Totul despre cartofi
Raspunsuri - Pagina 2
Vivela spune:
Ca sa nu se zbarceasca, poti unge cartofii cu putin ulei inainte de a-i baga la cuptor. Eu asa stiam, dar recunosc ca n-am incercat niciodata, n-am mai facut cartofi copti de f mult timp. Dar acum m-au facut fetele pofta , asa ca o sa incerc cat de curand.
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF
www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank"> Children see. Children do.
matildasep spune:
Eu mai fac cateodata kumpir, reteta turceasca. Aleg cartofi mari, cei mai mari, ii spal , ii bag la cuptor inveliti in folie de aluminiu, eu ii las cam o ora, pt.ca sunt mari. dupa ce-i scot, imediat ii tai in doua, si adaug unt, porumb fiert, castraveti murati, masline, branza, cascaval, ce am prin casa, condimente, sunt super. se vindea si in mall , acum nu stiu daca mai e .
sau cartofi copti la cuptor feliati, mai intai ii fierb putin, ii iau inainte sa se desfac, ii tai felii, pun putin unt peste ei, si ii las la cuptor pana se rumenesc. pofta buna!
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
mina spune:
piureul pt a doua zi...cand il faci pui si 1-2 linguri de ulei de masline. A doua zi il incalzesti acoperit in cuptor la foc mic mic. Se mai usuca un pic dar e gustos.
Cartofi tzaranesti:
Cartofii se fierb felii impreuna cu cativa catei de usturoi (in coaja ei cateii)
Apoi se scot si se trag la tigaie in 2-3 linguri de ulei de masline. Atentie, se pun feliile ntr-un singur strat in tigaie si se intorc fiecare pe rand ca altfel iese piure :D. Dupa ce prind un pic de crusta pe toate partile, se pun intr-o tava de jena iar peste ei traznesti sare, piper, boia, busuioc, etc, ce ii place cetateanului mancacios. Se mai pune peste ei si o "prajeala" din ceapa sau praz cu feliute de bacon si 3-4 catei de usturoi feliute.
Apoi la cuptor sa prinda gust unii de la altii
Pofta mare
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
diuna spune:
Eu m-am convins ca ies asa cum vreau atunci cand cumpar din supermarket cartofi de import, pe care scrie ce soi sunt si la ce se preteaza cel mai bine. Sunt mai scumpi un pic, dar n-am surprize.
Piureul il incalzesc a doua zi la microunde, dupa ce adaug ceva lapte.
Ador, ca preparate, salatele din cartofi fierti, cu peste marinat si maioneza muuulta...
Criss75 spune:
Eu fierb cartofii mai mari in coaja, ii las sa se raceasca, ii tai in doua, ii scobesc si ii umplu cu un amestec de ceapa calita, in care adaug miezul cartofilor, bakon cubulete, cascaval ras si un ou crud, masline cand am, dupa care umplu cartofii si ii pun la cuptor. La fel se pot face si cu cartofii copti.
http://good-times.webshots.com/photo/2054620140102224540VrMLAr
Sau mai fac si salata de cartofi cu maioneza. Fierb cartofii in coaja, preferabil sa fie fierti cu o seara inainte. II tai felii, mai tai si doua cepe rosii solzisori, ii stropesc cu doua linguri apa, o lingurita zahar si o lingurita otet, adaug sare, piper si masline negre. Dupa care fac o maioneza, o amestec cu o cutie de smantana si o torn peste cartofi.
Criss si Alex (11.05.2003)
cylyche spune:
He he ...am capatat si eu o idee ce mancam deseara.
Am si eu o reteta ii zice Cartofi frantozesti.
Cam la 3 cartofi fierti in coaja un un ou fiert.
Cartofii in curat ii tai rondele.Un vas de yena o ung cu unt sau margarina si incep sa pun straturi.Un strat de cartofi unul de ou cateva cubuelte de unt sare ,piper .Tot asa pana se umple vasul.Cine vrea poate sa puna si carnati,bakon,branza telemea nesarata intre straturi.cand e plin vasul in dau la cuptor ,cand sa infiebantat bine ,torn peste ea 2-3 oua amestecate cu smantana un pic de ulei sare piper.O las la cuptor cam o oar sau pana se rumeneste deasupre.E super cum sunt cartofii fiebinti se incheaga oul cu smantana intre straturi.
Si daca ati fiet din gresala prea mult cartofi si v-au ramas ..pai eu fac asa.
slanina afumata de casa tai cubulete mici si le prajesc.Le scot din untura si pun o ceapa la calit ,daca am si un ardei.Cand sunt aproape gata pun cartofii taiati felii,sare si piper eventual oregano.Las sa se infierbante bine cartofii zi bat 1-2 oua si torn peste.
Se servesc cu jumariel de slanina prajita presarate deasupre in farfurie.
monica-elizabet spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Monica, daca adaugi in smintina dulce suc de lamiie sau o lingura de iaurt, si amesteci, obtii smintina numai buna pt. mincaruri.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">meditind pe umarul lui tati
Poze
multumesc mult Natalia
monica
Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23" target="_blank">Intre Flori
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
clarrice spune:
cylyche, mi-ai dat o idee buna cu cartofii frantuzesti. I-am si facut ieri, imediat cum am citit postarea ta si au avut un succes neasteptat.