Mamici norocoase de septembrie-octombrie 2008 (35)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Eu ama avut enestezie generala. Mi au bagat anestezicul prin vena cu un ac mareeee si groooos ( ala a durut mai rau decat contractiile ), si dupa aia m-a intrebat tanti anestezista cum ma chiama ce simt, i am zis ca ametesc si am apucat doar sa vad ca imi pune masca si gata sa rupt filmul...pina pe la mijlocul operatiei cand m am trezit spre disperarea anestezistei. Dar nu mai zic

bitza2008, si eu a primit PM uri, nu stiu cat de corect este dar pe unele le am votat ca mi au placut.

Laureta bb2si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

quote:
Originally posted by monica_dicut

alinush, super bebe, asa era agatat si al meu in primele saptamani. (Am avut un coleg de liceu Alex Atanasoaie, ai vreo legatura cu el?? )

1. Si eu am crescut intr-o familie bilingva unde am vorbit si romana si germana ca si limba materna si nu imi pare rau. Si bebe al meu va invata sigur si germana. In rest sunt 100% de acord cu ce ati spus toate despre copilarie, despre maidan, bucuria lecturii etc. Si eu cu injineru am zis la fel. Nu vreau sa innebuneasca in fata tv-ului sau a calculatorului. In fine, vom vedea in "practica" cum va fi

2. Si eu am zis clar ca vreau sa nasc natural. Daca va fi neaparat nevoie de cezariana, o voi face. Nu zic ca una sau alta e mai buna, doar ca mie mi-e frica de anestezie in urma unei operatii "banale" de apendicita pe la 16 ani. Si sincer nu vreau sa mai trec prin asta.

POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBURUZA
16+ Mami de Denisa

EL NINO

Desi e un nume foarte rar (l-am purtat de fata) prin Bucuresti (doar vreo 5 famili) nu am stiinta de vreun Alex in familia noastra. Tot uitandu-ma la ecografiile acelea m-am indragostit!
Nasterea naturala ar trebui sa fie optiunea nr 1 a oricui poate sa o duca la bun sfarsit... cezariana e totusi o operatie adevarata unde se taie muschiul si toata treaba pe acolo... eu una nu vreau sa ajung la 20'j de ani ca babele alea prin transportul in comun "Nu dadea ca sunt operata"

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alinushca&year=2008&month=10&day=23&babycount=1

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Apropos de epidurale/peridurale/rahi .. etc Stau eu si ma gandesc asa. Am avut o operatie de apendicita cu complicatii acum vreo 6 ani cred. Si am facut urat de tot de la ea. Cu 3 zile si dureri de cap vreo luna de nu puteam sa ma scol din pat. Buun. Urmeaza o a doua operatie la picioare dupa vreun an si ii povestesc anestezistului de ce am patit la cealalta. Si imi spune: pai daca prima oara ai avut reactia asta atunci clar nu mai facem rahi ca sigur o sa fie si mai rau. Cand am auzit am zis multumesc frumos da' nu-mi mai trebuie. Gazati-ma eventual sau
Si acum ma gandesc eu, daca as vrea sa nasc cu epidurala, oare nu o sa fie la fel de nasol ? Ca mie una mi-e o frica de anestezii groaznica. Am vreo 4 totale la viata mea pana acum si doar dupa ultima am fost cat de cat ok, toate celelalte mi-au dat

cu Alexandru
Buburuza
asa creste Buburuza

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Eu m-am trezit greu din anestezie, cu dureri groaznice de cap pe care le am si acum etc. DEci clar nu mai vreau anestezie.

Felicic, cu distratul, te referi la ce am postat la aspirante?

alinush, sper ca nu te superi ca am intrebat, tocmai pt ca e un nume destulde rar ma gandeam ca ai o legatura

pm-uri pt vot am primit si eu, dar avand in vedere ca nici mie nu mi s-a parut corect, nu am votat

POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBURUZA
16+ Mami de Denisa

EL NINO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Fetelor, cand am zis ca nu as vrea deloc epidurala, nu m-am referit la ce spuneti voi, ca de la epidurala ai amorteli si . Eu am facut o singura data in viata anestezie generala acum vreo cativa ani si am reactioant ff bine, a prins f repede si apoi nu au fost efecte adverse.
Epidurala nu stiu ce efect va avea asupra mea in absolut (daca amortesc ulterior), dar cert e (si stiu din surse sigure apropiate mie) ca de-abia mai poti sa impingi si dureaza mult mai mult travaliul, mai ales la femei ca mine la care cea mai mica doza de anestezie se prinde tare si imediat. Eu stiu ca si o gura de cafea ma impiedica sa dorm noaptea, de aceea beam eu inainte cafea dimineata ca avea efecte...wow!!!Dar cand travaliul se prelungeste mult ca mama doarme pe ea si nu mai impinge, atunci efectele secundare se transmit si la bebe, si el am inteles ca devine groggy daca doza e prea mare sau prinde prea tare, sau se naste cu hematom de la vacuum(care hematom se retrage pana la urma)
Acum eu gandesc fara epidurala, daca travaliul devine chiar "nesimtit" de lung, va dati seama ca nu voi face pe martira. O sa accept o epidurala. Voi face tot posibilul sa fie bine pentru mine si bebe, ca noi toate de altfel.
Eu chiar cred in "back to basics", eu asa am fost nascuta de mama. Si nu a fost rau deloc!

Deci, e o discutie lunga, sa ne ajute Dumnezeu sa avem toate sansa sa nastem natural si repede, fara alte interventii, eventual cu mici perfuzii pentru dureri dar fara interventii brutale din exterior.

Bitza, mi se pare super fain sa nasti acasa, cu toate moasele pe langa tine, are asa un aer "royal", dar sunt de acord cu tine ca vrei sa nasti la spital, esti mai aproape de toate dotarile in caz ca... e nevoie.

16+

Poze cu noi
BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Eva, tu ai dreptate. Nici eu nu voi face pe martira. Dar daca voi avea de ales, voi alege sa nu fac nici un fel de anestezie. Nu condamn pe nimeni care face si nici nu spun ca una sau cealalta nastere este mai naturala sau mai normala. Spun doar ca prima mea alegere este de a naste natural. Cum va fi pana la urma, voi vedea atunci. Sunt speriata, recunosc, dar acum ce-o fi o fi. Cu Dumnezeu inainte.

POZNICI CU NOI
16+ Mami de Denisa

EL NINO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

quote:
Originally posted by monica_dicut

alinush, sper ca nu te superi ca am intrebat, tocmai pt ca e un nume destulde rar ma gandeam ca ai o legatura

POZNICI CU NOI
16+ Mami de Denisa

EL NINO

Monica, am vazut ca aveai un delfinash pe burtica. E de la Dephinas>
Nu m-a supar, cum asa?!
Ai o burtica mare-mare Am si eu poze cu burtica de prim trimestru dar nu pot inca sa le postez ca imi lipseste cablu de la aparat. Grr.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alinushca&year=2008&month=10&day=23&babycount=1

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Da, Monica, Doamne fereste, nici eu nu condamn pe nimeni ca nu am nici un drept. Nici pe mine nu m-as condamna daca se ajunge la cezariana sau mai stiu eu ce. Nici nu sunt tocmai tinerica, am 31 de ani facuti de curand (Monica stie cand:))) dar sunt capoasa ca voi putea natural, atatea femei au nascut natural si la 40 de ani inainte cand nici nu se facea cezariana.
In Romania se accepta asa usor cezariana, e deja rutina, afara nu e deloc asa...
Fetelor, sa va spun un secret. Mi-e frica de mor de cezariana, nu stiu cum ar fi sa am o taietura pe uter, cat de repede ma refac, etc. Nu vreau sa ma gandesc. Prefer durerile sarcinii, o sa le suport, nu vreau sa vad bisturiu...
In plus, am citit un studiu conf caruia copiii nascuti natural au toata viata structura pulmonara mai putenica decat copiii nascuti prin cezariana.
Acuma, daca va fi sa ajung la cezariana...hai sa nu ne gandim, ca o sa fie bine, Dumnezeu o sa ne ajute pe toate!!!

Edit: vad ca azi sunt foarte . Anxietatea asta, astept sa il vad pe bebe!!!

16+

Poze cu noi
BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Gata burticutelor, m-am intors de la control.

Avand in vedere ca rezultatul la DT si masuratorile de pana acum, desi am 30 de ani dr mi-a recomandat sa nu fac TT, a azis ca ea e sigura ca e totul OK si sa il fac doar daca tin neaparat. Va dati seama ca nu tin deloc, asa ca n-am sa-l mai fac!!!

Altfel a constatat ca colul meu e cam scurtut, nu atat incat sa necesite cerclaj, dra nici atat de lung pe cat ar trebui sa fie. Il tinem sub observatie, si daca e cazul... cerclaj! Nu mai trebuie sa iau acid folic sau utrogestan, sau vitamine E, sau Magne B6, ci doar sa trec pe elevit, o zi da alta ba.

Cam astea sunt noutatile mele, astept eco de spatamana viitoare joi, sa vedem daca aflam ce avem. Cum de o saptamana ma cam bat gandurile negre caci nu mai am nici un simpot de sarcina, astazi am avut iar un episod de great si voma (dupa mai bine de 2 saptamani de pauza totala!!) Asta e , macar m-am mai linistit si stiu ca bebe inca mai are treaba cu mine.

Parca ma intrebase cineva ceva, dar nu-mi aduc aminte nici sa ma bati!!! O sa ma uit in urma si o sa vad...

14+ Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)

poze eco

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev269pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Nocom, felicitari!!

18+

Mergi la inceput