Super tort
Am mincat tortul asta la o amica nemtoaica si mi-a placut taaare mult. NU face bine la silueta, dar face bine la psihic :)
Tort cu straturi de Nutella
Stratul 1: - se unge o tava rotunda si se pune pe fund hârtie de copt
200 g Nutella se fluidizats în baie de apa si se amesteca cu 12 bucati de pâine prajita grasa (eventual de la Mulino Bianco)
Stratul 2: 200 g brânza Philadelphia, 1 ceasca zahar pudra si 3 linguri de lapte se amesteca si se ung peste stratul 1
Stratul 3: 120 g alune pisate se presara peste stratul 2
Stratul 4: 2 pahare (400 ml) frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 3 plicuri întaritor de frisca; se amesteca si se întind peste stratul 3
Stratul 5: 2 pahare de visine, un plic de gelatina rosie pentru tort si cca. Ľ l suc de cirese
- se usuca vis;inele si se pun peste stratul 4
- se fierb Ľ l suc de cirese si gelatina rosie pentru tort si se toarna peste tort
Eu simbata incerc reteta, va spun daca am avut succes.
Raspunsuri
Criss75 spune:
quote:
Initial creeata de Natasa
Am mincat tortul asta la o amica nemtoaica si mi-a placut taaare mult. NU face bine la silueta, dar face bine la psihic :)
Tort cu straturi de Nutella
Stratul 1: - se unge o tava rotunda si se pune pe fund hârtie de copt
200 g Nutella se fluidizats în baie de apa si se amesteca cu 12 bucati de pâine prajita grasa (eventual de la Mulino Bianco)
Stratul 2: 200 g brânza Philadelphia, 1 ceasca zahar pudra si 3 linguri de lapte se amesteca si se ung peste stratul 1
Stratul 3: 120 g alune pisate se presara peste stratul 2
Stratul 4: 2 pahare (400 ml) frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 3 plicuri întaritor de frisca; se amesteca si se întind peste stratul 3
Stratul 5: 2 pahare de visine, un plic de gelatina rosie pentru tort si cca. Ľ l suc de cirese
- se usuca vis;inele si se pun peste stratul 4
- se fierb Ľ l suc de cirese si gelatina rosie pentru tort si se toarna peste tort
Eu simbata incerc reteta, va spun daca am avut succes.
Pare interesanta reteta, e o adevarata bomba calorica. Insa eu as face totusi un blat de tort, n-as folosi paine.
Criss si Alex (11.05.2003)
Natasa spune:
E foarte buna piine aia prajita si foarte crocanta. E interesant cite gusturi se combina foarte bine.
ciuf spune:
Natasa, in ce e imbracat tortul? In Nutella sau gelatina rosie?
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Natasa spune:
Tortul nu e imbracat, are cinci straturi distincte. Fundul (baza) e nutella cu piine, pe urma stratul de brinza, alune, stratul de frisca, visinele si apoi gelatina, care nu curge pe laturi, se pune doar deasupra (eu ma gindesc sa-l fac intr-o forma de tort cu peretii detasabili). Eu abia astept sa-l fac, dar pina simbata nu am timp.
Natasa spune:
Am facut tortul simbata si din pacate nu am apucat sa-i fac poze. A iesit exceptional si toata lumea l-a apreciat (se combina bine gusturile intre ele). L-am facut intr-o forma de tort cu margini detasabile, altfel nu stiu daca ar putea fi scos dintr-o forma obisnuita. Daca aveti tot ce va trebuie la dispozitie, incercati sa-l faceti si nu o sa va para rau!
NB:visinele sint din compot, se gaseste la Kaufland un sortiment de compot de visine fara simburi)
Mindy spune:
Natasa, suna super reteta. Multumim.
Vad ca e un tort la rece, pare usor de facut.
Cit timp l-ai last la rece pina ce l-ai taiat?
Sta bine felia in piciore, se disting straturile?
Balbina spune:
Natasa, si mie imi place reteta, suna tare bine.
Visine fara simburi am vazut si la billa, cora.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">meditind pe umarul lui tati
Poze
Natasa spune:
Sta bine in picioare si se disting straturile, dar sa nu faceti ca mine si sa nu puneti intaritor de frisca :) Eu zis sa nu mai pun chimicale si s-a cam lasat. Gustul e absolut delicios, garantat. Problema e ca trebuie tinut numai la rece, sa nu-l lasati deloc pe afara, taiati si serviti. Eu am tinut tortul la rece vreo 4 ore, dar cred ca era mai repede intarit.