Gravidutze si mamici de CLUJ-68
Raspunsuri - Pagina 13
nrl spune:
Giany, nu-i nimic, las ca atunci cand ajungi organizam 'degustare' depapanasi in cinstea ta ![]()
In parcul mare vine cineva? Noi mergem in jur de 1-2
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://community.webshots.com/user/mamicidecluj
mami_alexia spune:
Da, Andreea, am uitat sa spun ca se curata cartofii dar ma gandeam ca se subintelege.
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)
8 martie 2008
ALEX29 spune:
GEANY spor la facut papa
asa e ,doarme destul de bine mititica mea :)
masca e de la KALLOS
ai avut dpreptate cu vopseaua fara amoniac ,mi a iesit f repede culoarea ,asa ca trebuie sa cau ceva cu amoniac:)
NICO hai si tu in PARCUL din Manstur
FLORI pe unde esti ?
haideti fetelor
INGERASHU MEU TIADRIS-3oct2007
CristinaGoji spune:
Nico - noi cred ca venim in parcul mare, dar numai pe la 4-5, si mergem pe terenul de joaca.
Mami
37+ cu
Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
antoni spune:
buna dimineata si de la noi!
azi am fost tare harnicuta,am facut curatenie ca tipa e racita si n-am lasat-o saa vina, am fost la cumparaturi,acum satu cu piti si incerc sa-mi fac ceva la lucrarea de diploma ca incepe sa ma prerseze timpul.
piti e ok, papa foarte bine, am ajuns sa-i ridic cantitatea de laptic la 280 ml.dar si restul am crescut-o.sunt tare bucuroasa.sta deja in picioare singura,ajutata,tinuta, merge,hihi.e o dulce.zice mama,tata,papa, dar cred ca zice ca le stie, nu neaparat constient. avem 8900, a crescut, nu ca in grafic, dar nici nu vreau un copil obez. papam de toate, ce mai...e totul super.
Geany-intradevar e nasol cu drumurile astea, sa se termine odata.felicitari pt flacaul somnorila,macar ai si tu putin liber.
Lore-ce mai face nazdravanul?te 
Ramo-Bea e o scumpica, ptiu pe ea!
Gabi-felicitari pt pitica cuminte.
Cristina - cum te simti? esti ok? mai poti cu burti, hihi?
si eu sunt pro program, de fapt la noi de la inceput am avut totul programat, hihi, si orele de somn, s-a obisnuit si acum totul e ok.
eu m-as duce joi, dar din pacate nu voi fi in localitate, deci la mine ramane pe data viitoare.ma duc la buburuza, va pupic si mai pove
Meli+
Timea-Larisa
geanina-nica spune:
fetelor am facut suc de banana cu mar(golden) si un pic de portocala vai m-am speriat
a baut un pahar,asa ia placut,daca face-ti si voi pune-ti banana prima.
meli-pupic la cumintica,si nu-ti ace probleme ca al meu la 1 an si jum.are 10.jum kg.
balaceanu_l spune:
CristinaGorj ti-am tradus din engleza textul ce ti la trimis Puisorul daca nu intelegi(ma gandeam sa iti prinda bine)
Mamicile din totdeauna au stiut din istorie,si cercetatul a dovedit-o,ca bebelusi sunt mai fericiti,mai sanatosi,si mai destepti,daca sunt tinuti mai mult timp aproape de catre mamicile lor sau de un membru al familie.Fie ca doarme sau e treaz,bucuros sau suparat,bebelusilor le plac sa simta imbratisarea ta calduroasa. Cercetarile arata ca bebelusi cresc mai repede si invata despre lumea lor cand sunt tinuti la nivelul mamicilor lor.Sunt multe de vazut pentru bebe cand acesta este cu tine in timp ce tu iti faci treburile decat sa stea intins in patut sau leagan.Bebelusi plang mai putin si emana mai putina energie in acest fel.Multi noi-nascuti dorm mai adanc cand sunt tinuti in brate.Acest contact este cel mai respectat de catre bebelus si sentimentele acestuia,acesta este uneori numit "atractia parentala".
Ca sa faci mai multe cand ti bebelusul aproape,pastreaza-ti mainile prin ati achizitiona un fel de marsupiu tip hamac.Mult mai eficient decat un simplu marsupiu,acest hamac ce atarna de pe umar sunt bune pentru ca poti alapta in timp ce porti unul,si bebelusul poate fi tinut in diferite pozitii(cu fata in interior sau in exterior,pe spate,pe sold),pana la aprox. 14kg.Sunt disponibile chiar daca cateva LLL-uri, NOI INCEPUTURI,si cateva magazine de specialitate.Multi bebelusi nascuti prematur pot beneficia de acest fel de ingrijire,daca sunt destul de puternici.Contactul cu pielea parintelui este preferat,in interiorul hainelor acestiua. Acesta se numeste "ingrijire de kangoroo".LLL-urile arata prin experienta lor ca copii ingrijiti in acest fel devin mai linistiti mai in siguranta si mai independenti cu cresc.Ei invata ca sa nu le mai fie teama de mediul cei inconjoara,si alte persoane,si se simt "in" interior.Aceste noi sentimente de dragoste,siguranta,si respect vor fi intiparite in memoria copilului tau si
va fi ceea ce el/ea va cauta cand va fi pregatit sa aiba o relatie cu un adult.Totul incepe cu tine! Ingrijind un bebe "prin impunere",ori prin cerere,nu numai ca iti asigura o buna sursa de lapte(cu cat bea mai mult,cu atat faci mai mult),tot odata te face mai disponibila ca sa iti alinti copilul,sa ii alini durerile,ori simplu prin ai oferi contactul cu persona ceea ce bebelusului ii necesita.Gurita lui este cea mai sensibila parte a corpului lui,iar suptul ii face foarte bine. Nu ca si o suzeta,care poate sa cada pe jos si sa se murdareasca,sfarcurile tale sunt sigure.Nu e nevoie sa te uiti la ceas,asculta ce iti spune bebelusul tau.Poate sa ii fie sete,are nevoie de o gustare sau o masa propriuzisa.
Suzetele poate aduce confuzie fata de sfarc unor bebelusi,dar pot fi folositoare in unele cazuri.Folositi cu grija,daca folositi una.
A purta de grija unui bebe ce plange noaptea poate fi cel mai provocator aspect prin a fi un prospat parinte,in special daca prieteni sau rudele iti spun ca daca il iei in brate de ficare data cand el/ea plange va fi foarte alintat.Uni oameni pot sa iti spuna ca bebelusi trebuie sa invete sa se "auto-linisteasca" noaptea ca el/ea sa adoarma fara ca tu sa fi acolo.Cu toate ca asa-zis-ul "pregatirea de somn" poate functiona la unele famili,multe mame au preferat sa raspunda la plansul bebelusului sau sa-i raspunda acestuia prin al linisti,indiferent ca e ziua sau noaptea.
Pentru multi dintre noi,a tine bebelusi langa noi toata noaptea ,fie in patut sau in leagan langa patul nostru,este cel mai bun mod de ai indeplini necesitatile bebelusului in timp ce vrem sa nu ne stricam somnul pe cat posibil.Pentru mai multe comentarii in legatura cu bebelasi si somnul,intrati la FAQ(Intrebari puse des) "Cand Bebelusul Meu Va Dormi Toata Noaptea"?
Uitati aici o intrebare "chiar daca?"care ajuta unele mame sa aiba incredere in ele insusi si sa nu se mai streseze gandinduse ca isi face copilul foarte alintat. Imagineaza-ti ca esti speriat sa trist in asa fel sa te faca sa plangi.Chiar daca un alt adult ce te iubeste stie ca tu plangi,dar refuza sa te inbratiseze,amintindu-ti ca in in urma cu o ora te-a inbratisat?Probabil ca tu te vei opri din plans singur,dar nu te-ai simti mai binedaca un alt adult te-ar fi alinat cand tu aveai nevoie de el?
Loredana-Bianca
Alexandra (16.10.2007)
redai spune:
fetelor unde sunteti toate? Se vede ca e mai cald afara.
Sa va spun ce am patit.Am mers la cumparaturi si l-am lasat pe Dav cu un vecin (Dav il iubeste foarte mult).S-au plimbat pe afara cat am lip[sit eu (o ora).Acum puiul meu e bronzat tare, tare pe fata.Nu stiu cu ce sa il dau sa nu il usture.ceva din ce as avea in casa.
Azi i-am dat si 5 ml de lapte HA.Declar ca am trecut cu bine, fara nici o reactie.Sa speram ca asha ramane si in zilele urmatoare.
Loredana multumim pentru traducere.Probabil Cristina intelege engleza, dar este util pentru alte mamici care nu se prea au cu limbile straine.Cum as fi eu.Inteleg eu ceva, dar nu toate cuvintele.
Meli scumpa le ispraveste pe toate.Pana acum a spart o scumiera,a rasturnat boxele,are o vanataie la tibie de la o cazatura, l-a muscat pe taica-sau pe genunche....E bine.Cu luatul in greutate nu te stresa.Dav are acum 8.400 si 72 cm.Si e baiat.La natere a avut 3.800.
David
www.hi5.com/friend/video/7575382--158238046--David--view-html" target="_blank">Stam in picioare
Intalnire 8 martie
ALEX29 spune:
ASA e LORE toata lumea afara ,pai cu asa vreme cum sa stai in casa ?
GEANY multum pt retzeta ...o so incerc pt mine sa vedem care i treaba :)
BIANCA 
INGERASHU MEU TIADRIS-3oct2007
nrl spune:
Fetelor 
Pana acum nu am folosit nici un fel de ulei sau crema de corp la Andrei. De o vreme are pielea aspra pe burtica, am crema de corp Sanosan, l-am dat de cateva ori fara nici un efect. Voi ce folositi? As vrea sa-i iau ceva bun, sa nu tot experimentez.
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://community.webshots.com/user/mamicidecluj