GRADINITA GENESIS
Raspunsuri - Pagina 4
paula2003 spune:
Pentru ca pe mine m-ati intrebat, eu raspund.
Raspunsul oficial din partea gradinitei, prin directoarea Nicoleta Stancu, este ca incepand din data de 12.02.2009, d-ra NNNNNN MMMMMM (am sters numele) nu mai ocupa postul de profesor de limba germana. Orele din zilele de 12.02 si 16.02 au fost inlocuite cu alte activitati desfasurate impreuna cu educatoarea fiecarei grupe.
Neoficial se pare ca inca din ianuarie 2009 doamna profesoara de limba germana lucreaza in alta parte. Asta ramane sa intrebati/confirmati dumneavoastra daca vi se pare important de stiut. Eu stiu si unde lucreaza acum.:)
O intrebare retorica ar fi de ce mesajul oficial trimis de gradinita nu mi-a fost trimis si mie in mod direct? Oare in perioada mentionata in mesaj, nu aveam copiii la gradinita Genesis Junior2? Nu eram indreptatita sa stiu ce s-a facut si ce nu in perioada in care am avut copiii la Junior2 si am platit pentru acest serviciu? Am retras copiii de la aceasta gradinita incepand cu ziua de 16 feb 2009, deci logic orice informare care se referea la activitatea dinainte de aceasta data trebuia sa ajunga si la mine in mod direct, nu? Chiar si in al 12-lea ceas mi se confirma lipsa de comunicare dinspre aceasta gradinita.
Parerea mea este ca atunci cand exista o problema (fie ea si de comunicare), primul pas spre rezolvarea ei este sa admiti ca exista, ori in viziunea mea acest pas inca nu a fost facut de aceasta gradinita. :(
Nu vreau sa mai deschid si alte subiecte de discutie referitoare la ce se comunica saptamanal catre parinti si ce se intampla in realitate. Exemplul cu germana a fost numai unul pe care nici nu as fi insistat daca nu eram intrebata de o mamica. Mai sunt si altele pe care le stiu, insa nu mai are rost sa le mentionez aici, ba chiar vreau sa le uit, asa cum vreau sa uit tot ce e legat de Junior2. Cine este interesat nu are decat sa se implice si sa deschida ochii.
Va urez toate cele bune!
tabby spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AdiS Paula, si baiatul meu este la aceasta gradinita. In principiu nu ma deranjeaza partea cu sistemul video. Habar nu aveam ca era vorba de asa ceva si nici nu imi amintesc sa fi citit asta in contract. Am auzit de acest lucru la sedinta. In fiecare saptamana primesc o informare despre activitatea pustanului la gradi, ce au facut, cum a participat la activitati. In fiecare din acestea este prezenta si rubrica despre "ora" de germana completata fiind. Vrei sa spui ca "ora" de germana nu s-a tinut desi apare ca da? Ei bine da, m-ar deranja daca aceasta informare nu ar fi corecta. Nu m-ar deranja daca activitatea nu s-ar tine din cine stie ce motive. |
si eu am copilul la aceasta gradi. In saptamanile 05.01-09.01; 12.01-16.01; 19.01-23.01 am primit aceasi informare despre ceea ce s-a invatat, adica: o poezie si 4 cuvinte (aceleasi). Acum astept raspuns de la gradi in legatura cu acest aspect.
monica_54 spune:
Sint o bunicuta ce are nepoata la gradinita Junior din DR TABRRII de aproximativ 1 an si sint atit eu cit si parintii nepoatei mele multumiti de aceasta gradinita.Aici copilul a invatat multe lucruri noi,este cald si curat in gradinita,mincarea este preparata in conditii deosebit de igienice si este diversificata,personalul gradinitei este comunicativ respectiv cele 2 persoane care mai sus sint criticate d-na directoare si d-na asistenta sint persoane deosebite,comunicative,iubitoare de copii,devotate profesiei ce o practica.De aceea de ce dv. doamna PAULA2003 aruncati cu noroi in astfel de persoane? Totul este o razbunare personala. NU VA E FRICA DE DUMNEZEU?
paula2003 spune:
Sunteti bunica fetitei Maria Diaconu, nu? Aveti 6 mesaje scrise in 5 subiecte diferite si toate sunt laudative la adresa gradinitei Junior. De cele mai multe ori ati dat aproape copy-paste la aceeasi lauda in mai multe locuri. Eu am zis ce aveam de zis numai aici, desi as fi putut sa fac acelasi lucru ca dumneavoastra, nu?
Da, imi e frica de Dumnezeu. Deasemenea nu-mi place minciuna sub nici o forma. In plus eu ma calauzesc dupa vorba Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in traista. Adica din cand in cand mai si verific informatiile pe care le primesc si in mod sigur nu ma poate pacali cineva la nesfarsit.
Ia vedeti dumneavoastra ce se intampla la gradinita mult laudata de dumneavoastra, chiar la grupa unde este nepotica dumnevoastra – grupa mijlocie? Ia mergeti si intrebati cine e educatoare saptamana viitoare? Nu va multumiti numai cu ce vi se transmite oficial de catre cele 2 doamne. Sau nu! Faceti ce ati facut si pana acum. Sincer ma bucur ca mai sunt si oameni multumiti de aceasta gradinita. Nu sunteti singura si sper ca mai sunt si altii. Vad deasemenea ca mai sunt mesaje cu persoane nemultumite ai caror copii au fost la un moment dat in Junior. Eu prefer sa ma rezum la experienta mea si nici nu intentionez sa postez cu copy-paste pe mai multe site-uri aceasta experienta. De ce? Pentru ca nu am timp, pentru ca nu ma mai intereseaza subiectul, pentru ca mi-am retras copiii de la Junior2 si pentru ca vreau sa inchid capitolul asta.
As putea sa va intreb si eu pe dumneavoastra, NU VA E FRICA DE ADEVAR?
paula2003 spune:
Stimata doamna Monica_54,
Poate ar fi frumos de mentionat ca pe langa faptul ca sunteti bunicuta Mariei Diaconu, o dulceata de fetita frumusica foc, sunteti deasemenea angajata gradinitei Junior2, mai exact bucatareasa gradinitei. Dumneavoastra spuneti mai sus ca “mincarea este preparata in conditii deosebit de igienice si este diversificata”? V-au murit laudatorii?
Acum sa ma astept ca si ceilalti angajati ai gradinitei sa isi scrie parerea deosebita fata de gradinita si fata de conducere, nu?
Ce parere obiectiva puteti dumneavoastra sa aveti despre doamna directoare, sefa dumneavoastra?
Oare va puteti permite sa aveti alta parere decat cea scrisa? 
dia48 spune:
Buna!Sun nou venita si in cautare de gradinite de stat sau particulare , din Dr.Taberei aproape de valea Ialomitei.Subiectul vostru a fost ff interesant.Bravo Paula2003 pt.hotarirea luata dar spune -mi te rog ,daca vrei ,la ce gradinita ai mutat copii?Fetita mea are 5 ani si as vrea sa o dau cit mai repede la gradi,dar avem probl.digestive,intoleranta gluten si lactoza. Multumesc !
paula2003 spune:
Buna Dia,
Crede-ma ca imi e teama sa mai recomand vreo gradinita cuiva. Daca vrei iti dau cateva sfaturi la ce sa fii atenta cand cauti o gradinita. Cred ca nu exista gradinita perfecta. Cine vine si scrie despre o gradinita ca este extraordinara din toate puntele de vedere, fie nu a stat destul ca sa observe atent, fie e vreun angajat al respectivei gradinite care incearca sa-si faca reclama “under cover”.
Important e ca neajunsurile gradinitei sa le stii si sa fie acceptabile pentru tine. Ce nu e bine pentru unul, poate fi bine pentru altul.
Asadar sfaturile mele pentru cautatul de gradinita particulara sunt:
- Gradinita sa fie acreditata;
- Sa aiba camere video ca sa poti vedea puiul tot timpul;
- Sa aiba minim asistenta medicala, dar din cand in cand sa mai treaca pe acolo si un doctor;
- Verifica bus-ul. E curat? E o masina civilizata? Daca e Daewoo Damas, treci la urmatoarea gradinita de pe lista;
- Fii foarte atenta la cati copii vin zilnic si cati sunt in total. Daca diferenta e prea mare, e un semn de intrebare. De ce lipsesc copiii? E curent? Nu sunt atent verificati? Nimeni nu plateste gradinita ca sa-si tina copilul acasa.
- Verifica daca la gradinita sunt copiii lasati la televizor la desene animate si cat timp pe zi.
- Daca stii vreo mamica cu copilul la gradinita aia, incerca sa afli cat de des se schimba personalul. E neplacut ca in 3 ani copilul sa aiba 5 educatoare de exemplu;
- Educatoarea sa fie sufletista si sa accepte copilul asa cum e.
- Studiaza atent contractul. Ce se intampla vara cand mergeti in concediu? Este vreo reducere? Tine cont contractul de cele aprox 25 de zile de concediu macar pe care le are un parinte si in care se presupune ca isi ia si copiii?
- Cum se desfasoara onomasticile? Costa in plus?
- Cate serbari sunt pe an si cate in prezenta parintilor?
- Ce activitati sunt incluse in pret? Care sunt optionale si unde au loc?
- Exista profesori de specialitate sau toate activitatile se fac cu educatoarea grupei?
- Raportul saptamanal de activitate cu ce fac micutii este real? E simplu de verificat.
- Sa intrebi educatoarea ce au mancat in ziua respectiva si apoi sa-l intrebi si pe cel mic separat ce a mancat.
- Sa verifici ca mancarea se face in gradinita si ca nu e adusa de la vreo firma de catering. Te duci pe la 12:00 si ceri sa vezi bucataria, chiar si de la usa. E oala cu mancare pe foc, sau nu?
Cam atat imi vine acum in minte. Succes! Cel mai bine e sa faci o vizita la fiecare gradinita in parte din Drumul Taberei si abia apoi sa iei o decizie.
dia48 spune:
Multumesc mult paula! O sa tin cont de sfaturile tale care sunt ffff bune.Se vede ca ai experienta in domeniul asta.Eu mai deloc.Te tin la curent.
tabby spune:
Ramasesem datoare cu un raspuns referitor la limba germana. Iata cum stau lucrurile: am asteptat 2 zile pentru a primi un raspuns insa mesajul cu intrebarea mea nu a ajuns la destinatie din cauza serverulul
. Intamplarea a facut ca in acele zile de asteptare sa ma vad cu doamna director si sa cer lamuriri. Explicatiile au fost ca in acele zile in care ni s-a trimis aceeasi informare de fapt s-a facut recapitulare iar profesoara de germana nu a mai facut schimbari in fisa de informare
. Am inghitit si am lasat asa cum mi-a zis.Si de data asta m-a facut din vorbe
Insa cand m-am mai uitat o data pe datele cand s-a facut acea recapitulare de care mi-a zis am constatat ca aceasta a avut loc in perioada 9-23 ianuarie iar profesoara a plecat in 12 februarie. Intrebarea mea este: ce s-a facut in perioada 23 ian - 12 feb? Daca afla cineva sa-mi zica si mie ca eu nu mai intreb.
alsa spune:
Paula, as vrea sa te intreb, bineinteles daca imi poti spune, la ce gradinita ti-ai mutat copiii? Am vazut ca tii mult ca gradinita sa fie acreditata, aspect care conteaza si pentru mine. Si cum in Bucuresti sunt doar 7 acreditate, eram curioasa in ce directie te-ai indreptat. Eu am o fetita pe care vreau sa o dau acum la gradi, din aprilie - mai, am fost la un moment dat tentata sa o inscriu la Arc en Ciel, acum nu mai sunt atat de convinsa ca ar fi alegerea cea mai buna. Si sunt in cautari acum. M-ar ajuta mult un raspuns din partea ta.
Multumesc.