Mamici norocoase de septembrie-octombrie 2008 (35)
Raspunsuri - Pagina 14
tzitziri spune:
Apropo de nastere....deja am prins curaj
.
Am o prietena medic rezident care din cele vazute in spitale mi-a spus ca cel mai bine ar fi cezariana....."sa nu ma chinui".
Eu nu vreau metode artificiale....prefeam nastere naturala cu epidurala.Dar asa cum a zis si Eva, am inteles ca la epidurala este mai complicat pentru ca femeia nu mai participa cum ar trebui, ceea ce poate duce la complicatii.
Pe de alta parte din cate am inteles sunt spitale (CFR2- sper sa nu gresesc) unde pentru cezariana iti trebuie aprobare de mai sus, adica nu e numai la latitudinea pacientei daca vrea sau nu cezariana, ci trebuie sa fie si aprobata procedura doar unde e stricta nevoie (din cauza varstei, a greutatii, a altor caracteristici ale viitoarei mamici).
Pe mine nu ma sperie ideea de operatie (gen cezariana...am trecut printr-o apendicectomie si extirparea unui ovar cu taietura abdominala) si acum acum fac pe curajoasa si zic:nastere naturala. Dar daca anumite conditii o vor impune, nu mi-am fixat din asta un reper.Si sa vedem ce va mai fi pana atunci.
13+
denisa.g spune:
Nacom, bravo!!
Numai astfel de vesti asteptam de acum incolo:vesti bune!!
viitoare mamica de septembrie 2008
16 +
laureta spune:
Eu am vrut sa nasc natural cu epidurala ( sunt prea sensibila la durere), si frica mea a fost ca nu va prinde anestezia. La mine la stomatolog prindea anestezia dupa ce ieseam din cabinet![]()
Dar... doctorita mea m a trimis la cotrol la ochi, eu avand miopie si acolo s-a hotarat ca tb sa fac cezariana.
Am trecut si prin travaliu. Mi s-a rupt apa si am stat vreo 3 ore in contractii crunte dupa aia am intrat in sala de operatie 
Doctorita zicea ca daca nu aveam indicatie pt cezariana as fi nascut extrem de repede ( nu stiu daca si usor) natural.
Aveam in salonul de nasteri o mamica care era la a patra nastere, zambea tot timpulsi chema asistentele sa imi faca ceva. Io muscam patul
. Mi au facut si dush si masaj si injectie la fundulet..noooo tot ciufuta eram![]()
Laureta bb2
si galusca Inisa
(10 iunie 2004)
andy.p spune:
Buna fetelor!Da ce harnicutze sunteti!!
Vad ca toata lumea e bine asa ca va
pe toate.
Eu din pacate am nascutr cu cezariana ,cu anestezie generala din care m-am trezit ff greu.Ziua urmatoare a fost groaznica dar gandul la bb m-a ajutat sa trec relativ repede peste dureri si am reusit.
Nocom felicitari pentru vestile bune.Si eu tre sa fac TT saptamana viitoare desi n-as prea fi vrut ,dar doctorita a zis ca e ptr linistea mea.
16+
laura si andy (07.04.2002)
andy.p spune:
laureta si la mine tot din cauza miopiei a fost cezariana.La fel mi s-a spus ca as fi nascut repede ,dar DD stie tinand cont de faptul ca am fost in pat de la 4 luni jumate.Nu stiu.
16+
laureta spune:
Nocom felicitari pt vestile bune. Totusi cat avea colul?
Stai linistita cu simptomele, fii fericita ca ai scapat
Andy, si eu zic ca asa a fost sa fie. Eu am intrebao pe doct acum daca pot sa nasc natural dar mi a zis ca problema ar fi tot miopia si nu prima cezariana. Ea este o doctorita tanara care tot merge afara in specializari si mi a zis ce stiam deja ca afara se practica nasterea naturala dupa cezariana.
Eu nu am suferit dupa anestezie si am alaptat imediat a doua zi dim.
Poze
Laureta bb2
si galusca Inisa
(10 iunie 2004)
alinushca spune:
quote:
Originally posted by tzitziri
Apropo de nastere....deja am prins curaj.
Am o prietena medic rezident care din cele vazute in spitale mi-a spus ca cel mai bine ar fi cezariana....."sa nu ma chinui".
Prietena ta este in primul rand om. Sa nu uiti sa tii cont de asta. Ca om in primul rand iti va spune optiunea ei personala si apoi "ce a vazut ea prin spitale".
quote:
Eu nu vreau metode artificiale....prefeam nastere naturala cu epidurala.Dar asa cum a zis si Eva, am inteles ca la epidurala este mai complicat pentru ca femeia nu mai participa cum ar trebui, ceea ce poate duce la complicatii.
Pe de alta parte din cate am inteles sunt spitale (CFR2- sper sa nu gresesc) unde pentru cezariana iti trebuie aprobare de mai sus, adica nu e numai la latitudinea pacientei daca vrea sau nu cezariana, ci trebuie sa fie si aprobata procedura doar unde e stricta nevoie (din cauza varstei, a greutatii, a altor caracteristici ale viitoarei mamici).
Pe mine nu ma sperie ideea de operatie (gen cezariana...am trecut printr-o apendicectomie si extirparea unui ovar cu taietura abdominala) si acum acum fac pe curajoasa si zic:nastere naturala. Dar daca anumite conditii o vor impune, nu mi-am fixat din asta un reper.Si sa vedem ce va mai fi pana atunci.13+
Eu am citit foarte mult deja despre epidurala. Adica povestile concrete ale multor femei care au facut-o. Putine, foarte putine povestesc ca nu au mai simtit bine nasterea. Nici una nu a zis nimic de side-effects. Dar depinde cu siguranta foarte mult de anestezist daca raman valabile chestiile astea. Si cum anestezistul e unul pe care abia in ziua aia il cunosti...
Despre treaba cu plamanii si cu sanatatea nu stiu ce sa zic. Eu m-am nascut prin cezariana (mama avea o problema cu sholdul) iar sotzul meu natural. Iar eu am fost toata viatza mai sanatoasa decat el...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.pnghttp://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alinushca&year=2008&month=10&day=23&babycount=1
11+
andy.p spune:
Da laureta din pacate sila mine la fel .Tot miopia si mi s-a si confirmat prin faptul ca in urma cu o luna de la
am facut o hemoragie oculara la ochiul stang si nici acuma nu vad bine cu el.Asa ca nu stiu daca as fi putut .
16+
Piersicutza spune:
Dragi burtici, ca tot vorbiti de epidurala, o sa-mi dau si eu un pic cu parerea din cele citite si auzite.
Unii spun ca nu e bine deoarece mama nu mai poate participa cum trebuie la nastere. Teoretic, se poate face anestezia in orice moment in timpul nasterii dar de cele mai multe ori se decide sa se aplice abia dupa ce colul ajunge sa se dilate 5-6cm si durerile contractiilor ajung de nesuportat.
Din cate am inteles eu, epidurala e un cocktail de anestezice ce are ca scop amortirea de la mijloc in jos. In functie de acest amestec pot amorti picioarele sau le mai simti putin dar sigur nu mai simti durerile contractiilor.
Eu cunosc aici cateva fete, toate au nascut cu epidurala si au fost supermultumite.
Evident exista avantaje si dezavantaje, pareri pro si contra.
Fiecare din noi le cantarim, decidem ceva si pe urma la momentul faptei in functie de multi factori necunoscuti naste fiecare cum e mai bine pentru ea.
Si daca tot vorbim de nastere, sa deschid un alt subiect: nasterea in apa.
Ce pareri/experiente/cunostinte aveti in domeniul acesta?
12+
Piersicutza
tzitziri spune:
alinushca,
recunosc ca nu am citit/cautat personal respectivele experiente. Sunt doar ce am retinut din discutii pasagere, cand nici macar nu ma privea acest subiect.
Pana acum eu m-am documentat strict pe partea pe care sunt...documentare=citit mai multe experiente decat cele care au trecut pe langa mine. Si cum la 8 saptamani citeam doar strict ce se intampla la 9, la 9 ce se intampla la 10, acum de-abia m-am documentat bine pe partea "cum se dezvolta bebelusul la 15 saptamani"
.
Pana acolo sa fim toate sanatoase si sa fie bebeii bine!
13+