Fetele din America (104)
Raspunsuri - Pagina 20
philip spune:
ghicoel, sotului, pt sinuzita, i-a fost recomandat bactroban (mupirocin cream) cu care sa-i unga nasul, ma gandesc ca o fi ceva similar cu medicamentul d ecare zici tu. si asta in mod normal e folosit ca dezinfectant pt rani etc ta un search pe google si vezi ce gasesti.
philip&andreea
adriana_m spune:
Bun subiectul asta cu engleza. Eu sunt aici numai de un an jumate si pot spune ca atunci cand am venit aici nu stiam mai deloc egleza, adica pe o scala de la 1 la 10 eu eram pe undeva pe la 3. Mi-a fost foarte greu, mai ales ca nu am mers nicaieri decatprin magazine si acasa. Si acum e la fel. Eu zic ca daca ai unde sa mergi si sa vb cu americani e un mare avantaj. Eu nu am avantajul asta. Dar am inceput sa merg la o scoala (gratuita) de engleza si acolo am mai prins. Acum cand duc copilul la gradinita tot timpul ma bag in seama cu educatoarele lui. Orice imi vine in minte spun numai sa leg o conversatie. Eu nu prea am inclinatie pt limbile straine. Mostenire de familie. Si eu si fratele meu am fost pe langa engleza. Oricat ne-am chinuit in scoli sa prindem engleza nu s-a prins mai nimic de noi. Acum ca m-am apucat de invatat pe Toefl mi-am dat seama ca mai am foarte mult de invatat. De pus accent pe vocabular. E tare nasol cand vrei sa spui ceva si nu-ti gasesti cuvintele. Vina vocabularului redus. Si eu cred ca ajuta mult tv si radio si cititul cu voce tare. Asa ca Alina sunt cam in aceeasi situatie cu tine sau poate chiar mai rau, dar e bine ca avem vointa si ca nu ne lasam.
a_alinta spune:
hai adriana, poate ne luam de mana si mai facem ceva cu engleza asta... si eu am un frate care e de 5 ani in chicago, dar de el se prinde, frate! eu sunt gasca aia care trece prin apa si nu se uda
povesteste-mi si mie de Toefel...ce carti ti-ai luat si de unde... are si vocabular si gramatica si expresii? sper ca nu te-am asasinat cu intrebarile.. nu vreau sa fiu sacaitoare..
si eu am fost la un colegiu la inceput , unde predau gratuit engleza, pe o scara de la 0 la 8 eu am intrat in nivelul 3.. am urmat pana in 6, cand am renuntat...sunt multe de povestit , nu vreau sa va plictisesc cu povestile mele... cert este ca doar cu TV nu prea se mai lipeste... si ce ma intriga cel mai mult este faptul ca daca urmaresc la tv cu caption inteleg 95%...fara caption in jur de 50%... sa nu ma apuce disperarea???
blackpanterro spune:
Parerea mea e ca nu ai nevoie de scoli si de teste ca sa inveti engleza ma ales ca aveti deja cunostinte de baza.Citind mult va obisnuiti si cu limba si cu expresiile si se imbogateste vocabularul considerabil.Luati o carte buna si incepeti sa cititi, cand ajungeti la cuvinte necunoscute luati dictionarul si va uitati cum se citeste(fonetica engleza e usoara) si ce inseamna.Si treceti mai departe pana ajungeti din nou la un cuvant necunoscut.Imposibil sa nu se prinda.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
sinzi_ana spune:
Eu imi scriu testamentul!!! Maine am programarea la stomatolog...in seara asta incep cu drogatu!!!! Primul stop: valium...maine iau altceva
Sper sa supravietuiesc!!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
pumba spune:
si mie ce-mi dai?
facem galerie, sa suporti cu brio!
Adeline( 16.12.2005)Claire(7.12.2001)
cenia spune:
Hai sa ma bag si eu in seama.
cit am stat acasa (am venit de un an) nu am progresat deloc, apoi am inceput sa lucrez si trebuia sa vorbesc cu americancele cu miinile cu picioarele si era bine! precizez ca nu am facut engleza la scoala deloc, doar acasa autodidactic si apoi cu un profesor ca nu prea avaem succes.
acuma stau acasa de o luna si se vede ca interactionez cu americanii...
cu cititul e foarte bine, numai ca te lasi daca nu esti fan.
o alta metoda ar fi presa, ziarul, ca daca nu esti prea indragostit tot te intereseaza presa locala, ce s-a mai intimplat etc.
mie asa mi-a recomandat un englez si totusi cea mai bunametoda e sa lucrezi in mijlocul americanilor ca vrei nu vrei tot inveti ceva. (aici ar fi fain sa ai un roman care sa iti traduca, hi hi hi)
sa vedem cind oi naste daca voi intelege ce zice doctorul
am sotul si in el mi-e increderea, dar asa, in mare, ma descurc. ma miram de astia din Italia care nu invatauitaliana intr-un an, cam asa credeam eu ca ar fi termenul de invatare a termenilor de baza a unei limbi!
a_alinta spune:
cenia, cand nasti?.. multa sanatate si sa ai un pui sanatos! eu am nascut acum 6 luni si un pic.... si pot sa-ti spun ca nu trebuie sa stii multa engleza ca sa intelegi ce spune doctorul..... ca , push, push.... stie toata lumea.. cred ca iti dai seama ca glumesc...
fetelor, voi cred ca aveti dreptate , eu sunt cea care nu am incredere in mine si eu aici trebuie sa lucrez ... in paralel cu invatarea limbii americane... o astept pe adriana
nopate buna!
a_alinta spune:
sanzi ana, dar ce faci la dentist de ai inceput cu valium???
si mie mi-e o frica de dentist de mor.........
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by a_alinta
sanzi ana, dar ce faci la dentist de ai inceput cu valium???
si mie mi-e o frica de dentist de mor.........
alina
2 extractii si o carie mare!!!! vreau sa schimb si alte 2 plombe...depinde daca are timp...(caria mare s-ar putea sa fie cu "root canal")
Eu am ales "sedation" sper sa nu regret ca nu am ales anestezie generala!!!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati