GRADINITA GENESIS
Raspunsuri - Pagina 5
paula2003 spune:
Buna Alsa,
Numai 7 in tot Bucurestiul? Credeam ca sunt mai multe! Esti sigura? Ma refer la gradinitele autorizate/acreditate de ministerul invatamantului. E vreun site oficial? Sunt niste reguli, nu le stiu bine, pe care trebuie sa le indeplineasca o gradinita pentru a fi autorizata. De exemplu sa fie nu stiu cati metrii patrati de copil in sala de clasa. Nu actul didactic in sine face diferenta daca este sau nu gradinita acreditata, pentru ca nici o scoala din Romania acreditata de minister de exemplu nu este in top100 scoli din lume. Acreditarea este importanta ca sa stii tu parinte ca inainte de a face din gradinita un business, cel care o deschide are in vedere niste reguli care trebuie sa le indeplineasca. Daca le stii as fi foarte interesata sa le aflu si eu. Eu stiu doar cateva din regulile astea si asta din auzite.
Sper sa nu te superi, dar prefer sa nu spun la ce gradinita am mutat copiii. Nu e un secret, insa e bine ca fiecare sa-si faca propria parere despre fiecare gradinita in parte si sa ia decizia singur. E o gradinita autorizata.
Cand am avut prima tentativa de a muta copiii de la Junior2, in septembrie 2008, am citit tot ce era pe net despre fiecare gradinita in parte din Drumul Taberei, mi-am facut o lista scurta de gradinite si am fost sa le vad, sa discut, sa vad clasele, sa cunosc educatoarele unde ar fi urmat sa-mi dau copiii, etc. Trebuie sa fii foarte atenta la detalii. Cand pleci de acasa, cat faci pana la gradinita in conditii de trafic? Ce cai de acces ai? Ar putea copiii sa mearga pe jos insotiti de unul din parinti sau de un bunic daca nu ai masina disponibila o zi, doua? E o zona care se dezapezeste iarna? Toamna cand ploua, canalizarea functioneaza pe strazile alea? Si apoi de cand intri pe poarta gradinitei, sa observi tot restul. Poate parea exagerat, dar prefer sa am cat mai putine surprize dupa. In plus nu e sanatos pentru dezvoltarea copiilor sa le schimb mediul prea des, educatoarea, colegii, sau programul.
alsa spune:
Paula,
Intr-adevar in Bucuresti sunt doar 7 gradinite acreditate de ARACIP (Agentia Romana de Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar), restul sunt doar autorizate. Din cate stiu eu, este vorba si de caliatea invatamantului, teoretic doar cele mai bune gradinite ar trebui sa fie autorizate, ca sa nu mai spun ca cele mai cele ar trebui sa fie acreditate. Ca o fi asa sau nu, ....ramamne sa simtim pe pielea noastra.
Uite aici site-urile:
http://www.edu.ro/index.php/articles/11229
http://www.edu.ro/index.php/articles/11236
Sper sa fie cu folos.
paula2003 spune:
Astazi am avut un pic de timp sa ma mai uit pe net si ce am descoperit? O sa va explic imediat.
Alex32 este nimeni alta decat Simona Vasile – asistenta gradinitei Junior2 din Drumul Taberei. Este membru din data de 20/04/2008.
monica_54 spune intr-unul din mesaje ca este bunica fetitei Mariei Diaconu, adica este nimeni alta decat bucatareasa gradinitei Junior2 din Drumul Taberei. Este membru tot din data de 20/04/2008. Oare ea si-o fi facut singura contul? La urma urmei este “o bunicuta”
.
Alex32 spune in 28.05.2008 in topicul http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120895 ca:
“Buna seara,eu sunt f. multumita de aeaasta gradinita :personal super dragut si grijuliu,curatenie absoluta,mincare excelenta,in gradinita nu poate intra oricine vrea si cind vrea,intr-un cuvint sintem f. multumiti iar copilul merge cu drag la gradinita si asta conteaza cel mai mult... Va recomand s-o vizitati pentru a va convinge.”
Monica_54 spune in 20.04.2008 in topicul http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113082&whichpage=2 ca “buna-seara,sint o bunicuta care am nepoata la aceasta gradinita din sept 2007 ,sint atit eu cit si parintii nepoatei mele f. multumita de aeaasta gradinita :personal super dragut si grijuliu cu absolut toti copii in frunte cu asistenta medicala si directoarea,curatenie absoluta,mincare excelenta,in gradinita nu poate intra oricine vrea si cind vrea,intr-un cuvint sintem f. multumiti iar copilul merge cu drag la gradinita,nici acasa nu putem asigura copilului conditii ca la aceasta gradinita pe care v-o recomand cu caldura.”
COINCIDENTA??? Inclusiv greselile sunt copiate. Nici macar nu citeste “laudele” inainte sa dea copy-paste.
Incercati sa vedeti toate mesajele respectivelor doua persoane. Sunt asemanari izbitoare. Cred ca asta spune tot despre credibilitatea mesajelor lor. Dupa cum spuneam si mai inainte, detaliile fac diferenta intre aparenta si realitate. Nu pot sa zic decat ca este trist ce se intampla.
alsa spune:
Paula,
Intr-adevar in Bucuresti sunt doar 7 gradinite acreditate de ARACIP (Agentia Romana de Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar), restul sunt doar autorizate. Din cate stiu eu, este vorba si de caliatea invatamantului, teoretic doar cele mai bune gradinite ar trebui sa fie autorizate, ca sa nu mai spun ca cele mai cele ar trebui sa fie acreditate. Ca o fi asa sau nu, ....ramamne sa simtim pe pielea noastra.
Uite aici site-urile:
http://www.edu.ro/index.php/articles/11229
http://www.edu.ro/index.php/articles/11236
Sper sa fie cu folos.
Vasari spune:
Vreau de mult sa povestesc mica noastra experienta la gradinita Junior (dr Taberei). Mica, pentru ca a durat doar 3 zile. La prima vedere ne-am indragostit de ea, parea draguta, aleea ce ajungea la ea minunata, putine sali, am tradus noi ca nu se face educatie la scara industriala, camere intime. Ne-a placut si educatoarea, fetita noastra de nici 2 ani a vorbit cu ea de la prima intalnire.
In 3 zile s-au intamplat asa de multe ca am retras-o aproape imediat. Ni s-au ascuns multe lucruri, am fost mintiti deliberat. Educatoarea, am aflat din pura intamplare, a plecat din gradinita a treia zi si directoarea ne-a lasat sa intelegem ca nu va mai angaja alta educatoare, iar de grupa mica se va ocupa doamna asistenta. Noi de la o gradinita particulara aveam alte asteptari.
Daca mai pot ajuta pe cineva cu detalii, puteti sa-mi trimiteti un pm.
Acum suntem la alta gradinita, e tare grea acomodarea, dar transparenta atarna greu, iar colaborarea cu educatoarea e foarte importanta.
rroxana spune:
Buna ziua,
Am intrat din intamplare pe forum si am vazut discutiile dezbatute.
Pot spune ca am lucrat la Gradinita din Aviatiei Junior timp de 7 luni. Sincera sa fiu, daca cineva
m-ar intreba despre gradinita tot ce as putea spune de bine este faptul ca mancarea este sanatoasa....dar mai mult....chiar lasa de dorit...pana si la mancare nu se respecta gramajul care trebuie...de la 80 de grame de fruct, acolo s-a ajuns la 3 felii...iar in ceea ce priveste conducerea si contabilitatea...mi-e si rusine sa ma exprim...Daca aveti intrebari...cu mare placere va raspund.
O zi cat mai placuta!
Adina_Radu spune:
Parerea mea sincera este ca esti rau intentionata in mod voit.
Sunt de acord ca iti cer bani pentru orice dar nimeni nu te obliga sa si participe copilul tau la toate, ai vrea sa iti asigure tot ei costumatia copilului pentru serbare cand e mai simplu sa spui ca nu vrei sa participe ?!
nu te obliga nimeni sa cumperi CD ul de la serbare si nici nu e interzis sa faci cate foto / filme vrei la serbari,
e o MINCIUNA sfruntata ca serbarile se tin cu usile inchise,
iti trimit cate foto vrei tu de la serbarile fetitei mele ca sa vezi cate persoane au asistat,
miss Simona e o persoana deosebita,
Ioana mea a avut-o educatoare in primul an de gradi si am fost fffffffffff multumita,
ca stiu sa fie sefi sau nu e bucataria lor interna,
care pe mine nu ma intereseaza,
iar cu d.na directoare ai atat de putin de a face incat nu vad logica afirmatiei tale,
cat despre migratia personalului, da, s-a intamplat chiar la grupa fetitei mele dar, ca sa dai bila negra unei gradinite pentru ca i s-a intamplat NU FRECVENT ca personalul sa cedeze inseamna ca nu ai avut niciodata angajati.
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adina_Radu am fost fffffffffff multumita, |
Daca cineva scrie ca a fost fffffffffff multumita iar altcineva scrie ca a fost fffffffffff nemultumita, ce nota dam?
Numarul de f-uri multumite - numarul de f-uri nemultumite = nota?