Mamici norocoase de septembrie-octombrie 2008 (35)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

Bine spus FELICIC76 sunt intru totul de acord cu tine, nici mie nu mi se pare normal toate astea ce se intampla acum, poate avansam prea repede si noi nu putem sa fim in pas cu ele, dar totusi..... prea multe chestii de la prea fragede varste..... te sustin

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Buna fetelor! Ce de mai scrieti!!!

Va mai intreb si eu ceva... am facuc Hemoleucograma completa si la rezultate mi-au iesit cateva analize anapoda:
- MCH (cantitate de hemoglobina medie) - 27.4 < [28-34] pg;
- MPV (volum mediu trombocitar) - 11.4 > [7.4-10.4] fl;
- EO (eozinofile) - 0.08 < [0.09-0.44]*10^3/mm3;
- NE% (% neutrofile) - 68.3 > [53-68]%;
- EO% (% eozinofile) - 0.7 < [2-8]%.

Stie cineva cumva ce inseamna asta?

Multumesc anticipat.

bebe de 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Felicic, eu sunt de acord cu tine 100 %, dar din pacate eu sunt constienta ca bebele meu nu o sa creasca ca mine. De exp. noi ne jucam numai baba oarba, caramizile, ascunselea.... ma rog - ideea e ca eu nu am mai vazut nici un copil jucandu-se asa ceva in fata sau spatele blocului cum ne jucam noi.
Din start e o diferenta intre generatii si si bebeii nostri o sa fie mai altfel decat noi, din pacate, d.p.m.d.v.

viitoare mamica de septembrie 2008

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

quote:
Originally posted by felicic76

nu cred ca se supara cineva. Cred ca o sa se supere pe mine ptr. ce spun acum. Noi nu ne dorim un copil precoce, noi am vrea sa fie mai degraba naiv, sa-si traiasca toate etapele copilariei asa cum trebuie, nu agreem educatia conform careia copilul stie la 5 ani ca barza nu exista, sa ceara haine de firma si telef mobil la 7(imi amintesc de pustoica unor prieteni, avea 5 ani si m-a intrebat daca bijuteriile mele sun de la Celinni, iar pe la 12-13 sa aiba prima exp. amoroasa. Nu aprob mamicile care-i dau la pian, inot, limbi straine de la 3ani(vb. de toate activitatile in acelasi timp). Am vedea intai ce aptitudini are si apoi l-am ajuta sa si le cultive. Daca am putea, l-am feri de tot ce exista nociv la tv, calc. etc, l-am lasa pe maidan sa bata mingea, intr-un cuvant sa-si traiasca copilaria. Ma rog asta este parerea noastra, nu trebuie sa se simta nimeni lezat daca nu este de acord cu ea.Oricum pana la practica mai este mult si fiecare alege sa-si educe copilul cum vrea.
Pot doar sa mai influentez, nicidecum sa zic ca stiu ce-i mai bine pentru el, asta el sau ea o sa aleaga ptr. ca o sa-i lasam intodeauna libertatea de a alege(nu o sa-i iert pe parintii mei ca m-au obligat sa fac studii economice, cand eu vroiam umaniste. Si n-a fost un moft pentru ca si cand le-am terminat, tot limbi straine as vrut sa fac)

Felicic, adevar grait-ai!!! Nici eu nu as fi zis mai bine toate aceste lucruri.
Singura chestie...e cu limbile straine. Eu am facut facultatea de limbi straine si apoi master in management si economie in Franta, dar ca asa m-a dus capu' nu ca m-au pus parintii. Insa, cred ca ceva lb straine la activ sunt ff importante pt oricine. Copilul nostru se naste intr-o familie binationala, asa ca noi am hotarat asa: eu ii voi vb intotdeuna romaneste si sotul intotdeauna frantuzeste. Asa fac toate cuplurile binationale pe care le cunosc (sariti cu parari fetelor, Danucu, Piolica, Piersicutza, etc). Vrem ca bebe sa fie bilingv, ceea ce e natural, va avea doua cetatenii.
Dar neuronu' meu de fosta profa de engleza nu ma lasa: asa ca de la trei ani bebe va vorbi cu ma-sa si ceva engleza, incetisor, fara sa il stresez cu lectii, fara sa isi dea seama o sa vb cu mine si in engleza.
In rest, ai perfecta dreptate. Ma enerveaza copiii care le stiu pe toate si nu au copilarie deloc din cauza lectiilor de vioara. Acum, daca copilul are de mic anumite inclinatii si cere singur mai stiu eu ce cursuri, alta poveste, dar daca nu, si eu ii las libertatea. Pe coclauri nu stiu daca imi las fata, ca totusi...nu mai sunt aceleasi vremuri ca atunci cand eram noi copii...dar libertate o sa aiba. Copiii in eprubeta crescuti nu ajung prea bine!!!

16+

Poze cu noi
BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freshanana spune:

denisa ai mare dreptate
nu se vor juca nici 7 pietre, nici elasticul
ai nostri copii vor sta in casa la tv la desene sau la computer
pentru ca nu mai sunt asa de multi copii in cartierele de blocuri - in primul rd - si in al doilea rd ei acum se joaca jocuri cu monstri, spieder man sau alte personaje de la jetix
preety imi pare rau ca nu te pot ajuta. nu am analizele la mine la birou si nu pot sa iti spun cum au fost ale mele. dar atunci cd ai primit analizele sunt convinsa ca ai primit si intervalele de normalitate. si daca sunt in interval eu zic sa stai linistita

18+

puiutz
pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Preeety, la mine scrie asa:
neutrolif 58.1% si trebuia sa fie intre 45-80
eozinofil 2% si trebuia sa fie < 7

daca te ajuta... in rets scrie nr. trombocite, adica difere de ce ai tu .

viitoare mamica de septembrie 2008

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

eva; da cu limbile straine si in ceea ce priveste familiile bilingve, sigur.Nepoata mea de aprope 3 ani din Spania: tata spaniol, mama romanca, la gradi si engleza, in casa vorbesc spaniola. Cand ramane doar sora mea cu ea vorbesc in romaneste(tatal are multe delegatii) ALEGE in ce limba vorbeste doar cand este in favoarea ei, pe ta-su il injura in "romaneste" adik il face "magar" si_l da cu"culu"" afara, pe bunica spaniola o face "tonta" ca nu stie sa numere in engleza, bunicii romance ii spune " tu no hablas bien" cand asta o roaga in romaneste sa-si schimbe pantalonii de ex. si multe altele. Dar ea intelege si comunica la aproape 3 ani in 2 limbi jumate. Asa va fi si la tine, sigur prinde usor( sper doar sa fii si patrioata, da?) Ma refeream ca la 3 ani nu o sa-mi dau copilul la meditatii de engleza si germana, acasa noi vorbind doar romaneste. Ti-am zis ca si eu am o pasarica cu limbile straine si as vrea sa mosteneasca pasiune.

Iar cu "maidanul" ma refeream in aer liber mai mult, uite in Parc la Tineretului sunt cosuri de baschet (se ducea si sotul si venea sa-l dau cu Ben-Gay ca-l tranteau pustii). adik as prefera ca copilul meu sa joace tenis, bascket sau fotbal, sau ce vrea el sau decat sa omoare monstrii in calculator. Nu mi-ajunge mie ecranul ?

dar, sa ma parafrazez, teoria cu practica oare se pupa?

10+

aluna
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Da, mai si eu sunt total de acord cu ce spuneti voi ... da' vreau o relatie autentica cu copilul meu!! Cu tot ce inseamna asta. Imi aduc aminte ca la un moment dat, cand cresteam si am inceput sa mai inteleg ce se intampla in stanga si dreapta, una dintre primele chestii care m-au deranjat la ai mei parinti a fost ca le-a fost atat de teama sa nu dea gres cu noi (cu mine si frate-meu) incat eu una ii priveam ca pe niste "zei". Aveau raspuns pe loc, la orice intrebare... maica-mea nu mi-a zis niciodata nu stiu, hai sa vedem impreuna cum vine asta sau ailalta... Uneori avea raspunsuri dubioase, precum ca nu ma lasa la ziua unei colege ca m-a visat dansand goala pe strada!! Eu nu vreau asa ceva. Nu vreau nici sapte mii de activitati din care sa nu priceapa nimic si sa ajunga sa le urasca pe toate. Nu vreau nici ca la 1 an jumate sa stie sa scrie. Nu vreau nici sa-l invat cu tv, sa stea in fata lui pana imbatraneste. Vreau sa invete bucuria de a citi, de a se bucura de soare, de muzica buna (oricare i s-o parea ei buna) de a se tavali in nisip vara, de a nu-i fi teama sa se apropie de oameni si sa aiba incredere in bunatatea omeneasca. Na...
Eva mi se pare foarte frumos ca ati decis asa. Fiina mea este nascuta intr-o astfel de familie, mama romanca, tata alta nationalitate, parintii vorbeau intre ei in engleza, mama ii vorbea in romana, tata pe limba lui. Ma rog, ceva influenta nefasta au avut bunicii din Ro si fetita a refuzat sa vorbeasca limba tatalui, desi pricepea tot. Si a vorbit putin mai tarziu decat ceilalti copii. Iar cand a ajuns la gradi si a inceput sa invete poezioare in engleza, am ramas efectiv cu gura cascata ce accent putea avea un copil de nici 4 ani... ziceai ca e coborata de BBC

_
Our future determines our past
Fasolica de S18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Multumesc mult ptr intentie.
Eu am pus acolo doar analizele proaste si intervalele de normalitate scriind rezultatul meu si daca e mai mic (<) sau mai mare (>) decat intervalul.
Nu stiu sincer ce inseamna, iar la dr. ajung abia pe 18 aprilie.

bebe de 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

quote:
Originally posted by JulyMorning
Nu vreau nici sapte mii de activitati din care sa nu priceapa nimic si sa ajunga sa le urasca pe toate. Nu vreau nici ca la 1 an jumate sa stie sa scrie. Nu vreau nici sa-l invat cu tv, sa stea in fata lui pana imbatraneste. Vreau sa invete bucuria de a citi, de a se bucura de soare, de muzica buna (oricare i s-o parea ei buna) de a se tavali in nisip vara, de a nu-i fi teama sa se apropie de oameni si sa aiba incredere in bunatatea omeneasca. Na...

_
Our future determines our past
Fasolica de S18+

July, fff frumos spus, mi-a placut. Un fel de Nica, nu? - "Iesi, copile cu parul balai, afara si rade la soare!"

16+

Poze cu noi
BEBE

Mergi la inceput