Mamici norocoase de septembrie-octombrie 2008 (35)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MMimi spune:

Eu am zis initial ca vreau doza maxima de anestezic permisa, si poate un pic mai mult. Dar citind un pic despre asta, nu mai sint asa de sigura acum. Cu siguranta nu vreau ca bebe sa fie scos cu vacuum/forceps si alte tehnici violente. Si mai e inca o chestie, eu as vrea sa nasc fara epiziotomie: ei, daca nu simti contractiile si nu poti sa controlezi impinsul...mai dificil fara epiziotomie. Sau poti controla impinsul chiar si sub anestezie?

Aici completezi un formular referitor la nastere mai tirziu in sarcina si iti alegi tot felul de chestii, de la pozitia ta la nastere, la epiziotomie, la epidurala, etc. Cred ca o sa imi las si eu optiunile deschise, si, daca nu mai pot si nu mai pot, o sa cer epidurala. Trebuie sa citesc un pic mai mult despre asta.

Acum sa va povestesc despre nebuniile mele cu limbile. Si noi sintem un cuplu bilingv: sotul este vorbitor nativ de rusa. Intre noi vorbim engleza. Asa ca bebelina o sa fie initial expusa la TREI limbi. Stiu din experienta unei cunostinte ca se poate, si chiar cu rezultate super. Baietelul ei cel mic la trei ani vorbea trei limbi fara probleme. Dar eu as mai vrea sa introduc si putina franceza, chiar de la inceput. Adica sa vorbesc cu ea un fel de romana amestecata cu franceza. Pareri?

15+
Si asteptam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly_c20 spune:

quote:
Originally posted by musettepink

Monica astea eu nu le consider diuretice,sunt niste pastilute numai din plante fara efecte adverse pe care scrie clar ca se pot folosi in sarcina si m-am documentat sunt multe mamici care au luat si nu au avut nimic.Acum ce sa facem sa stam asa constipate,eu ma simt f naspa cand sunt constipata plus ca sincer mai bine iau o pastiluta decat sa-mi iasa ochii pe wc....e f naspa ca eu indiferent ce as manca am momente cand ma constip cred ca de la stress deci sincer nu vad ce as putea face....

asa creste minunea noastra,un baietel

Doamne ajuta in continuare!

16+

buna, burtici:*
Dne cat am mai ras la mesajul tau "sa-mi iasa okii pe wc"=))=))
saraca de tine...bine ca nu am probleme de genul asta, eu cred ca as naste prematur daca m-as constipa:))
16+Sebi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

nu poate omu' sa se certe cu instalatorul, sa-si cumpere corpuri de iluminat linistita(ca ce face Delphinas, anca si andreea?) si voi v-ati apucat si-ati mai scris 10 pag. Apropo,noul meu vecin de palier este medic pediatru, am facut cunostinta si se holba la burtica mea(ii sticleau ochii, ce -si zicea, "am pus-o de o pacienta", Teapa-am deja medic pediatru verificat la 4 bebelushi)

monique; da, iubita, tot nu-mi vine sa cred si ma manca undeva sa iau atitudine!

nocom: bravo, imi place atitudinea, sper sa fiu si eu la fel ca tine! Sa ascult medicul!Si daca ma vezi ca aberezi astept de la tine

titzri: din cate stiu eu, nu-ti face nimeni cezariana la cerere, trebuia sa ai "ceva", dar daca ajungi in sapt 41 si copilul are 4,500 nu te lasa nimeni sa nasti natural.Ma rog, iar vorbesc din auzite, dar am o prietena care nu a vrut sa nasca natural( De frica), cerea cezariana, dr. a zis ok si pana la urma nu a taiat-o. Acum ii multumeste doctoritei. Asa ca nush ce sa mai zic.

La capitolul constipatie nu am nici un sfat, am fost toata viata o "cufurita", iar acum mai dihai: rad 2L de lapte si vreo patru mere, uit de combinatie si ratez intalniri. Ma dau importanta, ca am alta treaba urgenta Asta-i organismul, ce sa-i fac....

ps; Capitol II sarcina prin empatie: fac piftie, dar nu ca mi-ar fi mie pofta, vrea sotul! Of, ce ma fac, asa-mi trebuie ca l-am rasfatat. Aseara ma caina, ca el are impresia ca o sa ma exploateze toti trei: copilul, el si cainele compatimi-ti-ma va rog....

10+

aluna
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Felicic, chiar daca bebe intazie cu o saptamana (ca mai mult nu te lasa nici un doctor zdravan la minti!!!) nu se face cezariana ci se induce nasterea- se provoaca ruperea membranelor, mai pe romaneste rupe moasa apa.

Edit: un copil de 4kg500g...wow!!!!!!!!! Sper sa nu trec prin asemenea incercari!!

Fetelor, sa nu aveti impresia ca ma dau atotstiutoare!! Spun si eu din citite, din auzite de la familie si prieteni, doctori, etc. Eu sunt la prima nastere, doar ca incerc sa ma informez, dar nu detin adevarul absolut...din pacate...

16+

Poze cu noi
BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

acum chiar sunt revoltata, Stirile Pro Tv sport de la 19, 00 titrat cu majuscule "Au luat-o prin " Gurita""!!!!!!!! Nu, acum nu sunt vreo nstipata, dar daca fac baiat si iiplace sportul si citeste asa ceva, cum sa-i explic? Sau ta-su? Inteleg ca era aluzie la fotbalistul "gurita" dar nici chiar asa, sper sa ia amenda si sa ma scuteasca cu libertatea presei(in sport) Da-o dreaq de treaba! Chiar m-am enervat acum.....

10+

aluna
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

cit am de citit!!!
io's in criza rau de timp, alexa ne tine numai afara, la plimbari. acum am urcat sa fac papa, ea este inca afara cu ta'su
toate, recuperez eu miine.

alexa simami

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MMimi
Acum sa va povestesc despre nebuniile mele cu limbile. Si noi sintem un cuplu bilingv: sotul este vorbitor nativ de rusa. Intre noi vorbim engleza. Asa ca bebelina o sa fie initial expusa la TREI limbi. Stiu din experienta unei cunostinte ca se poate, si chiar cu rezultate super. Baietelul ei cel mic la trei ani vorbea trei limbi fara probleme. Dar eu as mai vrea sa introduc si putina franceza, chiar de la inceput. Adica sa vorbesc cu ea un fel de romana amestecata cu franceza. Pareri?

Mimi
15+
Si asteptam...

MMimi, eu nu am inteles. Cum adica?

In plus, putin din fiecare nu merge. Intr-adevar copiii absorb tot ca un burete si invata rapid doua limbi in paralel, dar sa nu uitam ca daca nu le practica cativa ani le uita aproape complet, asa ca tehnica asta cu vorbitul a doua limbi distincte (mama una, tatal alta) trebuie sa dureze cam toata copilaria si adolescenta lui bebe, daca nu toata viata.
Poti sa faci cu el si ceva franceza cand o fi mai marisor.
Dar cu o limba din asta putin din fiecare (strutocamila )bebe va fi foarte debusolat, zic eu.

16+

Poze cu noi
BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Salut din nou! Am revenit, dar vad ca s-a rarit gashk!
IA uitati-va aici www.baby-walz.com Cum vi se pare? Eu am cerut catalogul si lucrurile sunt frumoase, ieftine si par de calitate.Voi sstiti ceva de firma asta?

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MMimi spune:

quote:
Originally posted by EvaF

quote:
Originally posted by MMimi

15+
Si asteptam...

MMimi, eu nu am inteles. Cum adica?

In plus, putin din fiecare nu merge. Intr-adevar copiii absorb tot ca un burete si invata rapid doua limbi in paralel, dar sa nu uitam ca daca nu le practica cativa ani le uita aproape complet, asa ca tehnica asta cu vorbitul a doua limbi distincte (mama una, tatal alta) trebuie sa dureze cam toata copilaria si adolescenta lui bebe, daca nu toata viata.
Poti sa faci cu el si ceva franceza cand o fi mai marisor.
Dar cu o limba din asta putin din fiecare (strutocamila )bebe va fi foarte debusolat, zic eu.

16+

Poze cu noi
BEBE

Da, nici eu nu stiu inca exact cum as face treaba asta. Ma gindeam, de ex, sa-i cint in franceza, sa folosesc anumite expresii in franceza, sa-i citesc in franceza, etc. Daca ar fi dupa mine, nu as invata-o romana deloc, dar trebuie s-o invat pentru ca ai mei nu o sa poate comunica cu ea altfel. Mai vad eu cum o sa mearga treaba sur place. Daca nu merge, atunci raminem la rusa, romana si engleza pt inceput, si o sa o invete franceza la scoala. Ideea este ca noi s-ar putea sa ne mutam inapoi in Canada peste citiva ani, si nu este exclus sa mergem fie in Ottawa fie in Montreal. In cazul asta, ar fi destul de bine ca bebe sa vorbeasca franceza. Of, ar fi asa de usor daca eu si sotul am comunica intre noi in franceza. In cazul asta, bebe ar invata de acasa rusa, romana si franceza, iar engleza ar prinde-o de la gradi si scoala. Sorry for the rambling.

15+
Si asteptam...

Mergi la inceput

Mimi, eu cred ca ar trebui sa va hotarati si sa vb doar doua limbi cu bebe pentru inceput. Daca te aude de mic vorbind doua limbi nu va intelege nimic bietul copil, va fi derutat. Tocmai de aceea poate prinde doua limbi in paralel, pentru ca o aude pe mama vorbind exclusiv o limba si pe tata alta.
Si la noi va fi greu. Eu si sotul meu la inceput vorbeam doar engleza, apoi am vorbit in franceza pana in prezent. Sotul meu vorbeste si el romana acum, dupa trei ani in Romania, dar vorbeste cu accentul ala dragut frantuzesc... Cu bebe sper sa nu scap in franceza, pentru ca acum acasa nu mai scot un cuvant romaneste, m-am obisnuit in franceza tot timpul. Asa ca va trebui sa vb si eu doua limbi in paralel in casa.
Si cum adica nu vroiai sa il inveti romana? N-o fi el pui de dac oare, dupa mama? Eu vreau neaparat sa invete romana, engleza va veni si ea mai tarziu. Noi e posibil sa ne stabilim in Franta cat de curand, dar bebe tot va invata romana, indiferent unde vor locui parintii lui.

Bitza, voi ce limba veti vb cu bebe? Am vazut site-ul. Dragute hainutele, mai ales pentru bebei mai maricei. Dar va trebui sa cer o livrare in Franta la socrii, vad ca Romania nu e pe lista tarilor agreate.(!!!)

Nocom, nu te-am felicitat inca pentru bebe, asa ca FELICITARI!!!

16+

Poze cu noi
BEBE

Mergi la inceput