Sezatoarea canadiana (88)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Neliaeu il incurajez f. mult sa faca masterul in biblioteconomie( de fapt se cheama science de l'information) dar sa nu va faceti iluzii. Ca si aici cartile sunt pe locul 2, de fapt 4...ca sunt 4 specializari. Insa cu profilul lui, cu studii de fizica inainte, se cauta in draci.Nu in bibliteci.Pt. ca sunt posturi la institutele mari de cercetare. Unde se lucreaza cu bazele de date de reviste stiintifice. Eu cu studii anterioare in istorie, nu prea sunt avantajata.
Si in plus exista si in engleza la MCGILL. Mie mi se pare mai bun, dar eu nu stiu suficienta engleza academica si am preferat sa-l fac in franceza.
Si daca vrei sa lucrezi se gasesc posturi din timpul facultatii. Am avut si eu oferte, unele le-am refuzat. Mai am am si un interviu la guvernul federal, dar suntem prea multi candidati si nu cred ca am sanse.
Eu nu prea caut serios ca vreau sa-i acord vara asta mai multa atentie lui Marc, ca l-am cam lasat prea mult la gradi. O sa reduc iar la 3 zile pe saptamana si restul cu mine. Dar nici eu nu as rezista sa stau non-stop cu el. Si el s-ar plictisi de moarte.

Si chiar vroiam sa va intreb. A facut cineva cursuri de engleza? am nevoie la nivel de conversatie dar si la nivel de scris , nivel academic vorbesc. Deci nu sa o iau de la 0. Dar nu la universitate ca am facut deja ceva la Univ Laval la quebec si nu am fost multumita.
Va dati seama ca nu am vorbit niciodata in engleza in 4 ani de Canada?Si pt. jobul care-l vreau eu imi trebuie nivelul de engleza ridicat, mai ales la scris.
Ma gandeam sa iau ceva la Dawson...A facut cineva ceva pe acolo? Ca cele la comisia scolara engleza ori sunt seara ori sunt la timp plin. Si eu nu vreau sa-l tin pe Marc la vara toata saptamana la gradinita.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Si sa recomand si eu ceva pt. copii de 18 luni +. Marc e mort dupa el si imita ce face personajul.
http://www.pocoyo.com/index_ie.html

E dat sambata si duminica pe telequebec la 9.23. Si eu l-am gasit si la Grande Biblioteque de imprumutat.
si pe youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=fCuKm2PZAnE

Si ca sa termin sa spun ca ma uitam la pozele lui Marc de anul trecut, si am descoperit ca pe 12 aprilie a nins serios.
2007 vorbesc. dovadawww.dropshots.com/mikiion#date/2007-04-12/14:47:13" target="_blank">dovada
Si chiar era mai multa zapada in parc decat acum. Si stateam si ne intrebam , de ce e considerat anul asta asa de exceptional? Ca anul trecut a fost la fel!!!!!Doar ca a nins mai putin in decembrie.
Si apoi s-a incalzit brusc, ca in pozele din 23 aprilie sotul era in maneca scurta!!!!!
Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ica, nu o sa iti vina sa crezi, dar singura scoala din zona in care stam in care se organizeaza clase d'accueil sunt la scoala internationala.
Asa am ajuns Victor asta vara la scoala internationala, fara nici un test.

Testele sunt anul acesta dar in primul rand ca sa treaca de la clasa d'accueil la clasa regulata.
Victor a facut clasa 1 in Bucuresti, anul asta ar fi trebuit sa fie la clasa a doua.
Aici la Accueil sunt 2 cicluri: ciclul 1 cu copii de clasa 1, a-2-a si a-3-a si ciclul doi.
De sapt asta, il trimit ptr matematica la clasa a doua regulata.
Daca ia testele, va ramane la anul in clasa a -3-a regulata.

Uite, scoala unde este Victor:
http://www2.csmb.qc.ca/guy-drummond/
cred ca sunt mai multe informatii despre inscriere.

A, si daca termina primarul aici, intra fara examen la Scoala Internationala Secundara din Mont Royal.

Bafta la bebe 2.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Mikiion, si Ancai si lui Victor le place Pocoyo.

Cristina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Cristina, merci de info. Am sa intru pe site. Deocamdata nu stiu nimic despre sistemul de aici, nici cum fac sa aflu la ce scoala am fi arondati, si mai avem doar 2 ani jumatate, soricelul face 5 ani pe 24 august si am inteles ca va incepe scoala la 5 ani, dar unde, cum, la ce scoala, habar n-am

Vroiam sa va intreb de datile trecute, dar cum stau prost cu neuronii desigur uit ... Are cineva cu Bell - control parental ? Sau, pot gasi un antivirul cu control parental? Unde? Noi am avut de cateva ori calculatorul virusat, o perioada am avut control parental instalat de cineva, acum, odata cu un nou antivirus am pierdut controlul parental , nu c-ar fi nevoie deocamdata, insa pe per pe care l-am avut cal a fost intact, ptr linistea mea as vrea sa-l am din nou

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Ica, intri pe:

http://www.csmb.qc.ca/
comisia scolara Margueritte Bourgeois

http://www.csdm.qc.ca
Comision scolaire de Montréal

si gasesti scoala de care apartii dupa codul postal.

Am retinut ca stati in Montréal.

Cristina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Zici ca se cauta pe fizica, in biblioteconomie/stiinta informatiei? Intreb pentru ca asta a fost ideea mea, el trage mai mult spre sport, dar a ramas ca daca nu si nu, va alege intre cele doua si incepe si el ceva, la timp partial, deci combinat cu un servici. Ideea ne-a venit mie si unei prietene, cu care am tot discutat ce am putea face in afara unui servici cu ceea ce sintem, si noi, fara sa stie ei, am ajuns la concluzia ca biblioteconomia pentru ei, ca fosti redactori, si Travail social/Gerontologie/Education (copii, gradinita) pentru noi, eu infographist, ea cu autocadul... ambele nu mai merg. Numai ca lucrurile s-au aranjat cumva, dar nu asa cum hotarisem noi, fetele: adica eu am inceput TS, si sotul ei master in biblioteconomie (el e cu filozofia). Acum va incepe si ea cevain Gerontologie, a mai ramas Octav sa vedem spre ce se indreapta, ca e clar ca trebuie schimbat ceva acum, cit inca mai sintem tineri si mai avem ani buni de munca in fata. Octav e cu engleza, o stie ff bine, stie si franceza, dar nici nu se omoara dupa ea si nici nu o stie la nivelul englezei.
Scoala internationala - la cea care apartine de Comisionul scolar de Montreal, a dat Agata test, daca vrei amanunte iti pot da. Asta e scoala traditionala din Montreal, cu profil international. Intre timp, mai sint doua scoli din comisionul Montreal care au aripi internationale, adica scoala este obisnuita si numai o clasa sau doua au profil international. Una este in Rosemont si alta nu mai stiu pe unde. De la Cristina am aflat ca si alte comisioane scolare, cum e cel de care apartine ea, au scoli internationale si imi pare rau ca nu am stiut, ca poate ma mutam pe linga una. Dar cind spui Scoala internationala Montreal, te referi la cea de linga metrou Snowdon, care incepe la 5 ani si nu are clasa de accueil, ci numai clase obisnuite. Chiar, Cristina, scoala lui Victor are si varianta de secundara, cum are cea din CSDM? Ar fi minunat daca ar avea.
Cursuri de engleza: eu am facut nivelul unu si doi la James Lyng, se gasesc si dimineata si dupa-amiaza, patru ore pe zi, sint de nivel elementar. Si am de gind sa incep din toamna viitoare, nu asta, cealalta, certificatul de engleza de la McGill. Il face o prietena de-a mea si e destul de bun, a facut si Octav ultimul nivel scris, ca acolo s-a clasat in urma testului, ca prealabil la masterul de kinesiologie. Eu am avut test si la engleza si la franceza, dar de luat am luat doar unul de franceza in cadrul certificatului de franceza, dar nu am mai luat mai departe, pentru ca mi-am dat seama ca pierd timpul cu franceza, mai bine iau direct cursuri din programul in care fusesem acceptata la UQAM. Deci dai test (parerea mea este ca te claseaza destul de bine, la mine s-a potrivit) si incepi de la ce nivel esti, in cadrul certificatului daca vrei si diploma sau in afara lui, daca vrei numai sa inveti limba. Pentru fiecare nivel sint cite un curs scris si unul de comunicare, se vorbeste foarte mult in clasa, mai mult decit la UQAM, ai teme, examene, lucrari... e treaba serioasa. Eu l-as incepe din toamna asta, dar vreau sa mai adun niste cursuri la bac, ca sa ajung macar la 30 de credite, sa-mi pot cauta apoi un servici in domeniu si, bineinteles, sa mai prind cheag cu franceza. Dar apoi, spre sfirsitul facultatii, daca vreau un post bun, fara engleza e imposibil, asa ca, am de gind sa-mi iau simbata engleza (ai posibilitatea sa alegi in timpul saptaminii, 3 ore scris si 3 comunicare, daca mergi cu un nivel pe sesiune sau simbata ambele).

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Banuiesc ca sotul prietenei tale a inceput masterul la McGill?
Si tu toate amanuntele mi le-ai dat pt. certificatul de la McGill? Ca nu prea inteleg . Sau cele de la comisia scolara engleza( James Lyng)? Asta din urma, eu am gasit numai cursuri de lunga durata, care au si inceput deja in martie.
Eu voi avea multe cursuri in toamna si nu mai am timp de alte cursuri. Daca fac ceva, fac acum in vara. Daca nu fac acum raman fara, deja in mai 2009 o sa-mi caut de lucru si trebuie sa fiu pregatita. Si nici nu vreau sa ma usuce la bani. Ca-i scot din buzunar. La YMCA de ex. mi se pare mult prea scump.

filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, la McGill. Ultimele informatii sint pentru certificatul de la McGill, despre JL am spus doar ca sint de dimineata si dupa-amiaza, de nivel elementar. Nu au vara. Da, nu am fost prea coerenta, pentru ca l-a scris pe bucatele si cu Lisandru in brate, care e taaree miriit, sper ca nu-i ies dintii. Ma musca cind suge! Uite site-ul de la McGill, gasesti acolo toate informatiile (exista si intensiv si la timp partial, cel intensiv costa mult, dar e foarte bun, cel la timp partial costa un pic mai mult decit cele ciclul unu la UQAM si sesiunea de primavara incepe pe 28 aprilie, cred ca ai avea timp sa te inscrii, adica trebuie sa te uiti daca mai exista un test de plasament pina atunci):
http://www.mcgill.ca/eflp/pte/
Din cite stiu eu, vreo 10 saptamini la cel intensiv costa in jur de 2000 de dolari si e in fiecare zi, vreo 5-6 ore parca, stiu pe cineva de origine spaniola care l-a facut. Si avantajul este ca e si vara, de prin iulie pina in august parca. Dar sint multi banii astia sa-i ai gramada.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Fetele, nu scoala lui Victor nu este decat primara, ptr clasele secundare trebuie sa cautam altceva.

Cristina,

Mergi la inceput