Sezatoarea canadiana (88)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Noi, adica directorul meu are un loc la Phd liber, ghici in ce domeniu? Kinesiologie. Mai precis pe ergonomie, iar aici in Ontario se pune problema schimbarii legislatiei astfel incat fiecare firma sa aiba macar un consultant ergonomist (in functie de numarulde angajati).

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

am recitit ce ai scris si am realizat ca Octav s-ar orienta spre recreation and leasure, nici decum spre ingineria miscarii...

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza fetelor dragi
In sfarsit apuc sa scriu :-) Sambata dupa-masa mi-a venit omul din Intalia si nu am mai avut timp de... nimic... in afara de guguleala :-) Cum va putetzi imagina, atat eu cat si Gabisor, NU l-am lasat pe tati nici sa respire :-) Deci - omul meu NU a fost de loc incantat de Genova - in primul rand vorbind de curatzenie, liniste si circulatzie :-) Fetele care atzi fost in Italia - daca in vara vom avea ocazia sa ajungem in Italia (spun daca - pt ca inca NU stim absolut nimic sigur) - voi ce ne-atzi recomanda sa vizitam? Multzumesc frumos!
Ina - ce mai face Rachel? a scazut temperatura? se simte mai bine dragutzica de ea? ca si tine - nici eu nu am putut sa ma indur sa o las sa doarma pe jos pe saltelutza... si am luat-o acasa dupa ce a mancat amiazul cu ceilaltzi micutzi... dar, drept este, covarsitoarea majoritate a parintzilor nu au de ales si musai trebuie sa-i lase la gradi toata ziua... da - e ffff greu cand ambii parintzi lucreaza si nu au ajutor (bunici sau nanny)... multa-multa sanatate in continuare va doresc si bafta cu gradi! e bine usurel-usurel sa mearga cate un pic la gradi pt a invatza "regulile" de a trai in grup :-) tu si Pufosel :-) suntetzi bine? (asa dulce suna Pufosel - parca e un pisoas mic si pufos :-))
Kristin - imi pare tare bine ca ne scri ca Yasmin e sanatoasa si a reinceput activitatzile! Bravo ei! Intr-adevar e greu pt voi ca parintzi sa tzinetzi pasul cu un asa copil energetic - dar e totodata minunat sa vezi dorintza ei de participa la toate :-) cred ca are "foc" in ea :-) ce face "le bb"? multa-multa sanatate va doresc!
Ah - sa nu uit :-) Da - ai dreptate, daca am fii ramas in Canada, noi am fii lucrat zii lumina la servici si Gabisor si-ar fii continuat gradi de 8-9h/zii... si NU as fii avut nici pe departe atat timp sa fiu alaturi de ea... deci - da, multzumim bunului Dumnezeu pt aceast contract in Suedia... daca itzi mai aduci tu aminte - atunci and am spus ca ramanem inca aici pt... poate 2 ani - multe fete mi-au spus ca ma "invidiaza" ca sunt in Eu... atat atunci cat si acum spun: NU - va rog frumos NU ma invidiatzi pt ca sunt in Eu - daca tot doreste musai cineva sa ma "invidieze" atunci poate sa o faca pt ca am avut posibilitatea sa stau cu Gabisor asa de mult si sa nu fiu nevoita sa o dau la gradi de la varsta mica... cate 8-9h/zii... Insa - aici totusi as dori sa fac o precizare - probabil ca unele dintre voi (daca atzi avut timp) atzi citit si alte subiecte unde am participat si eu la "conversatzia" virtuala si atzi realizat ca am fost si sunt inca f preocupata de subiectul "depresie" :-( sa stii Kristin - ca e cumplit de greu - pt o pers care a fost f activa (faceam aprox 3 interviuri/zii, vorbeam la telef cu aprox 20 candidatzi/zii) sa NU ai adultzi cu, care sa potzi dicuta... "cate in luna si-n stele"... Izolarea, lipsa luminii naturale (chiar daca vara avem mai multe ore de lumina decat in Ca - ce folos? daca cerul e plumburiu - vesnic acoperit de nori!), plus alte mici frustrari acumulate (tantrumurile copilei) - te pot face uneori sa "turbi" si sa fuuuuuuuuuuuuugi mancand pamantul incotro vezi c ochii :-( Cred ca doar mamele care stau f mult acasa si au simtzit cate ceva din ceea ce spun eu aici - pot intzelege... Poate ca mamele care au mers la servici se gandesc "i s-a urat cu binele"... Stiu si eu - cred ca in felul lor au dreptate... pt ca nu au trecut prin asa ceva... A locui in Eu - NU inseamna o vesnica vacantza prin Eu... A sta acasa NU inseamna a "impleti apa minerala" cat e ziua de lunga... Nu vreau sa ma plang - pt ca l-as mania pe Dumnezeu (da, avem o viatza tihnita, copila nu s-a imbolnavit prea des, desi bani nu "curg garla" - ne descurcam bine cu un singur salar - eu sunt o mare "zgarcita" - NU cheltui decat pe strictul necesar - da' asa imi este felul) - dar doresc sa spun ca "totul are un PRETZ"... chiar si a fii mama casnica...

Lorelai

http://community.webshots.com/user/UndevaCandva

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Nelia - imi pare bine ca tzi gasit o rezolvare si Octav va ramane in concediu! Va doresc multa-multa sanatate la totzi!
Ana - felicitari pt cat de cuminte a fost Tudor la stoma! Si eu ar trebui sa iau lectzii de la el :-)
Ica - ce mai face blondutza Christinutza? va ganditzi si voi la bb2 :-)?
Try - bine atzi revenit din vacantza! ce fain ca atzi avut soare si cald! M-a impresionat f mult intalnirea ta cu Adrian :-) dragutzul de el!
Oana - multa sanatate va doresc! imi pare rau ca tu si Antonia atzi racit :-( si eu si tati ne tragem de zor nasul (el a venit racit din Italia)... Am senzatzia ca nici la noi NU se mai termina frigul :-( Vegetatzia se "chinuie" efectiv sa "traiasca normal" pt anotimpul in care suntem... da' e rece-rece si umed si saracile flori - care s-au grabit sa se deschida sunt deja moarte... iar restul care au fost mai "prudente" sunt tot "boboci"...

Lorelai

Mergi la inceput

Cristina (cge) - multa bafta lui Victor la teste! ii tzinem pumnii sa le treaca cu bine pe toate :-) Ce face Ancutza? Mai ai "perlutze" noi de la ea :-)? multa bafta in continuare la servici :-) imi pare bine ca in continuare se dovedeste ca sunt f multzi romani oameni de calitate si reusesc frumos in viatza pe puteri proprii!
Multzumesc frumos de laudele aduse lui Gabisor :-) ma faci sa rosesc... De fapt nu se poate zice ca a fost un "test" :-) doar ca au "descusut-o" pe Gabisor :-)
Deci lucrurile s-au desfasurat astfel: la intalnirea de la Lycee St Louis a fost incredibil de bine. De ce spun... incredibil? :-) Pt ca duminica dim m-a sunat o amica (romanca, dar ca si noi venita impreuna cu sotzul aici din Montreal, tot pe contract) a caror copii (fetitza are vreo 10 ani si baiatul vreo 14 ani) sunt la Lycee St Louis de 3 ani deja (de cand au venit). Ea face parte din ceva comitet de parintzi si stie o gramada de lucruri de pe-acolo... Ei, pe scurt, imi spune ca de fapt politica scolii e sa-i cheme pe totzi cei inscrisi la interviu - chiar daca NU au locuri pt ei. Si imi mai spune ca la grupele de 4 si 5 ani NU mai sunt locuri... asa ca sa nu-mi fac iluzii... :-( Luni dim eram tare indoita daca sa merg sau nu la interviu - dar pt ca "nu reusesti daca nu incerci" am zis "hai sa ne mobilizam sa mergem - baremi sa facem cunostintza cu scoala :-)". Drumul e destul de lung 45min cu mijl de transp in comun (metro si bus) si nu au autobuz scolar. Ajungem noi la timp (cu 15 min inainte de intalnire) - lumea f amabila si dragutza in scoala: totzi saluta, zambesc, ma intreaba cu ce pot sa ma ajute, ma indruma spre biroul directoarei. Mi-a fost drag sa aud si sa vorbesc din nou franceza :-) Asteptam pe o bancutza in fatza biroului dir cand vin 2 doamne simpa care se reped f entuziaste spre mine si imi intind mana: Sylvie (cam de vreo 45 ani, rotunjoara, tunsa scurt, riscata si toata numai un zambet si o voie buna) si Anne (cam vreo 30 de ani, par lung, saten deschis si cu un zambet mai timid). In doi timpi si trei miscari imi spun ca au venit s-o ia pe boboaca cu ele in saa de clasa a celor mici sa se joace acolo si sa se converseze cu ea (FARA mine)! Le-am spus ca Gaby vorbeste ro si engl - au ras si au spus ca ele nu se vor descurca in ro - dar in engl sigur nu va fii nici o probl :-) Spre bucuria (dar si surprinderea si usurarea) mea Gabisor a acceptat imediat sa mearga cu ele si sa se joace in clasa celor mici :-)
Eu am fost apoi chemata in biroul d-nei dir - care mi-a strans viguros si indelung mana (o strangere cordiala, barbateasca - chiar de-a dreptul tovaraseasca). Incepem noi conversatzia - ca la interviu - ma prezint, prezint si fam, etc. D-na dir scrie, noteaza constiincios intr-un caiet. Ma intreaba de unde am invatzat sa vorbesc asa frumos franceza - in Quebec? Ii spun ca nu, ci acasa in Ro, la 12 ani am inceput fr (iar engl de la 8 ani). Se tot minuneaza si ma tot lauda cat de corect si bine vorbesc (in sinea mea si eu ma minunez... nu de alta dar eu nu am mai avut - decat sporadic si de f scurta durata - dialoguri in fr de cand sunt in Suedia...). Ma intreaba de ce am invatzat-o pe Gabisor engl si nu fr... Eu deja aveam rasp pregatit: deoarece aici aproapte totzi adultzii (dar si copiii peste 12 ani) vorbesc (cata cat bine) engl - si in cazul in care Gaby ar dori sa se adreseze cuiva sa poata comunica sa nu se simta stinghera (ea stiind de ex ro si fr - iar in jur se vorbeste sue si engl). A insistat sa stie daca suntem "in trecere" sau intentzionam sa ramanem... Deoarece pe web-site-ul lor scrie clar la Informations sur le suivi des dossiers:
"Une commission d'inscription examinera les dossiers en fonction du nombre de places disponibles dans les différents niveaux et selon les critères de priorité suivants :
1) enfants de nationalité française de passage en Suède (de famille expatriée),
2) enfants d'autres nationalités de passage en Suède et ayant suivi leur scolarité dans le système scolaire français,
3) regroupement des familles, frères et soeurs déjà inscrits dans l'établissement,
4) liste d'attente
5) autres"
am insistat ca noi nu vrem sa ramanem - nici vorba - si ca Gaby musai tre' sa inceapa deja sa invetze fr pt ca in Quebec va trebui sa-si continue studiile in fr. Apoi au venit d-nele educatoare cu Gabisor. Au fost extraordinar de multzu de ea :-) Mi-au spus ca vorbeste f bine engl, are un vocabular f bogat si... stie TOT ce se petrece in casa... si povesteste TOT (adica: ea e quebecoasa :-), nascuta la Montreal :-), ca merge la gradi dar din pacate inca nu stie bine lb suedeza, ca tati e aici pe contract, mami vrea in Canada inapoi la servici :-), etc). S-au minunat de cat de ancorata e ea in probl familiei si cum povesteste (cui vrea sa asculte) despre familia ei :-). Intalnirea cu cele 3 doamne s-a incheiat in termeni f cordiali - mi-au spus ca avem sanse sa primim loc - dar din pacate sunt extrem de multe aplicatzii si pana nu fac interviuri la toata lumea ele NU-mi pot garanta ca avem un loc. Acum vom vedea - sunt bucuroasa ca ne-am dus pt ca a fost o experientza si pt noi. Am invatzat cum e aici la un interviu pt scoala.
Ce sa zic - bunul Dumnezeu le-o randui el cum crede ca-i mai bine. Sapt aceasta asteptam raspunsul lor...
Acum fug la datorie :-) si va doresc multa-multa sanatate tuturor si o sapt cat mai buna, si mai putzin stressanta!

Lorelai

Mergi la inceput

Pt ca lui Gabisor ii plac - m-am gandit sa va recom pt fetitze cu varsta cuprinsa intre 4 ani si 8 ani: Daisy Meadows - Rainbow Magic
http://www.amazon.co.uk/daisy-meadows-rainbow-magic-Books/s/ref=sr_pg_1?ie=UTF8&rs=266239&keywords=daisy%20meadows%20rainbow%20magic&rh=n%3A266239%2Ck%3Adaisy%20meadows%20rainbow%20magic&page=1
O zii faina va doresc!

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Scumpa Lorelai, este mai bine Rachie, ne-am chinuit zilele astea cu febra 39.5-40 scazuta cu tylenol,ii dau si antibiotic, cred ca sintem pe drumul cel bun.
Lui rachie i-am spus "pufoasa" dupa ce s-a nascut fiindca era ca o capsuna parguita, se pare ca dupa nastere copiii mei cresc intr-o saptamina cit altii intr-o luna, si cred ca si pufosel o s-o urmeze pe sora-sa la greutate (au cu cine semana, barbatu-meu este cit bradul de inalt si solid).
Eh, stim si noi ce inseamna sa fie tati plecat.. si apoi ce frumoasa este revederea noi fetele, il rasfatam cind vine acasa din delegatie.

Cristina, bebe ma kick-uieste mult, in special seara, nu rau, ci asa, ca si cind m-ar atentiona ca mai este si el in preajma. la rachie au fost loviturile mai rare dar mai agresive, cind imi dadea una saream in sus ( ca atunci cind te loveste doctorul in genunchi sa-ti vada reflexele ).

Magdone, ce putin mai ai! cind ai due date, sa-ti facem galerie mare sa se auda pina in sala de nasteri ca sa ai una rapida si usoara?

Stiam ca una dintre voi avea o schema de imunizare, se poate sa o capat si eu , va rog?
O sa-i sun pe-ai mei sa-mi trimita din romania tot ce trebuie, se pare ca racelile o tin lant si nu scapam de ele, trebuie s aiau masuri ca nu se mai poate.

Imi poate spune cineva va rog de unde pot achizitiona/ comanda dvd-uri (desene animate) cu povesti in lb. romana ( Alba ca Zapada, Motanul Incaltat, Cenusareasca, etc.) multumesc in avans!
in 2005 am comandat de la o firma din state niste carti romanesti printre care si povesti pentru copii (cenusareasa, alba ca zapada, mica sirena, vreo 10 la numar cu 8/buc.) si am luat o mareee plasa, fiecare carte contine citeva pagini si lasa de dorit, nu au inceput, cuprins si sfarsit, sint facute aiurea, asa ca de atunci sint mai precauta, prefer sa intreb prin jur inainte de-a comanda ceva.

o zi/saptamina cu multe reusite, tuturor!

Ina,Rachel Georgia (Nov.23,2005) si Pufosel

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

mai, ce-am mai ras!
am incercat pe google in cautare de Alba ca Zapada si ia uitati peste ce-am dat :
http://www.youtube.com/watch?v=I5GPGjJaFgU

am mai gasit si site-ul acesta dar nu stiu ce sa fac:
http://www.mymovie.ro/Desene-Animate-p-1-c-272-s-price-sd-0-c.html

Ina,Rachel Georgia (Nov.23,2005) si Pufosel

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Lorelaim, ... stii tu pentru ce.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Lorelaim, merci, soricelul este bine. Da ne gandim la bb2, motiv ptr care nu m-am mai dus la interv si nici n-am mai trimis nimic pe nicaieri. Gabita ce face? Iti doresc sa te bucuri de fiecare clipa alaturi de puiuta, ai sa vezi ca un job nu-ti alunga gandurile astea, dimpotriva, creiaza altele noi, cel putin in cazul meu asa a fost. Personal, ma simt vinovata ca nu stau mai mult cu Christine, daca as sta acasa cu ea dupa 1-2 luni max m-as urca pe pereti, momentan solutia idela ptr mine ar fi un job part-time insa financiar nu ne permitem, poate in viitor. si bucurate de EU cu bune si rele

Cge, Victor a avut interviu la international la pre-maternelle? Cum a fost? M-ar interesa si pe mine ptr mandra mea, insa ea franceza nu rupe decat cateva cuvinte, dar vazand ca tu ne scrii de accueil la scoala internationala am prins curaj.

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput