dar in total iese oricum peste media clasei)
Tudor a inceput adunari/scaderi peste 1000, dar in schimb abia au atins inmultiri si inpartiri, va trebui sa fac eu cu el in vacanta de vara, daca reusesc, printre mutat si Romania.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
oanagabriela spune:
Din ce inteleg eu de la voi, Franta este la coada in domeniul matematicii
, pentru ca pina acum Antonia a facut adunari (cu zeci si sute), scaderi (dar numai cu zeci) si au inceput inmultirea (au facut 2 x numerele pina la zece). Acum eu nu ma pling, ca la noi merge mai greut, mai ales la scaderi 
Sa ne tineti pumnii, miine Antonia are o prezentare de facut in fata clasei si este f.emotionata. In fiecare vineri un copil face o prezentare cu o tema aleasa de el. Antonia a facut deja una acum citeva luni cu costume populare romanesti (aveam un calendar adus din Romania cu niste poze f.frumoase) si, spre surpriza generala, a avut mare succes. Acum va vorbi despre delfini (animalul ei preferat): am scos informatii de pe internet, plus o plansa cu poze imprimate de noi si un calendar cu poze "adevarate". De o saptamina repetam in fiecare zii, sa vedeti ce nostima este cum citeste textul super serioasa si arata cu o bagheta pe plansa ![]()
In rest cind iesim pe-afara cind fugim inauntru ca incepe ploaia, nu mai intelegem nimic. Noroc cu Ancuta si Victor
, ca altfel ne-am cam pierdut toti tovarasii de joc (unii s-au mutat, altii au lectii si nu mai ies afara). Incercam sa profitam cit mai mult, ca in curind se muta si ei din cartier
...
La noi incep serbarile de primavara, saptamina viitoare este ziua "zinei", peste o saptamina a lui tati, peste o luna a lui mami...Am tot adunat cadourile, asa ca pina acum avem 3 DVD-uri cu strumfii, sistemul solar cu DVD si carte (merci Ana
), un binoclu (sa studieze diversele vietati) si o carte de povesti f.frumoasa, in genul "1000 si una de nopti". Hainute si sandale i-am tot cumparat, are dulapul plin de rochii si fustite de vara, doar vara lipseste ![]()
amcris spune:
Noi saptamana aceasta am facut la mate forme geometrice, 2D (triunghi, dreptunghi, cerc, trapez, pentagon, hexagon, octogon)si 3D (cub, cilindru, prisma). Au mai lucrat si la tabla inmultirii si au mai facut ceva impartiri. La engleza a avut de prezentat un cantec care-i place. Si-a ales "Si ce" - Voltaj.Acest cantec ii aduce aminte de prietena ei cea mai buna din Romania, Laura. Iar saptamana viitoare trebuie sa prezinte o poveste care i-a placut. Inca nu s-a hotarat; ar trebui sa gasesc una in engleza,ca asa ea are o carte preferata "Magic Lili la castelul lui Dracula" dar este in romana.
Aici este ziua mamei pe 11 Mai. La Multi Ani, mamicilor!
Weekend placut!
Mai este o luna de scoala in Romania. Ce bine ca vine vacanta!
Cristina
april spune:
Multumesc fetelor de urari.
Da, amcris, mai sunt exact 5 saptamani de scoala si asteptam deopotriva parinti si scolarei marea VACANTA!
Andrada a facut o indigestie urata saptamana trecuta, asa incat am ajuns si pe la urgenta, dar nu ne-a bagat nimeni in seama
...cica urgenta incepe la 8 seara si noi am ajuns la 4 dupa amiaza ...oricum am facut analize la un laborator privat si i-au iesit mari leucocitele (a avut varsaturi, febra si dureri de burta)...ne-am gandit la apendicita dar, din fericire dupa 24h am repetat analizele si au scazut la normal leucocitele. Acum e bine.
Si aici ba ploua, ba iese soarele, ba amandoua... zici ca dracu-si bate nevasta zilnic ![]()
va dorim un we placut si insorit.