Fetele din America (104)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Alina, cand am venit in America stiam mult mai putin si mai corect decat sotul.
Insa, eu stand acasa si nevorbind cu nimeni am ramas mult in urma. Sotul a progresat al naibii de repede fiind in contact cu clientii, avand conferinte cu ei, vorbind cu toate natiile de clienti.
Apoi cineva mi-a spus sa ma duc la Biblioteca si sa imi iau carti. Am prins gustul unei scriitoare Danielle Steele (carti tare usurele, te obisnuiesti rapid cu al ei vocabular) si i-am citit toate cartile.
Apoi am facut voluntariat un an jumate la Crucea Rosie si aici am invatat masiv limba engleza.
Dupa care am intrerupt voluntariatul pe motiv de sarcina cu probleme si stat in pat.
Si de pe aici a inceput limba sa imi scartaie pe motiv ca vorbeam engleza foarte rar, numai cand mergeam la pediatru si atat.
Ce m-a mai ajutat sa pun captions la TV, sa ascult romani vorbind engleza, sa vad emisiuni gen Dr. Phil sau Oprah.
Acum sunt in scoala si nu am incotro sa nu vorbesc limba. Sper ca in 4 ani de zile sa nu mai am probleme.
Ieri am fost sa ne plimbam cu noua masina a prietenului nostru care e un Porshe. Avem aici doi prieteni foarte buni care amandoi si-au luat Porshe la un interval de cateva luni. Sotul dupa ce a condus-o a zis ca si-o pune pe lista lui de dorinte. Dar mai dupa vreo 10 ani. Pana atunci e fericit ca are minivan Honda(cotata ca fiind minivanul ce poate fi condus "sport si de tatici" ) si ca i-a incaput canapeaua in el .
Mie mi-a placut al naibii de mult masinuta aia. Avea motorul ala un zgomot, mai ales cand o accelerai , raspundea rapid la comenzi si joasa de ziceai ce e lipita de asfalt. NU stiu daca mi-as dori-o ca eu inca sunt fan Acura RL. Fug ca bazaie Eva.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Oana B multumim de aprecieri...

Maine incepem si noi scoala iar dupa bube. Si are si spelling ul maine, asa ca sa inceapa n forta!

Ramona, alt tip: nu te spala pe fata prea des. De ex eu ma spal doar ca sa mi dau mastile jos si cand ma spal pe par (incerc sa nu, dar ajunge uneori), asa mai ajunge apa pe fata mea. De ani si ani de zile (multi) nu m am mai spalat pe fata. In facultate in RO o profa ne a invatat si mare dreptate a avut.

Alina, noi suntem aici de 5 ani (in vara). Am invatat mult de cand Ralu a inceput scoala. Si acum s o vezi ce ma mai corecteaza la accent .
Cand mergi la scoala la copil leaga si tu niste conversatii mai usurele cu mamicile, sa vezi ca usor usor iti dai drumul. Si ptr inceput las o la trecut prezent si viitor ca i destul. Succes!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

alina- eu am invatat engleza de la sot.important e sa vorbesti,sa prinzi curaj.la inceput ma uitam la Tanar si Nelinistit si stiri,am prins din mers cum se exprimau , cum faceau acordurile etc.azi dimineata l-am intrebat ,pe sot ce nota as merita pt engleza mea si mi-a spus 8.daca ,spunea mai putin ,avea de furca,desigur.citeam si citesc tot ce prind in mana.cartile pt copii sunt foarte bune.

Adeline( 16.12.2005)Claire(7.12.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

corinadana- e frumoasa foc Raluca ta!
cand ai spus ca are 4 pe linie ,am ramas putin interzisa.la noi notarea e invers - 1 e nota cea mai buna.felicitari pt report card!

Adeline( 16.12.2005)Claire(7.12.2001)

Mergi la inceput

Pumba Ce chestie la voi e invers cu notarea...

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

mai fetelor, c ma bucur ca ma bagati si pe mine in seama
de vorbit vorbesc , poate nu m-am exprimat eu bine, de inteles inteleg, nu tot, of course ( de vorbeste un negru pot sa adorm langa el ca nu pricep mai nimic), dar nu consider ca am facut progrese prea mari de cand am venit! si au trecut aproape 3 ani!
vreau sa-mi imbogatesc vocabularul si ce imi lipseste foarte mult este lipsa expresiilor...
corina, la scoala merg numai cand este ziua de report card, si atunci nu intalnesc decat profesoara! cu alte mamici nu ma intalnesc, andrei e mare si merge singur la scoala.. poate cand o incepe mandruta gradinita!... daca citesc eu ceva , andrei nu intelege nimic din ce spun, dovada ca citesc groaznic! sau o fi el repezit??!!! .. fac si eu haz de necaz!
la noi notarea consta in litere.. A pt. foarte bine , exista si +A, , apoi B, C, D , E si F este ultima, cea mai slaba...e clar ca , cate bordeie , atatea obiceie!

Mergi la inceput

Ha ha Alina stai linistita ca pe negrii nici eu nu i prea inteleg decat pe cei scoliti, restul eu cred ca vorbesc un slang...
Cat e de mare baiatul tau?

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Am uitat sa-ti spun ca Benadryl e tot un antihistaminic, se gaseste aici in farmacii.

Pai Colargolul in fapt nu-i antihistaminic e o solutie cu iod, argint care cauterizeaza chimic nasul si facand-o reduce vegetatiile adenoide si dimensiunea cornetelor care amandoua infloresco-largesc la alergii.
Ramona don't worry si daca ziceai de anii mei aveai dreptate. Si chiar simt cum m-am domolit in ultimii ani, poate pentru ca oricum nu tin pasul cu cei mici. Si nici nu-s asa de tanara.

Alina eu cu engleza nu stiu ce sa-ti zic. Eu dpdv profesional ma exprim corect in engleza, conversational rezonabil. Cam asta stiam si inainte si dupa State. Nu vorbim acasa engleza. Serviciul e cam claustrofob. Televizor n-am in casa decat pentru DVD-urile copiilor, o carte care nu-i legata de job sau prunci citesc din an in Paste. Acum cu scoala celei mari incep sa exersez, dar in principiu gramatica, limbile le pasez in gradina sotului. Cu al meu nu ma compar pentru simplul motiv ca are o urechiusa muzicala mult prea buna. Imita n-spe mii de accente in cateva limbi. Nu si cel romanesc ca atat i-ar trebui! Sper ca pruncii sa-l mosteneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

corina , andrei face 13 ani pe 1 mai! e nascut de ziua muncii.. numai ca aici ziua muncii nu e pe 1 mai, apropo, eu chiar stiam ca 1 mai e ziua internationala a muncii, dar se pare ca america nu face parte din international... referitor la negri, nu numai ca vorbesc numai in slang, dar nici nu pronunta tot cuvantul, ca sa nu mai zic ca mai vorbesc si pe nas, si cantat!! nu sunt rasista, dar nu poci s-i inteleg si pace!
referitor la ureche muzicala, eu cred ca ai mare dreptate, sneeuwklokje ( n-ai cumva si o porecla, ca m-am dus de 2 ori pe pagina sa-ti citesc numele, ce sa-i faci memoria asta excelenta )...sunt persoane care prin din zbor si altii care bat pasul pe loc, aici a se vedea persoana mea.... se pare ca urechiusa mea e tare surda

Mergi la inceput

Ce figura esti Alina!
Sa ti traiasca feciorul! e middle school, nu?

Va pup ca noi fugim la plaja!!!

corina mama Ralucai

Mergi la inceput