Strumfi de iulie-august 2007 (71)
Raspunsuri - Pagina 6
liadorian spune:
quote:
Originally posted by Diana2007quote:
Originally posted by cafera
-as mai vrea o provocare de-a Dianei;
Din pacate ultima provocare mi-a fost lansata de Victor ieri, la o saptamana dupa inceperea cresei... Diagnostic: gastroenterita virala.
Se pare ca nu a luat-o de la cresa pentru ca sunt numai patru copii si ceilalti sunt bine deocamdata. Acum oricum nu mai conteaza de unde a luat-o cert e ca e trebuie sa-l pun repede pe picioare.
Din ce am citit, la el e o forma mai deosebita, adica in 36 de ore nu a avut decat 3 scaune moi (dar foarte mari cantitativ) si a vomat de doua ori, in restul timpului a facut febra. Nu stiu daca e de bine sau nu, medicul mi-a spus sa-l tin hidratat si oricum nu-l pot dezlipi de la san pentru ca asta il calmeaza. O sa trecem si de asta, se pare ca asa se simte pe aici sosirea primaverii, cu virusi !
Cat despre scrisul pe forum, ce sa zic, eu sunt directa de felul meu asa ca o sa scriu ce simt (desi m-am cam abtinut pana acum). Am inceput sa scriu pe acest forum atunci cand eram disperata, cautam solutii la problemele pe care le aveam atunci cu Victor, si am gasit ceea ce cautam. Am incercat tot felul de idei prezentate aici (vezi a calma pe bebe cu foenul sau aspiratorul), am citit si despre experientele altor mamici, intr-un cuvant m-am regasit pe acest forum.
De un timp insa, citesc 10 pagini ca sa gasesc un subiect care sa ma intereseze, regasesc teme ce au mai fost abordate dar s-a trecut usor peste ele atunci si acum se revine, cand apare un subiect mai fierbinte nu se face o dezbatere cu argumente pro si contra in schimb se pune eticheta "conflict" si se trateaza cu "fiecare face cum crede mai bine pentru copilul lui".
In concluzie, am inceput sa ma "intarc" de topicul acesta, va citesc in continuare pentru ca deja simt ca facem parte dintr-o familie, si chiar daca suntem rude mai "indepartate" imi place sa stiu ca sunteti bine, dar nu simt nevoia sa mai scriu.
Bafta in continuare !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Multa sanatate lui Victor! Si tie tzatze zdravene, sa-l hidrateze cum trebuie!
Pentru restul mesajului, !
Eu abia ce-am reusit sa citesc din urma si mi-au sarit in ochi doua lucruri: postarea Alinei si cea a Vivelei.
Alina: Doamne, ce mult imi place sa aflu ce fac pruncii vostri! Am impresia ca intr-un fel foarte subtil, ii stiu de pe cand erau numai samburei in burtici, iar cand o vad pe Una ce mult se schimba de la o luna la alta, proiectez starea asta si asupra lor... De fapt de asta ma si uit la poze: nu dintr-un soi de curiozitate indiscreta, nu din politete, ci ca sa-i vad cum cresc. Am mai spus-o: eu n-am fost niciodata mamoasa sau macar interesata de copii. Cu riscul sa ofensez pe cineva, inainte de Una credeam ca trebuie sa ma feresc de trei categorii de oameni (mai ales in spatii inchise): nespalati, soldati si copii. (Na, eram si eu copil pe vremea aia!)Ii cedeam asa, ca pe niste pachetele galagioase si incomode care nu-mi starneau niciun fel de interes. Acum insa mi se pare fascinant sa vad cum devin, usurel, usurel, persoane.
Vivela: cum gestionam situatiile de criza... Am spus-o si eu mai demult, mi-a venit sa tip la Una si am pus-o iute in scaun si-am urlat la bicicleta... Evident ca nu m-am simtit mai bine. Ideea e ca eu personal nu ma idealizez in postura de mama. Da, sunt si momente in care imi vine sa tip, sa dau cu ceva de pamant etc. Dar n-o fac. Mai nou incerc sa ma pun in pielea Unei si sa vad situatiile asa, mai light... Daca ea vrea sa se mozoleasca toata in iaurt, ce mare scofala? E fun! Se sterge si gata! Plange? O distrag - cu jucarele, cantecele etc. - sau ma distrag: fac tot ce trebuie in timp ce ma gandesc la ale mele. La mine functioneaza... Oricum, cheia succesului e ajutorul pe care il primesc de la D. dupa-amiaza. E esential.
Ioana75 spune:
Nico, eu nu mai am bona tinara, a plecat sa faca copiii. Mi-a placut foarte mult, se juca la nisip, facea castele (cum bonele mai in virsta nu faceau). Acum am o bona de 50 de ani; as prefera una tinara, cu siguranta. Bafta!!!
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
CarlaV spune:
Si eu voiam sa zic mai multe dar nu-mi mai amintesc...
Cafera, Ioana, da, a fost frumos la mare, am stat doar 2 zile ca veneau peste noi pregatirile de summit. Ne-am dat cu masina pe drumul spalat cu sampon, acum nu stiu exact ce fel de sampon, daca era d'ala de volum data viitoare inseamna ca se face autostrada. Am fost cu business dar am profitat de ocazie sa luam o gura mare de aer sarat.
Lia, nici mie si sotului nu ne placeau copiii deloc, dar absolut deloc, acum insa ii vad pe toti cu alti ochi.
Saby a dat azi cu fruntea de parchet si a nimerit intr-un stecher, drept urmare are primul semn pe frunte. S-a consolat doar sugand, bine ca are mami anestezic natural.
Sambata in parcul IOR am vazut o mama cu o fetita cam de-o varsta cu Saby, ne-am uitat lung una la alta dar n-a zis nimeni nimic, mie mi s-a parut ca o cunosc. Nefiind sigura ca e cineva de pe forum n-am abordat-o, dar sunt curioasa daca isi aminteste cineva dintre voi.
Voiam sa intreb mai multe lucruri, dar tot ce-mi vine in minte in momentul asta este: mamele de fetite, voi cum faceti daca le vine parul in ochisori? I-am tuns bretonul Sabinei de 2 ori dar acum mi-e mila sa i-l tai iar ca-mi place cum ii sta mai lung, dar ii intra in ochi. Cand i l-am prins era sa inghita elasticul, cu gel am incercat dar nici asa nu sta, plus ca nu-mi place sa-i pun chimicale in cap. In afara de a o da cu zahar sau de a gasi o vaca sa o linga sa nu-i mai stea in ochi, aveti alte idei?
Daca nu raspunde nimeni o sa mai intreb pana vede cineva .
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
ioanaiub spune:
quote:
Originally posted by CarlaV
Voiam sa intreb mai multe lucruri, dar tot ce-mi vine in minte in momentul asta este: mamele de fetite, voi cum faceti daca le vine parul in ochisori? I-am tuns bretonul Sabinei de 2 ori dar acum mi-e mila sa i-l tai iar ca-mi place cum ii sta mai lung, dar ii intra in ochi. Cand i l-am prins era sa inghita elasticul, cu gel am incercat dar nici asa nu sta, plus ca nu-mi place sa-i pun chimicale in cap. In afara de a o da cu zahar sau de a gasi o vaca sa o linga sa nu-i mai stea in ochi, aveti alte idei?
Daca nu raspunde nimeni o sa mai intreb pana vede cineva .
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
eu am tuns-o pe Mara pana acum de doua ori, ce urasc eu mai mult e parul in ochi si parul lung la fetitele mici, mi se pare o barbarie sa le lasi par lung, in primii ani parul e foarte subtire si se incurca (pe deasupra sa-l mai prinzi si in elastic ) iar un breton in ochi strica vederea, parerea mea (si asa o sa fac cu Mara) este ca un par maxim pana la umeri si un bretonel frumos este cea mai buna optiune ...
cand eram eu mica am avut parul lung, firul subtire, foarte slab si era un calvar pana ma pieptanam, in plus ca ma durea capul daca il purtam prins in "coada de cal", cand am mai crescut si am putut sa decid eu pentru mine, prin clasa a saptea, adio par lung ...
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
diane_dun spune:
quote:
Originally posted by CarlaV
mamele de fetite, voi cum faceti daca le vine parul in ochisori? I-am tuns bretonul Sabinei de 2 ori dar acum mi-e mila sa i-l tai iar ca-mi place cum ii sta mai lung, dar ii intra in ochi. Cand i l-am prins era sa inghita elasticul, cu gel am incercat dar nici asa nu sta, plus ca nu-mi place sa-i pun chimicale in cap. In afara de a o da cu zahar sau de a gasi o vaca sa o linga sa nu-i mai stea in ochi, aveti alte idei?
Eu ii prind bretonul cu o clama micuta. Dani nu incearca sa si-o dea jos, asa ca nu stiu daca te ajuta. Cred ca tot zeama de foarfeca merge cel mai bine...
Imi pare rau ca Dani nu-mi mai lasa timp sa raspund fiecareia in parte si cum trec cateva zile cum raman in urma rau... Totusi vreau sa spun ca am admirat copilasii frumosi ai lui jadi, simo, lucia si ddanagh. Felicitari tuturor pentru progrese!
Noapte buna! Sting eu lumina azi?
Mami de Dani (1 august 2007)
mi_a spune:
Salutare!
S-a strigat catalogul, asa ca iata-ma prezenta la apel! N-am intrat de multa, multa vreme, darva citesc zilnic. Din pacate s-au intamplat multe lucruri neplacute in viata mea si de aceea am preferat sa stau putin mai in umbra. Fara sa intru in amanunte, am fost intr-o stare destul de complicata pentru ca am ramas numai cu Mihaitza de la 6 saptamani si nu mi-a fost usor sa depasesc acest soc. Acum mi-am mai revenit psihic, desi sunt in plin divort. Colac peste pupaza , in decembrie am descoperit ca am diabet,asa ca am avut destule pe cap.
In alta ordine de idei, acum simt ca lucrurile intra pe un fagas oarecum normal pentru ca am o minune mica -de aproape 8 luni- care ma face sa fiu fericita , in ciuda tuturor neplacerilor de alt gen.
Ma bucur de fiecare moment, de fiecare progres pe care il face si nu-mi vine sa cred ce repede trece timpul! Despre Mihai as putea sa scriu o zi intreaga: are 8,600 kg, e un mancacios si rade tot timpul. Stafoarte bine in fundulet si se rasuceste pe toate partile, dar nu sta in 4 si nici nu merge de-a busilea. E un bebe care nu plange decat foarte rar, e foarte sociabil si activ. Da din manute si picioruse toata ziua.Vorbeste tot timpul pe limba lui, spune o groaza de silabe si uneori tipa de ma zapaceste.Mananca san si noaptea ,iar ziua are 3 mese solide: piure de fructe dimineata, piure de legume cu carne si branza la pranz si iaurt cu ceva cereale simple seara. Uneori seara mai primeste si laptic muls cu cereale , asa ca desert. Branzica si iaurtul i le fac eu dupa retetele Anyei, pentru care o.
Deja am scris o groaza despre noi, dar e normal , nu?
Nu pot sa inchei fara sa spun ca de-a lungul timpului am vazut o groaza de poze si filmulete cu strumfi si strumfite, pe care ii consider cu adevarat deosebiti. Nu pot sa nominalizez, pentru ca toti m-au impresionat in egala masura!
Sper sa pot sa raspund si eu la intrebarile voastre (acolo unde simt ca as putea)si imi doresc sa fiu cat mai activa de acum inainte. tuturor
Mihai si mami
cafera spune:
Nu , nu stinge lumina. Desi spuneam ca nu o sa mai intervin curand, decat atunci cand am ceva consistent de spus, nu ma lasa inima sa nu comentez.
Eram sigura ca Diana o sa percuteze si pentru atitudinea ei ii multumesc. Totusi Diana, daca tu consideri ca aceasta este o familie, de ce vrei sa stai de-o parte si nu ei atitudine. In ce sens? Sa ghidezi discutiile, sa atragi atentia asupra discutiilor inutile, pentru ca eu am convingerea ca ai calitati de lider.
Ii arunc batista si lui Karli. Imi place tare mult cum pune ea puncul pe I.
Sincer, consider ca trebuie instituite niste reguli. Altfel, cred ca se va ajunge la un topic unde toata lumea intra isi spune oful isi lauda copilul si...
Sa nu aruncati cu pietre in mine, pentru ce am scris mai sus, mai ales ca nu sunt una dintre veterane. Dar eu v-am admirat tare mult si m-am gandit ceva pana sa ma alatur voua. Mi-ar placea sa ramaneti/ ramanem asa cum v-am cunoscut.
mi_a spune:
Sper ca m-am priceput sa pun si cateva poze:
http://picasaweb.google.ro/emihaitza
Mihai si mami
liadorian spune:
quote:
Originally posted by diane_dun
Noapte buna! Sting eu lumina azi?
Mami de Dani (1 august 2007)
Si ma lasi pe intuneric?!
cafera spune:
M_ia, l-am admirat pe Mihaita si pare un baietel tare vesel.
Se pare ca tu nu ai avut tocmai o perioada prea linistita...
Stiu ca un copil nu salveaza o casnicie, dar nu inteleg cum de barbatii nu au instinct patern. E demonstrat ca li se dezvolta in timp si conditionat de dragostea pentru femeia care i-a nascut mostenitorul-continuatorul. Pacat ca pentru unii dintre barbati acest sentiment paleste in timp. Nu dovedesc decat slabiciune.
Dar regasesc in mesajul tau un sentiment de resemnare si hotarare si asta e un pas spre inainte. Ma bucur ca te-ai hotarat sa scrii. Eu sunt alaturi de tine.