Gravidutze si mamici de CLUJ-68
Raspunsuri - Pagina 5
CristinaGoji spune:
Adriana - stiu ce zici cu adormitul copiilor in brate. Intr-adevar e greu. Vladic nu adoarme in brate si a fost nevoie sa-l las si eu sa planga in patut ca sa adoarma, dar nici atunci, cand am decis sa-l fac sa adoarma singur, nu l-am lasat mai mult de 5 minute fara mine. Ieseam din camera 5 minute (o vesnicie pentru mine) si dupa aia ma intorceam si 5 minute stateam langa el, nu-l scoteam din pat, dar il tineam de mana,ii vorbeam, etc. Dar Vladic avea 10 luni atunci, nu 5. Diferenta e foarte mare. Un copil de 10 luni intelege mult mai multe, comparativ cu unul de 5.
Mami 37+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
soanso spune:
Cristina,total de acord cu tine ce ai scris.
eu as mai adauga doar atat; Stiti pb ca Sorana doarme cu noi in pat...de ce ?? pt ca se trezea noaptea si plangea sa vina langa noi..am zis las-o sa planga ...si ce daca-plange sau trezeste tot bolcul-pana intr-o noapte cand efectiv a facut o criza de plans s-a albastrit toata si a inceput sa respire neregulat....de atunci credeti-ma ca doarme cu noi si nu am nici un regret ...atata timp cat fetei ii e bine ma sacrific!!!!!
acum are 2ani si 3 luni si uneori cand se trezeste deamiaz si incepe sa planga o iau in brate pana readoarne,daca nu-s langa ia sa o iau in brate se trezeste.daca fata are nevoie de mine is langa ia si las totul balta ...nimik pe lumea asta nu necesita mai multa si mai mare atentie din partea mea decat ia.
si imi creste imima de cate ori vine la mine si zice "mami ia-ma in blatze si betze-ma <MAMI IA-MA IN BRATE SI IUBESTE-MA>.
merg azi pe la BIG sa vad daca mai sunt biscuiti fara glutem...va zic!
SOSO (20 dec 2005)
anca.b spune:
Anca, Cristina, Adriana, si eu stiu cazuri in care bebe de un an adoarme numai in brate, nu doarme singur in patut, tipa si face crize de isterie daca ramine singur in camera (chiar si pt citeva secunde).
Sincer, eu nu cred in chestia ca daca il tii tot timpul linga tine va fi independent - mi se pare ca din contra, nu va face nimic singur, niciodata, pt ca tu vei fi mereu acolo sa faci pt el sau sa-l supraveghezi. Bine, acuma nu trebuie lasat copilul singur ore in sir, dar citeva minute, in care sa exploreze singur patutzul, camera, jucariile etc sint binevenite.
Si mi se pare foarte important sa doarma singur. cel putin in patut, daca nu si in camera. e mult mai sanatos si pt el (ginditi-va cite bacterii, virusi etc sunt pe pielea, parul, in respiratia sau transpiratia unui adult care e tot timpul in colectivitate) si pentru
cuplu. sincer nu cred ca e foarte bine pentru un barbat si o femeie care "s-au luat" pentru ca se iubesc sa nu se poata manifesta pt ca bebe e intre ei...nu stiu daca m-ati inteles...eu sper ca da...
Al meu doarme singur in camera de la 2 saptamini jumate si nu am stiut ce e aia leganat si cintat inainte de somnic... mai avem citeva problemute la somnul de amiaza, insa e normal, pt ca nu e f obosit la prinz...
sper sa nu va suparati pe mine, asta e parerea mea.
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/sets/72157603860343198/" target="_blank">Bebe Stefan
CristinaGoji spune:
Uitai si eu sa specific: daca nu venea bebe 2 probabil ca si acum l-as fi adormit pe Vladut cu mine in pat. Am luat decizia de a-l face sa adoarma singur cand am aflat ca voi abea 2 copii mici, si mi-a fost frica de faptul ca n-o sa ma descurc sa-i adorm pe amandoi, dacale va trebui sa adoarma odata. Asa ca am zis ca macar unul sa stie sa adoarma singur. Si am avut noroc ca Vladic din a doua zi n-a mai facut scandal, altfel probabil ca maxim o saptamana as fi rezistat sa-l aud plangand la fiecare somn. Dar noaptea, cand se trezeste si plange rau (adica nu doar marait) il scot din patut de la el si-l pun cu noi in pat.
Vladic
barza
anca.b spune:
Aaaa, uite exemplu acum: s-a trezit, ne-am jucat, am ris, a papat bine de tot. Dupa rigiit, si stat un pic sus ca sa nu vomite, l-am pus la somnicul "mare". a urlat exact 3 minute, dupa care liniste. inca nu a adormit, insa s-a prins ca nu-l iau de acolo si ca trebuie sa doarma...daca ajunge la 5 minute, merg la el, ii vorbesc, ii mai dau suzeta, insa nu il iau din patutz...e ora de somnic si daca nu doarme va fi nervos si miriit toata ziua...asa ca trebuie sa fiu tare si pt minse si pt el...daca nu urla ci numai miriie, il las 15 minute pina sa merg la el... (nu a fost nevoie decit f rar, pt ca adoarme)
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/sets/72157603860343198/" target="_blank">Bebe Stefan
CristinaGoji spune:
Cum sa ne suparam, Anca, doar nu ne jignim aici, expunem tot felul de pareri, reiesind din experientele proprii sau cele ale apropiatilor nostri. Am inteles ce vrei tu sa zici cu lasarea copilului sa exploreze, dar asta nu in conditiile in care acel copil plange de minute bune in sir. Atunci e clar ca nu exploreaza nimic. Nu e suficient doar sa-l tii in brate pe un copil ca sa devina independent. Normal, trebuie incurajat sa descopere, oferindu-i un spatiu mare si bogat de joaca,adica jos pe o plapuma, fara prea multe ingradiri, afara pe iarba, nu doar in carucior, dar atunci cand plange, consider ca trebuie luat in brate, pentru a-i oferi siguranta de care a re nevoie. Mai zic o data, cand ai un copil plangacios, stii foarte bine ca lasatul sa planga nu-i o solutie, dimpotriva, face mult mai rau, pentru ca dupa aia foarte greu il potolesti, in primul rand, toata ziua e irascibil, obosit (din cauza plansului), si nici psihicul tau nu rezista prea mult, aia o stiu foarte bine. Cat priveste microbii de la parinti - nu mie se pare ok sa-i ferim de microbii care se gasesc in mod normal in mediul in care traieste. Copilul meu de exemplu prefera patutl catelului si nu are interdictie sa ajunga acolo, l-am lasat si pe jos, alaturi de caine, si totusi am un copil sanatos.
Cat despre intimitatea unui cuplu - intr-adevar, cand bebe doarme in patul matrimonial, lipseste intimitatea, dar doar in patul matrimonial lipseste, ca in rest, doar avem si alte locuri interesante prin casa . sunt deschisa la experiente noi , numa bine nu intervine rutina in relatie . Si iarasi, depinde de bebe, daca un copil accepta sa doarma la el in camera, in patut, foarte bine, sunt de acord intru totul, dar nu sunt de acord sa lasi copilul sa urle la el in patut de dragul unui principiu. COncluzia mea e ca totul depinde foarte mult de copil, de temperamentul lui. Noi, parintii, trebuie sa actionam in functie de aceasta si nu pe baza unor principii.
Vladic
barza
puisorul spune:
Cristina, si eu sunt pe deplin de acord cu tine.
Uite ce am gasit pe un site de specialitate. Din pacate e in engleza si e prea lung sa il traduc.
Mothers throughout history have always known, and research now shows, that babies are happiest, healthiest, and smartest, if they are kept in close contact with their mother or another family member most of the time. Asleep or awake, happy or sad, babies like to feel and smell your warm embrace. Research shows babies grow faster and learn about their world more readily when up on mother's level. There's more for the baby to see when he is with you while you go about your daily business than when lying flat in a crib or carriage. Babies cry much less and expend less energy that way. Many newborns sleep more deeply when held against your body. This type of approach is very respectful of your baby's feelings, and is sometimes called "attachment parenting."
To get more done while keeping baby close, save your arms by getting a baby sling. More versatile than the front pack, these over-the-shoulder carriers are nice because you can easily and discreetly breastfeed while wearing one, and the baby can be held in many different positions (facing in or out, cradle position, on the hip), up to 30 pounds. They are available through some LLL groups, NEW BEGINNINGS, and some baby supply stores. Many premature babies can benefit from this kind of care, if they are strong enough. Skin-to-skin contact is preferred, inside the parent's clothing. This is called "kangaroo care." LLL experience shows that children parented this way become quite secure and independent as they grow. They learn to trust their world, and other human beings, and feel "right" inside. These early feelings of love, security, and respect will become patterned in your child's mind and will be what he/she looks for when ready to form adult relationships. It all starts with you!
Nursing a baby "on demand," or by request, not only assures you a bountiful milk supply (the more a baby suckles, the more milk you make), it also makes you available to comfort your child, soothe a pain, or simply provide the human contact your baby needs. His mouth is the most sensitive area of his body, and sucking feels so good to him. Unlike a pacifier (dummy), which can fall on the floor and get dirty, your nipples are always safe. No need to watch the clock; watch what your baby is telling you. He may be thirsty, want a snack, or a full course meal.
Pacifiers can cause nipple confusion in some babies, but may be useful in some situations. Proceed with caution, if you use one.
Caring for a crying baby at night can be one of the most challenging aspects of being a new parent, especially if friends or relatives tell you that picking up or nursing your baby every time he/she cries will spoil the baby. Some people may tell you the baby needs to learn "self-comforting" at night so that he/she can go back to sleep without you. Although so-called "sleep training" may work for some families, many mothers have found that they prefer or they feel more comfortable to respond to baby's cries, no matter what time of day or night they hear them.
For many of us, keeping our babies close to us all night, whether in our bed or in a crib or bassinet next to the bed, is the best way to meet our babies' needs while disrupting our own sleep as little as possible. For more comments about babies and sleeping, see the FAQ "When Will My Baby Sleep Through the Night?"
Here's a "what if?" question that sometimes helps mothers trust their hearts and stop worrying about spoiling their babies. Imagine you were scared or sad enough to start crying. What if another adult you loved knew you were crying, but refused to hug you, reminding you that you'd had a hug just an hour ago? You would probably stop crying eventually on your own, but wouldn't you feel better if that other adult had comforted you when you needed it?
Ani de Stefana (23.01.2008)
CristinaGoji spune:
Acum am vazut ce ai postat tu, Anca, referitor la somn. Aici sunt de acord cu tine, asa fac si eu de altfel, daca doar se maraie, ii dau pace si nu ma duc la el. Insa daca plange tare, ma duc, nici nu ma gandesc sa stau sa-l ascult, pentru ca nu se stie niciodata ce s-o fi putut intampla de urla asa tare. Daca vad ca e totul ok, stau, ii vorbesc si iar ies, daca si atunci urla, il scot din pat si ies cu caruciorul afara, ca mi-i clar ca nu mai adoarme, sau aman momentul somnului cu inca vreo jumatate de ora, poate nu i-i somn. Dar cand zic ca unui copil trebuie sa-i oferi bratele atunci cand are nevoie eu vad urmatoare imagine - un copil urla de se inroseste tot la fata, (nu in conditiile in care i-i somn), dar este lasat sa planga numai de dragul de a nu-l invata in brate. Uite cu asta nu sunt de acord eu.
Vladic
barza
CristinaGoji spune:
Da, Puisor, despre atachment parenting vorbesc si eu. Doar ca eu vad aceasta relatie, copil-parinte, mai mult ca si un parteneriat, in care amandoi partenerii trebuie sa fie satisfacuti. Adica sa se incerce gasirea unei cai de mijloc, in care nici unul sa nu mai aiba frustrari legate de comportamentul unuia fata de altul. Daca penru mama este foarte deranjant faptul ca al ei copil sa doarma cu ea in pat, sa il culce in patut, dar sa o faca in asa fel, incat acel copil sa nu se simta abandonat. S-o faca cu foarte multa delicatete si tandrete. Si multe alte exemple de genul asta.
Vladic
barza
pufulet74 spune:
Salutam fetele :)
Velenamaria, cum doarme piticul tau? Nu poate fi o problema cauzata de somn insuficient?
Eu am avut probleme cu Joshua cu somnul, fiind un copil f activ tare greu il puneam la somn, cu scandal mare de tot.
Am citit ca la bebei ciclurile de somn sunt la aproximativ 2 ore, deci normal dupa 2 ore de la trezire ar fi momentul ideal sa se culce inapoi, daca e dupa momentul x atunci o sa fie prea obosit si incepe scandalul, daca e devreme e prea repede si nu adoarme iar.
Asta, combinat cu timpul pe care un bebe ar fi bine sa il doarma ajuta sa iti dai seama cam cum sta cu somnul.
Eu am inceput sa aplic ideile astea si incepem sa dormim tare bine, si ma bucur de numa pentru el, ca se vede ca e mult mai bine, vesel si fericit.
Acum sa va povestesc de partea cu tinutul in brate ;) Si noi(eu cu sotul meu) aveam probleme legate de rasfat, etc apropo de a-l legana inainte de a se culca si m-am tot straduit sa il pun in pat si sa il vad ca adoarme... vise frumoase... urla cit il tineau bojocii si nici poveste sa adoarma singurel, se supara asa de tare ca dupa aia era suparat toata ziua :(
Asa ca am renuntat la idee, acum incep sa o iau incetutz cu el si in primul rind am zis ca sa doarma cit trebuie si dupa aceea incepem si sa il invatam sa adoarma singurel. Si atunci cum incerc eu la partea cu dormitul e asa: il pun in patutz, ii pun caruselul cu muzica si jucarii, daca il vad ca se agita ma duc si stau cu el, vorbesc incet sau ii cint, il mingii si in ultima instanta il iau in brate si il adorm asa. Ce am observat e ca de cind doarme suficient adoarme mult mai usor singur si incet incet devine mai rezonabil. Intr-o zi il adorm in medie o singura data in brate, ceea ce e bine.
Si nu mai vreau sa il vad ca plinge, ca ma simteam ultimul om in momentele cind de dragul ideii de rasfat il lasam sa adoarma singur. Sunt convinsa ca aplicind metode mult mai blinde si treptat poti sa il cresti mult mai bine si fara sa ii dai sentimentul de abandon sau ca nu e iubit.
No ca azi v-am povestit de numa :)
Aa, sa va spun ca am vazut un bebe Stefanutz si o mamica f dragutza in realitate, e un scump si un drag Stefanutz, o sa faca ravagii printre printese cind creste ;)
Gabi, eu abia astept sa ma duc la ai mei de Pasti, sa ma rasfete si pe mine mama :) E prima data cind mergem cu piticul la bunici si nu am mai fost acasa din septembrie anul trecut, mi un dor...
------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk