Sfat...
Nu am stiut unde sa postez asa ca am deschis subiect nou in ideea ca ma ve-ti ajuta cu un raspuns cat mai repede.
Ne-am hotarat ca de paste sa ii facem mamei mele un cadou si sa petrecam sfintele sarbatori in Grecia, problema este ca ea nu are pasaport ( stiu ca se poate si fara!!!), nici CI , are buletin de identitate model vechi cu valabilitate...nelimitata!Credeti ca vom avea probleme in vama sau sa ma apuc sa umblu sa ii fac pasaport sau CI???
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
Raspunsuri
mihaela_s spune:
quote:
Initial creeata de antosit
Nu am stiut unde sa postez asa ca am deschis subiect nou in ideea ca ma ve-ti ajuta cu un raspuns cat mai repede.
Ne-am hotarat ca de paste sa ii facem mamei mele un cadou si sa petrecam sfintele sarbatori in Grecia, problema este ca ea nu are pasaport ( stiu ca se poate si fara!!!), nici CI , are buletin de identitate model vechi cu valabilitate...nelimitata!Credeti ca vom avea probleme in vama sau sa ma apuc sa umblu sa ii fac pasaport sau CI???
Anto
Cu buletin vechi nu se poate trece granitza. Obligatoriu CI sau pasaport.
vorbe de copil...
Hobby
antosit spune:
Offfff... esti sigura? M-am desumflat!Pai atunici cel mai simplu este sa ii fac pasaport, nu?
Anto
mihaela_s spune:
Uite www.politiadefrontiera.ro/conditii_calatorie_2007/conditii_romani_ue.php" target="_blank">aici. Poti sa dai si un tf. la Politia de frontiera din orasul tau si sa te interesezi direct de la sursa, dar asa scrie. Si eu asa stiu, undeva am auzit precizat, cred ca la tv ca nu se poate trece cu buletin vechi...aaa, da stiu, cand eram inca in Ro o colega de-a mea i-a facut tatalui ei pasaport pentru ca avea buletin vechi si s-a interesat atunci. E sigur!
Nu stiu ce e mai usor, eu cred ca totusi cu CI iesi mai ieftin si mai rapid, dar depinde daca are nevoie pe mai departe de pasaport ca sa mearga in alte tari care nu accepta doar buletinul, cu asta ai scapat. Imi pare rau, imi dau seama ca nu va mai fi surpriza, dar asta e legea...
vorbe de copil...
Hobby
antosit spune:
Multumesc mult de tot!Asa este nu va mai fi surpriza dar macar ii voi face o bucurie!Cred ca am sa ii fac totusi pasaport, asa o vom putea lua si in alte parti cu noi...
Anto
mihaela_s spune:
Cu mare placere! Vacanta placuta in Grecia, sa va simtiti minunat!
vorbe de copil...
Hobby
roxanaz spune:
si pasaport si CI e foarte simplu de facut acum.... ii va fi util si una si celalta. CI dureaza mai putin.
vacanta placuta!
Roxana
antosit spune:
Roxanez multumesc! Am sa ii fac totusi pasaport cu taxa de urgenta pt. ca il va putea folosi si in alte tari care nu sunt in uniune.
Anto
miki68 spune:
Eu vreau sa-ti spun ca pasaport nu se face cu buletin de id. Deci, e musai sa-si faca CI mai intai daca vrea sa plece in UE. Daca-si mai face si pasaport, e optiunea ei/ta.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
antosit spune:
quote:
Originally posted by miki68
Eu vreau sa-ti spun ca pasaport nu se face cu buletin de id. Deci, e musai sa-si faca CI mai intai daca vrea sa plece in UE. Daca-si mai face si pasaport, e optiunea ei/ta.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
Miki ieri am fost cu mama si am depus actele pt. pasaport; fata de la ghiseu ne-a primit actele dar ne-a avertizat ca s-ar putea ca cei din N. Iorga sa nu le primeasca;ne-a rechemat miercurea viitoare totusi sa vedem daca il fac.
Anto