Super tort

Super tort | Autor: Natasa

Link direct la acest mesaj

Am mincat tortul asta la o amica nemtoaica si mi-a placut taaare mult. NU face bine la silueta, dar face bine la psihic :)

Tort cu straturi de Nutella

Stratul 1: - se unge o tava rotunda si se pune pe fund hârtie de copt
200 g Nutella se fluidizats în baie de apa si se amesteca cu 12 bucati de pâine prajita grasa (eventual de la Mulino Bianco)


Stratul 2: 200 g brânza Philadelphia, 1 ceasca zahar pudra si 3 linguri de lapte se amesteca si se ung peste stratul 1

Stratul 3: 120 g alune pisate se presara peste stratul 2

Stratul 4: 2 pahare (400 ml) frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 3 plicuri întaritor de frisca; se amesteca si se întind peste stratul 3

Stratul 5: 2 pahare de visine, un plic de gelatina rosie pentru tort si cca. Ľ l suc de cirese
- se usuca vis;inele si se pun peste stratul 4
- se fierb Ľ l suc de cirese si gelatina rosie pentru tort si se toarna peste tort


Eu simbata incerc reteta, va spun daca am avut succes.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

Mi se pare interesant. Am sa-l incerc si eu... Multumesc pentru reteta!!! Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Initial creeata de Natasa

Am mincat tortul asta la o amica nemtoaica si mi-a placut taaare mult. NU face bine la silueta, dar face bine la psihic :)

Tort cu straturi de Nutella

Stratul 1: - se unge o tava rotunda si se pune pe fund hârtie de copt
200 g Nutella se fluidizats în baie de apa si se amesteca cu 12 bucati de pâine prajita grasa (eventual de la Mulino Bianco)


Stratul 2: 200 g brânza Philadelphia, 1 ceasca zahar pudra si 3 linguri de lapte se amesteca si se ung peste stratul 1

Stratul 3: 120 g alune pisate se presara peste stratul 2

Stratul 4: 2 pahare (400 ml) frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 3 plicuri întaritor de frisca; se amesteca si se întind peste stratul 3

Stratul 5: 2 pahare de visine, un plic de gelatina rosie pentru tort si cca. Ľ l suc de cirese
- se usuca vis;inele si se pun peste stratul 4
- se fierb Ľ l suc de cirese si gelatina rosie pentru tort si se toarna peste tort


Eu simbata incerc reteta, va spun daca am avut succes.



Pare interesanta reteta, e o adevarata bomba calorica. Insa eu as face totusi un blat de tort, n-as folosi paine.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

E foarte buna piine aia prajita si foarte crocanta. E interesant cite gusturi se combina foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Natasa, in ce e imbracat tortul? In Nutella sau gelatina rosie?


Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Tortul nu e imbracat, are cinci straturi distincte. Fundul (baza) e nutella cu piine, pe urma stratul de brinza, alune, stratul de frisca, visinele si apoi gelatina, care nu curge pe laturi, se pune doar deasupra (eu ma gindesc sa-l fac intr-o forma de tort cu peretii detasabili). Eu abia astept sa-l fac, dar pina simbata nu am timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Am facut tortul simbata si din pacate nu am apucat sa-i fac poze. A iesit exceptional si toata lumea l-a apreciat (se combina bine gusturile intre ele). L-am facut intr-o forma de tort cu margini detasabile, altfel nu stiu daca ar putea fi scos dintr-o forma obisnuita. Daca aveti tot ce va trebuie la dispozitie, incercati sa-l faceti si nu o sa va para rau!
NB:visinele sint din compot, se gaseste la Kaufland un sortiment de compot de visine fara simburi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Natasa, suna super reteta. Multumim.
Vad ca e un tort la rece, pare usor de facut.
Cit timp l-ai last la rece pina ce l-ai taiat?
Sta bine felia in piciore, se disting straturile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Natasa, si mie imi place reteta, suna tare bine.
Visine fara simburi am vazut si la billa, cora.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">meditind pe umarul lui tati
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Sta bine in picioare si se disting straturile, dar sa nu faceti ca mine si sa nu puneti intaritor de frisca :) Eu zis sa nu mai pun chimicale si s-a cam lasat. Gustul e absolut delicios, garantat. Problema e ca trebuie tinut numai la rece, sa nu-l lasati deloc pe afara, taiati si serviti. Eu am tinut tortul la rece vreo 4 ore, dar cred ca era mai repede intarit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Si pozaaaaaaaaaaaaaa???
:-)
cred ca sambata prestez si eu:)


papadie, zen-sei

Mergi la inceput