Preturile la apartamente in Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
IT spune:
Mersi mult de mesaje.. M-au socat preturile afisate prin ziare au net.
O prietena mi-a zis cumparat nu cu mult timp in urma o casa in cea mai buna zona din Berlin cu circa 140000 euro. Casa nu e mare si are nevoie de investitii/reparatii dar am facut socoteala ca pretul la cumparare ar fi cu putin peste 1100 eur/mp.
Atunci cum e posibil sa se vinda in Buc sau Cta, apt de 50-60 mp,la periferie cu peste 100000 eur ?
Nu stiu .. ce sa zic ..cu toti banii care vin de "afara" si tot ceva nu se potriveste.
O sa vedem ce ne rezerva viitorul..
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
b.nica spune:
IT,este simplu,tu daca faci multi,da multi bani,ce poti face cu ei si eventual sa se si inmulteasca? In banci te iau la intrebari peste 10000,bijuterii,calatorii,etc,tot ramai cu f. multi si atunci faci cum fac si aia care apar din cand in cand la gazeta:faci casa,case,etc.Cum ajung din ce in ce mai multi la solutia asta,cresc preturile la terenuri,creste pretul la mat. de constructii,la constructori,la chirii,in lant.
Diferenta cu Berlinul,aia nu dau tunuri ca la noi .
Cand o sa cada piata imobiliara la noi ca ne speriara americanii? Cand nu se vor mai da tunuri si smecherii vor da cu subsemnatu la organele statului;adica niciodata.
olim spune:
danutz, eu nu prea cred ca au cum sa te oblige sa faci tranzactiile prin banca, adica daca eu nu am cont in romania si nici cel ce cumpara cum fac tranzactia cu banca, nu ma poate obliga nimeni sa imi deschid un cont la banca, adica nu e normal acest lucru.Si atunci tot aceasi chestie va fii, ca ceri 100.000 si in acte treci minimul, deci tot un drac este, si aici in Spania este la fel.
Cat despre preturile din Berlin, no coment, aici la noi in satucun apartament e la pretul respectiv, in madrid 110 m3 e pste 300.000 in Barcelona la 360.000.Depinde mult de la ot ara la alta, dar oricum pentru o tara europeana preturile in Romania sunt inca mici.
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
cait spune:
Olim e normal ca tranzactiile sa treaca prin banca si aici la fel este.Banca este cea care face cecul notarului pentru ca acesta sa-l dea vanzatorului.Asa se evita spalarea de bani si mai ales mi se pare normal sa nu te mai duci cu valiza de bani la notar, sa stai cu frica ca-ti daa unul pe strada in cap, etc.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
olim spune:
inteleg ca cel care cumpara sa treaca pe la banca, dar poate eu vreau cash banii, sicecul poate fii fara nume, asa ca.Si oricum asa nu se elimina spalarea de bani, deoarece mare parte din bani se primeste in efectiv, aici se numesc banii in B sau BANI NEGRII.Plus ca bancile iau un comision pentru cecuri, ceea ce mie nu mi se pare normal.
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
danutz spune:
Ba au cum sa te oblige fiindca legea e deja votata si va fi pusa in aplicare in urmatoarele luni. Notarii nu vor mai avea voie sa autentifice contractele fara plata prin virament bancar. Iar 15.000 eur va fi limita de raportare a tranzactiilor la spalarea banilor.
Iar faptul ca declari o suma mult mai mica pe contract e cu risc, poti sa faci asta numai daca il cunosti pe vanzator/cumparator; banca nu plateste decat strict ce scrie pe contract.
Se spera ca se va elimina intru-catva evaziunea fiscala in felul asta.
Vom vedea, asteptam cu interes!!!
cait spune:
Cred ca se incearca o armonizare a operatiilor mai ales in marea majoritate a statelor europene asa este.Deja e bine ca limita este impusa la 15000 , aici este la 8000 deci mai ai o marja.Mie una mi se pare normal situatia doar ca la noi cand primesti un virament trebuie sa platesti comisioane sa-ti recuperezi banii, ceea ce nu este la fel peste tot.
Si totusi se mai aude ceva cu preturile?
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Jasmine spune:
preturile nu scad,desi multa lume tot da ca sigura scaderea,din ianuarie incoace.Eu n-am vazut mult trambitata scadere.E cel mult o stagnare.
Daca va fi totusi o scadere in urmatoarele luni eu cred ca fi una mica,de maxim 10%.Cum va incepe sa se miste un pic piata,adica sa se reia tranzactiile...cum vor creste iar preturile.
Asta e parerea mea.Eu cred ca cei care asteapta sa scada preturile la apartamente ca sa isi cumpere...se imbata cu apa rece.
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by IT
O prietena mi-a zis cumparat nu cu mult timp in urma o casa in cea mai buna zona din Berlin cu circa 140000 euro. Casa nu e mare si are nevoie de investitii/reparatii dar am facut socoteala ca pretul la cumparare ar fi cu putin peste 1100 eur/mp.
Draga mea casa-n Berlin sa zicem ca si-o fi luat cu 140k. Casa fara curte probabil. Dar probabil in Berlinul de est si nu intr-o zona prea buna.... Cauta si tu pe net sa verifici.
Asta nu inseamna ca preturile sunt justificate in .ro.
blackpanterro spune:
Subscriu la ce a spus Snee, e imposibil sa iti iei casa in Berlin in cea mai buna zona cu 140k....poate 1.400.000, asa e si in Munich si in Suttgart in zonele cele mai bune.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner