Totul despre cartofi

Totul despre cartofi | Autor: Mindy

Link direct la acest mesaj

Fetelor gospodinelor,
eu gatesc destul de des cartofi, dar cel mai mult salate.
Am niste intrebari de la expertele in cartofi:)

- ce sa fac nu se sfarime cartofii cind ii fierb in coaja?

- cum ramane pireul 'comestibil' si a doua zi?

- aveti vreun secret pt cartofii copti in coaja la cuptor sa nu se zbarceasca imediat ce ii scot afara?

Ce secrete aveti ca sa va iasa cartofii buni buni de tot ? :)

iar cine are retete deosebite cu cartofi m-as bucura sa le posteze. As vrea sa incerc si retete noi.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu i fierbe asa de mult; sau ai grija ce soi alegi ptr fiert.

Pireul nu ramane comestibil ptr a doua zi. Il poti combina insa cu putina faina si ou crud si faci gogosele si le prajesti in ulei.

A treia nu stiu (dar te deranjeaza asta?);ai mei tot asa se fac.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Merci Corina!

bun pontul cu gogoselele de cartofi!

nu ma deranjeaza asa de tare zbarcitura dar parca devin dintr-o data mai mici si parca miezul coboara in jos si ramine o pojghita tare dupa care coaja de deasupra. Nu stiu daca explic bine, dar nu imi iasa veci ca si la restaurant. O fi de vina soiul. Sintem in tara cartofului :) si la atitea soiuri cred ca eu tot pe alea nasoale le nimeresc :)

ma gindesc cu ce i-or 'lustrui' la restaurant de le iasa asa de buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Ca sa nu se sfarame cartofii in coaja, se fierb la foc mic, fara ca apa sa clocoteasca.
In general piureul nu mai este bun a doua zi, dar totusi daca insisti poti sa-i adaugi niste lapte cald cu care sa-l mai inmoi. Dar mai bine nu mai faci atat de mult incat sa ramana.
Cat despre cartofii in coaja la cuptor (si mie imi plac), ii speli inainte si asa uzi ii infasori intr-o folie de aluminiu pe fiecare in parte.
Eu nu prea gatesc cartofi, asa ca nu am ponturi de retete bune!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

chiar astazi am mancat o "mancarica" super buna si gustoasa si simpla de facut
se fierb cartofii noi(mici) in coaja(evident dupa ce se spala bine) cand sunt fiert se pune unt si cascaval topit peste ei, se servesc alaturi de ceapa si catraveti murati

monica

Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23" target="_blank">Intre Flori


mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Sau smantana impreuna cu marar tocat peste ei...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Sau smantana impreuna cu marar tocat peste ei...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca




n-am nici smantana decat de-aia dulce si nici marar

monica

Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23" target="_blank">Intre Flori


mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

ce bunatate!! miine execut o garnitura, nu am marar proaspat, e pe lista de sopingait dar o sa pun uscat, si mai pun si cas cum a zis Monica.

Tulai ce de calorii !
:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

quote:
Originally posted by tlaura

Ca sa nu se sfarame cartofii in coaja, se fierb la foc mic, fara ca apa sa clocoteasca.
In general piureul nu mai este bun a doua zi, dar totusi daca insisti poti sa-i adaugi niste lapte cald cu care sa-l mai inmoi. Dar mai bine nu mai faci atat de mult incat sa ramana.
Cat despre cartofii in coaja la cuptor (si mie imi plac), ii speli inainte si asa uzi ii infasori intr-o folie de aluminiu pe fiecare in parte.
Eu nu prea gatesc cartofi, asa ca nu am ponturi de retete bune!


Laura, mama lui Andrei

Poze





Merci de ponturi! Buna ideea cu folia de aluminiu.
Cartofii la fiert tot la foc mic ii fierb, cred ca soiul o fi de vina, sau ii fierb eu prea mult.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Monica, daca adaugi in smintina dulce suc de lamiie sau o lingura de iaurt, si amesteci, obtii smintina numai buna pt. mincaruri.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">meditind pe umarul lui tati
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B.G. spune:

Daca vrei sa nu se sfarame cartofii la fiert, eu stiu ca e bine sa pui o lingurita de sare in apa in care fierb. Cartofii care nu se sfarama asa usor la fiert si sunt buni ptr. salate sunt cei rosii, cei albi sunt mai sfaramiciosi si sunt buni ptr piure.

Mergi la inceput