prima data acasa

prima data acasa | Autor: alyina

Link direct la acest mesaj

buna seara ! numele meu e alina si la sfarsitul lui mai trebuie sa nasc.deja incep sa intru in panica.mi-e teama de multe lucruri.dar in special de faptul ca nu o sa fiu o mama bune.ptr inceput,ajutati-ma si spuneti ce lucruri trebuie sa am acasa cand vin cu bebele prima oara.multumesc mult de ajutor.
.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emag spune:

Bine ai venit, Alina! Fac eu pe gazda, daca tot m-am nimerit "in zona"
La sfarsitul lunii mai... inca putin! Daca ti-e teama ca nu vei fi o mama buna, in opinia mea esti deja o mama pe drumul cel bun, daca nu deja mama buna. Pentru ca-ti pui problema asta, pentru ca-ti faci griji, pentru ca-ti pasa. E normal sa-ti fie teama, dar nu intra in panica! Chiar si cele mai "fortoase", mai curajoase femei, se tem macar putin...
Ce lucruri sa ai acasa cand vii cu bebele... Imi amintesc ce isterie, ce febra a cumparaturilor ma lovise la sfarsitul sarcinii. Imi "trebuiau" o multime de lucruri pe care le vedeam pe net sau in magazinele pentru copii... Jumatate din ele nu le-am folosit, sau nu de prea multe ori. Utile cu adevarat si neaparat necesare in primele zile s-au dovedit a fi patutul, cadita, hainutele - nu foarte multe, pentru ca vei mai primi de la rude/ prieteni... si oricum raman mici repede :), sterilizatorul pentru biberoane - mai ales pentru ca n-am alaptat mult timp, din pacate. Nu mai scriu de pampers, forfecuta, aspirator sau pompa pentru nasuc, cosmetice...etc. etc.
In rest... iti dai seama pe parcurs ce-ti trebuie.
Eu n-am folosit incalzitor de biberoane - dar am cumparat, ca de, l-am vazut. Nici termometrul super mega mextra de frunte + ureche -e pe post de bibelou - tot pe ala clasic in folosesc... Nu-mi mai vin idei acum, e noapte... Dar parerea mea e ca nu e cazul sa te stresezi prea mult acum cu lucrurile astea...
Mai bine odihneste-te, dormi... ca asta s-ar putea sa-ti lipseasca dupa ce vine bebe!

Multa sanatate si tie si bebelusului!

Ziana - povestea nasterii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116417

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Un loc unde sa doarma. Un loc unde sa il schimbi. Scutece, haine, o crema de fundulet.Ser fiziologic si comprese sterile. Si multa multa rabdare cu tine !

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

trebuie sa nu uiti ca 9 luni de zile a cunoscut doar mersul tau, caldura ta, respiratia ta. si ca deodata i se va deschide o lume despre care nu stie nimic. si care il va speria. fii langa el. e tot ce are nevoie. oricand are nevoie, tu, respiratia ta, mersul tau, ii vor da o senzatie de siguranta. si va sti ca nu e singur.

despre cele 'de cumparat' sunt o gramada de subiecte, ti-au mai zis si fetele si probabil iti vor mai raspune si altele.

nastere usoara si bb sanatos iti doresc

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Alina, nastere usoara si un copilas sanatos!
Cu siguranta vei fi o mama buna, .

A reinceput votarea: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=21" target="_blank">Hug me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccris_ccris spune:

Patut si tot ce trebuie pentru el, cadita si tot ce trebuie pentru baie, scutece si hainutze, cosmetice pentru dupa baita, carucior si scoica auto, rabdare si multa dragoste de dat!

Intra si la subiectul Mamici de mai-iunie 2008, de la Odiseea sarcinii si impartaseste-ti temerile cu alte gravidutze de acolo. Pupici, bebe sanatos si nastere usoara!

Cristina37+Andreea
AMR doar 11 zile!

Asteptand-o pe bebe
POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutza_26 spune:

Alina - mult curaj pt puiul tau, daca tu vei fi puternica, increzatoare si optimista exact asa va fi si el, pt ca el doar pe tine te are, doar pe tine te stie, te cunoaste!!!Deja esti o mama extraordinara!!! si nastere usoara!!

Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006) si BB-lina
PRINTZUL

Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyina spune:

Va multumesc mult de tot ptr sfaturi.Chiar aveam nevoie de incurajari.Zilele trecute am fost si la echografie-are 1700kg la 32 de saptamani.Medicul a spus ca e cam putin,voi ce ziceti?oricum mi-a spus sa nu ma impacientez ca recupereaza.Mi-a mai zis ca am lichid amniotic destul de putin,cica ma aflu la limita inferioara a normalului...offff.Va multumesc tare mult ca mi-ati raspuns si astept in continuare sfaturile voastre ptr ca ,zau,chiar am nevoie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

acum e perioada in care creste f mult in greutate. o sa vezi ce surpriza iti face la urmatoarea ecografie.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gbutucica spune:

Alina, sa ai o nastere usoara si sa ai mult laptic

La eco greutatea este asa aproximativa , ea poate fi cu +/- si pina la 950 grame asa ca nu-ti fa griji si oricum bb iabia de acum creste foarte mult
cit despre lucrurile care-ti trebuie ,ti-au cam spus fetele, dar in momentul in care ajungi acasa instinctul de mama iti va dicta foarte multe.Cum zicea cineva nu cumpara foarte multe pt ca risti sa nu le folosesti.Si cu haihutzele sunt deacord , vei primi suficiente de la prieteni.

este bine sa anunti prietenii ca vei fi foarte obosita si ar trebui sa inteleaga ca vrei foarte multa liniste, de unde-ti vei lua si rabdarea pentru a fi o mama extraordinara. eu te [pup[] si iti doresc nastere usoara si un bb sanatos.

Giani .. Mamica de ANDREI ,....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyina spune:

Christos a inviat !
Mai o intrebare...defapt sunt plina de intrebari...dar le iau si eu pe rand.M-am programat ptr operatie cezariana.Ce imi recomandati:anestezie totala sau partiala?

Mergi la inceput