Copiluti de mai-iunie 2005 (72)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Adina, ce frumooooooooos, papadia e tare cuminte, a mea e cam zbenguila de la o vreme, nu imi vine sa cred ca unde o asezam acolo statea:))) Sa stii ca si garga e mai lipicioasa in ultima vreme, ea nu a fost nicioodata asa si nici pupacioasa. Ce m-a topit pe mine a fost pupatul pe pulpa piciorului intr-o zi si de atunci de cateva ori pe neasteptate.
Si cu somnul o sa rezolve la voi, ce inseamna sa stea cineva de eila gradinita, ai avut noroc.
Florentina,ti-am lasat mesaj pe YM, am incercat sa sun (sper ca mai e bun nr ala) dar nu mi-a raspuns nimeni si pe urma am realizat ca e oora nepottrivita, poate dorm puiutii. Bravo pentru intarcat iar desenele Mayei m-au dat pe spate, nu o sa ajungem curand la asa performante.:)
Back to work ca ma cearta Danelutza:))

GARGARITA IN CONCURS
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=7" target="_blank">La baita in natura

“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

quote:
Originally posted by Cloreta
Back to work ca ma cearta Danelutza:))

vazui ca aparui

Nici Isabella nu deseneaza, o chinuie talentul cintatului, bineinteles ca o chinuie, sper sa nu cinte ca tat'su fals, ca m-am ars

Pupici, nu mai da decit la schimb cu bomboane si seara la culcare, dar daca ma supara, ma pupa de ma albeste si spune "cuzami, mami"
Daca maninca o fructa ceva, ii spun sa-mi dea si mie o bucatica, rupe cu dintisorii si-mi da, nu ma lasa pe mine sa musc, asta pentru ca muscase tat'su intr-o zi dintr-o capsuna (capatuna, cum zice ea) si i-a spus sa manince el tot, ea nu a vrut, cica "pute" si s-a strimbat, probabil mirosea a tigari, asa poate il dezobisnuim pe tati sa nu ma fumeze , sper, ca eu am sperat toata viata si cu speranta traiesc

Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Adina, ce frumos povestesti, parca si mie imi vine sa ma duc la gradinita. Sa stii ca Tudora are si acum zile cind plinge dimineata, nu mult, asa, de control, dar e trista cind e lasata acolo si spune ca vrea acasa, cu mami. Se mai intristeaza si peste zi si tot asa spune: veau la mami! Cind e cu mine, mai ales daca e o cert pentru ceva, spune ca vrea la tati! Sint sigura ca va merge totul bine!

Si aici, in gradinite se respecta programul de masa, somn etc. La Dawson, gradinita Tudorei, sint mai putin copii si e mai intima atmosfera, si atunci se mai incalca regulile. De exemplu, daca un copil nu are chef sa manince intr-o zi, i se opreste portia si atunci cind i se face foame, i se da sa pape. Mai ales la cei mai micuti si daca nu face o regula din asta. Daca un copil nu s-a saturat si cere de mincare, il iau la bucatarie si ii dau ceva. Nu sint chiar atit de stricti. In schim, la gradinita franceza unde a fost Agata citeva luni, nu se facea nici o favoare, nici unui copil. Numai ca Agata mea s-a prins tare repede cum merge treaba si s-a imprietenit foarte tare cu bucatarul (un asiatic tare simpatic si prietenos, avea si el o fetita de virsta Agatei), iar acesta venea (tot ce se poate sa fie la cererea lui) si o lua ca ajutor (ca una din activitatile copiilor mai mari era sa ajute pe unde vor si pot personalul). Si minca fetita mea pe saturate, imi tot spunea ce a mincat la bucatarie. O mai lua bucatarul si in orele de somn, ca a mea nu doarme de la 2 ani, ca sa nu se plictiseasca cu cartea in mina, pe salteluta. Si il ajuta la spalat vasele si pregatit gustarea pentru copii. Si directoarea o mai lua la ea in birou si ii dadea sa sorteze jucarii sau stateau de vorba... Deci, depinde de gradinita. Aici sint gradinite unde ii forteaza pe copii sa adoarma sau sa stea pe salteluta (e mai usor pentru toti asa), dar unele fac exceptii si au o sala unde cei care nu au somn, fac ceva, in liniste, sa nu deranjeze. La Tudora la gradinita, educatoarele sint cele care ii aseaza pe saltetule (nu au paturi, ci niste saltelute, numai pina in doi ani sint paturi), dar apoi stau ajutoarele lor (in general studenti sau angajati la timp partial). Educatoarele pleaca la ora 15, dar nu toate, ramin tot timpul cite una pe etaj, care supravegheaza copii si ajutoarele si intervin daca e vreo problema.

Noi sintem tot bolnavioare si deci tot acasa. Tudora si astazi dimineata a avut febra 38.7, tuseste rau, ii curge nasul la fel de rau, are ochii rosii si o stare generala tare proasta. De mincat nu mai maninca nici putinul pe care il minca inainte, bea numai apa, a mincat un pic de piure de mar si niste soldatei din piine cu unt. Dar cind spun un pic inseamna chiar un pic, adica doua sau trei guri maxim. Mai astept si astazi, daca nu vad nici o ameliorare, miine ma duc la doctor.

Iar eu sint intepenita de spate. Probabil de la raceala asta pe care o am si eu de citeva zile, nu sint atit de rau ca Tudora, dar nici bine nu ma simt, ieri a nins/plouat, am plecat cu doi si m-am intors cu trei copii pe vremea asta, transpirata toata in spate, nu dorm de vrei trei nopti... toate adunate au terminat spatele meu. Pe linga durerea de coloana, acum mi s-a blocat un muschi cred sau ceva de la git pina un pic mai jos, ca atunci cind te trage curentul... si nu pot sa intorc capul, atit de rau ma doare. Ma intorc cu totul, ca un robotel. Rid eu, dar nu e risul meu, pentru ca eu nu-mi permit sa ma bag in pat si sa stau pina imi trece, trebuie sa gatesc ca nu mai e din nou nimic, sa mai pun din hainele uscate la loc, ca iar se aduna si nu mai gases nimic. Si ce e mai grav, trebuie sa plec dupa Agata, din nou cu doi si vin cu trei, dar nu acasa, ci la patinaj, are doua ore de pregatire astazi pentru competitia de simbata (simbata are prima ei competitie, cu primul ei solo). Spuneti-mi si mie, fetele care conduc, oare chiar e atit de greu sa iei un permis si sa conduci o masina!?! De ce mi se pare mie imposibil sa fac acest lucru si tot trag de timp, tragind si de mine in halul asta. Si colac peste pupaza, mai am si de lucrat afisul si pliantul in care m-am bagat, nu ma asteptam sa vina materialul atit de curind. Astazi astept votul, e mare adunare mare, eu nu am cum sa ma duc cu doi copii. Sint curioasa ce se va vota, scoala sau greva in continuare. Desi, cred ca pe mine deja nu ma mai priveste, pentru ca nu cred ca voi putea sa ma bag sa duc vreun curs la sfirsit intr-un timp atit de scurt, cred ca le abandonez si astept sesiunea de vara. Ma bazez pe faptul ca din toamna pot sa incep mai in forta, poate cu trei cursuri pe sesiune, Lisandru fiind mai mare si eu mai odihnita. Am invatat de m-am rupt sesiunea asta, nu ca daca nu ar fi fost greva chiar as fi transpirat invatind... oricum nu stiu cind as fi facut eu atitea.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Nelia eu am luat permisul in tara, ca m-a amenintat soata ca ma lasa sa merg cu autobuzul, dar de cinci ani, nu m-a lasat sa conduc aici, niciodata , cu toate ca in tara am condus masina noastra, nu alta . Nu-ti fie frica, eu tremuram cu volanul in mina cind faceam scoala , dar dupa aia, mi-a trecut

Florentina n-am invatat sa stau degeaba, desi m-a amenintat terapeutul, ca-mi pune miinile in gips . Dimineata era asa soare si frumos, iar noi a trebuit sa stam acasa/in casa, pentru ca au venit mesterii sa curate centrala, ma rog cazanul de la centrala, ca-i obligatoriu, sa nu polueze aerul, iar eu de nervi, ca prea era soare, am calcat o gramada, iar acum admir gradina, ca altceva nu pot face.

Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

nelia, foarte de ajutor mi-au fost randurile tale despre gradinitele de la voi. eu chiar am fost un pic dezamagita azi ca venind sa o iau pe ema, n-am gasit-o pe educatoarea care plecase inainte de somnul copiilor. n-am prea avut cu cine sa vb azi. cand m-a vazut ema de pe geam a inceput sa se tanguiasca, se strofoca sa planga. mi-a sarit in brate si am intrebat-o:

- de ce pangi?
-pentru ca m-a pacalit pisicuta si am dormiiiiiiiiiiiiit!
-si totusi, de ce plangi?:)
- pentru ca am dormiiiiiiiiit, si eu nu vreau sa mai dorm.

Ii era teribil de ciuda.

Mi-a spus o educatoare de acolo ca face nazuri doar la culcare, de trezit se trezeste cu voie buna.

In schimb clar nu mananca destul. Azi am luat un sandwich cu mine sa i-l dau pe drum in caz ca se plangea iar de foame. L-a mancat pana acasa+ un kinder delice. Acasa facusem o ciorbita si i-am spus. A cerut. A mancat un bol plin cu ciorba!!! La culcare o sa-i mai dau lapte. Cum sa abordez problema asta? Eu sper ca in timp sa manance. Eu sper sa se obisnuita cu alte gusturi.Ea a mancat mancare facuta doar de mine. In vizite ciuguleste doar. Acolo li se face mancare buna, dar nu e ca la mama acasa. Adica nici pastele, preferatele ei, nu le-a mancat pt ca nu erau facute cum le fac eu... Imi spunea directoarea dupa prima zi ca cere mancare, spune ca ii este foame,dar nu gusta decat supa la pranz. Da, supe stiu ca mananca bine. Am obisnuit-o cu supe zilnic. La felul 2 avem probleme. De ciulama nici n-a vrut sa se atinga ieri.Azi nu stiu ce a avut, dar nu a mancat, clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Adina in timp va ceda si va manca. Alexia acasa nu mananca piure de cartofi sub nici o forma. La gradinita a mancat. Pentu ca a vazut ceilalti copii.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Nelia, cand Tudora avea otita cum o tratai?
Newmami si voi ati tras cu otitele. care era tratamentul?

alexia a inceput sa se planga ca o dor urechile si nu aude.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Monu, cu antibiotic! Se mai intimpla sa fie doar un pic rosie si atunci nu-i dadea imediat antibiotic, o lasa sa vada cum evolueaza si de multe ori se vindeca singura. Dar daca era otita, primea antibitoc imediat. Palpeaz-o linga ureche, de-a lungul ei, si daca o doare tare inseamna ca e otita. De multe ori avea otita si Tudora nu avea nici macar febra sau muci, pur si simplu devenea mai plingacioasa, mai ales noaptea, nu minca, imi arata sau imi spunea ca o doare urechea si cind ma duceam la doctor aflam ca e iar otita.
Adina, eu am cam trisat si inca o mai fac in legatura cu regulile de la gradinite. Stii, eu zimbesc frumos, ca la vorbit ma cam limiteaza cunostintele de engleza sau franceza. Adica de vorbit vorbesc eu, dar stii nu reusesc sa redau nuantele, asa cum as face in romaneste. Ei, si m-am dus eu si inca mai mai duc la orice problemuta care apare si o rezolv intre patru ochi, cu directoarea si/sau cu educatoarea. Agata era flaminzila si nu se satura ea cu ce-i dadeau aia de pe acolo, desi era bun si le mai dadea si a doua portie. Si am vorbit cu educatoarea ei, care m-a trimis la directoare si am rugat-o daca pot sa-i dau Agatei un pachetel, sa-l aiba in rezerva in eventualitatea in care ori nu se satura, ori nu-i place mincarea. Le-am spus ca, in general, ea are ore fixe de masa, dar nu am fortat-o niciodata sa manince, si le-am rugat sa gaseasca solutii daca o vede ca nu papa la masa, sa-i dea macar o gustarica pina vin eu. Si asa am mers un timp, pina cind am inceput sa-i gasesc pachetelul intreg (cred ca vreo jumatate de an), semn ca se obisnuise si cu mincarea si cu orele, cu tot. Tudora nu maninca si nici nu cere de mincare. E si mai timida, daca nu-i place mincarea ii este jena sa spuna, pur si simplu nu papa. Atunci, am apelat din nou la zimbet si la rugaminti si anul trecut le-am rugat sa ma lase sa aduc mincarea de acasa (se poarta acest lucru pentru ca sint multi alergici si copiii sint invatati sa manince numai ceea ce le apartine sau ce li se pune in fata). Tot anul trecut i-am dus eu mincarea de prinz si gustari (era si mica si nu voiam sa manince orice), iar anul acesta ii dau pachetel in fiecare dimineata, ca nu prea mai apuca sa pape nimic acasa, desi eu le pun masa. Ii pun in rucsacel un fruct, o cutiuta cu legume crude, una cu ceva de mincare sau un sandwichm, biscuitei, ce am prin casa si stiu ca-i place. I-o dau educatoarei si in cazul in care o vede ca nu maninca, o indeamna sa pape ce are in rucsacel. Citeodata papa ce are de acasa, citeodata ii place ce e acolo... de cele mai multe ori nu maninca nimic sau foarte putin, de se sperie si ele. O mai iau pe la bucatarie si o vrajesc cu te miri ce, poate-poate. Sa stii ca educatoarele i-au dat si din pachetul lor, daca a atras-o ceva, numai sa o stie mincata. Deci, eu spun ca daca te duci si discuti politicos problema, nu se poate sa nu reusesti... Ah, si uitasem, da, in Romania pe linga vorba dulce, mai conteaza si acel mult aduce, stiu, dar poti incerca intii cu vorba. Nu va fi definitiv, ci pentru o perioada, pina face trecerea de la mincarea de acasa la cea de la gradinita. Nu trebuie banalizata acest aspect, nu poti obliga nici un adult, darminte un copil, sa schimbe meniul asa peste noapte. Bafta!

Incepe scoala de miine. Am un chef!!! Numai asta mai lipsea din viata mea! Adevarul este ca ma obisnuisem fara.

Tudora tot cu febra. Mai mica, acum jumatate de ora avea 38.3, cea mai mica de simbata incoace. Sper sa fie spre bine si sa nu fie nevoie sa ma duc la doctor. Lui Lisandru trebuia sa-i fac vaccinul de patru luni, dar am zis sa scapam intii de microb si apoi sa i-l fac. El e doar cu nasucul infundat si mai da sa tuseasca din cind in cind, sper ca va ramine si de data asta numai cu atit.

Am terminat ce am avut de lucru, am si trimis, acum astept sa vad si citi bani voi primi. Macar de un acolo!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

monu - pentru otita antibiotic!

nelia - e usor de condus aici o masina fara cutie de viteze - merge singura, crede-ma!

florentina - multumim de abia asteptam sa stim ce e gagalicea

Bea, poza cu puiul tau dormind langa calculator m-a traumatizat. pai ar mea n-ar pune geana peste geana nici dupa revelion in asa pozitie!!!

un pupic pentru toate mamicile de aici ca parca imi mai trec greturile

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Of sanatate bolnaviorilor, ce le mai trageti si voi!

Si asa sa nu fim o exceptie si bia mea de doua zile e racita cobza, are amigdalele inflamate si varsa cam de doua ori pe zi si desigur nu merge la gradi.

Cristi a inceput cursul de dans de societate cu aprox. 35-40 de copii cu varste cuprinse intre 5-14 ani cu 4 instructori intr o sala zic eu destul de mica, om vedea cum va fi. Sunt convinsa ca multi vor renunta deoarece sunt copilasi cam 60% cu varste pana in 6 ani.Ieri ne au lasat si pe noi parintii sa fim de fata si le au aratat copilasilor ce dansuri vor invata unii participand cu mult elan altii au inceput sa planga. Mi am amintit de tineretea meacand paricipam si eu si chiar ma gandeam io asa ce ar fi sa mergem si noi la un curs normal la adulti( ma mai gandesc la faza asta desi toata saptamana ne este ocupata cu activitatile lui cristi si ale biei).

Mergi la inceput