Clopotei de ianuarie - februarie 2008 (18)
Raspunsuri - Pagina 10
irlandeza spune:
Buna seara zuzici .
Azi am implinit 3 luni !!! Suntem asa fericiti. Alexia e o scumpa si e f. f. cumintica. Nu stiu daca a plans de 5 ori pana acum. Daca nu-i place ceva doar scoate sunete, ca o avertizare. Doarme toata noaptea , cu doar 2 treziri pt papa, si ziua aproape la fel. Daca a papat si e schimbata , doarme si cate 4 ore, in carucior afara, iar in casa cate 2-3 ore. Mai are cate o zi in care doarme f. putin ziua, dar f. rar se intampla.
Am fost la dr. sapt. trecuta si i-a scos hamul. Nu mai are nevoie de el. Mai mergem la control o data/luna.
Apopi am fost la verificarea de 3 luni. Are 6 kg (3.685 gr.la naster) si 62 cm (53.5 cm la nastere). Dr. a zis ca e bine. Nu stiu daca vom dubla greutatea de la nastere pana la 4 luni, e asa energica ca nu sta o clipa locului, dar nu conteaza, important e sa fie sanatoasa.
Circumferinta capului e aproape 40 cm ( 39 cm si trei sferturi), ochii sunt OK, auzul la fel.
Per total e FOARTE BINE. Asa ca putem pleca in Ro. linistiti.
A, si a zis dr. ca putem incepe diversificarea de la 5 luni. Am primit si o carticica f. interesanta legata de diversificare, trebuie sa o citesc.
P.S. Avem si poze , trebuie doar sa le descarc. Poate le pun maine.
Poze de tot felul
Poze botez - 8 Martie 2008
Patrick's Day - 17.03.2008
PATRICIA ALEXIA Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008
grati.ela spune:
Tudor suge degetul mare de la manutza dreapta la greu... la tzitzi cand ii vine prea mult laptic devine agitat si refuza sanul bagandu-si pumnul in guritza...
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by stoisor
Dani parerile sunt impartite cu suptul zuzetei sa stii.....poate e mai bine de ex cumnata mea o facut niste ochii cand o vazut-o pe Sara cu zuzeta de zici ca ce am facut.....eu i-am dat-o pt ca noaptea se trezea urland direct de foame nu apucam sa i fac laptele si trezea toata casa.....asa i-am dat zuzeta pe urlat de foame ,insa unii zic ca nu i bine sa suga la zuzeta altii zic ca nu are nimic ,cert e ca se pune pe un urlat cand o scapa de arde casa
Anca sper sa gasesc numai zuzeta ca sterilizator ti-am zis ca trebuie sa iau altul,nu pot sa le fierb dupa fiecare masa,mi greu sa urc si sa cobor atat prin casa
Sara Ioana 15.02.2008
POZE CU MAMI SI SARA
La aceasta varsta suzeta nu e un pericol. Dupa varsta de un an se deformeaza gingia si dintisorii sunt impinsi in afara, atunci nu mai trebuie data suzeta. Aici am vazut copilasi de 2-3 ani cu suzeta in gura , nu prea mi se pare normal, dar....fiecare face cum crede.
Honey, mersi pt. informatii si sfaturi.
Poze de tot felul
alina023 spune:
Irlandeza, felicitari pentru cele 3 luni de viata ale sufletului tau micut si felicitari pentru dezvoltarea ca la carte!!!
Grati, Gugu, Ven bebeii nostri se pare ca se comporta f asemanator. Ia uitati-va aici ce face Ana: http://www.youtube.com/watch?v=IeisjjK7xyw
V-am bombardat azi cu filmulete noastre....
Somnic usor!!!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
miki_baby spune:
Irlandeza, sa-ti traiasca frumusica!! Ce ma bucur ca ati scapat de ham si ca totul este ok!
Va
Miki de Saara Maria 7.01.2008
Miki
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/" target="_blank">Saara
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by aurel_cris
IRLANDEZA cat va avea Patricia cand ve-ti merge in tara??Si eu trebuie sa merg urgent pana acasa,atunci Bianca va avea 2 luni.Si sa nu uit sunteti foarte frumoase.
http://good-times.webshots.com/photo/2457705220103063595ihMvMz
Alexia va avea 3 luni si jumatate. Eu am luat biletele inca din octombrie, anul trecut, ca le-am gasit ieftine.
Intreaba compania cu care zbori daca e OK ca bebele tau are doar 2 luni, din cate stiu eu, doar de la 3 luni in sus ai accepta .
Danonique, mersi mult.
Poze de tot felul
miki_baby spune:
Alina, foarte tare faza! Si Saara suge ce apuca:))). Degete, pumn, jucarii:))
Miki de Saara Maria 7.01.2008
Miki
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/" target="_blank">Saara
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by virgo
Fetelor , ce jucarii dati unui copil de 9 saptamani ? Ca mi-e totusi mila de el ca se joaca numai cu degetele . Ce preferinte au bebeii la varsta asta ?
La varsta asta, abia si-a descoperit manutele si piciorusele, acestea sunt cele mai bune jucarii. Deocamdata. Tzuca mea tine cateva secunde in mana papausele f. usoare, dar nu e interesata de ele. O fascineaza manutele ei si degetele mele sau ale cui le prinde. Se uita minute in sir la ele si le intoarce pe toate partile. E tare haioasa.
Deci, pana nu o sa tina in manuta lor o jucarioara, nu cred sa-i deranjeze prea tare ca se joaca cu manutele.
Poze de tot felul
miri_mik spune:
alina, mama denaturata ce esti! mai hraneste copilu' mama, mai pune si tu de-un gris, ceva, ca uite cum isi suge manutele pana la cot!:))) e betooooooooooooooooooon! n-ai sa te plictisesti cu e ain casa:)))
quote:
Originally posted by alina023
Dana, bebelusii nu cunosc decat gustul laptelui si eventual al siropurilor anticolici pe care le dam noi. Asadar ei nu stiu ca le-ar placea gustul dulce sau ca gustul amar este neplacut. Ei vor invata gusturile odata cu diversificarea. Asadar tu ii poti da ce crezi tu ca i-ar placea lui acum; un gust pe care il cunoaste deja. Ma gandesc ca poti incerca chiar si cu putin laptic. Daca nu...ce i-ai dat tu anticolici si ai vazut ca ii place.
Ana este mare fun Gripe Water, un sirop pe baza de marar si anason.
Elenutz, asa sunt si eu cu vremea asta. In mare dilema. Numai ca Ana mea doarme linistita iar eu, desi imi cad ochii de somn, nu ma las scoasa de la PC. Si nici macar nu fac ce ar trebui, adica un proiect pentru job. Iar ma trezesc pe ultima suta de metri si stau noptile sa il termin....
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
Mitsu-bishu spune:
Hi there!
Am revenit si noi, azi-noapte am citit ceva din capitolul trecut, dar eram prea rupta sa termin si sa dau un semn de viata... La 3 noaptea am terminat cu gatitul... Ca in timpul zilei nu am nicio sansa, am si sortat rufsoare bb pentru spalat... Am facut si eu o baitza ca omu'... In fine, cert este ca la 3 punct am stins focu' si am aruncat patrunjelu' in supa si in risotto.
Am vazut poze de Benji si Rareshel, mari baieti s-au mai facut ei si jmekeri tare... Benji nu nimereste ce vocala sa scoata mai inainte pe gurita hihi si Palugelul are o mandrete de gusha, ca sa nu mai vorbim de bananutsa Am mai vizionat si filmuletz cu Ana mica... Si am mai tras cu ochiul la niste poze de bebei, dar nu mai stiu, mea culpa, nu dati cu roshii stricate...
Stoisor, suzete Avent gasesti la Sensiblu cate 2 la set, au preturi mari, ce-i drept, intre 22 si 36 lei setu' Am si eu vreo 3 seturi si bb le scuipaaaa... Am dat o mica avere pe ele... Sterilizator, eu am Chicco si sunt foarte multumita de el! E mare cat o zi de post, are spatiu pentru accesorii, incape si pompa si 2 - 3 bibe/ recipiente via (ca intreba o fata in ce tinem lapticul la frigider - eu am renuntat la pungi ca am vazut ca prinde miros lapticul... Somehow, nu reuseam sa inchid perfect ermetic, desi aveam niste sarmulitse speciale pt sigilat... Si am luat pompa asta cu dispozitivele via, care se gasesc si separat. Sunt destul de ergonomice, ca le poti pune si unul peste altul...) Asa, sa revin la sterilizator. Este acesta - http://www.chic bebe .ro/products/314-incalzitoare_si_sterilizatoare/3683-chicco_sterilizator_electric_pentru_68_biberoane.mbs si costa 120 de lei, desi este electric!!! Fara spatii dupa chic si inainte de .ro...
Virgo si eu vreau inca un bb! Ma gandeam inca de cand am cumparat transa nr. 2 de hainute, cand am vazut cate minuni se gasesc pentru fetite cu volanase si dantelute si fundite si panglicute... Si m-a apucat o sensibilitate asa, parca fetitele sunt mai fragile... As vrea sa am si o fetita... Ce frumos ar fi... Dar, bine, mi-am propus sa am muuuulti copii in viata asta
Venim si noi la BE pe 11 aprilie, si vine si Anandrei, a spus s-o puneti si pe ea pe listuta!
In rest, nu stiu ce sa va mai pove'... Aaa, bebe a inceput sa pape destul de bine. Si doarme mult. Cu pauzele de rigoare. Ieri a dormit dupa baie (pe la 23:00, ca am mai lalait-o eu...) pana la 3 cand a mancat si s-a culcat iar, s-a mai trezit pe la 8... Apoi a motait si se tot trezea scancind, ii bagam tzitzi in guritsa sa se prosteasca, atipeam iar si eu si el (la 8 l-am scos din cosulet, l-am luat langa mine in pat)... Am dus-o asa pana la 11!!! Horray! Apoi a marait pana la 13 si ceva, cand am iesit afara si am dormit pana la 17:30 cand ne-am intors de afara... cu mici pauze printre care si una de supt... Apoi iar am fost maraiti... Ne-am uitat la desene animate ca nu a fost chip sa stea in centrul de joaca, urla de nu se putea, voia doar in brate... Asa ca pana la baie i-am cantat si l-am distrat cu Alladin si Cinderella... Acum doarme dupa ce si-a mancat toata Stelatopia dupa manute, ca a golit ambele tzitzi si ar mai fi vrut, alintatu' lu' mami! Speaking of which, noua iar ne-au aparut bubite d'alea, milaria sau whatever, mici si rosii, ca o spuzeala... Avem gusa plina si pe piept cateva razlete asa ca am trecut pe Stelatopia si noi... Exclusiv... De azi... Ooof, si eu care speram sa nu aiba probleme de piele!!! Il tin curat, il dau de 2 - 3 ori pe zi cu ser fizio, apoi cu Trixera, sa nu i se usuce pielicica... I-am luat si servetele de fata de la Mustela (chiar vorbeam azi cu Ana ca si-a luat si ea si e incantata...) Nu stiu ce sa ii fac, mi-e teama sa nu dea in alte alea! Doc a spus ca nu e nimic patologic, sa nu il stresez. Serul fiziologic ajunge. Dar cand vad ca se mai si inrosesc cand se foieste, sau se inmultesc daca il ating pe fatzuca sau transpira cand plange.... Imi vine sa ma dau cu capul de pereti!!!
Ca vorbeati de poponeata... Noi le-am zapacit de tot... Acum il dau cand cu Trixera, cand cu Melkfett, cand cu unguent de galbenele de la Plafar... L-am mai dat cu Sanosan - si d'aia cu Panthenol si d'aia cu Zinc, foarte bune amandoua, dar plictisitor de consistente, imi lua o viata ca sa le intind bine bine! Si eu am zis sa le amestec, sa se invete baiatu' cu de toate, ca dac'or veni vremuri vitrege nu vreau sa faca pe mimoza!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!