Sezatoarea canadiana (88)
Raspunsuri - Pagina 6
maru spune:
quote:
Originally posted by nelia
Din nou pentru Corneliu Coposu. Desi departe de convingerile taraniste, in fata oamenilor mari nu poti decit sa-ti scoti palaria. Cind a murit am spus: a murit si ultimul politician adevarat al Romaniei! Restul sint toti, fara exceptie, amatori si javre pe deasupra. Eu sint apolitica din fire, ma razvratesc impotriva ei de multe ori fara sa-mi dau seama ca de fapt aceasta razvratire este si ea o politica, a mea! Dar cred ca daca ar fi sa ma incadrez intr-un curent, sint mai liberala asa, de la natura...
Da, acum inteleg! Numai ca vezi tu, ca Tudor isi doreste un frate de virsta lui, nu stiu daca l-ar incinta unul mai mic. Unul mic cere atentie, de multe ori chiar in defavoarea lui, care e mare si se descurca si singur - intreab-o pe Agata!, urla, tipa din orice, vrea toate jucariile si mai vrea si toata lumea sa zimbeasca, e pusa acolo pentru el doar, nu? Sa nu intelegi ca vreau sa te descurajez, departe de mine acest gind, voiam doar sa trag un semnal acolo unde il vad eu din afara. Daca el isi da acordul pentru unul mic, nu intrebat direct, asa, pe ocolite, ca sa-i prinzi exact gindirea... atunci eu n-as mai sta pe ginduri.
Stii la cine m-am gindit eu in seara asta? La Maru, de ce nu mai scrie? Sper ca esti in regula de nu mai ai nevoie e sanatoriu. Hai, da un semn de viata, sa stim ca esti bine.
Eu nu am somn, dupa cum se vede. Sint ingrijorata peste masura, la 9 cind am vorbit cu Octav, mina i se umflase pina la umar si pina miine dimineata nu stim nimic.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRUIn viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.
draga mea draga,
dragele mele dragi,
sunt aici, citesc, intru mai rar, ca sunt la munca mai rar. Muncesc, la alegere, cand imi doreste muschiul 3 zile pe saptamana, iar la bani iau cu 200 de dolari mai putin decat atunci cand munceam 5!
asa ca sunt ametita continuu, abia ma dezmeticesc cu zilele saptamanii!
si noi planuim sa ii facem lui andrei un fratior, surioara ceva, cu toate ca el din gura zice ca nu si-ar dori, dar l-am vazut cum s-a purtat cu Alexandra, 3 ani, cand au locuit la noi 3 saptamani.
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
maru spune:
Nelia, multa sanatate lui Octav, ne rugam sa se faca repede bine!
Lorelaim, sanatate lui Gabisor!
Diana, sanatate lui Victor!
sanatate la toti bebeii!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by Lorelai
a doua zi s-au imbolnavit, au zacut amindoua o saptamina cu febra si varsaturi. eu sint sigura ca a fost pe fond nervos. cind si-au revenit din boala le-am dus iar la gradinita.
chiar se poate sa fie pe fond nervos ? Nu de alta dar si la noi se cam potriveste scenariul, doar ca boala a aparut dupa prima saptamana, si culmea cand il vedeam ca s-a mai obisnuit ...
Ce am observat totusi este ca saptamana aia l-a obosit foarte tare, ziua dormea mult mai putin decat acasa, seara nu rezista pana la ora lui de culcare, asa ca pot sa zic ca daca n-a fost pe fond nervos, tot a influentat experienta de la gradi, dat fiind ca e a sasea zi cu diaree si noi platim in continuare 25$/zi ...
dar nu ma mai gandesc la bani, sanatos sa se faca !
Cristina, multumesc pentru sfaturi ! Doar ca noi inca suntem bebelusi, lui Victor nu i-am dat niciodata ceai pana acum asa ca gustul nu l-a incantat deloc - am reusit totusi sa-l fac sa bea bine Pedialyte -, iar de uscaturi nici nu poate fi vorba dat fiind ca el este inca la faza de piureuri.
Am vorbit aseara cu un medic pediatru, prieten de familie, l-am intrebat daca e normal sa dureze atata diareea asta si mi-a zis ca da, in conditiile in care bea in continuare lapte, poate dura pana la doua saptamani... Mi-a recomandat sa insist cu laptele fara lactoza, si culmea, azi a baut, dar alta marca.
Stie cineva cum il pot ajuta sa-si refaca flora intestinala ? Am citit ceva despre pro-biotice, la farmacie au ceva dar doar pentru copii peste doi ani, daca ati vazut vreun produs din asta care merge si la bebelusi, va rog dati-mi de stire.
Nelia, asteptam vesti si tinem pumnii !
Bine ati revenit ! fetelor din tarile calde, se pare ca ne-ati adus primavara, multumim !
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
carmen77 spune:
Diana, pai exista lapte formula cu prebiotice, eu ii dau Milupa (Aptamil) lui Marc, dar si Nestle are o formula cu prebiotice (good start supreme natural cultures). Uita-te la cerealele cu lapte de la Milupa care sunt prin farmacii, cred ca cele cu iaurt au prebiotice in ele. Deci ideea cu prebioticele e ca nu sunt in nici un caz interzise la copiii sub 2 ani...
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
nelia spune:
Am venit! Mai de mult, dar am hranit copiii, l-a, spalat un pic pe Lisandru, ca nu-i fac baie, a facut doua vaccinuri astazi, i-am dat ceva preventiv pentru febra, am bagat fetele in cada si acum am un pic de timp liber sa va scriu. Amm fost la pediatra cu toti trei. Bebe e bine, are 63 de cm si 6.75 kg, incepem diversificarea la sase luni ca arata bine si a luat bine in greutate, deci mai am inca o luna si trei saptamini de boierie, ii bag titza in gura si gata masa. Imi era teama ca dimineata i-am gasit o urechiusa plina de ceara, ca si cum ar fi curs peste noapte, inca nu sint lamurita ce a fost asta, nu am patit cu nici unul dintre copii pina acum, dar urechile lui sint bine, gitul la fel, la plamini la fel, deci se pare ca nu a luat virusul de la Tudora sau altceva de pe unde am tot fost in ultimele zile. Nasucul infundat poate sa fie de la vremea asta shimbatoare. Agata e bine, are 1.20 m si 28 de kilograme (cam mult, e peste medie si la inaltime, dar si la grosime, ar trebui sa o aduc la 25 macar), dar arata bine, pentru ca datorita sportului e bine contruita si nu se vede ca e grasuta, e batuta bine cica. Cu burtica mi-a spus ca ea nu crede ca e virus, ci mai degraba faptul ca ea maninca mult si stomacelul ei e in urma mereu cu digestia si mi-a dat ceva naturist, un gel pe care sa-l ia ca sa o ajute la digestie. Tudora, in schimb, nu e bine. Are 93 cm si 12.800 kg, inalta peste medie, slaba sub medie chiar cu citeva linii. Urechea e inca rosie, e palida, nu mai maninca nimic de cind cu viroza asta nenorocita. Miercuri dimineata m-a chemat pina in ora 9 in spital, unde lucreaza ea de fapt, ca sa-i facem toate analizele si sa vedem cum stam. Ne vedem peste 4 saptamini, ca sa-l vada pe bebe, evolutia digestiei Agatei si bineinteles pe Tudora. Dar bine ca macar mi-a dat dreptate de data asta ca nu e chiar totul in regula cu Tudora, ca de obicei era sanatoasa tun, desi mie nu mi se parea in regula sa pape atit de putin. Am plecat de la doctor direct la tati la spital, sa-i duc ce-i mai trebuia si ceva bun, l-am chemat jos la restaurant si am mincat impreuna, apoi am mai sta de vorba, miine ma duc doar cu bebe si il scot si afara. La el lucrurile nu stau bine, dar s-au mai lamurit. Deci diagnosticul e clar tendonita, l-a vazut si nasa copiilor lui Carmen (multumesc mult!), umflarea miinii e de la inflamarea saculetilor cu lichid de pe linga tendoane, recuperarea va dura si va fi dificila, cu tratament, exercitii fizice si sa speram ca va fi completa si definitiva, caci nu se stie sigur inca acest lucru. I-a pus un fel de bandaj elastic si strins, ca o manusa, ca sa-i tina mina intr-o anumita pozitie si degetele la fel, ca sa se poate vindeca mai repede, dar l-a durut si cind i l-a monta si il durea rau si cind am fost la el. Nu poate dormi pentru ca e galagie si zi si noapte, arata foarte obosit, de mincat maninca, mai citeste, i-am dus carti, ziare... Mare lucru nu putem face, decit sa asteptam sa se vindece si sa speram ca nu vor fi urmari prea grave. Era trist si ingrijorat... Miine dimineata, sper sa fie fetele bine, ca sa le duc la gradinita/scoala si dupa aceea ma duc sa mai stau cu el, poate afara daca e cald, ca sa nu-l tin nici pe bebe in spital.
Eu... sint varza de oboseala, sint plecata de la 11 de acasa, am ajuns la 18.30 pentru ca am facut si citeva cumparaturi, trebuie sa si gatesc ceva, ca miine am nevoie de pachet si de mincare calda pentru fete, de citeva zile numai prostioare mincam. Si apoi trebuie sa ma uit si eu pe cursuri, pe teme, ca am incercat sa renunt la unul din cursuri si se pare ca nu se poate prin internet, ar trebui sa ma duc pina la responsabila de program. Saptamina asta nu pot sa ajung la cursuri, pentru ca nu am cu cine sa las droaia de copii, dar macar sa-mi pun un pic de ordine in notite, sa recitesc ce s-a discutat, sa ma uit pe noul plan al temelor si sa vad daca fac fata. Daca nu, miine ma duc si renunt si gata, dar mi-ar parea rau, ca le-am platit si mai faceam si eu doua cursuri acolo.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
khristin spune:
Olga, ce frumos in vacanta, soare, distractie, ehee...bine ca v-ati intors sanatosi inapoi. Poze n-ai?
Nelia, insanatosire sotului...tu probabil ai o conjunctivita netratata, daca o iei de fiecare data cand mergi la spital, de ce nu faci un control?
Ana, daca mai vrei un copil fa-l....rabdare dupa sa ai
Magdone, ai grija cu raceala ca nu e de joaca....la noi a debutat astfel vineri acum 2 saptamani Yasmine s-a trezit cu febra si ceva tuse, am tinut-o acasa pana miercuri, numai ca de marti mi-a pasat-o si mie, si neputand lua absolut nimic, am stat acasa numai in pat si cu tylennol, care oricum nu m-a ajutat cu nimic. Vineri am ajuns la urgente ca nu mai puteam respira cand tuseam si aveam flu...azi abia am ajuns la scoala cu vocea in pioneze, asa ca ai grija mare, virusii sint teribili
Cristina
le bébé
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
laurajr spune:
Imi cer scuze ca dau asa buzna, dar am o mare rugaminte ' puteti sa-mi traduceti expresia
tres leches /
ce sens are in engleza si ce sens in franceza /
E chestie serioasa de serviciu, asa ca plizzzzzz !!!
columbiana spune:
Laura, in engleza se traduce: tiny slice, taiat felie subtire as spune eu; très léche este = foarte subtire.
fetelor, mersi de incurajari; eu astept sa treaca Pastele, si om vedea, sanatosi sa fim....
Cristina/cge mersi, prislea imi seamana intr-adevar-fizic, mie si mai ales mamei mele; personaliatea o are mai mult de la ta-su.
Nelia,
imi pare rau, cred ca numai tu stii cum e sa alergi in trei parti, cu trei micuti+ cursuri+spital, si acum pina se recupereaza Octav...noi suntem aici cu galeria daca ai nevoie de noi, ca cu altceva...!
Loreleim, Lorelai, Diana, sanatate celor mici!!!
Maru, fericita! eu mi-am luat ci-ca job la part-time, si astia ma cheama si simbata la lucru, atit au, numai part-time nu e! oricum nu pling pentru ca iarna e barbatul meu pe acasa, numai bine isi vede de examene si eu de job si copil; la vara in schimb sper sa revina totusi la 3-4 zile pe saptamina, ca Tudor nu s-a adaptat deloc anul trecut la camp de jour; plus ca visez sa ajungem amindoi in Romania prin august;
Podeanu- Dana, daca apari pe aici, voi de la agentie ati luat excursia la NY de revelion??? tare as vrea sa mergem in mai, cind e weekwend lung, daca nu mai apare ceva neprevazut.
Ana
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by carmen77
Diana, pai exista lapte formula cu prebiotice, eu ii dau Milupa (Aptamil) lui Marc, dar si Nestle are o formula cu prebiotice (good start supreme natural cultures). Uita-te la cerealele cu lapte de la Milupa care sunt prin farmacii, cred ca cele cu iaurt au prebiotice in ele. Deci ideea cu prebioticele e ca nu sunt in nici un caz interzise la copiii sub 2 ani...
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
Eu ma refeream la niste pro-biotice sub forma de supliment, sub forma de pastile/praf sau sirop, nu stiu ce era in cutia aceea la farmacie. Cereale cu pro-biotice am luat de la Nestle, dar o sa ma uit si dupa cele scrise de tine. Deocamdata cu laptele, continuam cu cel fara lactoza ca am observat o ameliorare. Multumesc de raspuns !
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
nelia spune:
Ssst! Dorm, toti trei! La 9 sforaiau deja, ce inseamna sa-i plimbi prin soare! Hai sa va spun ceva demn de legile lui Murphy. Pediatra fetelor si-a schimbat cabinetul si e prima data cind mergem acolo. Frumos, covoare, se umbla in ciorapi, jucarii, spatiu, curat. Eu intru cu toti trei copiii intr-un cabinet, pe motiv ca-l schimb si hranesc pe bebe, de fapt am zis sa le feresc cit pot de eventualii virusi, ca doar nu erau veniti degeaba la doctor. Nu i-am vazut tusind, stranutind, vomitind si m-am bucurat, am zis ca am scapat. Intram in cabinetul pediatrei cind ne vine rindul si am zis ca mor: era racita cobza si a stranutat de vreo citeva ori cit am stat acolo. Avea ea masca, dar tot degeaba, l-a luat Agata. Stranuta, isi trage nasul... o luam de la capat!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU