Preturile la apartamente in Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

eu cred ca totusi depinde foarte mult de zona, de locatie, de tara.De exemplu eu am asa o casa cu zici ca isi cauta sora ta in Toronto, si vreau sa o vand cu 200.000 , dar in Madrid casa asta ar valora cel putin 1.000.000, iar la plaja, adica 13 km de unde stam noi vreo 500.000, deci difera enorm de multsi locul.Nu poti compara Baia Mare cu Bucuresti, si nici Snagovul cu Ferentari.

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
Originally posted by olim

eu cred ca totusi depinde foarte mult de zona, de locatie, de tara.De exemplu eu am asa o casa cu zici ca isi cauta sora ta in Toronto, si vreau sa o vand cu 200.000 , dar in Madrid casa asta ar valora cel putin 1.000.000, iar la plaja, adica 13 km de unde stam noi vreo 500.000, deci difera enorm de multsi locul.Nu poti compara Baia Mare cu Bucuresti, si nici Snagovul cu Ferentari.

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Categoric ca nu poti compara Baneasa cu Ferentari, apartamentul meu e intr-o zona buna si destul de centrala (Titan), sigur ca sunt apartamente in Buc mult mai scumpe, chiar de 3-4 ori pretul exemplificat de mine, am vazut si eu pe net oferte in zona de Nord, Baneasa, Herastrau, Aviatiei, Pipera, apartamente de pana la 1 000 000 000 Euro. Conteaza mult si zona, suprafata si mai ales finisajele. Eu am luat ca reper un apartament mediu dintr-o zona medie si din Bucuresti si din Toronto.
In Toronto casa de care vorbesc e chiar in oras in zona de Nord, adica zona buna dar nu de lux.
Singura diferenta ar fi ca acele case sunt mai vechi iar ap. meu inca nu e gata deci foarte nou.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

De cativa ani a aparut o categorie, putin numeroasa, dar nu de neglijat: taranii care si-au vandut terenurile retrocedate din care au castigat sute de mii de euro. Cunosc 4 cazuri care au vandut cu preturi intre 400.000 euro si 600.000 euro si au cumparat case, apartamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gia spune:

daca si Titanul e central, toti stam in centru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Gia, e Titan si Titan asa cum e Berceni si Berceni...dupa impozitul pe care-l platesc stau in zona zero deci...central...eu ii zic zona sexy a Berceniului (CityMall Tineretului)

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avenirv spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

quote:
Originally posted by virgi
Eu sper insa si asa ar fi normal sa scada sau sa stagneze pretul celor comuniste care mi se pare nejustificat. Nu inteleg cum poate cineva sa dea 150 k pe un astfel de apartament cand exista alternativa unui bloc nou. Eu cred ca sunt doar specularii, in realitate nu se fac astfel de trazactii.

Poate pentru ca se plateste zona?

Blocurile noi sunt la periferie. Sunt cateva si in centru, dar la preturi corespunzatoare.

asa cred ca e oriunde; un apartament oricat de vechi in centru are mai mare valoare decat unul nou-nout mai departe.

Adina + Olivia Q1.04

gresit, cele mai mari preturi sint pt apartamentele la herastrau, dorobanti, spate la chinezi. astea nu sint zone centrale comparate cu unirii, magheru, etc.
se schimba bucurestiul....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ladyJ

quote:
Originally posted by avenirv

pai eu stiam ca romanii se duceau sa lucreze in turcia. turcii au salarii mai mari decit romanii.
care coreeni sa vina, cei ce lucreaza la ei in tara la samsung, kia, hyunday, etc sau alte firme globale si care sint si coreene ? sa nu uitam coreea este departe in fata romaniei !
in 10 ani si china va deveni scumpa. india in IT deja este scumpa si indienii iau outsourcing din america si vin cu el in romania si polonia, caci in india se cer bani. ce a ramas, ? africa.

da,da,romanii se duceau in Turcia sa cumpere marfa si sa o vanda in rate la negru.
Deja sunt turci angajati in Ro in constructii.Asa ca vor mai veni nicio grija.

Eu nu ma refeream la muncitorii din Coreea de Sud.Ci la ceilalti.

Pana peste 10 ani cand va deveni si China scumpa,(cea ce e greu de crezut avand in vedere politica si numarul imens de muncitori pe care-i poate oferi aceasta tara)pot investitorii linistiti sa lucreze cu chinezii(la ei acasa).
Sau la noi.Au venit multi muncitori chinezi in ro.

Indienii sunt foarte buni in IT.Motiv pentru care multe firme specializate lucreaza deja de cativa ani acolo.Dar IT-ul nu e tot.Exista si alte ramuri ale pietei unde inca se lucreaza foarte ieftin.Exista multi indieni care pentru 300 euro pe luna ar munci pe branci.Si te-ar si pupa pentru asta.

aia sint kurzi. daca merg in turcia ii aresteaza (de fapt si in bucuresti au arestat kurzi care lucrau sau se faceau ca lucreaza ca sa culeaga fonduri pt o organizatie a lor declarata de americani terorista). in europa ar merge ei dar la fel si toti turcii.
ati lucrat vreodata cu indieni in IT ?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dana d

quote:
Originally posted by virgi

Foarte adevarat ca pretul unui apartament nou in Bucuresti a crescut spectaculos in ultimii ani. N-am inteles si nu-mi pot explica pretul apartamentelor comuniste, avand in vedere ca in cele noi se pot achizitiona apartamente intre 100-150 mii eur, cu conditia sa inchei un antecontract in faza de proiect si sa astepti finalizarea lui care poate dura un an sau doi.

Daca e sa compar pretul unui apartament din Bucuresti cu celelalte capitale, va garantez ca-i unul foarte mic inca.
Daca in Bucuresti mi-am permis, desigur cu credit sa achizitionez unul, in capitala tarisoarei in care traiesc mi-ar trebui inca vreo 10 vieti sa pot spera la unul in aceleasi conditii ( zona si mp ). Acelasi studiu l-am facut si pentru Paris.

Eu le-as ruga pe cele care au afirmat ca in alte tari casele sunt mai ieftine decat in Bucuresti, sa ne spuna concret si orasul. Asa poti gasi in apropierea bucurestiului, gen comuna Jilava etc., un apartamanent nou sub 100.000 E, dar nu-i acelasi lucru.

Eu sper insa si asa ar fi normal sa scada sau sa stagneze pretul celor comuniste care mi se pare nejustificat. Nu inteleg cum poate cineva sa dea 150 k pe un astfel de apartament cand exista alternativa unui bloc nou. Eu cred ca sunt doar specularii, in realitate nu se fac astfel de trazactii.

Uite iti dau eu un exemplu concret care te contrazice:
In Toronto chiar in perioada asta sora mea umbla dupa o casa, nu mai stiu exact denumirea o casa din aceea insiruita cu doi vecini in st. si dr, si o mica curticica in spate , pe doua-trei nivele, cu garaj, living, bucatarie si eventual basement si la etaj 2-3 dormitoare.
O casa din asta costa acolo intre 300-400 mii Cad adica cca 170-220 mii Euro. Apartamentul pe care mi l-am cumparat acum un an si 5 luni cu 150 mii euro, costa acum 227 mii (3 camere, cca 130 mp utili) ca suprafata probabil mai mic decat acea casa din Toronto dar ca pret mai mare sau egal.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

ala se numeste townhouse si daca are 2000 square feets adica cam 180 mp (incluzind totul, balcoane, pereti, etc) este enorm de mare. la sheppard & yonge (si nu este o zona echivalenta cu dorobantii) un townhose este DE LA 700k. deci totul depinde de zona.
aaaaaaaa, la saint clair west sau scarborough da, acolo este ieftin. sau in suburbii la 40-50 km de zonele bune din centru.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ladyJ

quote:
Originally posted by avenirv

pai eu stiam ca romanii se duceau sa lucreze in turcia. turcii au salarii mai mari decit romanii.
care coreeni sa vina, cei ce lucreaza la ei in tara la samsung, kia, hyunday, etc sau alte firme globale si care sint si coreene ? sa nu uitam coreea este departe in fata romaniei !
in 10 ani si china va deveni scumpa. india in IT deja este scumpa si indienii iau outsourcing din america si vin cu el in romania si polonia, caci in india se cer bani. ce a ramas, ? africa.

da,da,romanii se duceau in Turcia sa cumpere marfa si sa o vanda in rate la negru.
Deja sunt turci angajati in Ro in constructii.Asa ca vor mai veni nicio grija.

Eu nu ma refeream la muncitorii din Coreea de Sud.Ci la ceilalti.

Pana peste 10 ani cand va deveni si China scumpa,(cea ce e greu de crezut avand in vedere politica si numarul imens de muncitori pe care-i poate oferi aceasta tara)pot investitorii linistiti sa lucreze cu chinezii(la ei acasa).
Sau la noi.Au venit multi muncitori chinezi in ro.

Indienii sunt foarte buni in IT.Motiv pentru care multe firme specializate lucreaza deja de cativa ani acolo.Dar IT-ul nu e tot.Exista si alte ramuri ale pietei unde inca se lucreaza foarte ieftin.Exista multi indieni care pentru 300 euro pe luna ar munci pe branci.Si te-ar si pupa pentru asta.

eu imi cer scuZe, nu stiam ca nord-coreeni pot iesi din tara lor. deci acolo este mai bine decit in romania lui ceashca !?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by Andries

Africa nu se pune. In Afria nu au reusit sa formeze o populatie cum au facut englezii in India. Africanii...dupa plecarea francezilor de exemplu... s-au apucat de razboaie si au distrus tot.

Cheia este educatia. Nu numai ieftin sa fie muncitorul, dar si adecvat educat pentru a fi productiv. De aceea au relocat masiv in europa de est.

La un moment dat se va termina rezervorul de resurse... sau se va accepta o masiva migratie (de fapt eu cred ca suntem in plina faza de migratie si rutele deja au fost stabilite). Romanii merg in sudul Europei, turcii isi urmeaza rudele in Germania de exemplu. Franta e plina de magrebieni. Si tot asa.

S-a capitalizat deja si forta de munca feminina. In Europa mare parte din populatia feminina munceste pe rupte. In China la fel.

O noua moda este sa "recupereze" varsta a treia, cu plusurile si minusurile ei. Si de altfel se va mari varsta de pensionare.

Andries

Tu esti sincer .
Subiectul acesta pt. cine este util?
Eu urmaresc piata imobiliara pt. ca am interes;pt. voi forumistii DC cred ca cel mai bun sfat este sa investiti cat mai sunt preturile accesilbile in terenuri si apartamente.
Cine va spune ca la 35 km de Bucuresti sunt preturi mari la terenuri va dezinformeaza;o simpla cautare pe net va lamureste.

Mergi la inceput