Sezatoarea canadiana (88)
Raspunsuri - Pagina 5
nelia spune:
Lorelaim, sanatate multa lui Gabisor! Sper ca e deja mai bine! Tudora e bine, e inca pe antibiotic, dar i-a trecut! Si se pare ca nici cei doi nu au luat, esi bebe dimineata mi-a dat emotii, ca a stranutat des si avea nasul infundat, dar acum pare bine. Dorm toti trei, de aceea sint pe net.
Ana, ! Intotdeauna am facut asta in fata celor care infiaza copii. Eu nu as fi in stare sa cresc un copil care nu e al meu. Teoretic spun asta, pentru ca un copil e un copil, daca il ai si te lipesti de el, e ca si al tau. Dar ar trebui sa ma trezesc cu el la usa, in viata, ca sa fac asta, nu as putea sa ma duc sa-l iau ca sa-l cresc. Si eu sint pentru facut copii, chiar si la 40, daca asa simti si il vrei. Daca esti sanatoasa, daca nu prezinti prea multe riscuri (istoria familiei), ai grija de tine si de el in timpul sarcinilor si faci toate analizele posibile pentru depistarea unei probleme, oricare ar fi aia, nu vad de ce nu... mai ales aici, in Canada. Tu iti cunosti mai bine organismul si istoria familiei, ca sa hotarasti. Si ar mai fi Tudor, trebuie sa afli si parerea lui referitor la acest subiect. E fff important sa-i explici ce va insemna asta si cum ii va schimba viata. Pina una alta, eu iti doresc bafta multa, sa se prinda repede! Ma duc sa vad si pozele!
Octav nu are nici un os rupt, asta stie de vineri, problema e la nivelul tendoanelor. Am citit pe net acum, cu el la telefon si am pus cap la cap ce am gasit cu ce i-au spus aia pina acum, ce s-a vazut la radiografie, tomografie, ecografie si ce i-au mai facut. Si am ajuns la concluzia ca este o inflamare grava a tendoanelor si a saculetelor de lichid de pe linga, ca din cauza acestora e atit de umflata mina, ca trece greu, poate ca va avea nevoie si de o saptamina de spitalizare (vai de capul meu! tu-i mama lui de permis, zici ca ma papa masina aia, asa am fugit de ea pina acum), ca dupa ce se dezumfla trebuie vazut daca tendonul e distrus (lucru ireparabil la virsta asta fara interventii) sau a fost doar o inflamare din cauza miscarii bruste facute. Si ca, tinind cont de mai multe inflamari ba la genunchi, ba la calcii, ba la cealalta mina, dar fara urmari atit de grave ca acum, e cazul sa faca niste investigatii ca sa vada cum sta cu tendoanele in general si ce se poate face pentru a le ajuta. Ma rog, acum sintem un pic mai linistiti, am hotarit sa nu mai tirii copiii in seara asta ca sa mergem la el (nu-mi place ca e singur acolo, dar nici el nu se simte mai bine daca fetele il vad asa, tati era cel sanatos tun si tare in casa, nu un spitalizat palid, in pijamale si transfigurat de durere), ma duc doar eu cu bebe miine dimineata dupa ce duc fetele la scoala/gradinita. Apoi va trebui sa ma intorc sa o iau pe Tudora si sa o duc si pe ea si pe Lisandru la pediatra. Sper sa fie bine ea cu urechea si Lisandru sa nu faca complicatii dupa vaccinul pe care trebuia sa i-l fac de acum o saptamina si trebuie sa i-l fac miine.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
OlgaTarziu spune:
Salut fetele!
ne-am intors dimineata asta la ora 4!!!!!!!!!!! Greu drum fratele meu. In cateva ore in aeroport am crezut ca fac direct cancer la plamani. Se fuma pe rupte, inauntru. Asta e Cuba! Tigarile si bautura sunt ieftine.
A fost o vacanta super, cu vreme faina, mancare in prostie, plaja superba. Tony nu mi-a facut nici o surpriza. S-a jucat in nisip, in apa, in piscina, si-a facut o groaza de prietenuti, s-a distrat la mini disco, si a supravietuit cu macaroane si inghetata. Oricum ma asteptm la asta. Lasa bine ca am mancat noi de n-spe mii de ori pe zi. Cred ca am pus vreo 5 kg usureanu. Care faine, resort curat- adevarul ca nici nu ma asteptam sa fie asa frumos. Oamenii calzi si care mi-au mers direct la suflet.
Cat despre bb 2 sper sa nu iasa luna asta!Ca alcohoolul nu a fost mult dar o prezenta constanta.
Ma retrag ca-s obosita praf.
Sanatate bolnaviorilor.
Sanatate lui Octav.
Revin in vreo cateva zile dupa ce trec prin socul reinceperii lucrului.
Magdone spune:
Nelia, multa multa sanatate lui Octav! sa se faca bine repede si sa nu fie ceva grav.
Lorelaim, cred ca asa ramane pana la urma
Olga, bine te-ai intors, chiar ma intrebam zilele astea ce-or face fetele prin vacante. Bine ca totul a mers bine si v-ati distrat.
Eu ce sa zic, nici eu nu ma simt prea bine, nu-mi mai trece raceala asta, niciodata n-am patit asa ceva, iar de 2 zile ma doare si capul rau de tot si nu ma lasa frateee, cred ca maine totusi am sa merg la doctor sa vad ce zice. Nici sa nasc acum parca n-as vrea, mai sunt totusi 2 luni si e prea devreme.
Magdone 32+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
columbiana spune:
Carmen, am fost la Funtropolis in Laval; am mai fost acolo cu Tudor si ne place foarte mult, este nou,cel mai curat dintre vreo 4 centre vizitate inainte sa-l alegem si se preteaza la copii mai marisori;
Olga, ce bine de voi....as vrea sa vad si eu Cuba, pina nu pun americanii labutza si kitchuiesc tot ce prind...
Nelia,
noi am vrut sa infiem un copil ca sa fie de virsta lui Tudor; el functioneaza perfect in grup, iubeste copii, si devine efectiv alt copil cind se joaca cu baiatul prietenilor care e tot in clasa a doua (pustiul cu ochelari din poze), ma surprind ce dialoguri poarta si cum se impaca...si el ma intreaba de multe ori de ce nu are un frate;
singura ezitare am avut-o din cauza diagnosticului copilului, dar acum cind vad cum a evoluat si emotional si intelectual, cum merge cu scoala si cum se comporta in grup, am curaj; familia: a lui barbatu'meu frati au un defect: sunt toti (doamne si toti trei) injineri (glumesc-sper sa nu se supere fetele in domeniu de pe forum),cu copii sanatosi si frumosi unu'si'unu, si familia largita la fel;
ai mei recunosc ca cei din partea mamei-cu care seaman eu- sunt un pic iesiti din norma , unii sunt dintre cei ce au fost in preajma lui Corneliu Coposu, in PNTCD cindva si au avut ceva de spus in partid, in anii cind nu apucasera oportunistii sa-si faca loc acolo, sunt cam toti (cu exceptia mamei mele) literati, foarte scolati, dar cu destine nefericite unii dintre ei; tata vine dintr-o familie de oameni perfect normali, fara up and down, iar sora mea are doi copii reusiti; Doar la Tudor s-a rupt filmul....si uneori, dupa multe carti in domeniul autismului citite am senzatia ca m-as incadra si eu intr-un Asperger usor;
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
nelia spune:
Din nou pentru Corneliu Coposu. Desi departe de convingerile taraniste, in fata oamenilor mari nu poti decit sa-ti scoti palaria. Cind a murit am spus: a murit si ultimul politician adevarat al Romaniei! Restul sint toti, fara exceptie, amatori si javre pe deasupra. Eu sint apolitica din fire, ma razvratesc impotriva ei de multe ori fara sa-mi dau seama ca de fapt aceasta razvratire este si ea o politica, a mea! Dar cred ca daca ar fi sa ma incadrez intr-un curent, sint mai liberala asa, de la natura...
Da, acum inteleg! Numai ca vezi tu, ca Tudor isi doreste un frate de virsta lui, nu stiu daca l-ar incinta unul mai mic. Unul mic cere atentie, de multe ori chiar in defavoarea lui, care e mare si se descurca si singur - intreab-o pe Agata!, urla, tipa din orice, vrea toate jucariile si mai vrea si toata lumea sa zimbeasca, e pusa acolo pentru el doar, nu? Sa nu intelegi ca vreau sa te descurajez, departe de mine acest gind, voiam doar sa trag un semnal acolo unde il vad eu din afara. Daca el isi da acordul pentru unul mic, nu intrebat direct, asa, pe ocolite, ca sa-i prinzi exact gindirea... atunci eu n-as mai sta pe ginduri.
Stii la cine m-am gindit eu in seara asta? La Maru, de ce nu mai scrie? Sper ca esti in regula de nu mai ai nevoie e sanatoriu. Hai, da un semn de viata, sa stim ca esti bine.
Eu nu am somn, dupa cum se vede. Sint ingrijorata peste masura, la 9 cind am vorbit cu Octav, mina i se umflase pina la umar si pina miine dimineata nu stim nimic.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
oanagabriela spune:
Nelia, of, prin ce trebuie sa treci...Asteptam vesti bune si ma rog la DD sa treceti cit mai repede peste aceasta incercare. Insanatosire grabnica lui Octav Daca crezi ca te pot ajuta cu ceva, trimite un PM.
cge spune:
Va multumesc mult ptr raspunsurile legate de calatoria parintilor cu avionul.
Nelia, sanatate multa sotului si tie multa putere sa te descurci cu toate.
Ana, Doamne Ajuta in proiectul bebe 2.
E greu cu mai multi copii, dar e si tare frumos. Cand ii vedem cum se joaca Victor cu Anca, stim ca se merita.
E asa scump Tudor, seamana cu tine, eu nu l-am vazut pana acum. Cred ca va fi tare grijuliu cu bebe 2.
Lorelai, multumim de intrebare, copiii sunt bine, ieri am reusit sa ii ducem la Biodome, noi mergem cam la 3 luni, cu ocazia asta observam cat de mult evolueaza Anca.
Cand am dus-o prima data asta vara era in carucior, prin iarna era activa, dar ieri a fost pur si simplu fascinata de animale.
Striga "Bonjour, les singes" si la plecare spunea "A plus tard".
I-a iubit asa de tare pe pinguini incat le-a lasat suzeta.
Si lui Victor i-a placut, el de fapt isi dorea de vreo 2 sapt sa il ducem.
Bafta la rv de la scoala franceza.
A, si din gandirile unui frate mai mare despre sora-sa, citez:"Mica-mica, dar bate rau"
Diana, eu repar burtile copiilor in situatii din astea cu (mult)ceai de menta.
Daca ii dai si alta mancare lui Victor in afara de cea de regim, incearca sa fie aproape de cea de regim, adica in loc de mucilagiu pilaf cu mult morcov, uscaturi, fara fructe, stii tu mai bine ce i se potriveste.
O sapt buna cu multa sanatate,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
In situatia lui Octav nu s-a schimbat nimic, asteptam vizita de dimineata, sa vedem ce-i spun, poate macar acum. In schimb, cum nici un necaz nu vine singur, eu am luat din nou ceva la ochi, din spital cred, e clar ca spitalul ala are ceva cu ochii mei. Am o infectie de toata frumusetea, sper sa treaca repede. Iar Agata e acasa! Are viroza stomacala. Adica sper din tot sufletul ca asta e. Aseara a plins ca o doare burtica, i-am facut si eu ce am putut si dimineata s-a trezit cu crampe, e palida, dar nu vomita, nu are febra, nu are diaree. Am sunat la scoala sa spun ca nu vine si mai sint copii bolnavi cu aceleasi simptome, unul chiar din clasa ei. Asa ca sper ca e asta, ca trece, dar aseara o durea rau si burtica era tare, am zis ca e apendicita! De cind ma stiu sint speriata ca nu ajung la timp la spital si mor de peritonita (la 8 ani a murit o fetita din vecini din acest motiv si cred ca de acolo mi se trage frica). Acum pentru mine am uitat sa-mi mai fie frica, dar am transferat-o asupra copiilor, normal. Bine ca am astazi vizita la pediatra lor cu piticii, o va consulta si pe ea si poate ma linistesc.
lorelaim spune:
Multzumesc frumos pt urari - Gabisor e mult mai bine - se mai lupta un pictz cu tusea si mucii - da' cred ca asta e "obisnuit" la totzi puiutzii care merg in colectivitate.
La interviu a fost ok dar vom avea raspuns dupa 15 aprilie. Ei, conform regulamentului scolii, au obligatzia sa cheme la interviu pe TOTZI cei inscrisi - indiferent ca nu au locuri suficiente pt toata lumea. Deci - acum nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem cm ne-o fii norocul.
Nelia - - tare rau imi pare pt voi - ma rog bunului Dumnezeu sa va ajute sa trecetzi cu bine prin aceasta incercare. Urez multa-multa sanatate lui Octav, tzie si puiutzilor si sper din tot sufletul ca data viitoare cand ne scri sa potzi sa ne dai vesti bune!
Va tzuck - va doresc multa sanatate tututor si fug la progenitura sa o hranesc (o pusei in fatza tembelizorului - la Little Einsteins - sa pot va sa scriu 2 randuri).
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Lorelai spune:
buna dimineata la toata lumea. nu am mai scris de mult dar am citit. noi sintem ok, as putea spune, nimic spectaculos.
tentativa cu gradinita a esuat dupa 3 incercari, in prima zi am stat cu ele juma de zi dupa care am plecat. cind au vazut ca nu mai sint acolo au plins dar s-au linistit relativ repede. a doua zi s-au imbolnavit, au zacut amindoua o saptamina cu febra si varsaturi. eu sint sigura ca a fost pe fond nervos. cind si-au revenit din boala le-am dus iar la gradinita. le-am dus dimineata si le-am lasat acolo. le-am gasit plinse pe amindoua. asta 2 zile. a treia zi nu au vrut sa se mai dea jos din pat de frica sa nu le duc la gradi. si asta nu ar fi nimic pt ca stiu ca pina la urma le-as fi convins dar de atunci au cosmaruri, amindoua, in fiecare noapte. se trezesc tipind sa nu le las acolo. daca le intrebi cum a fost la gradi spun ca "ai plins dupa mami si te-a luat miss julie in brate". una peste alta, am renuntat. le mai las pina in iunie, acum e mama la mine si are cine sta cu ele. nu are rost sa platesc degeaba si sa nu le duc. btw, m-au costat $1200 3 zile de gradinita.
nelia, sanatate maxima lui octav si fetelor.
lorelaim, pupici lui Gabisor. apropos de Baby Einstein, noi am descoerit de curind Brainy Baby. le place mai mult decit Einstein.
Simonna, asta da sevici. nu stiu de ce dar parca te vad cintind "Ce bine-i de mine, Imi vine sa strig (?cint) fericirea pe..." nu imi amintesc exact versurile dar te prinzi tu.
Ana, eu as zice go for it. si eu as mai face unul dar chiar ieri mi-a spus mama ca m-a visat cu 2 baieti. no, thank you. daca as sti sigur ca e numai unul, poate as mai incerca. nu cred ca as mai rezista cu inca 2. nervii mei sint intinsi la max acum si m-a ajuns oboseala. cred ca asta a fost, no more. sa ma tina puterile sa le cresc pe fete. pe de alta parte, daca o fi sa fie, sanatos sa fie.
Ina, felicitari pt bebe. sa fie intr-un ceas bun si sa ai o sarcina fara probleme.