***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (59)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
Am primit pe mail aceasta "clasificare" care mi s-a parut interesanta aa ca i-am dat paste si pentru voi:
SANGVINICUL RADIOS:
Bebelusul:
- vioi, cu ochi inteligenti
- gangureste, chicoteste
- doreste companie
- se da in spectacol
- impresionabil
- tipa sa i se acorde atentie
- stie ca e simpatic
- dornic sa apuce orice lucru
- plange cand nu il ia nimeni in brate sau e obosit
COLERICUL DOMINANT:
bEBELUSUL:
- vioi, cu ochi inteligenti
- AVENTUROS
- PLIN DE ENERGIE
- EXTROVERTIT
- precoce
- lider innascut
- indaratnic
- pretentios
- galagios
- arunca cu lucruri
- nu doarme prea mult
MELANCOLICUL METICULOS:
bebelusul:
- serios
- tacut
- ii place sa aiba un program
- ii analizeaza pe cei din jur
- se simte bine singur
- suspicios/rezervat
- pare trist
- plange usor
- se agata de parinti
FLEGMATICUL DRAGUT:
Bebelusul:
- serios
- docil
- nepretentios
- fericit
- adaptabil
- ii place sa doarma
- rezervat
- neimpresionabil
- lent
- timid
- indiferent
Multumesc fetelor care mi-au raspuns dar astept in continuare sugestii!!!
De KAY SI SONIUTA mai stie cineva ceva?Oana nu ne-a mai scris de o gramada de timp sa stim si noi ce face pitica luptatoate
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
FOTOLII SI SCAUNELE COPII
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
tamaraspt spune:
Sanatate la capsunicile bolnave - Bogdan de liviana si David de Alina.
Eu cred ca nu stiu sa reactionez in fata bolii, eu nu prea am avut probleme. Asa ca Matei a facut pt a doua oara febra - a avut intre 38 si 38.5 pt 24 ore si nimic altceva. De data asta i-am dat antiinflamatoare la 8 ore si i-a trecut, iar eu nici macar nu mi-am sunat dr.
Dar ma gandeam sa ma duc sa-i spun si sa se uite in gat la cate probleme citesc ca pot fi.
ckristina din poze eu am vazut numai roseata. Din pacate nu pot pune poze, noi avem in zonele rosiatice niste bubite usor iesite in relief pe care atunci cand se scarpina Matei le rupea. Si se simt si la mana, chiar aunci cand dispare roseata. Am observat atunci cand dispar in urmatoarea ordine: dispar din bubite, dar nu toate si zona ramane aspra daca reduc hidratarea/cremuirea, se duce roseata si apoi dispar de tot bubitele si daca privesc bine in lumina zona respectiva este luciosa. Nu am ajuns niciodata sa-si recapete pielea aspectul normal dar eu sper. Si cum am scris mai devreme nu recomand cortizonul pt ca doar cosmetiteaza pe moment si reactiile adverse sunt de lunga durata, poate doar in cazuri extreme.
Am vazut ca folosesti un hidrocortizon, macar incearca sa dai f putin sau "indoieste-l" cu vaselina alba si nu-l folosi multe zile. Pt roseata mai poti folosi comprese cu apa termala, dar tb sa stea macar 10 min cu ele ca sa se vada rezultatele - cel putin la noi asa a fost.
Spui ca apar dupa baie - poate ap este prea fierbinte - noi il spalam in apa destul de rece, cred ca are vreo 36grade sau mai putin si nu folosim sapun decat f rar. Si punem trate.
Va scarpinati? Ca vad ca-i dai si un antihistaminic. Noi ne scarpinam f rau.
Am uitat dar cineva ma intreba de fren lingual . Am fost la orl si din fericire nu este nevoie de interventie fiind la limita - daca nu va putea pronunta pe R dupa 3 ani revenim. Cica cine are frenul lingual prea scurt cand suge o face cu zgomot - ploscaind si scapa sanul. Si mi-a zis ca se poate taia pana la 10 ani. Eu am o verisoara care are frenul lingual prea scurt si cand scoate limba se despica in doua. Si vorbeste f bine.
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
La multe lunici sarbatoritilor nostrii de maine!!!!Mamibiutza pentru Maria Eleonora
ManuC1010 pentru Maria Cristina
Iuliabraila pentru Florin Mario
Dyonise pentru Teodor
Pauly pentru Riana Alessya
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
ancamariMERSI.am luat legatura cu ea
poze rafi hi5sipoze rafi
alina mamica lui rafael albert(25.05.2007)
Ninutza spune:
Mamibiutza, pentru Maria Eleonora
ManuC1010, pentru Maria Cristina
Iuliabraila, pentru Florin Mario
Dyonise, pentru Teodor
Pauly, pentru Riana Alessya
Paflo
Pozici Mirunica
Miruna Maria, 5 iunie 2007
Pepsi spune:
la multe lunite la toti sarbatoritii!
mica, merci mult de tot ca ai intrebat la agentie de asigurare ptr soacra mea, esti o scumpa si apreciez mult de tot ce faci ptr mine, iti dau pm
mihamora, merci mult de pm, sint bine doar obosita, am avut de recuperat la somn, da sint aici
ella, hai ca mi-ai facut saptamina, nu luna mai buna! am ris de numa, si tu si elteka cu scarpinatul vostru!
alyna, imi pare tare rau ca ai probleme si tu de sanatate cu micutul
oana, nu ne mai scrii nimic de sonia?zilele astea cu boala lui david m-am gindit mult la tine, pai eu disperam ptr o otita, ce sa zic tu saraca de tine!pup inimioara
si eu primesc pm-uri ptr ca sa votez, si sint persoane pe care nici nu le stiu......sper sa nu mai primesc ptr ca nu e normal, eu ma uit pe acolo si votez pe cine vreau
ckristina, chiar ma intrebam ce mai faci si cum esti, imi pare tare rau ca ai probleme cu sinii din nou, credeam ca ati rezolvat ultima data, ce are bianca seamana cu ce a avut dominic(ti-am aratat?) dar el avea pe miini, spate picioare, si erau mult mai multe, dar seamana cu ce are ea pe obraz si barba, la gurita pare sa fie altceva,nu puteam mari poza, da-mi pe mail poate. cu analizele, aici se fac prin teste cutanate, la amindoi aia am facut ptr ca sint cele mai relevante, adica iti zice sigur sau cit mai precis la ce e alergic, daca faci igE-urile de ex se vede doar un fond atopic dar nu si la ce. cel putin aici asa se fac, cutanat, e f putin traumatizant, ptr ca le face niste puncte cu un creion pe minute si apoi ii inteapa f putin asa cu virful acului ca sa intre substanta in piele imi pare rau ca aveti probleme, cind am vazut pozele cu bia mi-am amintit de dominic, cum trebuia sa innmoi in apa hainele inainte sa le dau jos ca se lipeau de el ca avea rana vie
betty, a avut otita david, de aia am fost la urgente, si urla de 2 ore si nu reuseam sa=l potolim, desi era sub tratament, mi-au dat ibuprofen ptr dureri si a mers f bine, si mi-a zis ca nu e voie sa=l mai spal pe cap o perioada
am citit pe sarite, daca am uitat sa raspuns cuiva ma trageti de mineca, iar cu retetele nu am uitat, dar nu am avut timp
a, si am inceput aquaforme, e minunat!am promis ca nu ma mai cintaresc decit dupa 1 luna da e asa de bineeeeeee, simt si eu ca am muschi inca pe care ii credeam ingropati de grasime!sa vina vara asta odata, ca vreau sa iesim cu bicicletele pe circuit, si cu cortul la camping!VREAU vara, soare, piscina!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kid/kid.jpg)
kid spune:
Paflo
Maria Eleonora de Mamibiutza
Maria Cristina de ManuC1010
Riana Alessya de Pauly
Florin Mario de Iuliabraila
Teodor de Dyonise
Teodora Ana de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
hellou si de la noi, poate vi s-a facut dor
mai, da' nu e nicio graviduta proaspata pe-aici? sau am pierdut eu momentul?
acum, ce sa va spun, eu tratez bolile mai cu indiferenta, adica daca nu e febra e bine, diareea se trateaza cu orez, suc de mere si eventual ceva saruri de rehidratare, mucii se trateaza cu ser. eu nici paracetamol nu le mai dau daca-s vioi si n-au febra. (bine, mai precis ar fi sa zic ca am tot incercat sa le dau medicamente, dar nici unul din ei nu ia, dupa ce imi dau sufletul sa le bag o doza cat de cat suficienta il scuipa, il vomita, nimic nu le ajunge in stomac, asa ca... n-are niciun rost sa le mai dau.
de ab nici nu se pune problema, ca 7 zile minimum clar nu pot sa le dau, astia cum se fac un pic mai bine o zbughesc ca din pusca cand ma vad cu "licorile")
anais tocmai a trecut un episod de diaree, tot fara medicamente, n-a vrut nici orez, n-a vrut nici lapte fara lactoza, nimic. numai niste hydrasec in suc de mere a acceptat, oricum sub doza recomandata.
despre cadouri de pasti - eu nu fac, in principiu, decat la copii, si constau invariabil din una bucata imbracaminte/ incaltaminte si una bucata jucarie, ca fara jucarie ce cadou ar fi
pupici la capsunei si capsunici (noi ratam intalnirea de anul asta - e chiar in ziua de mot/turta) si la mamicile lor
a... poze cu piticii aici
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kid/kid.jpg)
kid spune:
Eu de cateva nopti, nu stiu de ce, am somnul agitat. Ma trezesc de foarte multe ori sa-l verific pe Vladut, care nu se trezeste decat o singura data, pe la 2-3 sa bea ceai. Si cred ca m-am pricopsit si cu o astenie, am o stare super proasta, n-am chef de nimic.
doxinu Noi de obicei nu luam nimic cadou de Pasti, dar anul asta ma gandeam sa le imprimam cate un tricou cu "Sunt bunic/a" si o poza a juniorului. Ma mai gandesc.
Acum trebuie sa-mi storc creierii sa iau cadouri nasilor care isi aniverseaza ziua de nastere curand si nu stiu ce, ca au de toate.
Teodora Ana de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Graviduta spune:
Doxinu, eu nu iau niciun cadou adultilor, ca nici ei nu s-au omorat sa ne ia noua sau Marei. O sa-i iau cadou finutei mele si fetei finilor nostri si cam atat. A, si probabil Marei, desi nu prea stie ea sa se bucure acum de cadouri. Poate niste ghetute, ca-i trebuie.
Corap, m-am uitat la pozele cu piticii tai. Sunt haiosi rau . Gabriel mai bea din biberon sau doar se alinta ca o vede pe Anais ca bea? Si am vazut si 2 filmulete cu Anais abia nascuta care m-au emotionat.
Am o problema care ma sacaie de ceva timp, dar tot uit sa intreb pediatra. Mara are o cuta in plus pe piciorul stang, in spate, mai sus de genunchi, si nu stiu daca e vreo problema. Stiu ca vorbeati acum ceva timp de cute inegale. E vreun semn de ceva? Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)