BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a
Raspunsuri - Pagina 9
bibi spune:
a... era sa uit
vad ca nu s-a abordat pana acum subiectul fierbinte - botezulcred ca am putea sa ne ajutam reciproc avand in vedere ca nu e tocmai usurel sa organizezi un astfel de eveniment
Marox spune:
Bibi, eu nu cred ca esti o mama denaturata daca nu (mai) poti sa-i dai laptic de la tine copilului. Ce faci daca nu-i dai lapte praf, il lasi sa moara de foame?!! Nu stiu cit de mult te consoleaza ce am sa-ti spun, dar sa stii ca in Franta e la moda sa NU se alapteze copiii. Femeile care o fac si cu atit mai mult cele care se chinuie sint privite ca si cum ar fi retrograde, old fashion. Imi vine sa urlu cind le vad luind pastile inca de la maternitate pt oprirea lactatiei. Cumnata mea a nascut in mai, la 7 luni jumate si cu toate astea nici n-a vrut sa auda de alaptat, cica din pudoare. Mai grav e ca medicii in loc sa te stimuleze pt alaptat mai rau iti baga bete-n roate, am senzatia ca abia asteapta sa-ti spuna sa treci pe lapte praf. Cunosc trei femei carora medicul (de fiecare data altul), dupa 2 saptamini, le-a spus ca laptele lor nu e bun (?!!!), ca din cauza asta copilul nu ia suficient in greutate si le-a spus sa treaca imediat pe biberon, nici macar nu le-a sfatuit sa incerce combinat.
Crisotexa, noi n-am facut drum foarte lung, o ora jumate de mers cu masina, dar cum era o caldura teribila si la destinatie n-am avut conditii corespunzatoare pt a-l hrani pe Alex, m-am lecuit de excursii. Cel putin pina o fi mai marisor...
romana spune:
Hai sa facem catalogul cu bebelusi. Rugam mamicile care nu gasesc datele complete sa le comunice ca sa le actualizam ca nu am mai gasit prima parte cu bebeii din iunie-iulie
- Alexandra si mami Amik
- David si mami Bibi
- 7 iulie Maya-Alexia si mami Carmenutza
- ….. si mami Claudya
- 2 iulie Mariuta si mami Cornelia
- 8 iulie - …. si mami Crisotexa
- Daniel si mami Doinna
- … si mami Gianina
- Taisia si mami Gio
- 29 iulie Maria-Catlina si mami Ioana Sora
- Emma si mami Iuliana
- Stefania si mami Kehleyr
- [copi] Matei si mami Madishor
- Mihai si mami Mara
- Vlad si mamai Marta
- Alex si mami Marox
- 22 iunie – Marius-Cristian si mami Romana
- Matei si mami Romana74
- David si mami Salina
- … si mami Tango
Arata de parca ar fi o trupa de dans.
GIO: Si Cristi al meu casca foarte mult cind era mai micut ( nu ca ar fi mare acum). Am citit si eu ce scrie in “mama si copilul” referitor la cascat. Dar am ajuns la concluzia ca daca ii e somn copilului e normal sa caste de cite ori ii pofteste inimioara. Problema cred ca se pune la o virsta mai maricica cind bebele sta mai mult timp treaz, dar treaz de-a binelea. Ei cred ca atunci e o problema daca casca des.
Si noi avem bubite albe cu sebum. Am intrebat neonatoloaga in maternitate ce-i cu ele si mi-a zis c o sa treaca de la sine. Nu am intrebat cind asa ca astept si eu cu nerabdare sa dispara ca arata ca la pubertate cu cosuri. Nu au toti bebeii astfel de bubite.
Dar bubitele de la caldura? Cu ce le tratati. Nu avem, dar as vrea sa stiu ce vi s-a recomandat.
MAROX: Parearea mea in legatura ca piscine: Daca nu te infectezi cu ceva boli de piele ce rau poate sa-ti faca? Sper ca nu vrei sa-l bagi si pe bebe in piscine?
CARMENUTZA: Nu e rau sa-i dai sin in parc, dar e vorba ca faci toples in natura. Oricum daca bebele papa e perfect si te felicit ca ai lapte.
Aseara am reusit si eu performanta sa mulg 120 ml de laptic din sini, mai mult din cel sting ca dreptul desi se simtea plin nu vroia sa lase lapticul sa curga.
Am fost foarte fericita sa vad cum curgea de bine lapticul. Daca bebe nu ar fi asa de lenes la sin si nu ar adormi cred ca ar putea minca treptat treptat numai de la sin.
Am sa ma mai mulg si o sa vad daca o sa am lapte la fel de mult. Mie mi se pare mult in conditiile in care inainte nu mulgeam decit max 50 ml din ambii sini, iar acum practic a fost numai dintr-un sin.
Daca vreti sa ma intrebati ce am luat pt. cresterea lactatiei: ceai de anason si chimen si graunte Galactogil ( care mi se par foarte scumpe).
In plus am inceput sa maninc mai mult ca mi-a si reprosat deja sotul ca m-am ingrasat. Dar acuma ce vrea? Ceaiurile si grauntele imi fac pofta de mincare si apoi eu vreau musai sa-i dau lui bebe laptic de la mine ca e foarte important. O sa slabesc eu cindva.
Astazi a fost un smecheras. Dupa ce l-am spalat de kk si il stergeam si ii dadeam cu crema hidratanta a “creat o arteziana” ca abia am apucat sa ma trag din fata jetului. Mai apoi cind i-am dat sa manince s-a gindit ca e mai bine sa rida un picut de isprava lui . Asa ca am ris amindoi eu mai zgomotos iar el asa cum se pricepe. Ce draguti sint bebelusii cind zimbesc.
Deja are o gama varita de expresii ale fetei. E intr-un fel cind se trezeste – are o figura somnoroasa, dar apoi cind isi mai revine si isi da seama ce e cu el se lumineaza si zimbeste. Asta daca nu ii e foarte tare foame ca atunci sa te ti. Al meu e tare nerabdator . Anunta el cu calm la inceput dar daca in trei min. nu se intimpla nimic incepe si urla. Semana cu tata lui ca nici el nu are rabdare cind ii e foame.
romana_74 spune:
Matei s-a nascut pe 4 iulie, cu 4 200 kg si 57 cm. Asa ca de Ziua Americii s-a gandit si el ca ar trebui sa ne cunoasca si a iesit la 38 de saptamani...bine ca nu s-a nascut de ziua Romaniei, ca aveam ce astepta....
ROMANA&BB MATEI
Catan spune:
Buna dragi mamici.Eu sint o mamica de iulie.Am nascut o papusica mica pe 6 iulie.acum avem o luna si ne chinuim cu colicii.Eu mai am un baietel de trei anisori.Va pupam Catan piciul nazdravan si bebita Cindy
Adi spune:
Fetelor, demult nu am mai avut timp sa intru pe site.
Si noi avem bubite. Baita cu tarate a ajutat dar au aparut din nou, mai bine zis Maria e aproape plina de bubite de la caldura si noua ni se pare ca e copilul friguros....
De crescut ne-am lungit, dar in greutate... nu prea am crescut. Intr-o luna jumatate 750 de grame, Ma tem sa ma gandesc la ceva rau. Daca i-am dat o masa completare dupa a treia zi nu a mai vrut sa suga de la mine.
Maria s-a nascut pe 27.06.
Va pup.
Cornelia spune:
Pentru ca nu am somn, o sa incerc eu sa fac listuta cu bb-i. Daca am omis pe cineva sau daca s-au strecurat greseli, va rog sa ma scuzati:
1. 13. iunie Vlad si mami Martta
2. 14 iunie Ruth si mami Lya
3. 14 iunie Alex Victor si mami Marox
4. 18 iunie Catalin si mami Dani-da
5. 22 iunie Marius Cristian si mami Romana
6. 24 iunie Tudor Andi si mami Bobi
7. 25 iunie Luca si mami Andra
8. 27 iunie Maria si mami Adi
9. 27 iunie Stefania si mami Kehleyr
10. 02 iulie Maria si mami Cornelia
11. 04 iulie Mihai si mami Kara
12. 04 iulie Matei si mami Romana 74
13. 05 iulie Matei si mami Madishor
14. 06 iulie Cindy si mami Catan
15. 07 iulie Maya Alexia si mami Carmenutza
16. 07 iulie Rares Andrei si mami Crisfilip
17. 08 iulie David si mami Bibi
18. 08 iulie Tudor Stefan si mami Crisotexa
19. 08 iulie Teodora si mami Nicol74
20. 09 iulie Iris si mami Azibel
21. 10 iulie Alexandra si mami Amik
22. 16 iulie Emma Ana si mami Iuliana
23. 18 iulie Taisia si mami Gio
24. 18 iulie David si mami Salina
25. 21 iulie Alexandra Maria si mami Alinuta
26. 24 iulie Simona Andreea si mami Gianina
27. 25 iulie Emma Maria si mami Claudya
28. 29 iulie Maria Catalina si mami Ioana Sora
29. 31 iulie Daria Maria Antonia si mami Tango
Pe lista ar trebui sa fie si Nicolamar si Doinna, dar nu am gasit date despre bb-ii lor.
Va pupam,
Cornelia si bb MAriuta