Ce se poate intampla?

Ce se poate intampla? | Autor: amoraru

Link direct la acest mesaj

Am observat ca majoritatea intrebarilor de aici sunt legate de alte teme, dar am si eu o intrebare. Ce se poate intampla daca refuz sa mai platesc liftul (nu reparatii, revizii )ci intretinerea lunara (curentul)deoarece locuiesc la parter, dintr-un imobil de 8 etaje si de 7 ani de zile platesc liftul. Pana acum se platea pe persoana (avand un copilas de 6 ani de la o luna am platit liftul si pentru el) dar de o luna se plateste cota parte de proprietate si am ajuns sa platesc cat cei de la etajul 8 care sunt 4 persoane s-au chiar 5 intr-un apartament. Este normal asa ceva?? Bineneteles ca am facut cerere prin care solicit ca nu folosesc liftul si sa fiu scoasa de la plata lunara a functionarii liftului. dar nu s-a aprobat deoarace nu le-ar convenii la cei de la etajul 2 in sus sa plateasca mai mult!!!!!Ce se poate intampla daca atunci cand platesc intretinerea platesc mai putin cu exact intretinerea liftului??? Oricum nu il folosesc!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Fiind membra a asociatie de proprietari, aveti sau ar trebui sa aveti un statut in care sa fie cuprinse si determinarea obligatiilor de plata comune in cadrul asociatie asa cum este liftul. Din pacate asa cum este si cazul dvs. unii co-proprietari sunt dezavantajati in raport cu altii in repartizarea acestor obligatii financiare. Nu veti avea castig de cauza fiind in minoritate in cadrul asociatiei. Rezolvarea acestui conflict legal discutand poate fi ori amiabil deci prin acordul celorlalti locatari de a suporta costul intretinerii liftului fara cei ce nu folosesc efectiv acest lift ceea ce eu sunt foarte rezervat ca se va intamopla, sau pe cale judecatoreasca. In cazul refuzului de plata posibil sa fiti actionata in judecata dar probabilitatea va fi destul de mica dupa mine insa veti pierde procesul la o adica. Conform legii, bunul in exploatare (liftul) este in folosinta tuturor proprietarilor ca bun comun de folosinta si toate obligatiile ce deriva precum si beneficiile din exploatare apartin in intregime asociatiei respective ca persoana juridica. Orice modalitate de suportare interna de repartizare a acestor obligatii sau drepturi in interiorul asociatiei apartin doar asociatiei fiind stabilite prin hotarari ale consiliului de administratie sau a proprietarilor dupa caz.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

La mine la bloc cei ce stau la parter si la et 1 nu platesc nimic la lift. Cum spune Marius, posibil sa fie o hotarare interna. Inseamna ca ai mei sunt mai fair play decat altii Oricum, daca nu era asa, si eu cred ca as fi facut un scandal-monstru la sedinte!!!

Mergi la inceput