Livada in sarbatoare: cirese de mai-iunie 06 (67)
Raspunsuri - Pagina 9

virgi spune:
Salutare livada in sarbatoare!
In sfarsit pot sa rasuflu si eu usurata. Am avut doua saptamani zbuciumate: sot plecat, copil neastamparat, petreceri multe si una bucata calculator care a fost hranit cu laptic si este irecuperabil. Dar, a venit sotul acasa, si sper sa ma relaxez. Luana a inceput gradinita de saptamana trecuta si cand totul parea sa intre in normal, ma anunta doamna sa vin s-o iau, ca plange si nu stie ce are. O duc direct la Choy, si-mi spune omul ca a luat un virus, s-o tin acasa ca are nevoie de multa odihna si sa-i dau apa. Am ajuns cu ea acasa, vesela si zglobie,nu arata a copil de tinut in casa, am pus-o la nani si cand s-a trezit au aparut si simptomele: nas curgator, putina febra 37,2 max. si uite asa si-a mai prelungit vacanta cu inca 2 zile.
Azi a dus-o tati la gradi si sper sa-i fie bine.
In rest, pare sa fie ok. Vorbeste din ce in ce mai mult. Face propozitii de 4-5 cuvinte. Dar, vorbeste cam asa: " Mami, where fire engine pus?", " Mami, look! uite o pisea" etc. Ca vorbeste amestecat, e normal, insa are o topica de tot rasul. Insa, indiferent in ce limba vorbeste, pronunta foarte clar. Ne chinuim sa invatam poezii, le spune, dar cu putin ajutor. Ieri mi-a cantat un cantecel " up and down, seesaw", eu nu l-am auzit niciunde, cred ca l-a invatat la gradi, dar abia ieri s-a gandit sa mi-l cante, daca o fi cantecel sau e unul inventat de ea.
In schimb, cand doreste ceva si stie ca-i este interzis, incepe sa planga si apoi cere, sa para totul foarte grav, asta ma enerveaza cel mai tare. Sper s-o scap de acest obicei.
N-am avut timp sa citesc nimic din urma. Ma duc s-o aduc de la gradi si revin dupa ce o pun la nani.

virgi spune:
Adriana sau 'Happy to you", cum zice Luana. Sa fii fericita, sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii din partea celor 3 puiuti.
Cu intarziere urez primei noastre cirese Sofic de Papadie o viata frumoasa, sanatoasa si o copilarie fericita.
Miti - am admirat pozele! Eu nu cred sa existe pe lumea asta un parc mai frumos ca Herastraul. E un loc unde m-as plimba zilnic, de altfel nu-mi aduc aminte sa fi fost in Bucuresti fara sa fi stat macar putin in el. blondinul carliontat!
Cami - hai ca mai ai putin, putin! Ce repede a trecut timpul. Parca ieri ne-ai dat marea veste.
Neda - prietena mea cea mai buna din Romania a locuit in SUA vreo 5 ani, asta ca s-a casatorit cu un american. Anul trecut au decis sa se intoarca in tara amandoi si sunt cat se poate de fericiti in Romania, mult mai fericiti decat in SUA. Din nefericire pentru ea, nu s-a putut acomoda acolo, in primul rand nu si-a gasit un job care s-o multumeasca, fiind de profesie inginer. Decat o munca necalificata in SUA, mai bine una calificata si respectata in Romania.
Eu sunt convinsa ca Romania acum poate oferi mult mai mult, insa asa cum ai spus si tu ramane marea problema cu reacomodarea?
Deocamdata noi avem in minte imaginea vietii pana la momentul plecarii din romania, combinata cu povestirile cunoscutilor, dar fiecare a avut si are o situatie aparte. Eu personal sunt convinsa ca as fi mult mai fericita acasa, familie, prieteni, locuri frumoase, dar nu-mi iese din cap viata agitata, eram mereu in tensiune, munceam ca nebuna zi si noapte. Nu prea am avut timp sa ma si bucur de viata. Ajungeam de la munca asa de tarziu, ca nu aveam timp sa ma duc pana la ora inchiderii, sa-mi cumpar ceva pentru mine. Rar mi se intampla sa am un weekend al meu.
Un lucru e clar: situatia financiara se poate aranja oriunde, mai greu cu acomodarea.
Noi ne putem intoarce si maine acasa, sotul cu acelasi job si aproximativ aceeasi bani, doar ca in alt oras. Nu ma intreba de ce n-o facem? ca nu stiu sa-ti raspund. Stiu ca am pierde unele facilitati, gen trebuie sa avem noi grija de noi, nu mai vine nimeni sa ma intrebe daca mi-am schimbat uleiul la masina, daca imi place casa in care traiesc, daca sunt fericita etc. Mi-e frica de sistemul sanitar, mi-e frica de copiii rai si batausi care-i poate intalni Luana in parc, de cainii maidanezi etc
S-a trezit!

wapi spune:
Poate dorul de acasa va poate face sa vedeti Romania in culori idilice. Pe mine una ma apuca dorul de emigrat cateodata .....dar nu ma pot rupe de aici. Intr-adevar s-au schimbat multe lucruri, in bine, in mai putin bine. Iti poti gasi foarte usor de munca in Bucuresti, sunt multe multinationale, dar care au o politica de low cost salary, si au scazut mult nivelul de salarizare fata de acum 2 ani de ex. Bucurestiul este un oras foarte aglomerat - nu te poti misca cu masina in oras, la metrou este o jungla si ma oboseste mai mult drumul pana la serviciu decat munca propriu zisa. Sistemul sanitar - este infiorator, uneori nici cu banii nu poti face nimic (in orasele de provincie este mai mult decat infiorator). Mai nou trebuie sa dai spaga ca sa iti poti inscrie copilul la o gradinita de stat
Mancarea este foarte scumpa si uneori foarte proasta; cu greu reusesc sa gasesc mancare cat de cat acceptabila, ca sa evitam sa inghitim tot felul de otravuri (ieri am dat 75 RON doar pe legume, care o sa-mi ajunga o saptamana). Orasul este foarte murdar, locuri pentru copii sunt foarte putine, cu amenajari precare, spatiile verzi sunt reduse an de an - anul trecut au facut parcari in loc).
Locuintele sunt foarte scumpe, iar bancile efectif te fura - suma finala pe care o returnezi pentru un credit este de 3 ori suma initiala ( acum 4-5 ani returnai cam 60-70% in plus fata de suma initiala). Romania este tara in care un copil moare pentru ca este muscat de maidanezi - si tot maidanezii sunt protejati
Sunt multe, multe de spus.
O zi frumoasa !
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

wapi spune:
Sa revenim la lucruri mai vesele, ca tot au inceput sarbatorile pe aici. Stefy este bine - am avut o raceala care ne-a tinut fix doua zile, l-am tuns din nou si a stat destul de cumintel incat la sfarsit l-a ajustat putin si cu masina. Mai este o luna pana la ziua lui si am hotarat sa-i luam o bicicleta "bililila" cum ii spune el, acum sunt in cautari. Preturile la biciclete sunt duble in Bucuresti fata de un oras de provincie - poate o sa-i gasesc cand plecam de Pasti la tara. A inceput sa formeze propozitii scurte si sa-si exprime clar dezacordul cand nu vrea ceva. Saptamana aceasta sper sa-i vina mobila pentru camera lui ca ne-am saturat de asteptat si ma intreaba in fiecare zi de "bioru, patu"(birou si pat).
O din partea noastra pentru toate cireselele.
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

DianaR spune:
Haideti fetelor pe prima pagina! Abia am gasit subiectul!
Virgi, ma bucur sa aud de voi! Nu stiam ce s-a intamplat! Pupici Luanei!
Wapi, multumesc ptr vot!
S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot? www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

abibrinza spune:
Buna fetelor!
Afara ploua, dar eu sunt fericita caci am fost cu Victor la pediatra si e bine.Ma speriasera niste valori putin sarite din grafic, valori obtinute la hemoleucograma.Mi-a explicat cu calm si frumos ce inseamna fiecare si ma bucur ca e totul bine.
Virgi, tare mai culege Luana toti virusii.Sper ca nu mai luati nimic.Cand ma gandesc ca il voi si pe Victor la gradinita din toamna, ma cam apuca jalea.
Wapi, am in mare aceleasi sentimente cu tine, dar cand plec din tara(in excursie), tot aici abia astept sa ma intorc.
Diana, noroc la concurs!Ma gandeam ca atunci cand asteptai s-o nasti pe Timeea iti doreai sa se nasca in alta zi decat Vladutz, nu stiu de ce dar si eu sper acelasi lucru.
Noapte buna,+35
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/?saved=1" target="_blank">poze

DianaR spune:
Arabela, multumesc! . Eu vroiam sa aibe zile de nastere diferite ptr cand mai cresc si vor aprecia un pic de individualitate... Azi e ziua mea si numai a mea, a ta e poimaine...
S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

virgi spune:
Ieri am lasat mesajul neterminat.
Lyly - frumos cadou! Super ca-i asa aproape de Bucuresti. Hmm! petreceri la aer curat, relaxare. Ai avut o ideea buna!
M-ai distrat cu "hranitul in cioc". Sa nu crezi ca Alec e singurul. Eu pe langa faptul ca-i bag in gura, ma rog de ea sa mestece. Daca nu-i reamintesc, sta asa cu mancarea in gura si juma de ora.
Arabela - imi parerau ca te-a speriat bb. Poate i-ai acordat prea multa atentie lui Victor si s-a suparat putin. si tinem pumnii sa mai stea bb in burtic.
Lya - ma bucur sa aud ca sunteti mai binisor. De regula la o saptamana dupa ce termini cu medicatia incep piticii sa prinda culoare, sau cel putin asa a fost mereu la noi.
Ieri Luana n-a mancat nimic si mi-a spus c-o doare urechea. Of course, am fost la medic aseara si cum era de aseptat o noua otita, ca doar nu putea sa treaca virusul fara sa lase urme. So, luam antibiotic. Choy zice ca nu-i foarte grav si se va vindeca intr-o saptamana.
Diana - n-am inteles ca s-a intamplat cu concursul, dar am mai votat inca o data. Succes si sper sa castigati, pozele sunt superbe!

DianaR spune:
Virgi, multumesc! Au fost depunctate sau descalificate mai multe poze pentru spam si useri noi falsi (voturi de pe acelasi IP) si pana la urma au hotarat sa o ia de la capat, inclusiv cu pozele descalificate, o perioada scurta de votare (o saptamana si un pic, duminica e gata) si urmeaza votul administratiei si moderatorilor care e hotarator. Multumesc de aprecieri!
S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

puiudana2004 spune:
Buna ziua dragele mele!
In primul rand ,vreau sa le urez Lacramioarei si Adrianei un calduros La Multi Ani si o viata plina de bucurii alaturi de cei dragi.
La Multi Ani Soficului drag si multa sanatate,o viata frumoasa,lipsita de griji,sa fie fericita alaturi de cei dragi si tot binele din lume!
Vreau sa ii transmit Irinei ca sunt alaturi de ei si le tin pumnii sa se rezolve totul cu bine!
Andrei al meu este f bine,s-a acomodat super la gradi,nu mai plange absolut deloc si abia asteapta dimineata sa vina masina sa il ia si sa il duca la"tanti".Are chiar si iubita de care nu are voie sa se atinga nimeni,se numeste Miruna si mereu,cand plecam de la gradi,vrea sa o ia pe "Minina casa noi".Vorbeste destul de bine,dar sunt si cuvinte la care nu pronunta decat ultimele litere,numara doar pana la cinci si de la 6 la 10 repeta dupa noi,face numai nebunii,e incapatanat si neastamparat si de aici multe "buba".
Eu va pup pe toate si va doresc o zi buna!