Piticodromul de Sept - Oct 2005 (203)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Salutare!
Alexia nu a ajuns la "azi si maine" da a invatat anotimpurile.Stie ca nu poarta manusi ca "nu e ialna" si ca au inflorit ghioceii si e"pimavala".Daa, e tare mandra ca stie ca "vetitolul pimavelii e ghioselul"
A invatat si zile saptamani.Da trebe sa aibe ea chef sa le spuna.
A, si tot legat de timp, m-a uimit cand mi-a zis ca e nuna- luna sus ca e noapte, nu e ziua.
Ieri a avut lectie deschisa, cica s-a descurcat foarte bine.Mi-a zis ca a invatat "figulile geometise"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Buna faza cu aseara!

Si Alexia ce scumpa e!

Mie mi-ar placea o carte cu ce sa raspunzi copiilor la diverse intrebari. O exista? Eu fizica de ex nu stiu deloc deloc spre rusinea mea! M-a intrebat Dinu de ce fulgera si i-am spus ca asa e toamna si primavara, haha. Apoi m-am dus sa citesc dar n-a mai intrebat asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Bravo, copilasilor destepti si vorbareti!!!Al meu inca nu a ajuns la intrebari.....
Tonnia, vazusem pe la Diverta anul trecut o enciclopedie pentru copii pana in 5 ani, unde explica raspunsurile la cele mai frecvente intrebari, dar era simpla, pe intelesul lor, si imi propusesem sa o iau, acum am rugat-o pe mama sa mi-a caute.Erau si intrebarile cu fulgerul, tunetul si cu ploaia.
Ieri sun directoarea de la gradi sa-i spun situatia si ca am decis sa-l retrag pe Andrei.Imi raspunde ca bine, dar sa ma grabesc sa vin sa semnez ca il retrag, altfel trebuie sa platesc pana la sfarsitul anului scolar chiar daca nu frecventam- scrie in contractul de inscriere-zice. Ma apuca nervii, citesc contractul, e in italiana normal, intradevar zice ca daca te decizi sa retagi copilul definitiv trebuie sa anunti cu 30 de zile inainte altfel platesti pana in iulie inclusivLa mine sunt 21 de zile pana in mai cand oficial nu mai platesc, ca pe aprilie e platit tot, inclusiv pranzul, si clar nu mai vad vreun euro inapoi. Azi incerc sa dau de ea sun de 3 ori, ma duc pana acolo de 2 ori, si nu e de gasit , doamna directoare- o gasesc pe fiica-sa, zice ca ma suna ea diseara sa facem o programare sa ne putem vedea
Maine daca zice ceva de bani in plus, iese cu scandal , fir-ar sa fie, ce as putea face?
In alta ordine de idei, dupa masa avem programare la un alt doctor, sa vedem ce ce ne mai zice.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Ufff, Mary, se vede treaba ca nici italienii nu mai sunt ce-au fost...sper sa rezolvi fara nervi si alergatura!

Tonnia, gata? a fost la gradi deja Dinu? Cum a fost prima zi, ca eu am trecut peste si nu am fost atenta daca ai povestit...Sa ne spui, sunt curioasa!

Am fost la BE, concluzia: la fel ca de obicei, nu mi-a sarit nimic in ochi, aceiasi expozanti (mai multi ca la Kidex), ma duc maine sa cumpar niste pantofiori de la Bebetom, ca am avut deja 4 perechi de la ei pana acum si s-au comportat excelent...

Eu vreau hainute pentru ea, de primavara, vreau bluze uni, pe toate culorile sa mearga la sarafanele noastre, dar toate sunt din bumbac din ala care se face cat China la prima spalare si care oricum sta ca un sac...ufff. Tara asta (spusa pe tonul de "mama lor")

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Luni incepe, pe 14.

Pe Bebetom unde ii mai gasesti in oras? nu-i stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Si Vladut le incurca pe astea cu maine si ieri... la el trecut insemna ieri . Si ma intreaba cand e maine si-i raspund ca dupa ce dormim la noapte , noroc ca inca nu ma inteaba dimineata daca s-a facut maine... In schimb a prins ideea cu "la iarna", "la vara"...

Zilele trecute si-a amintit ca am fost anul trecut la mare cu vaporul si-mi zice "sa mai mergem iar unde am fost ieri cu vaporul"... a durat putin pana am reusit sa inteleg ca e vorba de anul trecut.
N-avem probleme cu anotimpurile, si nici cu ziua si noaptea ca doar asa am invatat albastru inchis si albastru deschis.

Si Vlad a avut mereu adidasi (ca un pantof sport ) de la Bebetom (eu luam de la unirii, dar acum renoveaza etajul ala si n-am mai recunoscut magazinul ). La un moment dat imi zisesera ca fac pana la marimea 24. Kid stii ceva de asta?

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarmisa spune:

....stresata si cu tot felu de ganduri nu tocmai roz(din alte motive decat copilu), dar prea se discuta despre ceea ce ne framanta si pe noi...
1...despre timp: Mayanna stie ca e dimineata, dupa-amiaza, seara, noapte...insa oricat am incercat sa-i explic ce inseamna " mai tarziu" ea il foloseste pt a-mi spune ca "mai tarziu" ea facut cutare lucru...intodeauna reprezinta trecutul... stie ca e primavara, stie de ce, si de cum se trezeste dimineata canta asa:"vine primavara, eu cant dansez , dar nu-mi iau chitara..." e chiar haioasa cand o intreaba cineva ce face, zice ca e bine si asta cu primavara...
2...maine mergem sa facem vaccinul de 2 ani jumate si analizele pt gradinita.Si despre gradinita...am mers la cateva de stat recomandate de cele cateva cunostinte ale noastre in Bv, dar la primele 2 ni s-a spus ca nici macar in toamna n-are loc ca 3 ani face abia in oct., si ce fata a facut mititica cand i-am zis ca e prea mica s-o primeasca...
Apoi am trecut la cele particulare...greu am gasit informatii despre ele, dar prima a fost una depre care citisem destul de multe comentarii favorabile...pleosc...nu mi-a placut deloc, incepand cu curtea care are vreo 200 mp betonata, dar e impartita cu o brutarie. mai mereu erau acolo masini care incarcau painea.Am zis las ca vrem program scurt si asta e, o scoatem noi in parc.Dar ne-a socat educatoarea de la grupa ei.La intrebarea unui baietel de ce se strang saltelele a raspuns: pt ca asa vreau eu.Si la 2 minute distanta,pt ca sunteti rai trecem la activitati.Ups n-am stiut ca activitatile sunt o modalitate de pedeapsa!
ma rog am vizitat mai multe si ne-am oprit la una la care ne-a intampinat o atmosfera calda, plus ca toti copii aveau un aer fericit,iar mayanna s-a simtit bine acolo, desi a fost destul de timida si nu-i sta in fire.Acum cand or fi gata analizele, mergem si vedem cum se va adapta.Sincer avem nevoie de o mica pauza de ea...poate suna crud dar chiar nu e, plus ca suntem convinsi ca ar putea chiar castiga mult din experienta asta.
Voiam sa mai scriu ...dar s-a trezit si nu mai e chip sa scap...tre sa ne jucam.
Va pup pe toate, revin ca doar voi imi sunteti prietene!

sarmisa mamica de mayanna (19 Oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salutare!

Sarmisa, nu suna crud, stiu ce zici. Bafta multa la gradi!
Antonia, bafta si lui Dinu, va tin pumnii pe luni! Te rog sa-mi dai raportu' cu ce face Miru pe acolo.

Va astept sa veniti de la conferinta sa povestiti cum a fost.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norina spune:

Salutare, gagici!Am intrat si eu sa va salut si sa pup toti nazdravanii Pticodromului , ca nu ne-am mai "vazut" de multisor.Nu am reusit nici macar sa citesc in timpul asta, ci doar cate ceva din actualul capitol, asa ca sa-mi fac macar o idee...ca sunt in urma rau de tot.Sa va zic cate ceva de noi: eu am inceput de ceva vreme serviciul,la scurt timp a murit soacra mea, a fost o perioada delicata, incarcata din toate punctele de vedere, inclusiv emotional. Am incercat pe cat posibil sa nu ajunga si la Teodora toate problemele din ultima perioada si zic eu ca am reusit cu ajutorul mamei mele, care a avut grija de ea in toata aceasta perioada.Teodora e si ea o nazdravana, am renuntat zilele trecute si la biberonul de seara,acum bea cu paiul din cana, ce-i drept doar jumatate din cantitatea care era in bibeon, dar e bine si asa. Pampers mai folosim doar noaptea, in rest olita.S-a facut mare , are 97 cm si aproape 16 kg, e plina de carlionti, (eu si ta-su avand parul drept ),vorbeste intr-una, dar jumatate din vocabular e inca in chineza, doar de ea stiuta. E innebunita dupa copii, isi aminteste numele tuturor, chiar si al celor pe care nu i-a vazut decat odata, max. doua ori.Stie toate hipermarketurile si cand facem cumparaturi trebuie obligatoriu sa mergem la cel pe care-l vrea ea in ziua aia .Acum suntem in plin proces de educare, adica sa inteleaga ca nu se poate de fiecare data sa i se cumpere jucarii cand facem cumaparaturi. Of course, ca se lasa cu urlete si tipete, dar suntem pe drumul cel bun, iar eu ma tin batzoasa .Sigur o sa revin si eu cu "neshte" intrebari, dar mai tarziu, ca de cand am ajuns la munca frec pisoiu' si bate la oki va pup pe toate, cu tot cu burtici si bebici Teodora Sara (norina)www.flickr.com/photos/13809712@N05/sets/72157602086467503/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

neatza...

mamici care dati mai rar pe aici! Hai mai povestiti de puiuti!

Eu azi sunt fericita ! Vlad a reusit... in mai incepe gradinita. Va fi coleg cu Miruna, Maria si Dinu . Am avut emotii f mari... directoare imi zisese ca nu mai vor sa accepte copii asa mici, ca pt echilibrul grupei le trebuie si mai mari. Vladut se pare ca va fi ultimul pitic acceptat momentan ca le-a dat gata cu raspunsurile lui .

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput