Strumfi de iulie-august 2007 (70)
Raspunsuri - Pagina 11
jadi spune:
Buna seara si de la noi! Am vazut ca nu am scris de 3 capitole si am zis ca e timpul sa mai zic si eu una alta .
Tudor al meu e bine, inaltut zic dar nu foarte, grasut dar nu foarte (noroc ca am avut-o pe Karli in vizita si l-am cantarit imbracat 8.900 deci 8.700 gol pusca . Nu merge de-a busilea, nici in picioare (mama sa vedeti ce marsuri trage Adeluta tinuta de manute, dus intors si cred ca toata ziua daca ar fi dupa ea). Eu nu l-am vazut dar mi-a zis bona ca l-a gasit in picioare in pat intr-o zi, rodea la pat. Eu o cred desi tot ea imi mai zice ca paseste zilnic cu ajutorul ei desi la mine nu prea vrea dar cum eu il vad la culcare posibil sa fie obosit . Si in genere, cand bona imi spune ca a mancat asa-si-asa, mi-e clar, a mancat bine dar nu asa cum isi doreste ea. Adica un pic exagereaza dar am inceput sa o cunosc si nu mi se pare ciudat.
De mancat, ca a venit vorba, mananca orice i se da mai putin biscuti in schimb prefera painea dar sa o tina in mana, sa o faca frimituri, sa o mestece de vreo 5-6 ori si apoi sa inghita dar cel mai mult sa adune frimiturile de pe masuta. Ii dau si mancare gatita si borcanele in egala masura, i-am facut specialitati permise la varsta lui si a mancat (a se citi ciudatenii pe care eu in veci nu le-as manca ). In continuare ma chinui ziua daca e vorba de bibe desi bona imi povesteste ca bea tot asa ca in weekend am renuntat sa ii mai dau bibe, cele 2 ture de zi sunt tot de la tzatze.
Am avut si noi probleme cu scaunele, facea bile, rotunde si uscate si cu greutate. Am tratat cu toate nebuniile dar cel mai bine raspunde la Nestle ovaz cu prune sau Fibre Delicate cum ii zic ei. Pun 2 lingurite in fructe dimineata si apoi are un scaun mai bun. Desi isi freaca asa de tare gingiile incat ma gandesc ca e posibil sa fie si de la dinti, nu are decat 2 foarte bine crescuti si 4 in formare pe partea superioara din care 2 sunt deja vinetii (doctorita stomatoloaga a zis ca daca nu sparg curand sa merg cu el la ea sa vada, posibil gingia sa fie foarte groasa) dar nu se plange de dinti deloc. Roade, se freaca la ei dar e cumintel. Si nu ma lasa sub nici o forma sa il dau cu ceva, zona aia e interzisa, ma capseaza la maxim daca incerc.
De vorbit nu prea vorbeste coerent desi i-am spus clar ca vreau sa aud ceva de la el, zice ata, ta-ta-ta fara a fi vreo legatura cu taica-su, auri la greu, uite, da-da-da dar si un "da" clar. Il dreseaza bona si il intreaba unde e avionul si se uita la lustra imediat si intinde mana sa invarta elicea dar ca nu stie sa estimeze distanta, e mult mai departe decat crede el. Rade fericit cand ii arat tzatzele si zgomotos cu fiecare ocazie ivita. Si are o joaca pe el de nu se vede, toate jucariile le ia, le fosneste, le zdrangane doar ca trebuie sa am si jucarii atipice ca sa nu se plictiseasca ( o sacosa, o crema de maini, peria de la baie, furtunul de la dus si taoet jucariile lui Vlad, pe care nu le vede decat in lipsa fratelui sau). Nu pare genul cititor asa cum e Vlad, as zice mai degraba ca va fi genul care va infunda mingea in asfalt, glumet si pus pe shotii.
De dormit doarme bine noaptea, ne-a mai chinuit si pe noi ceva zile, am rabdat si am trecut cu bine chiar daca a doua zi am mers la serviciu 10 ore. De cand il am pe Vlad la mama la Braila si nu mai dorm cu ei in camera, dau statia mai incet, inchid usa la el si atunci nu il aud decat cand incepe sa urle. In rest se mai trezeste noaptea, se mai foieste si readoarme in lipsa de lumina si persoane langa el.
Revin!
Deni & Vlad & Tudor
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by jadi
Revin!
Deni & Vlad & Tudor
Tot este 3 capitole?
Simo mami de Matei
Simo78 spune:
Sa dau si eu raportul lunar. Are 8 kile jumate, nush cati cm, ca nu l-am masurat..oricum e maruntel ca mine, nu inalt si uscat ca tat`su
Si-a imbogatit vocabularul cu hai, gata, apa (mai mult un fel de ababa cand vede canuta cu cioc), merge tinut de maini cu o viteza considerabila, face cativa pasi si tinut doar de o manuta.
De mancat tot titzi e la putere, nu vrea mai mult de 3 linguri sub nicio forma (si credeti-ma am incercat muuuulte). Daca ii dau fructul intreg in mana il molfaie si da afara bucatile care nimeresc in gura din greseala (macar ia niste suc), iar painea ca si Dodo...buna de mozolit, firmiturit si aruncat.
Inchei urand sananate strumfilor bolnavi
Simo mami de Matei
jadi spune:
Am revenit si cu partea a doua daca nu v-am plictisit deja cu prima parte.
Din pacate nu petrec asa de mult timp cu copiii, i-am despartit cateva saptamani pentru ca am mult de lucru si nu stiu cum sa impac si varza si capra si implicit i-am sacrificat pe amandoi, pe Vlad ca l-am trimis la bunica (desi e super incantat acolo, are spatiu mare, curte, tricicleta, masinuta si toate cele) si pe Tudor ca nu sta alaturi de fratele lui. Cand am mers la Braila, cel mare l-a pupat pe cel mic dar nu la infinit, ca au aparut discutiile pe jucarii si desi a cedat, i-a dat cele mai urate jucarii posibile .
Sanatosi sa fie ca pana la urma si parintii nostri au facut compromisuri si ne-au crescut si eu una nu le reprosez asta niciodata, mi se pare firesc si natural.
Iar in weekend incerc sa recuperez, mergem peste tot cu Tudor chiar si la restaurant, ii iau la pachet cate ceva si mananca si el cu noi. Sambata am fost la Kidex, ieri am tras o fuga pana la Ploiesti sa ne vedem cu Vlad care era in drum spre Brasov la munte.
Am vrea (eu si sotul) sa avem si noi o mini vacanta, ne-am gandit sa tragem o fuga cu masina pana la Viena (Alina.a te sun daca trec prin Arad) dar stam in dubii cu alaptatul, mi-e ca raman fara lapte desi as putea sa imi iau pompa la mine. Ne mai gandim desi inceputul lunii mai e aproape.
Ma gandesc sa ii trimit la mare la noi in iunie si la sfarsitul lunii august sa mergem cu totii pe la turci. Vlad deja se arata super incantat numai daca pronunt cuvantul "mare" si sper ca Tudor sa mearga pana in august.
Cam asta am avut de spus, raportul lunar s-a incheiat! Dar nu inainte sa va dau si poze noi din martie aici. E si un filmulet cu Adeluta facut sambata asta si ne cerem scuze pe aceasta cale ca Dodo nu a reusit sa reziste pana la capat, maraia rau de somn pe la 7 asa ca a trebuit sa il culcam si sa mai stam la povesti cu parintii Adelutei dupa aceea.
Sper sa ne mai vedem in parc, dupa summit ca acum e o nebunie totala!
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Si nu in ultimul rand sanatate multa copiilor bolnaviori sau in recuperare! Stiu foarte bine ce neplacuta este pentru ei orice boala dar nu disperati, taras-grapis se fac ei mari!
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Faci misto de mine Simo? Ca sunt cam obosita si nu ma prind .
Pupam Matei teroristul!
Deni & Vlad & Tudor
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by jadi
Faci misto de mine Simo?
Deni & Vlad & Tudor
Nu draga, intreb!
Profit de ocazie sa il declar pe Dodo a nu stiu cata oara copilul cu cei mai frumosi ochi! Chiar si mai frumosi decat ai lui Matei. Ne vedem la BE.
Simo mami de Matei
sunflower1979 spune:
Doamne Sfinte, jadi ce ochi are copilul asta al tau! zici ca-i facut numa' din ochi...super frumusel!
si Vald...asa mi-l imaginez eu pe denis al meu la varsta lui. deci mi-e tare drag!
Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)
jadi spune:
Apropo de ochi (mersic de aprecieri, ii fac genele cu mascara zilnic ) la Kidex, l-a prins o tante de picta copiii, si i-a facut o bulina mica rosie pe nas, de clown. Si la un moment dat mergeam cu el in carucior si sotul mai in spate se distra ca lumea trecea pe langa ei si cand ajungeam la sot, ii auzea "mama ce ochi are si ce nas simpatic de clown" O sa pun pozele cand o sa am timp.
Deni & Vlad & Tudor