BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a
Raspunsuri - Pagina 8
Ioana Sora spune:
Tango, felicitari pentru bebe ! Sa-ti traiasca si sa-l vezi cum se face mare, frumos si destept.
Cornelia, ai dreptate. Atunci eram disperata ca nu mai nasc odata. Acum nu-mi vine sa cred ca am nascut si ce repede trece timpul. Nici nu stiu cand au trecut zilele astea. Oricum, oricat de obositi ar fi mami si tati, nimic nu conteaza cand o vedem pe bebe cum zambeste.
Noi am inceput sa mergem la plimbare si aerul ne oboseste si dormim foarte mult ziua, asa de mult, ca noaptea n-am mai adormit decat la 3 dimineata. Sper sa se obisnuiasca bebe cu aerul cat mai repede... Ne-am intors mai devreme de la plimbare si incerc s-o tin treaza inca vreo ora, sa doarma bine la noapte.
La inceput, ma laudam ca am productie buna de lapte. Numai ca de ieri am sesizat o schimbare. Lui bebe nu-i mai curgea laptic pe gurita si nu se mai mozolea toata cand manca si am intrat la banuieli. Plus ca nici eu nu mai umpleam tampoanele, erau uscate... Asa ca m-am muls si am strans abia 50 ml. Am mai facut o incercare dupa 3 h si au fost 60 ml. La a treia incercare, dupa o masa de lapte artificial, am "recoltat" 75 ml, asa ca i-am dat o masa de lapte artificial, una de lapte de la san. Cand am incercat doar completare, mi-a rwefuzat laptele artificial. Cat trebuie sa pape ub bebe de 9 zile, la o masa ?
Imi place sa-i urmaresc reactiile cand ii dau ceva nou. Cand i-am dat prima oara ceai, lingeam tetina, dupa care faceam o strambatura jalnica si tot asa de cateva ori, pana cand a baut un pic...
Acum va pup, ca ma cheama stapna mea, bebe.
, Ioana si Maria Catalina
crisotexa spune:
Dragi mamicute,
astazi facem si noi o luna. Srabatoare mare in casa mai ales ca vine si tati care e plecat de o saptamana. Noi am invatat sa mai pacalim colicii, cu debridat si dormitul pe burtica lui mami. Oricum parca de saptamana asta imi dau seama mai bine ce vrea bebeul meu, m-am mai obisnuit cu el (si el cu mine). Si noi am mai crescut, marti mergem insa la doctor si vedem ce zice si cantarul de acolo.
Romana, eu am luat cadita special sa-mi ajunga pana cand e bebele mai mare (doi ani speram eu) insa nu-i mai e buna de pe acuma. Nu's ce a fost in capul meu!!!!
Madishor, nu's ce-i cu reactia asta la vaccinul BCG. O sa intreb si eu pediatra marti. Cum se mai inteleg copii tai?
Salina, si puiul meu a avut bubite pe gat, la incheieturile bratelor, pe solduri, insa l-am spalat de doua ori pe zi in perioada aia si i-am pus si permanganat de potasiu in apa si in cateva zile i-au trecut.
Marox, ce experienta neplacuta ai avut vid-a-vis de drumul lung cu bebeul?
Ioana, cred ca nu trebuie sa te grabesti cu laptele praf. Mie mi se pare ca ai destul lapte. Oricum bebei au o forta mai mare la supt decat pompita. Daca nu creste in greutate atunci sa-ti faci probleme. dar la 9 zile eu zic ca nu-i cazul.
Va urez la toate weekend placut si bucurii maxime alaturi de bebei si tatici
bibi spune:
ma uit la voi cum crestetisi cum incet incet scapati de probleme si va invidiez.
baietelul meu a luat foarte bine in greutate cata vreme a mancat lapte de la masa, adica eu.
era un chin pentru ca la san nu puteam sa-l tin prea mult, manca fffff incet, mai mult dormea iar pe mine dupa 30 de bminute, fix, incepeau sa ma usture mameloanele.
pentru acest motiv bb primea laptele de la mami cu halta prin pompa.
ma obisnuisewm si cu programul de masa si cu cel de muls si totul mergea ok mai mputin un singurlucru. datorita constipatiei, pe care din cauza alaptatului nu mai puteam sa o tratez cu laxative am facut o fisura anala de toata frumusetea.
cine foloseste expresia te doare in fund nu p[rea stie ce spune.
dupa fiecare scaun, adica unul la 2-3 zile, timp de 5-6 ore aveam niste dureri infioratoare.
am reziztat asa pana acum 2-3 zile cand, in dfisperare de cauza, ( se implinea o luna de cand eram suprasolicitata atat fizic cat si psihic ) am hotarat sa-l trec pe david pe lapte praf si astfel sa ma pot ocupa si eu de problemele mele de sanatate.
stiu ca multe dintre voi or sa ma critice dar credeti-ma a fost ceas mai grea decizie pe care am luat-o in viata mea. 3 zile si 3 nopti m-am gandit si tot gandit cum sa fac sa fie mai bine, iar sub presiunea suferintei am hotarat - lapte praf.
am plans 2 zile si chiar incepusem sa iau pastilute pentru ablactatie.
am luat 2 si cand am vazut ca imediat cantitatea de lapte muls se redu7sese la ju8matate m-am speriat si m-am oprit. am coinsiderat ca e mai bine sa vad cum reactioneaza dacvid, mai ales ca vomitase in jeturi deja de doua ori in decurs de 24 de ore.
bine am facut, pentru ca el vomita in continuare, parca nu asa mult ca in prima zi dar tot vomita.
in timpul asta eu fac unh tratament cu medicamente c9ontraindicate la alaptare si sunt in stand-by.
am sa perseverez cu laptele praf in spetranta ca pana la urma il va tolera si abia apoi am sa-mi omor laptele.
dadca varsatiurile vort continua am sa-i dau iar lapte de la blestemata de masa, desi nu stiu cam am sa supravietuiesc durerilor si nici cum sa procedez ca fisura sa nu se mareasca si sa se infecteze.
ideea e ca desi alaptatul pentr7u minjhe a fost un cosmar, eu, mama denaturata, le sfatuiesc pe toate mamicile sa-si hraneasca copii natural cat de mult pot.
Salina spune:
BIBI - si David al meu a varsat tot laptele praf pe care i l-am dat drept completare...Tu ce fel de lapte folosesti? Eu i-am dat Humana-se zice ca e cel mai bun- dar nu toti bebelusii il tolereaza. Cel mai bine e sa intrebi medicul...poate puiului tau nu-i place lapticul asta si-atunci poti incerca altul. Nu sunt eu experta dar asa am inteles ca se procedeaza.
Fetelor, mersi pt sfaturi. Si eu auzisem de permanganatul de potasiu si probabil voi incerca. Dar mai intai vreau sa incerc cu tarate in apa de baie. Cica ar avea efect miraculos! Pediatra la care am fost ieri a zis ca bebe are "diateza exudativa a sugarului" si mi-a recomandat sa nu-l mai ung cu ulei de masline(a zis sa nu mai pun grasimi pe pielea copilului) si in nici un caz sa nu-i mai fac masaj pana la 2 luni. Si ne-a dat o crema numita Elocom. Dupa ce-am plecat de la ea am mers si la dermatolog care - ghici ce mi-a spus??? - sa nu fac prostia sa-i dau copilului cu acea crema pt ca e prea mic, sa-l ung si sa-l masez cu ulei, preferabil de masline. Ei, ce ziceti? Eu deja nu ma mai enervez...m-am saturat de atatea pareri diferite si de atatea capete luminate. Daca eu in urma facultatii ma specializez in meseria de traducator-translator (care reprezinta o chestiune de interpretare la urma-urmei) ma gandeam ca medicina n-ar trebui sa lase loc atator interpretari, ar trebui sa fie o stiinta exacta. Si uite cum doctorasii nostri, in care se presupune ca ar trebui sa avem incredere, au pareri atat de diferite! Hai c-am luat-o pe aratura...Noroc ca ma salveaza David pe care, saracutul, iar l-a apucat sughitul. Ma duc sa linistesc copilul ca mi se rupe sufletul cand il aud.
ALINA si bebe DAVID
pisi_ella spune:
Salina, mai fa si ce-ti spune instinctul sau intuitia...uneori mama stie mai bine decat doctorul ce-i mai bun pentru copilul ei...Ca doctorii astia asa se contrazic intre ei...
Va pup,
_ella
gio spune:
V-am scris un mesaj lung dar l-am sters nu stiu cum.
Pe scurt - Salina, si Taisia are bubite albe pe fata si dr a zis ca vor trece singure intr-o luna-doua.
Carmen, noi deocamdata iesim in parc in spatele blocului dar de sapt viitoare vom merge la Moghioros.
Bibi, nu-ti mai face procese de constiinta ca esti o mama denaturata. Daca ii dai lapte praf, incepe cu cate putin - prima zi 20-30ml + completare de la tine, daca se mai poate si cresti progresiv. Altfel, bb nu va accepta laptele. Eu asa am facut si e f bine. Ii dau si san + max 60 ml lapte. Pot manca tot ce vreau (aproximativ) + legume si fructe crude, asa ca nu am probleme cu constipatia. La inceput nu mancam pepene, legume crude, si am avut si eu probleme. Indiferenr daca ii mai dai san sau nu, daca lui bb ii merge bine, nu are rost sa te stresezi inutil.
Ioana, la noua zile ar trebui sa manaca cam 60-70ml la o masa.
Cineva intreba de ceai. Bb are nevoie de hidratare, vara mai ales, si e bine sa-i dai. Nu isi va potoli setea doar cu laptic, contrar celor spuse de unii pediatrii.
Voi folositi marsupiu ||(eu am unul de la Chicco - Go)? Taisia are 3 sapt si pe port bebe scria ca se foloseste de la 2 luni (asa sunt toate). Oare se poate folosi si mai devreme?
Bbeii vostrii casca???In "Mama si copilul" scrie ca nu e in regula daca bb casca de multe ori pe zi. Stiti ceva de genul asta? Pt ca bb al meu casca des cand se apropie ora de siomn si mie nu mi se pare nimic in neregula cu asta.
Valas,
Gio si bb Taisia
Cornelia spune:
Bibi, multa sanatate si lasa-ma pe mine sa fiu mama denaturata nr. 1. Nu sunt cea mai in masura sa dau sfaturi in situatia asta, dar si eu cred ca ar trebui sa ceri sfatul medicului si sa incerci sa schimbi laptele. Eu, dupa ce m-am chinuit atat intai sa o tin la san, apoi cu pompita, acum cand nu mai am lapte deloc ma simt mult mai bine, iar Maria mananca mai bine si a inceput sa ia in greutate. Sa nu ma intelegeti gresit, sufar inca pentru ca nu am alaptat-o suficient, iar laptele l-am pierdut din cauza unei f. mari suparari, dar acum am reusit sa intram si noi cat de cat intr-un ritm: mancam la 3-4 ore in timpul zilei, o data noaptea, cantitatea de lapte la o masa a crescut, asa ca sunt mult mai linistita acum.
Ioana Sora, eu, "experta" in alaptare, cred ca ai lapte suficient. Bb este inca mic si nu cred ca are nevoie de mai mult lapte. Daca il hranesti la san, o data cu cresterea nevoilor lui, ar trebui sa creasca si cantitatea de lapte.
O inscriu si pe Mariuta in randul bb-ilor care nu mai au loc in cadita. Foarte curand trebuie sa o schimbam. Si pt. ca suntem la cap. baie, sa ne laudam putin: Maria este cel mai cuminte copil in cadita, rade, da din picioruse si cand o intoarcem pe burtica, sta singura si isi tine capul. E o incantare sa ii faci baie. Sper sa continue asa si cand o sa fie mai maricica.
Gio, eu am un marsupiu Chicco Go Plus care are si pozitie orizontala si l-am folosit in pozitia asta din primele zile, cu toate ca la instructiuni scria ca se foloseste dupa doua luni. Nu stiu ce sa zic de pozitia verticala, probabil ca pt. asta bb trebuie sa fie mai mare.
Si eu am citit pe undeva ca daca bb casca de nu stiu cate ori ar fi vorba de "suferinta cerebrala". M-am ingrijorat si eu cateva zile, dar pt. ca mi-am propus sa fiu o mamica echilibrata, am reusit sa "uit" de asta. Dar uite ca mi-ai adus tu aminte . Nu cred sa fie nici o problema, sigur cascatul asta ar fi insotit si de alte simptome. M-am gandit la un moment dat sa intreb medicul, dar la cat l-am innebunit, cred ca daca i-as mai fi spus si asta, m-ar fi trimis pe mine la psihiatru.
Pisi-ella, cum se da Baby Drink (inainte, dupa masa) si in ce cantitate? Sper sa mearga si la noi. Daca nu, mai incercam si alte variante. Din fericire, daca pot sa spun asa, nu are colici decat ziua, noaptea doarme destul de linistita. Eu tot sper sa se obisnuiasca stomacelul cu laptele si sa ii treaca.
Va pupam
Cornelia si bb Mariuta
bibi spune:
multumesc pentru incurajari.
am sa incerc sa schimb laptele desi se spune ca humana e cel mai bun.
scuze pentru caligrafie, dar pe langa repezeala si oboseala se adauga micutul david care doarme in poala mea, asa ca sriu cu o mana.
eu am observat ca pentru colici cel mai eficient la david este baby drink. ii dau sa bea ori de cate ori crted eu ca e mai bine sa bea ceiulet decat sa stea cu suzi in gura. proportiile sunt cele de pe prospect un pliculet la 50 ml. apa fiarta si racita. pentru mamicile care nu l-au incercat inca nu sperati la minuni, inca nu s-a inVENTAT leacul pentru colici sau cel putin nu in romania.
pisi_ella spune:
Cornelia, ceaiul Baby Drink se da intre mese, ca orice ceai...Nu imediat dupa masa, lasa sa treaca macar o jumatate de ora, ca altfel vomita...Ai grija, nici prea aproape de masa urmatoare...Te descurci tu..Nu i-ai mai dat ceai pana acum? Cantitatea: un pliculet la 50ml, scrie in prospect...O sa ti se para cam concentrat, insa asa isi face efectul cel mai bine...Eu i l-am facut si un pic mai diluat...Depinde de cat de puternice sunt colicile...Il poti face cu apa fiarta si racita: e instant, stii...Sau cu apa plata...Sa citesti prospectul...
Imi pare rau ca, dintr-o suparare, ai ramas fara lapte....Groaznic! Te pup, pe tine si pe Mariutza!
_ella
pisi_ella spune:
O sa incerc si ceaiul instant de la Milupa, am auzit ca ar fi mai avantajos...Fetita mea nu mai are colici, miercuri implineste 3 luni, inca ceiutul e bun oricum! Va pup si Doamne ajuta sa scapati odata de colici!
_ella