Fulguleti de nov-dec 2006 (165)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by dianocica

quote:
Originally posted by daphna

pe acolo pe la ASIZA,park suna mai bine un you have to ...decat un ..you must !!!!
sau 'we could'

Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.

SAU WE MIGHT..un fel de "putem" mai "trebuie"

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

www.youtube.com/watch?v=4KZg0RbRHEs&feature=related" target="_blank">La multi ani,Chris
Muuulta santate,muuulte impliniri

Laura,
ziceam ca mananca non stop,nu ca mananca mult..,deci practic ea nu are pauza intre mese...,ca-i non stop cu ceva in gura...,asta nu mi se pare normal...
Daphna,
minunata Elisa,minunata...,abia astept sa va revad,frmoaselor

tema:

ideal ar fi sa incercam sa expunem cat mai putin sau deloc cuvantul trebuie...,nici mie nu mi-ar placea sa existe in vocabularul nostru...,sa mi se spuna ca trebuie sa merg maine la analize...ca deja am amanat...,dar chiar trebuie!!!,adica acest trebuie in contextul asta inseamna ca deja s-a intins coarda si este o urgenta...,nu mai pot amana...
sau trebuie sa merg maine sa-mi platesc facura pt ca ca trebuie...,am primit deja instiintare de penalizari...,deci chiar trebuie!!!
acum, ma voi feri sa-i impun vreun trebuie Crinutei,sa n-o fac sa simta stresul fortarii sau obligatiei...,pt ca este micuta si este prea devreme pt responsabilitati...,dar asta nu inseamna ca nu-mi mai scapa...
aseara am plecat cu urlete din parc la 20.30,dupa ce calarise tot ce se putea...,dupa ce am facut exact ce si-a dorit...,dupa ce ne alergase de cazusem vraiste amandoi...,i-am explicat ca vom pleca in 5 min...,apoi in 3 min...,apoi mai avem un min...,s-a facut ca nu aude...,cand am zis ,gata...a inceput sa planga...,am zis ok,inca putin si apoi chiar ca trebuie sa plecam...,normal ca tot cu urlete am plecat...,deci,ce-ar fi trebuit sa fac?,sa o las pe ea sa decida cand sa plecam?,pt ca nici un alt fel de explicatii nu au convins-o...
cum spuneam acum este micuta,ma voi feri sa-i impun...,dar mai tarziu...,nu cred ca voi mai putea...,va trebui sa inteleaga ca sant lucruri ca si scoala,lectiile pe care trebuie sa le faca...,astea vor fi responsabilitatile ei...,asa cum mami si tati se duc la servici...,asa si ea,va avea responsabilitati...,restul...,sportul sau alta activitate sant optionale...
sant convinsa ca la un moment dat va vrea sa nu mai mearga la scoala...si mi-o va spune raspicat dimineata la trezire..."nu vreau sa merg la scoala"...,sa zicem ca o zi,doua tragem chiulul cu voia lui mami...,dar oare asta va fi o buna educatie din partea mea?!
in mare...,vom fi niste parinti foarte flexibili...,n-o sa uit niciodata ca si eu am tras chiulul...,ca am copiat la teza,n-o sa uit ca n-am fost eleva de 10 pe linie...,prin urmare n-am sa le cer nici lor asta...,dar responsabilitati vor exista...
si daca alte explicatii nu vor reusi s-o convinga ,atunci apelam la trebuie

Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

a nu se intelege din mesajul anterior ca sportul nu este important pt noi...,din contra...dar asta intra in categoria celor pe care urmeaza sa le promovam noi in familie si pe care vom incerca sa le facem cat mai placute...,pe care le vom cunoaste impreuna...(teatru,sport,muzica,spectacole,muzee etc)si pe care vom incerca sa le facem dorite nu impuse...,pe cand cu scoala-i alta poveste...

Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

quote:
Originally posted by dianocica

laura, hai sa-ti zic cum e la noi, de ne descurcam fara 'trebuie' :)

suntem la doctor ni se ia sange din vena, TREBUIE sa stai cuminte, sa nu iti tragi mana sau sa te zbati asta e cu explicatie lunga, pregatita cu 2 zile inainte cel putin. o sa mergem la o doamna draguta care ne va face bine. stii cand te-a durut aia? ca sa nu ne mai doara, o sa mergem la tanti sa ne faca bine. o sa ia o siringa cu un ac de albinuta (care face ciup-ciup..ha, ha..funny) si cu cat suntem mai cuminti cu atat terminam mai repede. si dupa facem ceva ce ne place muuult (alegi tu). azi dim asa,la pranz asa, seara asa..maine la fel. sa tina minte, sa fie pregatit, cand ajungi acolo ii poti spune povestea , radeti de albinuta.... nu ii pare ca e constrans sa faca ceva, acolo insisti mai mult pe cu cat mai repede...plus distractia de dupa...

suntem in funduletul gol plin de kk, TREBUIE sa stai un pic cuminte sa te sterg si dupa aceea alergi in voie in funduletul gol. la noi e mai simplu, kk se schimba doar sus pe comoda deci nu e risc de fuga
really??? pai dani ar sari de pe comoda direct in cap.

TREBUIE sa mergi la gradi/scoala.a noi iar e mai simplu, nu va exista sub nici o forma trebuie asta, luptam din greu (adica eu ) pt a gasi o varianta si la scoala. la gradi va merge DACA ii place punct. chit ca stau acasa pana face 6 ani
si daca nu ti-ai putea permite financiar? tot el ar avea de suferit ca nu poti sa ii cumperi x chestii si incercam n gradi. TREBUIE sa iti faci lectiile. asta mi se pare una din cele mai mari greseli pe care le poti face. iti promit ca voi detalia si iti trimit si cateva linkuri. dar maine pt ca discutia eun pic mai lunga. daca uit te rog nu ma lasa, trage-ma de mana, jap-jap, scoate biciul , ce stii tu mai bine
hai ca te trag de mana....nu uita!
exista TREBUIE sa mergi cu mami de manuta cand traversam strada. hai sa-ti zic o faza, de mult voiam sa o povestesc. eu de fiecare data ii vb lui d, ii povestesc ce se intampla atunci cand face, ceva nou (cred ca undeva trebuie sa pun o limita da' nu prea pot sa ma opresc deh, sunt nevorbita rau..:))) )la fel si in masina. si ii explicam de fiecare data cand ne opream, ca ne-am oprit la semafor. acum e rosu, stooop, stam si asteptam sa treaca celelalte masini, apoi e vrede si brrrrrum... mai, e absolut innebunit dupa semafoare. la fiecare trebuie sa ii spun povestea (cu alte cuvinte, sa n-o invete ca pe poezie).la un mom dat eram cu bicicleta si nu a vrut in parc, imi tot arata unde sa mergem si m-a dus..in intersectie unde am stat peste 15 min si ne-am uitat la semafoare. si am explicat..pana m-a durut gura. la propriu. si capul . cum aia au verde, si trec, aia au rosu si satu (si el intindea manuta stooop...brrrum). si pietonii au verde si trec, acum au rosu...pana am ametit amandoi. cand am ajuns acasa, primul lucru: volanul lui cu semafor. seara, la poveste...iti arata cheita, volan, semafor si asteapta...si ii povesteste alex tot drumul de la noi in centru si-nnapoim cu toate semafoarele :)))) in conditiile astea, am zis ca ne spanzuram amandoi daca trece vreodata pe rosu
la noi in fata e o intersectie mare, fara semafor. sa il las sa traverseze singur? NO WAY!
hai c-am scriiiiis....inca una si ma duc

trebuie pt ca trebuie si trebuie pt ca mami si tati sunt obositi si nu mai au rabdare (asta nu ar trebui sa existe....suntem in lucru). si toata viata vom fi in lucru. dar asta nu se rezolva cu trebuie ci cu te rog frumos. bei fi uimita de cat de repede intelege si accepta asta.
poate d, dani oricat il rog de frumos....nu exista. cel putin acum, cat e micut. buretele de pantofi....e innebunit dupa el, am reusit sa il conving (frumos) sa aruncam la gunoi vreo 20 pana acum. pt ca le baga in gura si chiar nu mi se pare ok. azi nu a vrut sa mai arunce la gunoi. cred ca a simtit ca ni se termina stocul, era ultimul burete. pana la urma s-a lasat cu suparare. am incercat te rog frumos, uite mami arunca capacul, arunca si tu buretele, hai la baie sa ne spalat pe maini cu sapun (nu a vrut ), cand a inceput sa rontaie buretele cu caninul dureros i l-am luat. s-a suparat, a trecut repede ca ne-am dus la baie sa ne spalam si acolo ii trece orice. dar s-a suparat. deci, eu zic ca mai depinde si de copil si de circumstante. sunt unele lucruri pe care le intelege cu frumosul, alte (dupa care e innebunit) nu. am avut placuta surpriza sa mergem la locul de joaca, sa ii spun la un moment dat ca peste 5 min plecam, peste 3, gata si el sa ma ia de mana, sa faca pa-pa la copii si sa plecam cuminti. dar nu ma imbat cu apa rece, sunt sigura ca vor fi zile (cand va fi prea obosit si evident mai putin intelegator) cand va iesi cu scandal de la locurile de joaca. deci mai depinde si de context, nu cred ca totul e alb sau negru.

si te strang tare tare in brate ca-mi esti asa dragaaaaaa.
si eu te strang tare tare in brate ca si tu imi esti asa dragaaaaaa

Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

CHRIS
Sa iti dea DD sanatate, fericire, bucurii si tot ce iti doresti! Sa va bucurati de pisi sanatosi si in armonie! chiar si cu baba

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

dandusa am inteles asta. dar de ce te nu ti se pare ok?? adica, ma gandesc, ca acum crinuta recuperaza perioadele alea lungi cand nu manca bine. zic. adica, as vrea sa stiu, ce te ingrijoreaza?

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

mama lu' pisi la multi aaaaaaani, sa te faci mare, sa fi mereu fericita cu minunea de pisi si cu tot familionul (mai ales ala care vine anuntat :)))) ) te pupam tare si iti doresc o zi buna, buna de tot.

chinico bine ai venit! hai, fa-te comoda

revin cu partea cu scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Stiti ceva de uleiul de masline picurat in urechile copiilor??? Ce???

Chris, sa traiesti, sa infloresti!!! ...
Chinico, ce dor mi-era de tineeeee!!!!!
Dianocica, revin si eu...momentan am capul varza ca e Denis bolnav...

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna!

din diverse motive intru pe aici din an....in Pasti, s-ar putea spune :) Ca sa postez, cu cititul sunt mai constiincioasa.

Intreba cineva despre constipatie: la varsta asta ajuta foarte mult fructele in combinatie cu iaurt natural dimineata ca masa separata, eventual dupa lapte la vreo ora, pt ca la astia micii laptele simplu sau cu cereale cred ca inca se poate considera prima masa. Si o baie calda, un masaj la burtica e de ajutor. Copiii mei au tendinta la constipatie desi incerc sa-i hranesc sanatos, nu le lipsesc fibrele din alimentatia zilnica. Asa ca perele (chiar si cele din borcanel/paharel), strugurii, sucul de portocale proaspat adaugat in iaurt simplu am remarcat ca ii ajuta de fiecare data.

Despre tema cu "trebuie": din ce am remarcat eu NIMENI nu reactioneaza bine la acest termen, nici adultii, iar pt copii e un termen pompos si inutil. De exemplu eu am renuntat a-l mai folosi, asa, aproape fara sa constientizez, pt ca experienta mi-a dovedit ca nu este de folos, dimpotriva mai si strica in relatiile dintre oameni in general si in particular dintre parinte si copil. Daca eu i-as spune sotului "trebuie sa speli vasele, imediat", as obtine ceva tare neplacut, s-ar "zburli" imediat si probabil ca am ajunge sa ne ciondanim. In schimb daca i-as spune "te rog, ma ajuti cu vasele astea? sunt cam obosita azi" nu numai ca le-ar spala imediat dar ar face-o cu o alta atitudine. Un simplu "multumesc" dupa aceasta actiune, este iarasi extraordinar, si e foarte posibil ca pe viitor sa se ofere singur sa spele vasele cand le vede adunate.

Cu copiii e si mai simplu: degeaba i=as spune baiatului de 3 ani jumate "trebuie sa-ti strangi jucariile si sa plecam din parc acum"....s-ar opune, ar riposta, ne-am certa. Daca i-as spune de exemplu "hai sa vedem ce mai fac puii de porumbel din copac, cred ca le e foame, te asteapta sa le dai firimituri"...aduna singur jucariile si pleaca din parc senin si linistit. La medic idem, degeaba ii spun "trebuie sa deschizi gura"...ramane cu ea inclestata si da din cap ca nu, daca-i spun "hai sa ii aratam d-nei dr ce dinti sanatosi si puternici ai tu, sa vezi ce o sa se bucure" , deschide gurita instantaneu. Si bineinteles primeste binemeritalele laude. Incerc acum sa-l familiarizez cu ideea de gradinita, cum ca toti copiii merg acolo ca sa se joace si sa invete impreuna tot felul de chestii interesante, deocamdata pare curios insa e si reticent.
Cu fetita e de la sine inteles ca nu are chiar nici un sens sa aduc in discutie "trebuie", pt ca ei chiar trebuie sa-i explic tot ce fac si tot ce vreau de la ea printr-o sumedenie de alte cuvinte:) Secul "trebuie" nu ma ajuta nici aici. Nici ea nu vrea sa plece din parc, nici sa lase cateii oamenilor in pace, nu-i pot spune "trebuie sa plecam ca sa mananci si sa dormi apoi", sau "trebuie sa lasi catelul in pace", sau "trebuie sa te tii de leagan"...plecam tot cu alte tentatii, "hai sa cautam o pisicuta, oare unde-o fi?" si oricum gasim una pana acasa, sau " hai sa lasam catelusul sa faca nani, e obosit tare", sau la leagan ii spun clar si foarte serios "tine-te bine cu amandoua manutele, altel nu te pot da, pentru ca pici si faci buba si te doare au-au". Incredibil, dar reactioneaza foarte bine si face ceea ce o rog intelegand cred, altfel nu-mi explic. In plus am mai observat ca si ea, ca si taica-su, nu reactioneaza la intimidari, degeaba as certa-o intruna ca aduna prostii de pe jos, si ca pe toate vrea sa le deguste, se opune si vocifereaza, se lasa jos si da din picioare, si pe furis tot baga in gura, am facut greseala de cateva ori obosita rupta fiind sa ma rastesc la ea "lasa jos capacul ala, nu-l baga in gura"...a facut exact, dar exact pe dos. In schimb daca raman calma si i-l iau din mana si-i spun ca face buba la gurita daca-l baga in ea, asculta. Bineinteles, altadata trebuie sa ducem capacul la gunoi, ca sa avem treaba si sa uitam sa lingem tot ce prindem.

Chiar si eliminandu-l total in prima etapa pe "trebuie"....dar folosind imperative totusi de genul "spala-te!", "strange-ti jucariile!", "stai cuminte!", "mananca!", ajungi tot la un rezultat negativ. Pentru ca aproape instant primesti ca feedback "Nu!" sau "de ce?" si atunci daca nu stai bine cu calmul arunci un "Pentru ca asa trebuie!" si obtii un zero absolut din acea comunicare.

De retinut zic eu este cum ca atat adultii cat si copiii reactioneaza pozitiv la un ton calm, o atitudine ferma dar prietenoasa, iar cerintele sunt executate natural daca-s si puse intr-o forma explicativa detaliata si foarte naturala, sincera. Si repet, la finalul actiunii indeplinite o lauda si o multumire sunt atat bine venite si bine primite incat creeaza pe viitor un pattern. Cred ca totul se reduce la o comunicare eficienta, nu?

va doresc sanatate tuturor si numai bine!
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Eu o sa va povestesc putin de alegerea jucariilor (ca parca si asta o interesa pe Dianocica )...Deci, intervenim aici cu TREBUIE sa ai cutare jucarie (ca cica te face mai destept )sau tinem cont si de parerea lor? De ex....ieri am fost la Toys R Us...i-am cumparat lui Denis www.toysrus.co.uk/Product.aspx/truhome/truexclusives/brubabytoysbruin/245011" target="_blank">o masina de pompieri, www.toysrus.co.uk/Product.aspx/truhome/truexclusives/brubabytoysbruin/228540" target="_blank"> un avion, niste jucarii de baie, www.toysrus.co.uk/Product.aspx/TruHome/TruLearning/TRULearningCreative06/TRULearningCreativeDrawing/163554?ref=Search" target="_blank"> un megasketcher si o carticica faina...I-am ales aceste jucarii, desi nu l-am intrebat , intrucat stiam ca el are o pasiune pt. masinile de pompieri, avione, desen si citit...doar avionul l-a butonat putin in magazin si parea super incantat (bine, el era incantat de jucariile din jumate' de ditamai magazinoiul, da' n-am putut sa cumparam atatea, ca si asa am cheltuit peste buget). Asadar stiam ca aceste jucarii ii vor starni interesul si asa a si fost...e super-mega-incantat (deocamdata doar avionul si masina de pompieri a vazut-o). Ce vroiam eu sa spun aici e ca, desi am interevenit eu in alegerea jucariilor, am tinut 100% cont de pasiunile lui, chiar daca nu l-am intrebat musai " Vrei sa cumparam cutarica?"...Cand va creste mai mare, sigur ca voi lua in considerare ce imi spune/ce va dori si sper sa comunicam cat mai mult si sa ajungem sa facem unele lucruri pt. ca vrem si nu pt. ca TREBUIE...desigur ca scola, TREBUIE sa faca (Diana sa nu vi sa ne zici aici despre Homeschooling acuma , oricum eu nu cred in asa ceva deloc) pana la un moment dat...aaa, ca nu-l voi obliga sa mearga la facultate, asta e alta poveste sau ca nu-l voi obliga sa aleaga liceu de info, daca el il vrea pe ala de limbi, asta e altceva, da' la scoala musai sa mearga...

Alte ex...
1.TREBUIE sa ne spalam pe dinti...pe el l-am abordat altfel bineinteles...cu explicatiile de rigoare ca se strica dintisorii, ca uite la mami ce fun e sa te speli pe dinti, hai sa punem pasta sa vedem ce yummy, yummy e, am schimbat ceva periute...ei bine, ieri i-am cumparat periuta de dinti electrica...si o cere el acum sa se spele...azi ne-am spalat deja de vreo 4 ori ...sper sa-l tina de data asta...
2. TREBUIE sa ne spalam pe maini...facea figuri la spalatul pe maini, desi, la fel, sa nu va ganditi ca il obligam sau il luam cu forta...venea el, da ' nu era incantat si cam pe la jumatea' operatiunii incepea sa se enerveze...ei bine, am cumparat un sapun lichid de copii, cu o cutie in forma de broscoi, care arunca sapun (frumooos mirositoooor) pe gura...no, vreau sa va spun ca Denis ma trage la chiuveta ca se ne spalam musai pe maini ...si cand terminam zice: "mai, mai" ...asa ca unele lucruri cred ca pot fi rezolvate fara folosirea lui TREBUIE in vocabular, iar altele NU...Laura, bine zicea cu schimbatul scutecului...no acolo, TREBUIE sa stea (dupa folosirea a thashpe chestii ca sa-i distrag atentia)...

Sper ca s-a inteles ca nu-s in cea mai buna inspiratie creativa si am capu' varza, am fost cu Denis si la medic, am dormit rau...in fine...'or trece toate...mai viu, ca-mi placeeeee temaaa...

Inca ceva: Dia, super jucariile alea Aquadraw...am vrut sa-i iau ieri la Denis, da' cum deja eram cu mult peste cat ne propusesm sa cheltuim, am amanat pe data viitoare...

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput